La vie de Daphne - Het Parijse leven

En toen zat het er alweer op.. Maandenlang keken we uit naar ons tripje naar Parijs, en afgelopen donderdag was het dan eindelijk zo ver....

En toen zat het er alweer op.. Maandenlang keken we uit naar ons tripje naar Parijs, en afgelopen donderdag was het dan eindelijk zo ver. Vandaag laat ik alvast wat eerste snapshots zien, maar reken maar op nog véél meer artikelen (en iets mooiere foto's :P)!


Maandag stond ik net op het punt om weg te gaan toen mijn afspraak in Tilburg werd afgezegd. Meh, balen! Ik had mezelf stukken beter voorbereid dan vorige week, dus ik vond het oprecht best jammer dat ik nu niet kon gaan. Wel paste ik voor de zoveelste keer de camel jas die eerder die week was binnengekomen, maar ik heb toch maar besloten dat ik hem terugstuur. Ik ben toch op zoek naar een variant met knopen in plaats van een ceintuur!

's Middags maakte ik om de tijd op te vullen maar een ritje naar de stad, en gelukkig kreeg ik terwijl ik wat winkels afging al snel te horen dat het gesprek verplaatst kon worden naar woensdag. De volgende dag heb ik lekker besteed aan heel veel hotspots in Parijs zoeken, het artikel hierover maken èn flatlays schieten.

Ook deze twee zijn dan ook die dag gemaakt :)

Woensdag mocht ik dus weer naar (het gigantische gebouw van) Interpolis. Voor wie mijn blog goed in de gaten gehouden heeft, weet dat ik hier een weekje eerder ook op sollicitatie kwam. Ondanks het feit dat ik het gevoel had dat dat gesprek totaal niet goed ging, waren ze toch heel enthousiast.

Ik liep na een uur en 15 minuten weer naar buiten met een goed gevoel. Deze ging gelukkig al een heel stuk beter! Binnenkort hoor ik meer, en uiteraard houd ik jullie hiervan op de hoogte :)

Wow, huh?! Ineens een sprong in de tijd. Long story short: woensdagavond pakte ik de laatste spulletjes in, kwam mijn vriend bij me slapen en werden we 's ochtends naar het station gebracht voor.. Parijs!! Helaas duurde de reis dankzij een vertraging van 40 minuten een stukje langer, maar rond 15.15 kwamen we in het hotel aan. Er ging helaas meteen wat fout met de kamers en we kregen er één toegewezen die nog helemaal niet schoongemaakt was. Na wat geregel kregen we een grotere kamer inclusief een typisch Parijs uitzichtje.

Na een kort opfrismoment trotseerden we de kou - het was gevoelstemperatuur -10 - en liepen we de berg van de Sacre Coeur op. Ons hotel lag immers onderaan die berg en aangezien we nog niet heel veel zin hadden om ver weg te gaan, werd het dus de wijk Montmartre. Ook vonden we eindelijk 'La Maison Rose' waar we wat foto's schoten, de straat verder uitliepen en toen toch maar snel een metro opzochten om de kou te ontwijken.

We stapten eigenlijk puur op de gok uit bij halte Saint Germain des Près; een wijk die best leuk schijnt te zijn om doorheen te wandelen. Maar omdat het al na vijf uur was, werd die wandeling een hele late lunch (of een heel vroeg diner?) op het verwarmde terras bij Le Bizuth.
En hoe kun je beter opwarmen dan met een warme chocomel? Hij smaakte héérlijk (veel lekkerder dan hier in Nederland). We namen hiernaast ook nog een club sandwich erbij die we samen deelden. 

Helemaal verkleumd kwamen we weer terug op de hotelkamer, waar het zoeken naar een restaurantje voor die avond begon. Ons eigenlijke plan was een hamburger te gaan eten, maar na de club sandwich met friet zaten we allebei zò vol dat we maar besloten een tapasrestaurantje te zoeken. Hoef je in ieder geval niet een heel bord weg te werken! We kwamen eigenlijk heel spontaan terecht bij Le P'tit Barcelone, een überlokaal tentje waar we - als echte Parijzenaren - plaatsnamen aan de bar. Flesje wijn erbij en de avond kon eigenlijk al niet meer stuk.

En ook de tapas was goed te doen. Uiteindelijk namen we alleen de albondigas (gehaktballetjes), patatas bravas en hamkroketjes, maar wel hebben we heerlijk genoten van de wijn en de sfeer (en we hebben stiekem ook wel gelachen om de barman die zijn gekke dansjes echt niet in kon houden). En oh, door een foutje op de bon betaalden we voor deze fles wijn geen 22 euro, maar 5 euro (volgens mij hadden ze per ongeluk 'glas' ipv 'fles' aangeslagen, oepsie!)

Paris, de volgende ochtend. Op naar een nieuwe dag!

