Welke plekjes ik in Parijs wil gaan bezoeken - Deel 2

Het eerste deel van 'welke plekjes ik in Parijs wil gaan bezoeken' stond geheel in het teken van mooie, fotografeerbare hotspots. ...

Het eerste deel van 'welke plekjes ik in Parijs wil gaan bezoeken' stond geheel in het teken van mooie, fotografeerbare hotspots. Vandaag wil ik het graag hebben over de ontbijt- lunch- en diner-plekjes die ik tegenkwam op het Internet en in de vele Parijsboekjes die ik heb!


Ontbijt
Ontbijt wil ik vooral halen bij bakkertjes, omdat daar de croissants vaak het allerlekkerst zijn (en what else eet je in Parijs, toch?). Ik weet dat Montmartre vol zit met bakkertjes en kleine zaakjes waar je snel een sandwich kunt halen, en laat die wijk nu net vlakbij ons hotel zijn. Grote kans dus dat we ons ontbijt 'on-the-go' halen en er verder niet te lang meer bij stilstaan. Toch wil ik een aantal andere tentjes benoemen die wellicht een bezoekje waard zijn de komende dagen..

Le Pain Quotidien - Inmiddels zit deze keten al op meerdere plekken in Europa, en ook in Parijs is het echt al jaren een begrip. In zowel le Marais als bij les Halles is een vestiging te vinden, waar je kunt kiezen uit talloze croissants, chocoladebroodjes, koeken, gebakjes en andere broodjes en sandwiches met beleg.
- Metro o.a. Pyramides, Sentier. 

Du Pain et Des Idées - Naast het bekende eerste tentje, is ook Du Pain et Des Idées één van de populairste en - naar horen zeggen - de lekkerste bakkerijtjes van Parijs. Gelegen in het 10e arrondissement vind je hier authentieke producten en broodjes die helemaal volgens Franse traditie zijn bereid. Kleine sidenote: mochten we hierheen willen, dan kan dit helaas alleen doordeweeks, want in het weekend zijn ze gesloten.
- Metro Jacques Bonsergent.

Blé Sucré - Volgens het boekje 'The 500 Hidden Secrets of Paris' is Blé Sucré een perfecte hotspot voor een snel on-the-go ontbijtje. Op loopafstand van Place de la Bastille vind je hier de allerbeste croissants, maar ook baguettes met divers beleg en heerlijke gebakjes.
- Metro Ledru-Rollin.

Buvette - Dit restaurantje wil ik alleen al even benoemen omdat het om de hoek van ons hotel zit, wat natuurlijk ideaal is als we net ons bed uit komen rollen. Naast het feit dat ze ook 's avonds diner serveren, vind je hier ook 's ochtends al overheerlijke wafels, croissants, salades, toast en andere lekkernijen en zoetigheden.
- Metro Pigalle of Saint Georges.

Bagelstein - Ik heb dit plekje al eerder genoemd in een artikel van 2 jaar geleden, maar een lekkere bagel (à la Bagels & Beans) is natuurlijk altijd goed. Met talloze vestigingen door heel de stad loop je bijna altijd wel in de buurt van Bagelstein. En qua beleg is er ook voor ieder wat wils. Wat dacht je van kip, cream cheese, mozzarrella of gerookte zalm? Een goed alternatief is trouwens Ari's Bagels, waar je zowel vegetarische bagels als bagels met vlees of vis kunt krijgen (en ook deze keten heeft 6 vestigingen in Parijs!). Ook bij Bagels & Brownies vind je lekkere, betaalbare bagels. Keuze genoeg dus!
- Metro o.a. Notre-Dame-de-Lorette, Liége, Villiers.

Ten Belles - Voor lekkere broodjes, foccacia's, cake en overheerlijke koffie kun je in dit ieniemienie café vlakbij Canal Saint-Martin terecht. Het is een charmante hotspot waar vooral locals te vinden zijn na een flinke avond stappen (zo las ik op een website, haha!). Vooral voor de koffie is het erg populair, wat me nu natuurlijk des te nieuwsgieriger maakt!
- Metro Jacques Bonsergent of Richard Lenoir.

Republique of Coffee - Aan het begin van de Boulevard St. Martin vind je deze super-Instagrammable hotspot (inclusief logo met neon-licht!) met niet alleen goede koffie, maar ook de meest kleurrijke en fotogenieke salades en bowls, croissants, geroosterd brood, wraps en pancakes. Ik zou hier mijn hart wel op kunnen halen dacht ik zo!
- Metro République.

La Parisienne - Tot slot kan ik deze boulangerie/patisserie alleen al om de naam niet overslaan. La Parisienne zit gevestigd aan de rue Monge en naast prachtige gebakjes en macarons, vind je er ook foccacia's, rijkelijk belegde baguettes, chocoladebroodjes en zelfs pizzapunten. Voor een meeneem-ontbijtje kun je hier dus prima terecht!
- Metro Jussieu.


