La vie de Daphne - Antwerpen, Sushi & Dagje Utrecht

Een week die op 't eerste gezicht best saai leek te worden, werd uiteindelijk héél erg druk. Ik ging van hot naar her, en was - buite...

Een week die op 't eerste gezicht best saai leek te worden, werd uiteindelijk héél erg druk. Ik ging van hot naar her, en was - buiten mijn eigen woonplaats - maar liefst in 4 steden te vinden: Tilburg, Breda, Antwerpen èn Utrecht.

Maandag moest ik nog best een beetje bijkomen van het feit dat ik een aantal dagen flink ziek ben geweest, dus ik deed nog maar even rustig aan. Hier en daar een beetje foto's maken en bloggen, maar vooral nog een beetje uitrusten. Ook deelde ik de Etos producten van deze maand via Instagram!

Ik bewerkte meteen ook een zelfportret van een serie die ik nog niet zo heel lang geleden heb gemaakt. Ik vond 'm nog best goed gelukt! Tijd om binnenkort weer wat nieuwe portretten te schieten, want het is toch iets wat ik stiekem best heel leuk vind om te doen!

Het sollicitatiegesprek dat ik vorige week had moeten afzeggen, kon gelukkig verplaatst worden naar dinsdagmiddag. Helaas ging ik er nog wel half wankelend en met een flinke hoest heen, maar gelukkig was het vanaf station Tilburg gewoon goed te lopen (want als ik nog 20 minuten met de bus zou moeten, was dat echt niet goedgekomen..)

Het gesprek zelf ging voor mijn gevoel eigenlijk niet supergoed; ik merkte dat ik me nog niet helemaal 100% lekker voelde en dat ik niet altijd de antwoorden kon geven die ik wilde geven. Ach, van ieder gesprek leer je weer en 't was ook nog maar mijn allereerste!

Ik was gelukkig alweer best op tijd thuis, waardoor ik nog tijd had voor een middagje flatlays maken. Deze hebben jullie al uitgebreid kunnen zien in het artikel van vorige week, waarin ik stap voor stap uitleg hoe ik deze foto precies heb bedacht. Met rechts het uiteindelijke resultaat natuurlijk! :)

Ik had zòveel inspiratie dat ik ook meteen een heel nieuw en leuk concept bedacht voor Instagram dat ik nog niet eerder ben tegengekomen: half-half flatlays. Dit wil zeggen dat ik de ene helft in een specifieke kleur maak, en de andere helft in het zwart. Ik maakte alvast wat eerste uitprobeersels en ondanks het feit dat het nog wel wat finetuning nodig heeft, vond ik het al wel meteen heel leuk om te doen!

Woensdag stapte ik na lange tijd weer de auto in voor een wat verder ritje dan alleen de supermarkt of winkels in mijn eigen stad. Ik ging namelijk op bezoek bij een vriendin die in Breda woont! Ik had ècht even geen zin in de trein, want ik moest afgelopen dinsdag natuurlijk al, maar ook zondag zou ik een lange reis voor de boeg hebben naar Utrecht en volgende week naar Parijs zou ik ook wel lang in de trein moeten doorbrengen.

Na een middagje kletsen over haar Parijs-avontuur lukte het me om voor de spits lekker vlot naar huis te rijden. De rij-angst waar ik vroeger mee kampte is gelukkig als sneeuw voor de zon verdwenen en ik merk dat ik een stuk relaxter in de auto zit. Mits ik van tevoren op zoek hoe ik ergens naartoe moet rijden dan.. Want als ik op onbekende stukjes rijd kan ik nogal eens in paniek schieten!

Donderdag werd ik blij verrast, want ik werd namelijk gebeld voor een tweede gesprek bij Interpolis. Yay! Geheel tegen verwachtingen in dus, wat het eigenlijk nog een beetje leuker maakt. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van de vorderingen en het hele sollicitatieleventje waarin ik me op dit moment bevind. 's Middags ging ik weer ouderwets samen met mam naar de stad.

