Recept: Vegetarische traybake met aardappel en feta

Experimenteren in de keuken: ik doe het de laatste tijd steeds vaker. Hoewel ik mezelf echt geen keukenprinses mag noemen, vind ik het leuk ...

Experimenteren in de keuken: ik doe het de laatste tijd steeds vaker. Hoewel ik mezelf echt geen keukenprinses mag noemen, vind ik het leuk om met de ingrediënten die ik in de koelkast heb liggen, een gerecht te maken. Vandaag deel ik daarom graag dit recept voor een vegetarische traybake met aardappel en feta!

Vegetarische traybake met feta
Een makkelijk en snel gerecht, want je hebt je fornuis of pannen hier niet voor nodig! Het meeste werk zit in het snijden van de groenten en de tijd in de oven. Heb je weinig tijd (of geduld :-p) om in de keuken te staan? Lees dan snel verder voor het recept.

Bereidingstijd
Totaal 30-35 minuten met zo'n 20 minuten oventijd.

Ingrediënten voor 2 personen
- 300 gr Aardappelpartjes
- 100 gr Feta
- 1 Aubergine
- 1/2 Courgette
- 1 Rode ui
- 1 Citroenschil
- 1 Teen knoflook
- Groene olijven
- Italiaanse of Provençaalse kruiden
- Peper en zout
- Olijfolie

Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier


Stappen
1. Verwarm de oven voor op 210 ºC. Snijd ondertussen de aubergine, courgette en rode ui in kleine blokjes en partjes. Leg ze samen met de aardappelpartjes op een bakplaat met bakpapier. Halveer ook de groene olijven en strooi deze over de plaat.
2. Schep het geheel met olijfolie en Italiaanse of Provençaalse kruiden & wat peper en zout door elkaar. Zet de bakplaat vervolgens voor ongeveer 20 minuten in de oven.
3. Voor het kruidenmengsel: pers één teentje knoflook, rasp de schil van de citroen en meng dit door elkaar met Italiaanse kruiden en olijfolie. 
4. Is de oven klaar? Brokkel de feta over de bakplaat, verdeel over twee borden en besprenkel met het kruidenmengsel. 

Eet smakelijk!Tip: Lekker bij dit recept is (zelfgemaakte) tzatziki saus. Omdat het gerecht met de feta, olijven en rode ui al een Grieks tintje heeft, maakt dit het mooi af :-)
Tip: Je kunt ook een niet-vega variant hierop maken met kipstukjes.

Related posts

0 reacties