La vie de Daphne - Rotterdam, Mama's verjaardag & De laatste loodjes

Oh, wat HOU ik van de weken waar ik mijn scriptie lekker kan afwisselen met leuke dingen. Zo ging ik dinsdag naar Rotterdam, was mama jar...

Oh, wat HOU ik van de weken waar ik mijn scriptie lekker kan afwisselen met leuke dingen. Zo ging ik dinsdag naar Rotterdam, was mama jarig, belandde ik vrijdagavond gezellig op de bank met vriendinnen en gingen we zaterdagavond lekker uit eten. Heer-lijk <3


Maandag: een nieuwe week, nieuwe kansen. De allerlaatste loodjes van mijn masterscriptie zijn aangebroken en voor ik het 18 januari weer inlever, moet er echt nog een hoop gebeuren. Ach, in ieder geval weet ik straks alles over de echte en neppe glimlach :P

Terwijl ik lekker achter m'n laptop zat te werken, kwam er een onwijs gaaf pakketje binnen: een Daniel Wellington horloge! Ik heb op dit moment een samenwerking met ze, en om heel eerlijk te zijn is dat echt iets waar ik al ontzettend lang van droom!

Okay promise, voor dit weekoverzicht is dit even één van de laatste laptopfoto's. Ik ga me deze week echt proberen te focussen op het maken van heel veel andere foto's, anders wordt het ook maar saai :P

Omdat ik me na een tijdje echt niet meer kon concentreren, probeerde ik weer wat portretjes te schieten. Uiteindelijk was ik daar zò lang mee bezig en raakte ik er zò gefrustreerd van dat niets lukte of scherp was, dat ik ook daar maar mee stopte. Grrr.

Gelukkig stond dinsdag weer wel een leuk dagje op de planning: naar Rotterdam met Brittany & Joyce! De plog hiervan is vorige week al online gekomen, maar ook met mijn telefoon maakte ik tussendoor wat snapshots. Zo ook van het heerlijke, warme welkom van de 15 minuten vertraging toen ik op het station aankwam. Het zit ook nooit mee hè.

Om half 11 was ik eindelijk onderweg en eenmaal in Rotterdam hoorde ik van de meiden dat ze bij Bruna op me zouden wachten. Vervolgens liep ik daarheen, zag ik ze er helemaal niet binnenstaan! Wat blijkt? Je hebt dus 2 Bruna-filialen op Rotterdam Centraal, en zij waren dus precies in de andere. Handig weeer!

Naast het petrolkleurige jasje dat ik paste bij Bershka, had ik ook dit blousje meegenomen in m'n pashokje. Van de print was ik echt groot fan (bordeauxkleurige/zwarte strepen), maar de pasvorm was vre-se-lijk. De naad die normaal op je schouders hoort te zitten zat nu ergens halverwege mijn armen en ook ging bij iedere beweging de blouse bij de knoopjes openstaan. Jammer!

Een paar winkels later belandden we bij Costes, waar ik echt de meest perfecte baret ever tegen het lijf liep. Heel erg stom dat mijn vriend en ik één maandje eerder urenlang op zoek waren naar een baret en ze toen nog bijna nergens te verkrijgen waren (waardoor ik uiteindelijk met een baret van 22 euro naar huis ging), en ze nu in bijna iedere winkel te vinden waren. Ik nam hem daarom ook maar niet mee, want ééntje is wel voldoende.

Terwijl Britt & Joyce van alles aan het passen waren, heb ik ook nog een hele tijd met die superleuke velvet portemonneetje in mijn handen gezeten. Ik twijfelde enorm, want hij was tien euro, maar twee keer zo klein als de andere portemonnee die ik ooit bij Costes kocht voor hetzelfde bedrag. En aangezien ik nogal wat pasjes heb, zou het niet heel slim zijn deze mee te nemen. Hij was wel heel mooi geweest bij mijn nieuwe tasje!

Een selfie - met afschuwelijk licht - kon natuurlijk ook niet ontbreken!