Eenmaal terug thuis was het gelukkig nog licht genoeg voor wat foto's. Ik houd er ècht van dat het weer langer licht is en ik hierdoor ook op de namiddag nog flatlays voor Instagram kan maken :)

Even een klein sprongetje in de tijd, want nadat ik samen met mijn vriend op donderdagavond naar Breda ben gereden, stonden we de volgende ochtend op tijd op om richting Antwerpen te gaan. We gingen voor 't eerst met de auto, en na een rit van ruim een uur (terwijl Antwerpen normaal echt best dichtbij is), bevestigden we al meteen dat we dit nooit meer zo doen. Met de trein is immers toch een heel stuk fijner en korter. Gelukkig waren we de helse rit al snel vergeten toen we het eerste terrasje(!) van 2018 van onze bucketlist af konden strepen.

Na de gebruikelijke wandeling over de Meir besloten we eens wat andere straatjes in te slaan. Na het bezoeken van wat vintage (kilo)winkels, waren we echter zò verdwaald dat we plotseling in de rosse buurt van Antwerpen terecht kwamen. Tsja.. en kom daar dan maar weer eens uit. Het heeft wat uurtjes gekost voor we weer terug in het winkelgebied waren, maar onderweg hebben we er maar een beetje gebruik van gemaakt door wat foto's te maken in een willekeurige woonwijk. Ach, zo zie je de stad ook eens van een andere kant, haha!

Ikzelf slaagde helaas niet in waar ik naar op zoek was, maar mijn vriend scoorde nog wel twee overhemden. Terwijl hij aan het passen was, maakte ik deze selfie - waarop je gelukkig niet goed kunt zien hoe doodmoe ik was van de flinke wandeling die we (noodgedwongen) hebben moeten maken die middag. De stappenteller op mijn iPhone gaf toen al bijna 15.000 stappen aan. Ai!

Ook de terugweg ging niet heel vlot. Omdat heel Antwerpen in verbouwing lijkt te zijn, werden we constant de verkeerde kant opgestuurd, waardoor het best een tijdje duurde voordat we de stad uitwaren. Maar toen we dan eindelijk over de snelweg terug naar huis reden, werden we wel getrakteerd op een prachtige, ondergaande zon. Kan ik echt van genieten!

Eenmaal thuis lag er nog een superleuke gepersonaliseerde spiegel op me te wachten die ik kon bevestigen aan mijn MYOMY-tas. Afgelopen zomer werd ik benaderd voor de #positiveicon movement, oftewel een soort community waarin je kunt laten zien wie je bent. Ik koos destijds zelf voor de quote 'I am ambitious and I do good.' Heel leuk om te zien dat ik ook op de eerste bladzijde van het boekje sta (weliswaar voor de helft, maar toch :P)

We konden eigenlijk slechts 20 minuutjes onze voeten laten rusten, want we hadden gereserveerd bij het sushirestaurant in de stad. Hoe doodmoe ik ook was, toch had ik er wel zin in. En met een wijntje voel je dat natuurlijk al stukken minder!

Yay, sushi-time! Het was voor mij alweer sinds 29 november geleden dat ik dit heerlijke goedje heb gegeten, dus als ik dan weer een keer mag geniet ik nog een beetje extra! <3

Mijn favorietje kon natuurlijk ook niet ontbreken. Wie houd er ook zo van gyoza?

 Zaterdag moest ik goed uitgerust zijn, want er stond een pittige test op de planning voor de sollicitatie. Helaas verpestte ik het compleet (misschien waren het de zenuwen), wat ook weer invloed had op de rest van mijn dag. Ik leidde me maar een beetje af met wat YouTube-filmpjes en even lekker niksen op de bank.

Gelukkig kon ik nog wel last-minute plannen maken voor die avond. Ik had namelijk ook weer geen zin om mijn dag zo te laten eindigen, dus drankjes in de stad it isss!

Ons favo café zat vol, dus toen moesten we noodgedwongen naar een andere kroeg (ook best een favorietje hoor!). Hoe kun je trouwens je zaterdagavond beter besteden dan met wat wijntjes?

Heel veel had ik er niet nodig, want na 3 wijn heb ik tegenwoordig wel genoeg (if you know what I mean). Het was een supergezellige zaterdagavond met goede gesprekken!