Lunch
Lunchen in Parijs: heel vaak sla ik het onbewust toch over of eet ik snel ergens een croissant, maar neerstrijken op een terrasje of in een leuke Parijse brasserie is natuurlijk altijd een goed idee. Aangezien ik groot fan ben van sandwiches, wraps en tosti's en ze dat eigenlijk op héél veel plekken wel hebben, heb ik geprobeerd de leukste eruit te kiezen voor dit tripje naar Parijs.

La Favorite - Mijn all-time favorietje tentje in Le Marais kan natuurlijk ook niet ontbreken, en naast het feit dat ik er al een keer uitgebreid heb gedineerd èn een ijsje op het terras op heb, denk ik dat we er nu maar eens moeten gaan lunchen. Een hele kleine lunchkaart, maar wel precies de dingen die mijn vriend en ik lekker vinden (club sandwiches en tosti's :P)
- Metro Saint Paul.

L'Acanthe - Helemaal niet superbekend in Parijs, maar zeker een plekje waar je waar voor je geld krijgt is L'Acanthe. Gevestigd in het pittoreske Marais kun je hier terecht voor diverse club sandwiches, salades en ook een hoop warme gerechten.
- Metro Châtelet.

Blend - Voor een snelle en vette hap is Blend ook een populaire en hippe hotspot. Hier vind je allerlei losse hamburgers voor een prima prijs, maar je kunt ook kiezen voor een menu met een side-dish en drankje. Een heel simpel concept, maar hier ben je wel verzekerd van een goedgevulde maag!
- Metro Saint Sébastien-Froissart of Jacques-Bonsergent.

Au Rendez Vous Des Amis
- Met een uitgebreide kaart voor zowel lunch als diner heeft dit restaurant in le Marais voor ieder wat wils. Burgers, maar ook club sandwiches, tosti's, rijkgevulde salades, eitjes en omeletten zijn hier te krijgen.
- Metro Hôtel de Ville of Saint Paul.

Cosi - Voor heerlijke sandwiches en salades kun je terecht bij Cosi. Volgens Svenja is dit een superknusse en gezellige hotspot waar je voor een prima prijsje een vers menu kunt krijgen, bestaande uit een broodje of salade, taartje en een drankje. Klinkt als een heel leuk concept, en als ik op Instagram de foto's bekijk loopt het water me al in de mond!
- Metro Saint-Germain-des-Près of Mabillon

Café Charlot - Ondanks het feit dat de prijs me de vorige keer hier weerhield om er te gaan zitten, zie ik best lekkere dingen op de kaart staan om als lunch te nuttigen. Heerlijke sandwiches, maar ook bagels en burgers zijn hier te krijgen. Maybe it's worth it this time.
- Metro Filles du Calvaire.

Coffee Parisien - Dit Amerikaanse restaurantje biedt een ruime keuze aan lunchgerechten. Bagels, burgers, gerechten met ei en talloze sandwiches (met onder andere zalm, bacon, cream cheese of kalkoenvlees), maar ook wafels, wraps en typische desserts zoals cheesecake zijn hier op de kaart te vinden. Ook een leuk weetje: happy hour is hier iedere dinsdag t/m vrijdag (18.00-20.00), waarbij de cocktails slechts 6 euro zijn!
- Metro Trocadéro.

Chez Aline - Chez Aline, gelegen vlakbij Père Lachaise, wordt in Parijs geroemd om haar goede prijs-kwaliteitverhouding. Je hebt er een ruime keuze aan belegde sandwiches, en dat is ook precies wat ik zie als ik ze op Instagram op zoek. Het water loopt me in de mond met al die  ham-kaas baguettes, kip sandwiches en andere broodjes. Ook heel leuk is de manier waarop dit restaurantje de broodjes serveert: in een geelgekleurd mandje. Very fifties!
Metro Voltaire/Léon Blum.


Diner
Twee jaar geleden waren Paris New York (afgekort PNY) voor de hamburgers en Grazie voor de pizza groot favoriet, dus de kans is zeker aanwezig dat we één van de avonden hier een hapje gaan eten (vooral omdat ik ontdekte dat PNY op 3 minuten loopafstand van ons hotel zit). Daarnaast zijn er natuurlijk duizenden andere restaurants en café's te vinden in de stad van de liefde, en ik maakte hiervan een kleine selectie die me wel aansprak!

Bistrot Victoires - Een echte, Parijse no-nonse bistro, zo kun je Bistrot Victoires ook wel noemen. Je vindt er simpele gerechten die toch authentiek zijn voor Frankrijk, zoals steak met frites, eend, roast chicken, maar ook kun je er een vis of vlees van de dag krijgen.
- Metro Sentier.

