Mijn nieuwe baan!

Dat ik al in week 5 zit van mijn allereerste baan is nog moeilijk te beseffen. De dagen bij Interpolis vliegen voorbij en ik merk met de w...

Dat ik al in week 5 zit van mijn allereerste baan is nog moeilijk te beseffen. De dagen bij Interpolis vliegen voorbij en ik merk met de week dat ik er steeds meer op mijn plek zit. Maar wat is nu eigenlijk mijn taak? Ik vertel het jullie vandaag!

Op 7 mei begon mijn Interpolisavontuur als redacteur sociale kanalen. Nu is het niet zo dat ik slechts een webcarebaan heb en continu berichtjes typ op Facebook, LinkedIn, Twitter of Instagram, want ik mag me vooral bezig gaan houden met de content die op de sociale kanalen verschijnt. De contentmanagers (mijn collega’s dus) zijn op dit moment aan de slag met de strategische component in dit verhaal (dus welke info wordt wanneer en waar ingezet en met welk doel). Dit gaat door middel van diverse thema’s waar Interpolis zich als organisatie en merk mee bezig houdt. Veel verklap ik niet, maar ik kan wel vertellen dat deze thema’s zeer veel maatschappelijke relevantie met zich meebrengen en dat het daarbij ontzettend gaaf is om hier een creatieve en originele draai aan te geven op het gebied van content.

Terug naar mijn functie. De redacteur-rol is er eigenlijk voor bedoeld om interessant en relevant (intern en extern) nieuws op aansprekende wijze naar buiten te brengen zodat het merk Interpolis een herkenbare en memorabele rol krijgt bij de volgers van de sociale kanalen. De bedoeling van het hele team is eigenlijk dat Interpolis als het ware ene soort 'uitgeverij' wordt van allemaal toffe content. Waar ik me zelf vooral op wil gaan focussen is het visuele aspect, oftewel hoe het ‘Interpolisgevoel’ overgebracht kan worden middels zowel bewegend als stilstaand beeld. Hiervoor is natuurlijk wel wat extra vormgevingskennis nodig, dus ik hoop me binnenkort te gaan storten op een aanvullende cursus. Later meer hierover natuurlijk.

De afgelopen weken heb ik vooral gebruikt als start om het bedrijf goed te leren kennen, om overzichtelijk te krijgen welke projecten er lopen en om alvast hier en daar aan te haken bij meetings. De afgelopen week word ik al iets meer bij leuke, interessante projecten betrokken en ik merk dat ik mijn creativiteit goed kan inzetten wanneer er brainstorms zijn en er nieuwe ideeën moeten worden bedacht (inclusief een korte gevisualiseerde weergave erbij). Ik hoop komende weken nog meer in die flow te komen en uiteraard dat mijn creativiteit waardevol kan zijn in aankomende projecten.

Al met al was de opstart dus wat ‘leeg’ (en dat bedoel ik dan in de letterlijke zin van het woord – een vrij lege agenda), en dat zal nog regelmatig zo zijn, maar wel denk ik dat Interpolis goed pas bij hoe ik als persoon ben en wat ik zoek. Ik vind het ontzettend gaaf om te kunnen zeggen dat mijn eerste baan bij zo’n mooi en innovatief merk is en ik mijn steentje kan bijdragen aan de zichtbaarheid en branding op social gebied. Ik ga er het allerbeste van maken en hoop dat ik binnenkort wat concrete dingen kan laten zien waaraan ik heb meegewerkt!

Related posts

7 reacties

 1. Wat fijn dat de baan je zo goed bevalt! Het klinkt ook heel interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gave baan! Je mag leuke dingen doen en ik snap dat je het ontzettend leuk vindt om bij deze werkgever aan de slag te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof om te lezen dat je nieuwe job je zo bevalt! Klinkt als een functie waarin je je helemaal kan ontplooien. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed Dappie! Fijn dat je steeds meer je plekje weet te vinden ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed om te horen dat het zo goed bevalt en je denkt dat het bedrijf goed bij je past! Hopelijk wordt je agenda steeds wat voller en kan je jezelf nog meer ontwikkelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat het je zo goed bevalt! Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn om te horen dat jouw eerste baan zo goed bevalt! Ik ben benieuwd naar de concrete dingen waar je aan mee werkt. :)

  BeantwoordenVerwijderen