Friday's Five: 5 x ik geef toe dat ik... DEEL 2

Bijna 2 maanden geleden maakte ik al een 'confessions'-artikel waarin ik onder andere toegaf bijna altijd met sokken aan te slapen...

Bijna 2 maanden geleden maakte ik al een 'confessions'-artikel waarin ik onder andere toegaf bijna altijd met sokken aan te slapen en maar twee keer per week mijn haar was. Maar.. dit was lang niet het enige wat ik op heb te biechten...

Ik geef toe dat ik...

... mijn teen- en vingernagels altijd gelakt laat
Je zult nooit mijn teennagels zonder kleurtje zien. Niet alleen omdat ik het er wel vrolijk uit vind zien, maar omdat ik ze juist echt echt oerlelijk vind zonder nagellak. Hetzelfde geld eigenlijk voor mijn vingers. Als ik een keertje geen zin heb in een fel kleurtje, kies ik voor nude. Maar anders heb ik eigenlijk altijd wel nagellak op.

...vroeger naar old-school hiphop luisterde
Geloof mij als ik zeg dat ik door heel veel muziek'fases' heen ben gegaan, en dat ik het ene jaar rock kon luisteren, en het andere jaar weer reggae of pop. Ook old school hiphop is voorbijgekomen, en ik zette dan heel mijn mp3 of iPhone vol met nummers van A Tribe Called Quest, Nas, Souls of Mischief, Run DMC, Dr. Dre of Common. Best een gek idee, want nu luister ik alweer jaren naar een beetje indie/rock-achtige muziek.

...enorm slechte ogen heb
Wie mij kent, weet dat ik nooit de deur uitga zonder leesbril. Ik ben namelijk een absolute ramp als ik iets moet lezen, als iemand iets op zijn/haar telefoon laat zien, als ik aan het eten ben of überhaupt als ik in een winkel sta waar heel veel glimt (lees: sieradenwinkels). Al sinds ik klein ben heb ik een vrij grote oogafwijking en heb ik dus een leesbril nodig (wat eigenlijk vaker bij ouderen voorkomt). Omdat ik destijds mijn door de opticien aan laten meten bril heel eigenwijs niet meer wilde dragen, ben ik overgestapt op 'goedkopere' leesbrilletjes van Kruidvat. En goedkopere zet ik bewust tussen haakjes, want als je er in je hele leven al zo'n 100 hebt gesloopt en opnieuw hebt gekocht, is het niet heel goedkoop meer, haha!

...geen ei lust
Voor de één klinkt dit misschien helemaal niet zo raar, maar voor de ander is dit echt héél bizar: ik lust dus absoluut geen ei. Oké, als het ergens doorheen zit (zoals bij nasi) kan ik het nog wel handelen, maar roerei op mijn boterham of een gekookt eitje met zout? Daar moet je bij mij ècht niet mee aankomen. Zelfde geld voor pindakaas trouwens; ik walg al van alleen al de geur, bah!

...heel vaak de moedervlek op mijn schouder bewerk als deze zichtbaar is op foto's
Ik heb al m'n hele leven midden op mijn schouder een best grote en aanwezige moedervlek. Bij off-shoulder tops zie je 'm natuurlijk extra goed, maar als ik portretfoto's schiet en mijn haar valt er nèt niet overheen, ben ik altijd geneigd deze weg te photoshoppen. Slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar toch is het er een waar ik niet heel blij mee ben. Weg laten halen heb ik al vaak aan gedacht, maar het weghalen van een andere moedervlek ging destijds ook niet zonder slag of stoot (die is namelijk tot twee keer toe weggesneden en ik heb er nog best lang last van gehad). Wie weet dat ik het ooit nog overweeg, maar voor nu moet ik er maar mee leven!

Related posts

12 reacties

 1. Heel erg leuk om te lezen! Dat van de nagellak is wel herkenbaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke feitjes! Eitjes en pindakaas vind ik juist zó lekker, grappig haha!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te lezen! Herkenbaar, die gelakte nagels, I do the same!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om meer over je te weten te komen! Ik wist helemaal niet dat je slechte ogen hebt! Ik vind mijn nagels zonder nagellak ook lelijk, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij zijn het er maar weinig die dat weten, haha!

   Verwijderen
 5. Ik ben juist gek op eitjes, haha! Ik heb de laatste tijd heel weinig nagellak op en iedere keer denk ik weer 'lak die nagels nou eens', maar vervolgens doe ik het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook.. maar dan op paaseitjes, hahaha! Ohh ik houd het echt geen dag vol zonder nagellak..

   Verwijderen
 6. Haha, een collega van me heeft intussen een lade vol Kruidvat-leesbrillen. Ze vergeet ze telkens thuis en moet er dan een nieuwe gaan kopen bij het Kruidvat vlakbij aangezien ze zonder niet kan werken ... :')

  BeantwoordenVerwijderen