Meer succes had ik bij Mango, waar ik deze rode trui uiteindelijk mee naar huis nam. Ik heb 'm meteen de rest van de week niet meer uitgedaan.. wat ben ik er verliefd op zeg!

We hadden het ietsje later gemaakt dan de bedoeling was, waardoor we pas tegen 5 uur de trein terug namen. Ik denk niet dat we het vaak zo laat hebben gemaakt! Maargoed, het was dan ook een ontzettened gezellige dag <3

Woensdag was mam jarig, maar ondanks die feestelijke gelegenheid moest ik toch echt nog een hoop aan mijn thesis doen. Ondertussen kwam er weer een ander leuk pakketje binnen: het Kinfolk magazine dat ik vorige week bestelde. Stiekem wel leuk, om constant pakketjes open te maken terwijl je eigenlijk hard aan het werk bent :P

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart, en samen met een lekker kopje thee heb ik met mijn moeder, oma en een vriendin van mijn moeder lekker even zitten kletsen. 's Avonds zou de rest komen en ook dan zou ik weer gezellig mee feesten.

Het volgende pakketje was een sjaal die ik in Rotterdam al had gezien. Hij zag er daar alleen zò lelijk uit, dat ik besloot 'm niet mee te nemen en hem maar online te bestellen. Wat bleek? Ook nu had de sjaal losse draadjes en pluisjes aan alle kanten, en er was helaas ook echt niets meer van te maken. Heel jammer, want ik ben al een hele tijd op zoek naar een nieuwe sjaal en dit was er eindelijk eentje die aan bijna al m'n verwachtingen voldeed!

Wat ik ook opmerkte was de gigantische groei die ik ineens op Instagram had doorgemaakt. Ik bleef al tijden rond 2545 haken, maar ineens schoot ik met zo'n 45 volgers omhoog. Verder geef ik weinig om het getalletje hoor, maar ik vond het toch wel weer ineens grappig om te zien!

's Avonds gooide ik weer even wat make-up op m'n gezicht, trok ik uiteraard m'n rode trui weer aan en waande ik me tussen m'n moeders vriendinnen.

Heel veel thee, taart, chips en hapjes verder was ik stieme ook wel doodmoe en was ik blij dat ik rond half 12 eindelijk naar bed kon. Morgen weer een nieuwe dag voor m'n masterthesis. Nog maar een weekje tot de deadline, aaah!

In de ochtend ben ik het meest productief, dus de to do-list van mijn scriptie had ik die ochtend al wel af. 's Middags stortte ik me dan ook op een megaproject waarover ik jullie hopelijk binnenkort meer kan vertellen. Ik zweette me in ieder geval rot, wat ook maar weer bewijst dat fotograferen eigenlijk best topsport is!

's Avonds was er nog best wat taart over, en nam ik nog een stukje rijstevlaai. Kwam ik er ook meteen achter dat ik absoluut geen fan ben van dat soort taart. Brr..

Oké, vooruit. Ik kan het toch niet laten om helemaal niets over het grote project te laten zien. Vrijdagmiddag werkte ik aan deel 2 en links zie je daarvan een behind the scenes beeld, en rechts het eindresultaat die jullie al op Instagram hebben kunnen zien. Ik ben echt ontzettend trots en blij op dat ik zoiets heb kunnen en mogen maken!

Helaas waren dat dan ook meteen de laatste foto's die ik met de lens van de fotowinkel heb gemaakt. Wie het nog onthouden heeft, weet dat ik deze superfijne 16-85mm lens tijdelijk heb mogen lenen voor eventuele opdrachten. Nu werd het toch echt tijd om afscheid te nemen en weer helemaal over te gaan op de lens die ik van mijn vriend heb gekregen. Ik ben benieuwd of jullie verschil gaan zien!

