Makeup Revolution Iconic Lights & Contour Pro Palette

Nooit eerder kocht ik een palette speciaal voor het contouren, maar omdat ik er de laatste tijd toch  meer mee bezig ben èn een cadeaukaa...

Nooit eerder kocht ik een palette speciaal voor het contouren, maar omdat ik er de laatste tijd toch  meer mee bezig ben èn een cadeaukaart had, nam ik het Makeup Revolution Iconic Lights & Contour Pro palette mee. Vandaag een review!


Het Iconic Lights & Contour Pro palette is één van de vele palettes die het assortiment van Makeup Revolution rijk is. Naast blush, highlight, bronze, concealer en oogschaduwpalettes nam ik er dus eentje mee speciaal voor het contouren: een stap die ik de laatste tijd steeds vaker neem in mijn dagelijkse make-up routine. Met andere woorden: met dit product zou je dus je hele gezicht kunnen shapen met de sculpt-, contour- en highlighttinten die het palette bevat. 
Het palette bestaat uit 8 tinten, waardoor er voor iedere huid en ondertoon wel een passende kleur bij zit. Enige minpuntje is dus eigenlijk meteen dat je wel een heel palette koopt, maar er waarschijnlijk zelf maar 2 of 3 kleuren van gebruikt. Makeup Revolution belooft dat dit palette zeer goed gepigmenteerd is, definitie en glow geeft en heel makkelijk op te bouwen is.

Ik kon helaas geen namen vinden van de 8 tinten, maar na wat research kwam ik erachter dat dit palette in de 'normale' versie (dus niet de 'PRO') wel degelijk kleurnamen heeft. Omdat dit palette best vergelijkbaar is en ik ervan uitga dat de 'pro' een verbeterde versie heeft, ga ik uit van ongeveer dezelfde namen. De bovenste rij bestaat uit de highlighters 'Ice Queen', 'Soft Light', 'Cream' en 'Nectar', en de onderste rij bestaat uit de (contour)poeders 'Tan', 'Toffee', 'Sculpt' en 'Hollow.' 


Op de bovenstaande foto heb ik alleen mijn basismake-up aangebracht (concealer en foundation).

 Ik besluit alleen met de twee middelste contourpoeders de zijkanten van mijn gezicht te contouren. Dit doe ik met een schuin afgesneden kwast, waarmee ik een streep op beide wangen zet (vanuit de haarlijn schuin naar beneden). Ik blend vervolgens de streep met een beautyblender, die nog vochtig was van het aanbrengen van de foundation en concealer.


Daarnaast meng ik de twee meest linkse highlighters en breng ik deze aan op het bovenste deel van mijn jukbeenderen en het puntje van mijn neus. De highlighter lijkt heel subtiel, maar op camera kwam ik er achteraf achter dat 'ie toch nog best aanwezig is. Goed op te bouwen dus! Op bovenstaande foto zie je overigens nog wel dat ik nog best moeite had met het mooi blenden van de contourkleur; maar oefening baart kunst :)

En dit is het eindresultaat waarbij ik ook een blush heb aangebracht! Het palette heeft helaas geen blush, dus heb ik een hartjesblush van I Heart Makeup gebruikt. Overall denk ik dat er inderdaad voor ieder huidtype wel een geschikte tint bijzit, maar bij mij leek het geheel nogal grijzig door het blenden. Gelukkig heb ik geen last van het feit dat de contourpoeders eventueel te oranje zouden zijn!

 Ik denk dat ik dit palette nog met veel plezier ga gebruiken. Het is nog even oefenen met mooi en goed uitblenden, maar over het algemeen zijn de kleuren prima op te bouwen en geven de highlighters een mooi, glowy effect. Natuurlijk is het wel zo dat ik de gele en de beige tint en de twee buitenste contourpoeders nu niet gebruikt heb, maar ik denk dat deze een stuk minder geschikt zijn voor mijn lichte huid. Ook denk ik dat dit palette het meest van pas komt als ik een licht kleurtje heb opgedaan door de zon; voor extreem lichte (winter)huidjes is het wat lastiger om hiermee iets moois te maken!

Het Makeup Revolution Iconic Lights & Contour Pro Palette is o.a. te koop bij geselecteerde Etosfilialen en Boozyshop voor €7.95-€9.95.

Related posts

10 reacties

 1. Zo'n ontzettend fijn palette vind ik dit! Ik gebruik hem elke dag met veel plezier <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeeeh, ziet er goed uit zeg! Ik denk dat je wellicht een van de twee rechterpoeders als bronzer over je contour kan aanbrengen. Dat geeft weer iets meer warmte terug aan je gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mij lijkt dit ook echt een fijn palette, daar kun je alle kanten mee op

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijn palette, hele mooie bruikbare kleurtjes zitten er tussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super mooi palette, ik ben hier echt benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen