Ons verblijf in Parijs

Voor het eerst ooit verbleef ik ècht binnen de centrumring van Parijs. Andere jaren waren dit buitenwijken of zelfs voorstadjes, waardoor...

Voor het eerst ooit verbleef ik ècht binnen de centrumring van Parijs. Andere jaren waren dit buitenwijken of zelfs voorstadjes, waardoor ik nog een flink stuk met de trein moest. Vandaag een uitgebreid artikel over ons hotel Trinité Haussmann!




Het hotel is gelegen nabij metrostation Pigalle. Vanaf Gare du Nord hoef je alleen één halte naar Barbès-Rochechouart, en vanaf daar stap je over en ben je nog maar twee haltes verwijderd van Pigalle. Je kunt dus prima binnen twintig minuutjes van de trein in het hotel zijn! Hoewel Pigalle vooral bekend staat als red light district, zat ons hotel eigenlijk precies in de buurt waar daar helemaal niets van te zien was.

Op metrostation Pigalle kun je overigens twee richtingen op: met lijn 12 kun je van het gebied rondom de Sacré Coeur naar Concorde, Saint Lazare, Madeleine en Montparnasse en met lijn 2 reis je onder andere naar Charles de Gaulle Etoile (de andere kant richting Nation ga je niet heel snel op als je in Parijs bent). Belangrijke overstapstations zijn dan ook CDG, Saint Lazare of Concorde.

Bij aankomst werden we vriendelijk onthaald en kregen we een kamer op de vijfde verdieping toegewezen gekregen. Dit bleek dan ook de bovenste verdieping, waardoor we wat balkonruimte hadden. Toen we aankwamen stond alleen de kamerdeur open, lagen er overal handdoeken op de grond, zag het bed er verfrommeld uit en over de badkamer durf ik niet eens te beginnen. Ik had al gezien dat de schoonmaakster nog met de verdieping bezig was, maar binnenkomen in een schone kamer is natuurlijk wel het minste wat ze kunnen doen. Gelukkig kregen we na wat geregel een nieuwe kamer op de tweede verdieping, die zelfs een heel stuk loopruimte (voor ons prima kofferruimte) aan de kamer vast had èn een superleuk Parijs 'hekje' (wat niet zo was op de bovenste verdieping). Goed geregeld en superfijne service dus!



Pluspunten aan dit hotel zijn absoluut het uiterlijk van de hele kamer (een beetje herenhuis-stijl), de heerlijke regendouche met perfecte temperatuur, het megazachte en lekkere bed, de bluetooth-speaker waardoor je je eigen muziek aan kan zetten, de waterkoker en thee en de grote spiegels. Minpuntjes? Het hotel is vrij gehorig, de spotjes in de badkamer komen vanaf boven waardoor het licht niet ideaal is en de tv heeft alleen maar Franse zenders. En oh, op één ochtend heeft het brandalarm zo'n 10 tot 15 minuten keihard geloeid, waarover verder niets werd gecommuniceerd. Maar hey, er zijn ergere dingen op de wereld en de prijs-kwaliteitverhouding was echt meer dan perfect. Ik denk dat je in andere delen van Parijs voor diezelfde prijs (of zelfs duurder) echt in mini-kamertjes verblijft; iets waarover we in dit geval absoluut niet mochten klagen.


Voor een tripje naar Parijs is Trinité Haussmann dus echt de ideale plek voor stellen om te verblijven. Onderaan de voet van de Sacré Coeur, vlakbij de Moulin Rouge en helemaal niet in zo'n superdrukke buurt. Gelukkig kun je ook goed nog 'even' wat drinken in lokale tentjes in de buurt en zitten er genoeg leuke eetgelegenheden op een kwartier loopafstand. Ik zou 't absoluut aanbevelen!

Related posts

8 reacties

  1. De kamer en badkamer zien er mooi uit! Fijn om een beetje centraal te zitten met je hotel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaa het was absoluut een pareltje! Heel centraal was het niet (wel regelmatig overstappen met de metro), maar nog wel binnen de 'centrumring' idd!

      Verwijderen
  2. Wauw wat ziet jullie hotel er prachtig uit zeg, zo luxe ook! Ik verblijf meestal super budget, maar soms vind je echte pareltjes voor weinig geld!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze was in vergelijking met de rest ook nog best budget, haha! Zo zie je maar dat je met aanbiedingen echt wel pareltjes hebt idd!

      Verwijderen
  3. Wat een prachtige kamer is dit! ♥ En goh, gehorige hotels vind ik op zich geen ramp, op verplaatsing verdraag ik om de een of andere reden wél oordopjes, haha. En het licht in hotelbadkamers is inderdaad vaak verschrikkelijk. :')

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja de hele stijl was echt prachtig! En idd, zolang het niet lawaai aan één stuk door is kan ik ermee leven :)

      Verwijderen
  4. Ziet er mooi uit! Ben nu stiekem wel benieuwd wat het gekost heeft, hihi. Wel netjes dat jullie een andere kamer kregen, ze hadden je ook gewoon kunnen laten wachten tot het schoon was.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, gelukkig wel idd! Wat was ik blij dat ik dat heb kunnen regelen :)

      Verwijderen