La vie de Daphne - Werken in een hotel, stappen in Rotterdam & de big spender uithangen

Dit was echt zo'n week die bestond uit heel veel leuke en spontane dingen. Zo werkte ik een dagje extern in een hotel, ging ik lekker ...

Dit was echt zo'n week die bestond uit heel veel leuke en spontane dingen. Zo werkte ik een dagje extern in een hotel, ging ik lekker uit eten en stappen in Rotterdam en hing ik ook nog even de big spender uit. Meer zien? Kijk dan snel mijn weekoverzicht van afgelopen week :-)

Mijn ochtend begon ook echt als een typische maandag: terwijl ik aan het fietsen was, hoorde ik mijn telefoon ineens een raar geluid maken. Toen ik stopte, zag ik dat 'ie zomaar 112 had gebeld. Ik drukte zo snel mogelijk weg, maar man man man, stel je voor dat ik echt onnodig paniek had gezaaid.. (even later las ik zelfs dat je hier strafbaar voor kunt zijn). Weet iemand of je dit kunt uitschakelen op de iPhone?

Gelukkig kon ik wel genieten van de mooie zonsopgang in de trein.

Omdat er een collega jarig was, trakteerde ze op celebrations en koeken. Het is bijna elke week wel feest bij ons :-P

Ondanks dat het een onstuimige dag was, zijn mam en ik 's avonds nog wel gaan wandelen. Kon ik meteen weer een Instagram-fotootje maken!

Dinsdag begon mijn dag op kantoor, en in de ochtendzon ziet het gebouw er echt heel mooi uit. Geen straf om hier elke dag naar binnen te lopen :-)

Om een uurtje of 10 wandelde ik met een collega naar het Mercure hotel in de buurt, want we hadden een dagje een externe ruimte geboekt. Mag ook wel eens een keer, in plaats van in de meetingruimtes op kantoor die we al 20 keer hebben gezien.

 Voordelen: gratis koffie, koekjes, snoepjes, frisdrank en andere lekkernijen.

Nog meer voordelen: lunchen! We hadden de ruimte van 10 tot 5 geboekt, waarbij dus ook een lunch hard nodig was. Ik nam zelf garnalenkroketjes. Het voelde bijna even als niet-werken en ik vond het helemaal mooi.

Woensdag had ik maar een half dagje op kantoor. Ik merk dat ik het best fijn vind om een keer eerder naar huis te gaan, om thuis verder te werken. Hierdoor stond ik al om 12.20 op het station te wachten, lekker in het zonnetje.

Helloooo there!

Donderdag zou één van de laatste (of daadwerkelijk laatste) dag worden dat het boven de 22 graden zou zijn. Om hiervan te profiteren - en om het af te leren - wilde ik een rokje aan met blote benen. Maar man, had me echt even verkeken op die kou 's ochtendsvroeg.

Toen ik in de trein zat werd ik niet alleen vreemd aangekeken, maar ook internet vertelde me dat het eigenlijk helemaal geen rokjesdag was. NOU EN DIKKE VINGER.

Ik profiteerde er in ieder geval lekker van door 's middags een kwartiertje in het zonnetje te zitten <3

En ook door 's avonds nog te gaan wandelen!

Vrijdag zou ik eigenlijk vrij zijn, maar ik had m'n schaarse uurtjes slaap opgegeven om een tour door Nederland te maken. Grapje natuurlijk, maar ik moest wel helemaal in Utrecht zijn. En dat is even veeeel verder dan kantoor in Tilburg..

Zo kwam ik naast Roosendaal, Breda en Tilburg ook weer eens in Den Bosch. Bedacht me meteen dat ik weer eens een dagje hierheen moet!

Maar wat moest ik eigenlijk in Utrecht doen? Ik was door een trainee-organisatie die zich richt op digital marketing uitgenodigd om mee te denken over het aantrekkelijker maken van de doorlopende reisverzekering onder jongeren. Dit was een opdracht die Rabobank had bedacht, maar door de nauwe samenwerking met Interpolis kon het ook nog wel eens interessant zijn voor 'ons' bedrijf.

Zelf ben ik maar een ochtend aanwezig geweest en net na de lunch stond ik weer in het zonnetje te wachten op de bus naar Utrecht Centraal.

 Ik was misschien een uurtje thuis (die ik heel even in bed heb gespendeerd), of een vriendin kwam me alweer ophalen om richting Rotterdam te rijden. Vermoeiende dag zo, maar spontane dingen zijn echt het allerleukst!

We gingen een hapje eten bij Supermercado, vlakbij de Witte de Witstraat. Ik was er zelf nog niet eerder geweest, maar de menukaart (en de voorbijkomende gerechtjes) beloofde al veel goeds.

Ikzelf ging voor allemaal kleinere hapjes: een taco, een empanada, een quesadilla, chicken wings en zoete aardappelfrietjes. En allemaal stuk voor stuk overheerlijk.

Nadat we allemaal uitgegeten waren, pakten we weer de metro terug naar het appartement van een vriendin. Hier dronken we nog wat wijntjes en kakten twee van ons (waaronder ik) helemaal in. Wel was het nog de bedoeling om even een kijkje te nemen in de stad. Stond ik dus, na die eindeloos lange dag, nog in een club ook. Rond een uurtje of 2 zijn we naar huis gaan rijden.

De volgende dag was ik dan ook aardig moe en heb ik het grootste deel van de dag gerelaxed. Tussendoor ging ik nog even naar Gall&Gall voor een flesje gin, want die avond zou ik het nieuwe huisje van een vriendin gaan bekijken.

En hoe maak je zo'n gin tonic nou een beetje feestelijk? Met frambozen en besjes natuurlijk!

Oeps, het zoveelste plankje met gigantisch veel eten. Tja jongens, dit was toch echt weer een week waarin ik optimaal genoten heb. Mag ook wel een keertje..

De volgende dag stond ik na een lange nacht slaap (eindelijk weer) fris en fruitig op. Ik had eigenlijk weinig gepland, dus ging ik maar met mam mee naar de stad. Daar paste ik onder andere deze beige jas, waar ik al een tijdje naar op zoek ben. Toch werd ik er niet helemaal wild van..

... tot ik even later in een andere winkel deze jas paste. Het prijskaartje hiervan was wel een heel stuk pijnlijker voor m'n portemonnee (200 euro), dus ik heb er nog wel even over moeten nadenken.

Maar ja.. dan blijft zo'n jas toch in je hoofd zitten en ga je aan het eind van de dag toch met die aankoop naar huis. Evenals mijn nieuwe trui, stippen(!)blouse en Mon Paris parfum. Ai.. dit was weer even mijn big spend-moment van deze week.

Helaas is niet alles helemaal top geweest aan deze week. Zondagochtend kwam ik erachter dat ik mijn kettinkje van Anna+Nina dat ik onlangs heb gekocht, kwijt ben geraakt. Stiekem hoop ik heel erg dat 'ie op mijn werk gevonden is, maar ik ga uit van het ergste. Echt enorm balen en ik vind het vooral heel rot omdat het er echt eentje was die ik supermooi vond. Duimen jullie met me mee dat ik 'm nog ergens terug ga vinden?

Related posts

7 reacties

 1. Wat een leuk overzicht. Je hebt mooie items gekocht, vooral de jas vind ik geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne week! De jas die je hebt gekocht is echt prachtig, soms mag je jezelf ook wel eens verwennen met zo'n prachtig item!
  Jeetje, wat balen van je kettinkje, ik ga voor je duimen.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke week! Ik ben benieuwd naar de items die je hebt gekocht. En ik hoop dat je je kettinkje terug vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. All the foooood, gimme! Wat een heerlijk weekje wel, ondanks het reizen en werken. Ik vind je nieuwe jas echt geweldig! *duimt dat je je kettinkje terugvindt*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijn weekje. Hopelijk vind je je kettinkje nog terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaaah nee Daph wat shit van je kettinkje! Hopelijk heb je hem intussen gevonden. Je nieuwe jas is wel écht prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Uiteten en drankjes, looking good girl! en dat kettinkje... wat mega mega balen! hopelijk heb je hem ondertussen weer gevonden. Je nieuwe jas staat je super goed, zoiets vind ik ook heel erg mooi maar heb het idee dat zulke type jassen mij niet staan!

  BeantwoordenVerwijderen