Le Petit Marché -
Gevestigd achter het Place des Vosges zit Le Petit Marché: een typisch Parijse bistro waar je voor best een prima prijs een stukje vlees of vis kunt krijgen. Niet teveel poespas, maar gewoon lekker eten in een sfeervolle zaak.
- Metro Chemin Vert

Le Petit Cler -
Ondanks het feit dat ik me besef dat eten vlakbij een bezienswaardigheid vaak not done is, ligt Le Petit Cler vlakbij de Eiffeltoren. Toch vind je hier lekkere en betaalbare Franse classics en kun je er ook een daghap krijgen (wat je overigens op heel veel plekken ziet). Denk aan een stoofpotje, vis van de dag, eend of een kippetje. Ook een leuk weetje: je kunt hier terecht voor zowel ontbijt, lunch als diner!
- Metro La Tour-Maubourg.

Daroco - Alleen al voor het prachtige interieur zou ik graag bij deze italiaan willen eten. Je kunt hier dus onder andere terecht voor pizza's, pasta's en salades, maar je kunt er ook een kleine selectie antipasti en vleesgerechten krijgen. Maar die pizza's die ik op Instagram tegenkom.. man, man, man. Looks so delicious.
- Metro Bourse.

Bouillon Chartier -
Toen ik dit restaurant in Montmartre, kreeg ik bijna een beetje een film-gevoel. Het heeft een megagrote eetzaal met talloze spiegels, lampen en een hoog plafond. Hier kun je tegen een betaalbaar prijsje lekker eten (mits je op tijd komt, anders staat er een rij). Op het menu staan gerechten die typisch en traditioneel Frans zijn, maar toch lekker simpel. Denk aan diverse soorten vlees en vis met een sausje en bijpassende groenten. Voor ieder wat wils dus eigenlijk :)
- Metro Grands Boulevards.

Pink Mamma - Met meerdere concepten en vestigingen in de stad, heeft de 'Big Mamma'-groep het goed voor elkaar in Parijs. De trattoria die me het meest aansprak was Pink Mamma (èn is op vier minuten lopen van ons hotel) waar je de keuze hebt uit zowel vlees, pizza, antipasti en diverse pasta's. En oh, de dessertkaart is ook om te smullen! Terechtkomen bij één van de andere 'Mamma's' is overigens ook geen straf :)
- Metro Pigalle.

Le Petit Rétro -
Nog zo'n typisch, Parijs café(die overigens al bestaat sinds 1904) is Le Petit Rétro, waar je zowel plaats kunt nemen voor de lunch als voor het diner. Op de kaart? Groenten, diverse vis- en vleessoorten èn lekkere desserts. Je kunt ook kiezen voor een menu voor €16.00, die bestaat uit de 'special van de dag', een ijsje en een drankje naar keuze.
- Metro Victor Hugo

Hotel du Nord - Nee, dit is geen hotel, maar typisch zo'n restaurant waar je al-tijd goed zit. Leuke ambiance, een super Instagrammable tegeltjesvloer èn heerlijk eten. Op de kaart staat onder andere varkensentrecôte, krokante zalm, tonijn, kalfskotelet, hamburger en kip. Ik zie hier ons wel een avondje doorbrengen hoor!
- Metro Jacques Bonsergent.

Mamie Burger -
Ook bij Mamie Burger schijnt het heerlijk toeven te zijn. Een wat hipper tentje met meerdere vestigingen in Parijs, maar waar je niet alleen maar hamburgers kunt krijgen. Er staan diverse vleesgerechten op de kaart waarbij je zelf je salade kunt kiezen. Prima voor de snelle hap dus!
- Metro Château d'Eau of Grands Boulevards of Opéra.

Weet jij nog fijne hotspots in Parijs? Let me know!

Related posts

8 reacties

  1. Wat een leuke adresjes heb je verzameld! Mijn laatste Parijse ontdekking was Café de la Regence in rue Saint-Honoré, vlakbij het Louvre. Een hele gezellige plek waar ook veel Parisiennes komen :) Heel veel plezier in Parijs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ga weeeg met je hotspots, haha! Ik wil ook terug op reis! :-D Die voorpret is zo ontzettend fijn. Veel plezier alvast! En trouwens, wat krijg ik een honger van dit lijstje! *loopt naar de koelkast*

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha was flink veel research, dus hopelijk kunnen we er wel een aantal bezoeken! Dankjewel :)

      Verwijderen
  3. Oeeeh toffe adresjes allemaal! Heel veel plezier daar :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heb je veel leuke adressen verzameld! Jullie komen vast tijd te kort, haha! Ik wens je alvast heel veel plezier <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahah ik zei het inderdaad gisteren nog tegen mijn vriend; we gaan lang niet alles kunnen doen! Dankjewel!

      Verwijderen