Vrijdagavond besloot ik nog spontaan naar wat vriendinnen te gaan en hebben we weer urenlang met z'n allen bijgekletst. Er zijn zelfs plannen ontstaan voor een vriendinnenweekend, zò leuk!
Zaterdag maakte ik me klaar om 's middags de lens èn de sjaal terug te brengen en nog wat nodige boodschapjes te halen in de stad. Wel met m'n nieuwe horloge natuurlijk.

Zaterdagavond was ik bezig met m'n makeup voor het etentje dat we nog voor mams verjaardag hadden gepland, tot ik opeens weer een grote (en zeer ongewenste) vriend door m'n kamer zag lopen. Wie me langer volgt weet hoe bang ik ben voor muizen, en ik vond het daarom ook echt weer totaal geen fijn idee dat er weer eentje in m'n buurt is. Bah. Gelukkig gingen we die avond toch weg. Eenmaal in het restaurant aangekomen zagen we nogal ehh.. aparte decoratie boven ons hoofd.. :P

Als hoofdgerecht nam ik varkenshaasmedaillons met pepersaus, en als toetje witte chocoladeschuim met frambozenijs. Ondanks het feit dat we eigenlijk nooit in dit restaurant komen, is dit wel weer een héle geslaagde avond geweest. Wie weet komen we er nu wèl vaker!

Zondagochtend werd ik weer in alle vroegte wakker. Helaas had ik niet zo'n fijne nacht gehad vanwege de gedachte dat dat rotbeest nog ergens rond zou lopen. Ik besloot daarom om lekker rustig aan te doen en...

.. heerlijk vanuit bed m'n scriptie weer een paar keer door te lezen. Het einde is in zicht en eigenlijk is ie - buiten het feit dat ik 'm nog door een paar mensen laat lezen - wel zo goed als af! Spannend zeg.. Wat een journey was dit..De rest van zondag heb ik hier en daar foto's gemaakt, ook nog de scriptie van een klasgenoot bekeken en buiten gewandeld. Lekker relaxed dus. De komende dagen nog even herlezen, herlezen en nog eens herlezen en dan ga ik het aanstaande woensdag toch echt printen. Aaaahh!

Ook werd ik NOG verliefder op dit rokje omdat ik 'm dankzij een sponsored fb-post weer voorbij zag komen. Sinds deze week behoort deze bij de nieuwe collectie van My Jewellery en laat ik nu net lekker dicht in de buurt van één van hun filialen wonen. Ik MOET hem passen.. en wie weet wel meenemen, want het is he-le-maal mijn ding. To be continued...

Related posts

15 reacties

 1. Wat spannend van je scriptie! Nog heel eventjes... dat van de muis herken ik. Maanden geleden ontdekte ik er ook een in huis en ben nog steeds op mijn hoede :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pff ja van ieder klein geluidje schrik ik me rot.. en vooral 's nachts denk je van alles te horen!

   Verwijderen
 2. Gelukkig heb je ook nog leuke dingen kunnen doen tussen de scriptie door! Fijn dat hij bijna is inmiddels, goed bezig! Succes met de allerrrr laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die gigantische flatlay is zo mooi! Goed gedaan, joh! En ontzettend veel succes met de allerlaatste scriptieloodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je moeder nog! Altijd fijn als je wat leuke dingen door de week heen gepland hebt staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was zo gezellig dinsdag! Ik heb stiekem ook echt gewoond in mijn nieuwe trui, want hij past bij zoveel kledingstukken uit mijn kast, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha fjiew, ben ik niet de enige die zich altijd schuldig maakt aan 'ik koop een nieuw kledingstuk en draag hem de rest van de week'

   Verwijderen
 6. Dat rokje is zo Daphne!! Ik ben benieuwd of 'ie in het echt net zo leuk is. En mmm, ik heb weer zin in taart als ik dat allemaal zie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke foto's! Die rode trui staat je super mooi. EN wauw, die mega flatlay. Zo tof! Wat grappig, rijstevlaai is dus echt mijn favoriete taart haha.

  BeantwoordenVerwijderen