Welke plekjes ik in Parijs wil gaan bezoeken - Deel 1

Over iets meer dan een maand is het eindelijk zo ver: Parijs! Ondanks het feit dat ik al hartstikke vaak in deze stad geweest ben, blijf i...

Over iets meer dan een maand is het eindelijk zo ver: Parijs! Ondanks het feit dat ik al hartstikke vaak in deze stad geweest ben, blijf ik het superleuk vinden om nieuwe plekjes te ontdekken. Welke Instagrammable plekjes ik deze keer allemaal wil bezoeken? Dat lees je vandaag!

Rue Crémieux
De Rue Crémieux is nog niet zo heel lang een populaire plek om mooie plaatjes te schieten. Dit kleurrijke straatje in het 12e arrondissement bestaat uit huisjes in allerlei tinten. Van pastelroze tot okergeel en van lila tot helderblauw: alles komt voorbij. Enige jammere is dat dit dus niet meer een geheel 'geheim' plekje is, en dat steeds meer bloggers en fotografen hun weg naar deze straat vinden. Hopelijk ben ik er op een rustig moment zodat ik ook lekker mijn gang kan gaan :)

Galerie Vivienne
Iets dat ik jarenlang heb overgeslagen tijdens mijn tripjes naar Parijs, zijn de talloze passages en galeries die door de hele stad te vinden zijn. Eén van de mooiste is toch wel Galerie Vivienne in het 2e arrondissement. Met prachtig mozaïeken tegelwerk, hoge glazen koepels en mooie details in de architectuur is dit een waar paradijs voor mooie foto's. En als het zonnetje schijnt, is de lichtinval hier dankzij al het glaswerk bijna magisch te noemen!

Rue de l'Université/Rue de Montessuy
Hoewel ik normaal de Eiffeltoren bekijk vanaf Trocadéro of één van de andere bekende spots, is het nog niet in me opgekomen de ijzeren dame vanaf een andere kant te bekijken. Tot ik op Instagram steeds vaker foto's voorbij zag komen waarin je de Eiffeltoren tussen alle mooie Parijse appartementjes zag. Ik hoefde niet lang te zoeken voor ik erachterkwam dat deze foto's genomen waren vanaf de Rue de l'Université of de Rue de Montessuy. Ook ik wil graag op zoek naar deze straatjes en flink met mijn camera aan de slag. Can't wait!

Maison Rose
De wijk Montmartre is niet alleen één van de meest pittoreske wijkjes van Parijs, maar er zijn ook een hoop hidden gems te ontdekken. Eén van de mooiere plekjes is het straatje bij La Maison Rose, oftewel het roze-gekleurde huisje dat in de zomer ook wel fungeert als een schattig, klein café/restaurant. Lijkt me alleen niet heel lekker zitten aangezien de straat - dankzij het feit dat deze vlakbij de Sacre Coeur ligt - flink steil afloopt. Toch wil ik er graag een mooie foto bij maken (#bloglife).

Louis Vuitton Place Vendôme
Neeee, ik ga absoluut niet iets bij Louis Vuitton kopen (rustig maar), maar het pand aan de Place Vendôme is nog niet zo heel lang geleden gerenoveerd en heropend (oktober 2017). Op de voorgevel van de winkel prijkt een gigantische gouden zon met stralen uitgestrekt naar alle hoeken. En ik moet zeggen dat dit kunstwerkje al voor veel 'mindfucks' heeft gezorgd, aangezien het net lijkt alsof de zonnestralen over de straat hangen in plaats van plat tegen de voorgevel aan. Een perfecte plek voor een mooi shot dus!

Bir Hakeim
Ik ben al talloze keren op dit metrostation geweest, maar nog steeds heb ik niet de tijd genomen om onder de pilaren een mooie foto te schieten. Aangezien ik groot fan ben van symmetrie en dit de perfecte spot is voor een toffe street/urban-foto, wil ik zeker even het één en ander proberen qua fotografie. Al helemaal tof met mijn nieuwe lens denk ik! Inspiratie hiervoor was het boek 'How To Be Parisian Wherever You Are' (pagina 174-175)

Avenue de Camoens
Over de Eiffeltoren vanaf een andere kant bekijken gesproken; ook Avenue de Camoens is zo'n verborgen parel midden in de stad van waar je de meest toeristische trekpleister van Parijs kunt zien. Inmiddels wemelt het hier steeds meer en vaker van de toeristen, maar dat neemt niet weg dat je er geen mooi plaatje kunt schieten. Dankzij de stenen reling en het feit dat dit straatje ook precies tussen alle Parijse appartementjes ligt, kun je de Eiffeltoren op een prachtige manier in beeld brengen!

Quartier Latin
Naast Le Marais en Montmartre waar ik urenlang doorheen kan struinen, is het Quartier Latin ook zo'n wijkje met gezellige en fotogenieke straatjes. Het straatbeeld is hier dankzij de vele restaurantjes en boutiques heel erg charmant en naar mijn idee geeft dit ook precies weer welk gevoel ik zelf krijg bij Parijs. Eerder liep ik al door deze wijk, maar dat was alleen om een hapje te gaan eten. Tijdens mijn aankomende trip houd ik mijn camera dus goed in de aanslag!

In één van de volgende delen behandel ik uiteraard weer andere Parijse hotspots waar ik graag heen zou willen (ik ben nog steeds druk bezig met alles verzamelen!)

Related posts

22 reacties

 1. Hele mooie plekjes! Bir Hakeim is echt een geweldige plek om ook outfit foto’s te schieten. Zo’n fijn vooruitzicht dat je naar Parijs gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie plekjes allemaal om te bezoeken. Parijs is zo mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt geweldig! Blijf elke keer dat ik er kom weer nieuwe dingen ontdekken :)

   Verwijderen
 3. Bij heel veel van deze plekjes heb ik geen idee waar het is, maar jouw omschrijvingen klinken gewoon perfect. Ik ben benieuwd naar deel 2, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Thank you! Het duurt helaas nog veel te lang voor m'n gevoel :P

   Verwijderen
 5. Zo heerlijk dat je naar Parijs gaat! Ik wil oooooook! Volgens mij ga je echt een heleboel prachtige foto's maken als ik je zo hoor. Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan echt niet wachten om lekker met mijn camera aan de slag te gaan inderdaad!

   Verwijderen
 6. Oeh wauw, deze plekken lijken mij ook ontzettend tof! Ik ben benieuwd naar je ervaringen en de andere hotspots die je met ons wilt delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik terugkom met onwijs veel tips en leuke dingen!!

   Verwijderen
 7. Dit klinken echt als leuke plekjes! Als ik weer een keer naar Parijs ga, ga ik zeker dit lijstje terug zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Net effe m'n vriend Google geraadpleegd en WAUW, die Galerie Vivienne! ♥♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeh wat leuk dat je naar Parijs gaat, ik hoop dat je alles kunt bezoeken! Super leuk om van te voren zo'n lijstje op te stellen. <3
  Liefs,
  evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het ook in de korte tijd die we hebben! Maar komt zeker goed <3

   Verwijderen
 10. Leuk om zo'n lijstje op te sommen! Ik ben zelf nog maar eenmaal in Parijs geweest, maar ik ga graag terug.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, zeker nog een keertje gaan idd! Je ziet continu nieuwe dingen :)

   Verwijderen