Friday's Five: 5 plekjes die ik bezocht in Groningen!

 Dat je in Groningen op aardig wat plekjes iets kunt eten of drinken, is wel duidelijk. Samen met mijn vriend bezocht ik afgelopen weekend...

 Dat je in Groningen op aardig wat plekjes iets kunt eten of drinken, is wel duidelijk. Samen met mijn vriend bezocht ik afgelopen weekend deze Noordelijke hoofdstad en vandaag licht ik 5 restaurants en café's uit waar we zijn geweest!

De Drie Gezusters
Tijdens onze allereerste avond wilden we lekker ongedwongen ergens een hapje gaan eten met een drankje. Al snel kwam ik via internet terecht bij De Drie Gezusters: een heel groot café-restaurant aan de Grote Markt dat onder de Groningers al jaren een groot begrip is. Bij binnenkomst heb je al snel door dat het hele pand is ingericht als 'trein', inclusief treinstoelen èn rekjes met koffers (zit ook nog eens erg comfortabel dus!). Je kunt bij De Drie Gezusters eigenlijk terecht op alle mogelijke tijdstippen van de dag, of je hier nu wil ontbijten, lunchen, dineren of alleen borrelen. De kaart biedt ook nog eens voor ieder wat wils: als lunch kun je kiezen uit club sandwiches, eiergerechten/uitsmijters, belegde broodjes, salades en warme gerechten en ook de dinerkaart staat bomvol lekkere dingen (o.a. vis- en vleesgerechten en pasta's). Voor een garnalenpasta, kipsaté met frietjes en zes wijntjes legden we zo'n 60 euro neer; niet heel goedkoop, maar je krijgt er wel een gezellige avond voor terug!









De Uurwerker

Reuzepopulair onder de Groningse studenten is De Uurwerker: een ontmoetingsplek voor iedereen. Zeven dagen per week kun je er van 's morgensvroeg tot 's avondslaat iets drinken, maar ook ontbijten, lunchen en dineren. De hele setting is informeel, en er wordt een 'self-service' concept gehanteerd. Dit betekende echter niet dat je zelf je eten komt halen, maar dat je vooraf aan de balie doorgeeft wat je wil bestellen, waarna zij het komen brengen. Mijn vriend en ik kozen allebei voor de club sandwich met een koffietje erbij en we waren samen nog geen 22 euro kwijt. Ideaal voor als je een goedgevulde lunch wil, maar niet al teveel hiervoor wil neerleggen.

Imono
De tweede avond bezochten we Imono, dat naast Sumo toch wel het meest befaamde sushirestaurant is in Groningen. Sterker nog, Imono wordt zelfs als de beste van de stad gezien. Dat moesten we natuurlijk uitproberen! Eenmaal binnen kom je terecht in een megapand dat sfeervol is ingericht met roze stoeltjes en hier en daar banken. Op internet las ik dat de afstand tussen de tafels wat klein was, maar eigenlijk vond ik dit best meevallen. De sushi is inderdaad prima te eten, en ook qua andere gerechtjes is er meer dan genoeg keuze. Per ronde kun je er maarliefst 5(!) per persoon kiezen, waardoor je (als je er ook daadwerkelijk 5 kiest) de 5 rondes maar net haalt. Wij hebben in ieder geval een relaxte avond gehad bij Imono, en voor de sushiliefhebbers kan ik 't zeker aanraden (wel even reserveren van tevoren!). Prijs van het menu varieert van €26,50 tot €28.50.

News Café
Het lijkt wel alsof Groningen alleen maar ontzettend grote café's en restaurants heeft, want ook het News Café was aardig massaal. Wij kwamen hier alleen voor een lekker kopje koffie in de ochtend en kozen een simpele cappuccino en latte macchiato. Ik vond de sfeer erg gezellig, en naast alleen iets drinken kun je hier ook prima terecht voor een ontbijtje, lunch of klein diner (o.a. sandwiches, panini's, bagels, burgers, eiergerechten, soepen en salades). Leuk weetje is dat je een aantal van deze dingen de gehele dag kunt bestellen!













't Feithhuis
Hier liepen we de eerste volle dag langs omdat we even achter de Martinitoren wilde kijken, maar we wisten dat we hier op onze laatste dag wel een hapje wilde eten. Van de buitenkant ziet het er in eerste instantie hartstikke chique uit, maar laat je niet wegjagen door het uiterlijk van dit monumentale(!) pand. Er staan namelijk een hoop betaalbare lunchgerechtjes op het menu, waaronder verschillende belegde broodjes, grilled sandwiches, eiergerechten, burgers en salades. De kroketjes op brood van mijn vriend en mijn mozzarella/tomaat/pesto-sandwich smaakten heerlijk! Evenals de huisgemaakte ijsthee trouwens, die erg fancy geserveerd wordt, haha! Alles bij elkaar kostte ons zo'n 22 euro.

Foto's zijn gemaakt bij De Uurwerker en 't Feithhuis

Related posts

2 reacties

  1. Super leuk dat je in Groningen was! Grappig om te zien dat je eigenlijk alleen de hele commerciele plekjes bezocht hebt haha, wat ook logisch is, omdat ze het meest bekend zijn :p. Je hebt namelijk in de Oude Kijk in 't Jatstraat super veel kleine, leuke lunchtentjes die je denk ik ook wel leuk had gevonden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We moesten helaaas ook wel.. het regende veeel te hard om op zoek te gaan naar al die leuke en apartere tentjes!

      Verwijderen