Mijn tips voor Bratislava

Gisteren hebben jullie al een eerste sneakpeek gezien van mijn reisje naar Bratislava en Wenen, maar veel heb ik er nog niet over verteld....

Gisteren hebben jullie al een eerste sneakpeek gezien van mijn reisje naar Bratislava en Wenen, maar veel heb ik er nog niet over verteld. Vandaar dat ik vandaag een blogje deel met al mijn tips voor de Slowaakse hoofdstad. Benieuwd geworden? Kijk dan snel verder!

Uber: supercheap en snel
Ikzelf had nog nooit eerder met Uber gereisd (mijn reisgenoot wel), maar man: wat is dit handig zeg. Vooral in Bratislava hoef je je hand niet om te draaien voor de prijzen, want ritjes van zo'n 15-20 minuten variëren van 2 tot maximaal 5 euro. Vele malen goedkoper dan een normale taxi dus!

360-view bij de skybar
Op onze eerste avond besloten we spontaan een skybar te bezoeken, en we belandden bij de meest bekende in Bratislava vlak naast de Amerikaanse ambassade. Helemaal bovenin heb je prachtig uitzicht over het kasteel, maar ook over de UFO op een brug en over de rest van de stad. Tip van mij: ga 's avonds, dan is alles supermooi verlicht!

Ontbijten bij Mondieu
Keten Mondieu zit op verschillende plekken in de stad en biedt een grote keuze aan ontbijtjes en lunches. Prijzen vallen reuze mee - maar dat is met alles in deze stad - en je bent verzekerd van een goed begin van de dag :-)

Slavín
Slavín is een gedenkmonument waar Soviet soldaten worden herdacht. De oppervlakte bestaat onder andere uit de grote naald met daaromheen alle graven van omgekomen soldaten. Heel erg indrukwekkend om te bezoeken, al had ik het idee dat deze plek niet heel erg drukbezocht werd. De stilte die hier heerst bezorgde me ook kippenvel!

Geheime bar Michalska Cocktail Room
We hadden het geluk dat onze Airbnb-host een heel boekwerk achter had gelaten met al zijn aanbevelingen. Eén van deze aanbevelingen was een geheime bar die bovenin een bistro zat. Wij gingen op ontdekkingstocht en inderdaad, als je bij Urban Bistro met de trap naar boven gaat heb je een geheime deur waar je een superdonker (en bijna shady) barretje binnenwandelt. Op de kaart staan superlekkere cocktails. Wel wat duurder, maar zeker de ervaring waard!

De trein naar Wenen
Je zou het misschien niet zeggen, maar de hoofdstad van Oostenrijk ligt op slechts een uurtje afstand van Bratislava (of je nu met trein, auto of bus gaat). Voor ons was dat zeker de moeite waard en voor 14 euro retour bezochten we ook deze stad. De verbinding is in ieder geval top en zo'n twee keer per uur vertrekt er een trein naar Wenen. Hierover komt misschien nog een apart artikeltje :-)

Restaurants Bratislava Flag Ship en Slovak Pub
Wie voor de echte Slowaakse experience wil gaan, kan voor een diner het best terecht bij één van bovengenoemde restaurants. Vermoedelijk zijn ze van dezelfde eigenaar (ze hebben immers dezelfde kaart), en op het menu staan talloze Slowaakse lekkernijen. Denk aan varkensknie, maar ook aan brood dumplings, veel gerechten met (schapen)kaas en ontzettend veel soorten vlees. Wij hebben beide restaurants bezocht, en hebben allebei de keren superlekker gegeten!

Restaurant THeMA
Wie iets minder fan is van 'gekkige' gerechtjes, kan ook terecht bij restaurant THeMA. Ook deze was aanbevolen door onze Airbnb-host - waarschijnlijk omdat deze om de hoek zat van ons appartement. We verbaasden ons over dat het zo rustig was, want je zit hier op een superleuk plekje en ook de gerechten werden erg mooi opgemaakt. Het smaakte in ieder geval fantastisch, en voor een eerste avond was het hier heerlijk toeven :-)

Bratislavsky Hrad
Het kasteel kon natuurlijk niet missen, en ook wij zijn hier daarom naartoe gegaan. We hebben wel alleen de buitenkant bezocht en zijn vanaf daar lopend naar het oude centrum gegaan. Ik kan jullie dus weinig zeggen over hoe het er vanbinnen uitziet, maar je kan het kasteel natuurlijk niet overslaan als je in Bratislava bent!

Blue Church
Hetzelfde geldt voor de blauwe kerk: een helderblauw gebouw midden in een woonwijk. Toen wij er waren was de Rooms-katholieke kerk gesloten, maar voor wie van een kitcherig interieur houdt, is het zeker een aanrader eens binnen te gaan kijken. Al blijft dit kerkje van de buitenkant ook wel een pareltje hoor (inclusief duizenden spiegelrandjes).

Ben jij al wel eens in Bratislava geweest?

Related posts

6 reacties

  1. Wat een leuk overzichtje! Ik ben zo'n 10 jaar geleden in Bratislava geweest, maar ik ga graag nog eens terug. Wenen is inderdaad dichtbij, leuk dat jullie daar ook zijn geweest! Dankjewel voor je handige tips, die komen zeker van pas :D. Ik moest alleen even kokhalzen bij het woordje 'varkensknie,' hahaha, BLEGH :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ahh wat leuk dat je er ook al eens bent geweest! En ehh.. ja.. ook niet echt mijn ding..

      Verwijderen
  2. Ik heb nog nooit een Uber genomen! Misschien toch maar eens doen als we ooit nog eens een taxi nodig hebben, want ik heb er al veel goeds over gehoord. Eten bestellen via Uber Eats doen we wel geregeld! :-D
    Wij verblijven komend weekend in Parijs ook in een Airbnb en ik lees nu net in het berichtje van de eigenares dat er ook een boek met daarin aanbevelingen klaar zal liggen, ik ben zo benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah dat is zo fijn als daar aan gedacht wordt door de Airbnb-host! Scheelt je zelf een hoop zoekwerk, en heel handig, want vaak zijn hun aanbevelingen in de buurt. Mocht je dus niet ver of lang willen reizen voor een restaurantje of een bar, dan is dat ideaal! Veel plezier alvast :-)

      Verwijderen
  3. Ik moet zeggen dat ik wel heel erg benieuwd ben geworden naar Bratislava! Jorn en ik willen misschien ergens aan het einde van dit jaar nog een stedentrip naar het oosten boeken, dus misschien is dit wel het kijken waard :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Woehoe te leuk!! Denk alleen wel dat het dan een heeel stuk kouder is, maar dat past ook wel een beetje bij het oosten haha :-)

      Verwijderen