La vie de Daphne - Koningsdag & Weekend Groningen

Hoe het weer van de ene op de andere week zo kan omslaan, blijft me verbazen. Gelukkig stonden er deze week wel weer een aantal leuke d...

Hoe het weer van de ene op de andere week zo kan omslaan, blijft me verbazen. Gelukkig stonden er deze week wel weer een aantal leuke dingen op de planning: Koningsnacht, Koningsdag èn zelfs een spontaan weekendje Groningen!


Maandag: mijn vaste chill/aan-mijn-blog-werk/foto-maak-dagje. Helaas zal dit wel meteen de laatste maandag zijn dat ik hieraan uitgebreid de tijd kan besteden, want de maandag daarop zou de kans groot zijn dat ik een keer niet thuis ben.

Dinsdag reisde ik af naar Breda om samen met een vriendin de stad in te duiken. Zij was al heel lang niet meer hier gaan winkelen, en aangezien ik het centrum inmiddels wel op mijn duimpje ken, vond ik het extra leuk om haar een hoop 'nieuwe' winkels te laten zien. Aan het eind van de middag dronken we nog een kopje koffie bij het Barista Café (en ze zagen er erg Instagram-worthy uit!)

Lekker Groningen geboekt!

Woensdag heb ik dan ook lekker besteed aan het zoeken van leuke hotspots in Groningen. Ik kwam talloze gezellige restaurantjes, winkeltjes, straatjes en café's tegen die aanbevelen werden op allerlei blogs en sites. Heerlijk vind ik dat, alles over een stad uitpluizen.

Ook bestelde ik die dag deze loafers. Met het oog op mijn aankomende eerste baan vond ik wel dat ik een mooi paar schoentjes verdiende en omdat deze ook nog eens 30 euro afgeprijsd waren, kon ik ze niet uit m'n winkelmandje houden!

 Donderdag begon ik m'n dagje met het lakken van mijn nagels in Koningsdag-thema. Oranje vind ik eigenlijk een vreselijke kleur, maar ach.. het zit er gelukkig toch maar twee daagjes op!

Ik maakte me overigens ook maar meteen op, want ik ging een middagje met mams op stap naar de woonboulevard en wat andere winkels. Uiteindelijk kom je na zo'n tripje met veel meer dingen thuis dan je eigenlijk nodig had (wie herkent dit ook?)

Overigens stond donderdag ook de review van het Makeup Revolution Iconic Highlights & Contour Pro-palette online: een product dat ik tot nu toe met heel veel plezier gebruikt heb! Heb jij de review al gelezen?

De loafers die ik een dag eerder bestelde waren overigens die middag al binnengekomen. Toch twijfelde ik ergens omdat ze wat aan de losse kant zitten en mijn voeten er - volgens mijn moeder - best groot in lijken. Ik vond het zelf wel meevallen, en aan dat 'losse' gevoel kan ik gelukkig nog wel wat doen door er eventueel een zooltje in te leggen.

Donderdagavond was het natuurlijk Koningsnacht, en ook dit jaar heb ik die natuurlijk niet overgeslagen. Ik heb er helaas geen foto's van, maar het feit dat ik na een stapavond in eigen stad (waar ik het normaal niet altijd meer even leuk vind) weer eens om half 4 in bed lag, zegt al genoeg. Perfecte ontbijtje na zo'n nacht is toch wel een oranjetompouce, jammie!

's Middags ging ik met een groepje vriendinnen (en één van hun broers) naar Tilburg. Ondanks het feit dat daar niet echt een (groot) festival aan de gang was, waren er genoeg andere leuke dingen te doen. Zo was er aan de Heuvel een dj-booth en stonden er overal buitenbarretjes. Het werd er uiteindelijk zelfs mégadruk!

 En omdat ik van Koningsnacht geen foto's heb.. dan maar een hoop van Koningsdag! Ik heb het echt ontzettend naar m'n zin gehad, de wijntjes vloeiden rijkelijk en het zonnetje liet zich soms zelfs even zien!