 De volgende ochtend ging de wekker weer vroeg, maar gelukkig wel voor iets leuks: een dagje naar Utrecht. Ik kan me niet herinneren wat de laatste keer is geweest dat ik er was, maar wel weet ik dat ik er zelden kom omdat het voor mij zo'n wereldreis is. Gelukkig scheen het zonnetje al goed: ik had er zin in!

Eindeloos veel uren later kwam ik in Utrecht aan, waar het nog goed koud was. De eerste winkel die we indoken was Costes, maar we liepen er vrij snel doorheen. Zou dit zo'n dag worden waarop ik niet echt zou shoppen? :P

We besloten wat vroeger te lunchen, zodat we erna wat meer tijd zouden hebben om te winkelen. Het was heel even goed zoeken naar het filiaal, maar een lunch bij Bagels & Beans kan tegenwoordig bij ons niet meer ontbreken. Ik nam één van mijn meest geliefde bagels: die met mozzarella en tomaat!

Pretty Utrecht <3

Mijn enige doel van die dag was natuurlijk een mooie mantel vinden, maar ook nu leek het weer gedoemd te mislukken. Toevallig was de enige die ik die dag paste van Stradivarius, waar ik ook mijn andere jas vandaan heb (die ik nog steeds terug moet sturen). Helaas werd dit 'm ook niet!

Wel paste ik bij H&M nog een ontzettend leuke rok, maar toch was ik er niet helemaal weg van. Misschien lag het ook aan het feit dat ik niet de juiste trui aanhad die dag, waardoor het er een beetje gekkig uitzag. En jammer dat 'ie 30 euro kostte, want voor 20 had ik het waarschijnlijk wel gedaan!

Een halfuurtje eerder dan gepland waren we al wel 'klaar' met shoppen (voor zover je het shoppen kunt noemen, want Joyce en ik gingen met niets naar huis, haha) en maakten we nog snel wat foto's. Een traditionele selfie hoort er natuurlijk ook bij!

Die dag maakten we ook meteen wat foto's voor Instagram. Ik heb ook nog foto's op een terrasje gemaakt, maar op al die foto's kijk ik recht in de zon. Dan maar op het koude Utrecht Centraal, waar onder andere deze foto uitgerold kwam.

Deze week wordt spannend, maar ook HEEL leuk! Vandaag heb ik namelijk mijn tweede gesprek, en donderdagochtend vertrek ik samen met mijn vriend voor 4 dagen naar Parijs. Ik kan echt niet meer wachten!

Related posts

18 reacties

 1. Spannend dat je een tweede gesprek hebt! Heel veel succes en alvast heel veel plezier in Parijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's!! Alvast heel veen succes met je tweede gesprek en natuurlijk mega veel plezier in Parijs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De rosse buurt is nochtans helemaal niet ver weg, hoor. :-D Ik werk er vlakbij. Antwerpen is zó klein, love it! ♥ Je bent dan trouwens ook vlakbij het Eilandje, al is het op die terrasjes misschien nog íéts te koud deze tijd van het jaar, haha!
  Ik vind je half-half flatlays echt supertof, trouwens! Ik kijk uit naar de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha oh jeetje! Ik dacht echt dat we flink uit de richting waren gelopen.. we konden de weg terug echt totaal niet meer terugvinden. Ik had het idee dat Antwerpen juist heel groot was! Het liefst was ik natuurlijk terecht gekomen in de wijken die wat zuidelijke van het centrum liggen, want heb gehoord dat het daar ook superleuk is!

   Verwijderen
 4. Ah zo leuk, Parijs in het vooruitzicht! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke week weer! Ik vind je flatlays altijd zo mooi, en dat idee met de ene helft kleur en de andere helft zwart vind ik super gaaf! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke en gezellige week heb je gehad zeg! Antwerpen wil ik ook nog eens toe. Succes met je tweede solliciatiegesprek en heeeel veeel plezier alvast in Parijs! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om te zien dat jij ook aan het solliciteren bent! Ik ben ook actief aan het solliciteren. Good luck girl! En gyoza, ben er gek op! druk weekje heb je gehad

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat jullie naar Antwerpen gingen! Veel succes met je tweede gesprek!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Better late than never: het was gezellig! <3

  BeantwoordenVerwijderen