La vie de Daphne - Sinterkerst en Oud & Nieuw

Hoewel mijn laatste overzichtje pas vorige week donderdag online kwam, heb ik van de tussenperiode ook nog wat foto's verzameld tot a...

Hoewel mijn laatste overzichtje pas vorige week donderdag online kwam, heb ik van de tussenperiode ook nog wat foto's verzameld tot aan oud en nieuw gisteren. Vanaf aanstaande maandag worden de weekoverzichtjes uiteraard weer zoals normaal :)


Donderdag sliep ik een klein beetje uit (voor zover ik dat kan dan :P) en maakte ik me klaar voor weer een leuk dagje samen met een hele goede vriend. Normaal gesproken woont hij in Rotterdam, maar hij was vanwege de feestdagen een aantal dagen 'terug' in Roosendaal. En aangezien ik toch nog wat cadeautjes moest scoren vanwege het sinterkerst-avondje de volgende dag, kwam het ideaal uit.

Waar ik uiteindelijk mee thuiskwam? Een mok, champagneglazen en een slaapmasker. Het budget was niet heel hoog en de bedoeling was dat we allemaal drie cadeautjes zouden kopen voor het dobbelspel. Zat ik toch even voor de zoveelste keer die maand cadeaus in te pakken. Voorlopig wel de laatste keer.. denk ik.

Ik was net op tijd thuis om voor het donker werd nog wat foto's te maken die ik de komende dagen kon plaatsen. Vond ze weer best goed gelukt! Ik hoop in het nieuwe jaar uiteraard nog meer mezelf te kunnen verbeteren op het gebied van fotografie en wie weet eindelijk een keertje wat meer te groeien met mijn Instagram-account!

Vrijdagochtend zat ik eerst wat aan school, bracht daarna mam naar haar werk en stortte me daarna op het maken van de hapjes voor die avond. Ik koos ervoor om wraps met kipfilet te maken: altijd een goed idee!

Vervolgens was het tijd om een outfit te kiezen. Stress! Voor m'n gevoel heb ik bijna altijd hetzelfde aan met avondjes uit de laatste tijd, dus het wordt hoog tijd dat ik weer eens wat meer variatie ga krijgen. Uiteindelijk werd het toch 'dat ene' rokje dat ik heel vaak draag, maar ik maakte 'm casual met een wijd shirt. 

Omdat het met kerst niet echt was gelukt om urenlang te tutten, nam ik daar die vrijdag lekker uitgebreid de tijd voor. Onder het genot van een kopje koffie was ik uiteindelijk heel erg happy met het eindresultaat.

Anddd let's go!

Zelf kwam ik rond 17.45 binnen, maar een aantal meiden was wat later. Toen uiteindelijk iedereen haar zelfgemaakte hapjes had uitgestald konden we beginnen! Er kwam van alles voorbij, van spaanse tortilla, pizzarolletjes en gehaktballetjes tot aan hapjes met zalm, kaas en komkommer, aardappelroodjes en ham en meloen èn brownie, pancakes en cheesecake. Wat een feest <3

Ondertussen kwamen de buren van de host nog langs met salted caramel-saus voor over de toetjes èn een flesje champagne. Alsof ik nog niet genoeg champagne ga drinken deze week, kon deze er natuurlijk ook wel bij, haha!

Er werden natuurlijk de nodige selfies gemaakt en goede gesprekken gevoerd. Heerlijk als je eens een avondje wat langer met elkaar kan zijn in plaats van de gebruikelijke tijdstippen als we normaal afspreken!

Nadat het dobbelspel ein-de-lijk was afgelopen (en trust me, het duurde laaaang), maakten we nog een groepsfoto en speelden we nog wat drankspelletjes voor we naar de stad zouden gaan. Ik denk dat iedereen best een beetje last kreeg van een after-diner-dip, maar met mij ging het wonderbaarlijk genoeg nog steeds prima! (vooral in vergelijking met die vreselijke vermoeidheid van kerst).