We besloten te ontbijten vlakbij de Eiffeltoren. Stomste wat je kunt doen natuurlijk, want overal in de buurt van toeristische trekpleisters betaal je gewoon de hoofdprijs. Maar ach, dankzij de goedkope avond gisteren kon dat er wel bij. Alleen was deze tosti als ontbijt toch wel ietsje too much; ik heb de rest van de dag eigenlijk geen honger meer gehad omdat ik zò'n vol gevoel had.

Next stop: de Eiffeltoren. Het begon alleen op dat moment net te regenen, terwijl ik mooie foto's had willen maken in de Rue de l'Université. De uiteindelijke foto zal misschien nog wel op Instagram verschijnen, maar bij deze houd ik het alleen nog bij een selfie van ons!

.. en natuurlijk een foto van the Iron lady herself.

Omdat metrostation Bir Hakeim vlakbij de Eiffeltoren ligt en ik onder de brug ook wat foto's wilden maken, liepen we hiernaartoe. Eerst deden we zelf wat pogingen met het statief, maar uiteindelijk hebben we toch maar aan voorbijgangers gevraagd of ze een foto wilden maken. Wat er uiteindelijk uitkwam vond ik echt héél cool! (i'm a sucker for symmetry)

Die middag hebben we een snel hapje gegeten bij m'n favoriete tentje (waarover later meer), waarna we de wijk Le Marais indoken. Ik was immers nog steeds op zoek naar een camel coat en omdat er aardig wat vintage winkels in deze wijk te vinden zijn, hoopte ik er daar eentje te vinden. Missie mislukt, maar ik liep wel per toeval deze prachtige rode deur tegen het lijf. Perfecte match zo, met mijn rode trui!

We kwamen na de vintage winkels ook per toeval terecht in de grote winkelstraat met de wat bekendere winkels. Wat eigenlijk niet de bedoeling was, gebeurde toch: een hele middag winkel in-winkel uit. We raakten er aardig moedeloos van toen bleek dat geen enkele winkel meer de jas had die ik zocht. Ach... dan maar mezelf trakteren op een mooie satijnen nachtjapon bij Oysho. Ik maakte er eenmaal terug in het hotel meteen een foto mee - inclusief de drankkaart die ik stiekem mee had genomen bij La Favorite.

's Avonds ging het 'plan de hamburger' wel door, maar omdat we al zò snel klaar waren met eten, plakten we er nog een klein drankje achteraan. We belandden in een superrustig straatje waar ook weer geen toerist te bekennen was. En eerlijk? Dat blijft oprecht het àllerleukst!

De volgende dag zou onze eerste stop de Rue Crémieux worden. Een superleuk gekleurd straatje waar ik prachtige foto's van voorbij heb zien komen. Dat wilde ik natuurlijk ook! De foto die ik uiteindelijk op Instagram deelde is echt mijn grote favoriet, maar deze samen met mijn vriend vind ik ook erg leuk! Binnenkort kunnen jullie uiteraard een blogpost verwachten met meer foto's.

(Oeps, hier ging iets mis met de volgorde van de foto's). We leefden ons ook uit met de camera bij het Palais Royal, waar je het leuke pleintje 'Colonnes de Buren' hebt. Ik ben hier al eerder geweest met Brittany in 2016, maar toen wilde het maar niet lukken om foto's zonder mensen te maken. Deze is dat officieel ook niet, maar ik vind 'm toch heel mooi (en weer heel symmetrisch natuurlijk, hahaha!)

Vòòr Colonnes de Buren liepen we door Galerie Vivienne; ook wel één van de passages in Parijs. Gek genoeg stond er dat je eigenlijk geen foto's mocht maken, maar uiteraard hebben we dit gewoon wel gedaan - wel met telefoon helaas!

Vlak nà Colonnes de Buren liepen we het plein bij het Louvre op. Binnen zijn we niet geweest, en na wat snelle snapshots zijn we ook maar weer gaan lopen naar het volgende adres..

En dat werd... Ladurée. Na al die keren Parijs werd het toch echt eens tijd om de 'originele' macarons uit te proberen. Ik heb ze al van allerlei winkels geprobeerd, maar dus nog nooit deze (vooral vanwege de prijs denk ik). En ik kan jullie alvast verklappen dat de variant met cassis-smaak overheerlijk was.

Hierna pakten we de metro naar de favo hotspot van Anna Nooshin: Café Charlot. Een superhippe tent die ook eigenlijk altijd vol zit. Gelukkig hoef je nooit lang te wachten op een plekje en is de club sandwich met kip absolutely delicious.

Na de lunch maakten we nog een wandeling in de zon(!), waarna we ons even opfristen in het hotel. Mijn voeten begonnen helaas steeds zeerder te doen en ik was een blaar rijker, maar dat mocht de pret echt niet drukken. De planning voor die avond was al snel gemaakt: de knipperende Eiffeltoren bekijken èn naar een leuk Italiaans restaurant.

Alleen dat laatste plan liep best in de soep. Die superhippe en leuke Italiaan bleek voor de hele avond al volgereserveerd te zijn, en na het beter bekijken van de site kwamen we er inderdaad achter dat we hadden moeten reserveren. Het probleem werd nog een stukje groter toen bleek dat we in een buurtje waren waar je bijna niets had. Dan maar heel spontaan een willekeurige tent binnenlopen, waar we ook weer de enige toeristen waren. De mensen van het restaurant waren ontzettend aardig en het eten was heerlijk, maar heeeel veel. Voor 11 euro krijg je hier dus zeker waar voor je geld!

En toen was het alweer zondag, de allerlaatste dag. Jammer genoeg had ik al gezien dat het de hele dag zou gaan regenen, maar ons plan was sowieso om een museum te gaan bezoeken.

We ontbeten in de buurt - wat overigens ook meteen ons goedkoopste ontbijt was - met een lekkere koffie. Hierna stapten we de metro in naar de Champs Elysées.

De straat zelf hebben we niet bewandeld (ik heb er ook eigenlijk heel weinig mee), maar omdat op de eerste zondag van de maand veel monumenten en musea gratis te bezoeken zijn, beklommen we de Arc de Triomphe. Ik was er zelf nog nooit opgeweest en hoor van veel mensen dat je hier best een gaaf uitzicht hebt. En dat is absoluut waar!

Dat het de slechtste dag was kun je alleen ook wel zien, haha!

Een foto samen met de Eiffeltoren kon natuurlijk ook niet ontbreken. Hierna zijn we maar snel terug naar beneden gegaan om onze route naar Musée d'Orsay uit te zoeken.

Bij het museum bleek het gigantisch druk; er stond een megalange rij en de wachttijd was volgens mij zo'n drie kwartier. Maaaar dat mocht de pret niet drukken. Ik wilde immers even ergens binnen zijn in plaats van buiten lopen. Echter had ik even wat beter op moeten zoeken wat je allemaal kon vinden in dit museum, want de schilderkunst trok ons toch niet zo. Wel hebben we een foto gemaakt bij de welbekende klok!

In dezelfde straat als van het museum doken we een tentje in waar we - gewoon, omdat het kan - een pizza als lunch aten. We zouden 's avonds ook precies rond etenstijd weer in de trein zitten, dus een klein beetje genieten mocht nog wel.

Hierna raakten we een beetje verdwaald, en aangezien mijn voeten nog steeds enorm zeer deden èn de regen steeds erger leek te worden, schoot heel even de gedachte 'was ik maar thuis' door m'n hoofd heen. Per toeval liepen we nog langs Les Invalides, wat best een imposant gebouw is als je er recht voor staat.

Hierna was het nog best vroeg om terug naar het hotel te gaan, en omdat ik ietsje eerder had gezien dat je ook leuke foto's kon maken bij een metrostation, zijn we daarheen gereisd. Overigens heb ik heel veel van de foto-spots van het Instagram-account van @theballoondiary. Mocht je dus ook wat apartere foto's willen dan normaal, dan raad ik je zeker aan om daar eens een middagje voor uit te trekken!

Beneden bij Le Refuge dronken we nog een warme chocomel (om het af te leren) en genoten we nog even na van de afgelopen dagen. Het einde was nu toch echt in zicht, en ergens diep in mijn hart baalde ik als een stekker. Het is zò fijn om even een aantal dagen te ontsnappen aan de realiteit

Terug in het hotel hebben we nog even een halfuurtje in de lobby zitten wachten voor we de metro richting station weer zouden pakken. Het liefst had ik er nog een nachtje achteraan geplakt natuurlijk (of gewoon een hele maand :P), maar mijn vriend wil gelukkig ook nog wel een keertje terug!

De reis die eigenlijk 2.5 uur zou duren, heeft uiteindelijk bijna 5 uur geduurd. Ik denk oprecht niet dat het ooit gaat meezitten met buitenlandse treinen. Ik was blij toen we eindelijk in bed konden kruipen!

Related posts

12 reacties

 1. Wat een ontzettend leuke dagen heb je gehad! Mooie foto's ook, ik houd ook van symmetrie (:

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's! Parijs is zo mooi. Ik moest nog aan je denken met die kou! Ik had het het weekend ervoor al koud in Londen... Maar zo te zien hebben jullie je alsnog uitstekend vermaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die donderdag was echt even niet leuk! Het scheelde de volgende dag gewoon ruim 15 graden, bizar!

   Verwijderen
 3. Wat een ontzettend mooie foto's hebben jullie gemaakt! Maar goed, dat heb ik inmiddels echt al heel erg vaak gezegd, hihi. Zo te zien hebben jullie het heerlijk gehad met zijn tweetjes <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Superleuk om te horen! Het is zeeeker fijn geweest <3

   Verwijderen
 4. Heel leuk om je Parijse avonturen te lezen! Prachtige foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb heel erg genoten van je Parijs-artikel, zo leuk om te zien wat jullie allemaal hebben gedaan! Ik ben heel erg benieuwd naar je komende artikelen over Parijs <3 Jammer dat je de perfecte jas niet hebt gevonden, hopelijk komt dat nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Al die Parijs-foto's, nu wil ik ooook!

  BeantwoordenVerwijderen