Als maaltijd namen we burrito's bij Taco Bell, maar ik kan er ook meteen bijzeggen dat ik hier niet heel erg fan van was. Mede dankzij het feit dat ik 's middags al een flinke maaltijd op had kon ik amper de helft van m'n burrito naar binnen krijgen, maar ook het prijskaartje dat eraan hing vond ik een beetje jammer (vooral omdat je vanwege Koningsdag verplicht was een heel menu te bestellen.. grr!)

Die 'oplossing' voor het weekendje weg waar ik het eerder over had in dit weekoverzicht, was natuurlijk om ietsje eerder naar huis te gaan zodat de vermoeidheid mee zou vallen. Daarom liep ik rond een uurtje of 9 van centrum richting station, waar ik om 21.28 lekker de trein naar huis pakte. Al om 22.30 viel ik thuis als een blok in slaap..

Rise & shine! Ik pakte rustig mijn tas in en maakte me klaar. Het zou vanuit Brabant een aardig lang ritje naar Groningen worden, en stiekem zag ik er best tegenop. Hopelijk werd het het waard!

Gelukkig werd dit 'leed' (overdreven natuurlijk) verzacht door de prachtige tulpenvelden in Flevoland. Helaas hadden we onderweg best wat regen, waardoor we niet echt zin hadden om uit te stappen voor foto's. Misschien op de terugweg maandag!

 In de auto had ik ook alvast gereserveerd bij restaurants voor zowel die avond als zondag. Hoefden we daar in ieder geval niet meer naar te zoeken (en ik had ze overigens gewoon uit mijn 'hotspotboekje' gehaald). Zaterdag namen we lekker plaats bij De Drie Gezusters met een rosé'tje.

Ikzelf nam de pasta met garnalen. Veel, maar erg lekker! Na de goedgevulde maaltijd dronken we nog wat wijntjes en namen hierna het busje terug naar het hotel.

Goodmorning! Op de linkerfoto zie je overigens het uitzicht vanuit ons hotel. Nee, het lijkt inderdaad totaaaal niet op Groningen, maar dat komt omdat we een hotel hadden geboekt vlak buiten de stad. Scheelde niet alleen in prijs, maar ik vond het hotel er ook best prima uitzien èn je had geen last van drukke stadsgeluiden. Gelukkig zaten we niet heel ver van de binnenstad en was het met 5-10 minuutjes rijden hartstikke goed te doen.

We waren ietsje eerder richting stad gegaan, waardoor de winkels nog niet open waren toen we aankwamen. Dan maar een klein foto-tochtje dus! Jammer genoeg viel het weer tijdens onze dagen ontzettend tegen, waardoor foto's maken niet echt iets was waar ik continu bij stilstond. Wel lieten we deze foto maken voor de prachtige ingang van het Provinciehuis.

En voor het stadhuis moest ik natuurlijk nog even poseren! De foto is gek genoeg wel heel erg blurry geupload naar Instagram, maar ach: het gaat om het geheel natuurlijk.

Hierna doken we de stad in en kon mijn zoektocht naar een zomerjasje beginnen. Bij Stradivarius paste ik deze prachtige lange, suedine trenchcoat. Van de kleur was ik helemaal weg, maar de lengte was helaas niet voor mij bestemd. Op naar de volgende dus!

Als de bordeaux-kleurige jas niet lukt, dan maar een bordeaux-kleurige rok, toch? Bij Costes kwam ik deze plissérok tegen voor een heel fijn sale-prijsje. Komt 'ie mooi te hangen naast mijn roest-kleurige rok die ik een weekje eerder kocht! (voel ik hier een nieuwe rokkenverslaving opkomen?)

Rond lunchtijd begon het helaas keihard te regenen, dus liepen we snel naar De Uurwerker. Binnenkort zal ik deze hotspot nog verder in een artikel uitlichten, maar ik kan alvast wel verklappen dat we hier voor een klein prijsje ontzettend lekker hebben gegeten!

De regen hield jammer genoeg maar niet op, maar een grote stadswandeling kon niet ontbreken. Uiteindelijk waren we zelfs een beetje verdwaald en belandden we zoals gewoonlijk weer eens in wat woonwijken (hoe krijgen we het toch elke keer weer voor elkaar?). Op een bruggetje maakte ik nog deze foto, maar vlak hierna kwam de regen weer met bakken uit de hemel. Balen zeg!

 Ik had natuurlijk al van tevoren gereserveerd, en dat was wel nodig ook bij de populaire sushitent Imono. Volgens veel Groningers eet je hier de beste sushi en is het restaurant erg sfeervol. Uitproberen dus! Grappig weetje is dat Kraantje Pappie vlak bij ons zat, haha!

We hebben bij Imono inderdaad heel lekker gegeten en een leuke avond gehad. Zeker een aanrader voor de sushi-liefhebbers in Groningen dus!

 Maandag vervolgden we ons shop-avontuurtje en de zoektocht naar een zomerjasje. Helaas was het nog steeds baggerweer, dus echt sightseeing zat er niet echt in. Wel scoorde ik best snel al dit blazerjasje bij Zara. Finallyyyy!

Na de korte shopsessie liepen we voor de lunch naar 't Feithhuis; ook één van de hotspots uit mijn boekje die ik tevens binnenkort zal verwerken in een twee-in-één-hotspot-artikel.

Rond 14.30 besloten we maar aan de lange tocht naar huis te gaan beginnen. Zaterdag hadden we natuurlijk nog geluk dat het weekend was, maar nu zou de reis van Groningen naar Roosendaal wel eens langer kunnen gaan duren. Onderweg kwam de regen opnieuw met bakken uit de hemel en zag je soms gewoon geen hand voor ogen (heel eng!), en dit was ook erg te merken aan de vele files onderweg. Jammer genoeg was het ook niet meer gelukt om bij een mooi gekleurd tulpenveld foto's te maken door een gemiste afslag èn dus de regen. Hopelijk volgend jaar beter!

Eenmaal thuis was ik KAPOT. Ik ben meteen onder de douche gesprongen, heb dit weekoverzicht gemaakt en ben nog voor 22.00 gaan slapen. De wekker zou immers weer aardig vroeg gaan..

Related posts

12 reacties

 1. Leuke foto’s, Groningen kijkt mij een leuke stad. Wat jammer van het weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is volgens mij idd nog een beetje leuker als de zon wel schijnt!!

   Verwijderen
 2. Wat een gezellige week! Heerlijk zo'n weekendje in Groningen. <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk dat je een weekendje in Groningen was! De Uurwerker is inderdaad heel chill, echt zo'n studententent omdat het zo goedkoop is haha, love it :p Inderdaad jammer van het slechte weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend leuk dat je toch nog een weekendje weg bent gegaan. Zelf ben ik er ook nog nooit geweest, misschien toch maar eens doen! Je nieuwe schoenen staan je leuk hoor! Net als de kleur van de rok, liefde voor bordeauxrood..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind die bordeaux jas echt prachtig, jammer dat hij het net niet was! Ik kom ook heel graag bij Barista Cafe trouwens, de koffie is daar mooi EN lekker! Was er zaterdag nog, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha wat toevallig; ik was er echt voor 't eerst! Heerlijke koffie idd <3

   Verwijderen
 6. Die rok staat je geweldig, wat een heerlijk verslag weer! Ik heb nog nooit een barista Café geprobeerd.. ben nu wel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk weekje! Jammer dat het zulk prutweer was in het weekend. Heb je wel een goede reden om wellicht nog eens terug te gaan, haha!

  BeantwoordenVerwijderen