Oh, over het dobbelspel gesproken. Buiten de cadeautjes die ik uiteindelijk 'won', had de gastvrouw ook nog voor iedere aanwezige een superleuk en persoonlijk bordje gemaakt met in het envelopje rechtsonderin nog een lief berichtje. Echt heel origineel en bijzonder om te krijgen!

De cadeautjes die ik uiteindelijk won waren m'n eigen mok, een pot met mix om koekjes te bakken en een lush bruisbal. Hoewel ik natuurlijk geen bad heb, hebben mijn vriend en ik het al best een lange tijd over eindelijk een keer bij hem thuis in bad gaan. Omdat elke keer de bruisbal in dit verhaal miste, kunnen we het nu eindelijk een keer echt gaan voorzetten!

Eenmaal in de stad merkten we al meteen hoe rustig het was en zijn we van het ene naar het andere café gegaan. Na een klein uurtje hadden we het al wel gezien, en aangezien we er toch al een hele avond op hadden zitten, besloten sommigen om al op tijd naar huis te gaan. Ook ik stapte rond half 3 de fiets weer op.

Zaterdagochtend werd ik aardig moe wakker en hakte het lange avondje er stiekem toch best in. Wel had ik nog champagne nodig voor de jaarwisseling, dus kon ik mooi samen met mam wandelend naar de supermarkt om nog een flesje te scoren. Ik had daarbij nog geluk ook, want alle mousserende wijnen waren die dag met 30% korting!

De rest van de dag heb ik lekker uitgerust voor ik de volgende avond weer lang op zou moeten blijven. Ook at ik weer eens na lange tijd carpacciowraps - al was het achteraf eigenlijk niet de bedoeling deze op te eten en hadden mijn ouders deze gekocht voor hun eigen oud&nieuw-avondje. Oepsie..

En toen.. was het zondag toch echt de allerlaatste dag van 2017. Ik blikte nogmaals terug door de ochtend te beginnen met het lezen van mijn eindejaarsbrief en besefte me dat het over het algemeen best een rustig jaar was, maar dat ik vooral op persoonlijk gebied pieken en dalen heb gekend. Natuurlijk hoop ik dat ik in 2018 weer alles eruit kan halen wat erin zit!

Onder het mom van 'last minute-aankopen doen' brachten mijn vriend en ik de héle middag in de stad van Breda door. Stiekem hoopte ik namelijk nog een leuke outfit voor die avond te scoren, al leek dit na een aantal uur gedoemd te mislukken. Uiteindelijk nam ik in de laatste winkel een best oké blousje mee waar helaas al een knoopje vanaf was. Wel stom dat ze er dan geen korting op geven!

Die avond was dan eindelijk de langverwachte oudjaarsavond en samen telden we af tot het 12-uur moment. Daarna keken mijn vriend ik nog even naar het vuurwerk vanaf de Hoge Brug in Breda. Wie mij op Twitter volgt, weet wel een klein beetje hoe het daarna afliep. Lang verhaal kort was het helaas een vrij heftige avond waar ik toch wel even héél erg geschrokken ben.

Na een hele korte nacht en heel lang naluieren in bed friste ik me op, trok ik mijn NYE-outfit nog een keertje aan voor een foto en aten we nog een oliebol bij hem en appelflap bij mij thuis. Het was een avond die ik hoop snel te vergeten en ook hoop ik dat de overige 364 dagen van dit jaar helemaal top worden. Nogmaals gelukkig nieuwjaar allemaal! <3

Related posts

9 reacties

 1. Wat een gezellig avondje en leuk met dat dobbelspel. Gelukkig nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om zo met je al je vriendinnen het te vieren! Super gezellig. <3
  Gelukkig nieuwjaar!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah zo lief dat geschreven bordje die je vriendin had gemaakt! <3 Zo te lezen heb je er een paar leuke dagen opzitten. Ik heb geen Twitter dus heb niet meegekregen wat er is gebeurd?! In ieder geval hoop ik dat je weer oké bent?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gezellig om het met je vriendinnen te vieren en wat zie ik veel lekkers zeg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhh ik heb echt wel weer genoeg gegeten voor de komende tijd hahaha!

   Verwijderen
 5. Ziet eruit en klinkt als fijne dagen, leuk! :)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen