La vie de Daphne - Hardlopen, Ouderwets avondje stappen & 50 mm lens

Hardlopen, twee keer lunchen, een héle lange avond stappen, een 50 mm lens kopen en een middag bijkletsen met een goede vriendin: het was...

Hardlopen, twee keer lunchen, een héle lange avond stappen, een 50 mm lens kopen en een middag bijkletsen met een goede vriendin: het was weer een lekker volgeplande week (waar ik van HOU!) Vandaag natuurlijk weer de snapshots!


Mijn weekje begon zoals ik iedere week wel zou willen starten: een gezellige lunchdate met een vriendin. Ik nam - hoe kan het ook anders - weer m'n oude vertrouwde mozzarella/tomaat bagel: blijft lekker!

We zaten al uren te kletsen bij Bagels & Beans (en volgens mij vroegen ze zich daar echt af waarom we steeds maar niks meer bestelden), tot we opeens bedachten dat we nog beloofd hadden een wijntje te gaan drinken. En hoe kan dat beter dan buiten met een lekker dekentje? Prima maandagmiddag-besteding dacht ik zo!

Het spookte inmiddels al weken door m'n hoofd, maar vandaag moest het er toch echt een keer van komen. Door 't feit dat ik nu verzuip in de vrije tijd vond ik dat ik wel weer eens moest proberen te gaan hardlopen. Ik had vantevoren een route van 4 km gepland en ik was er heilig van overtuigd dat dat met mijn goede prestaties van bijna 2 jaar geleden wel ging lukken.

Maar niets was minder waar. Die 4 km haalde ik niet eens en met een hoop gewandel tussendoor was ik blij toen ik ein-de-lijk weer thuiskwam. Doodop was ik.. Bizar! Maaaar het begin is er; nu nog de motivatie vinden om weer vaker te gaan!

De rest van de dag hield ik lekker me-time en schoot ik ook weer lekker veel foto's. Onder andere van het Etos-pakketje van deze maand, die dit keer bomvol zat met allemaal lekkere en fijne verzorgingsproducten.

Toen ik de maskertjes in het pakketje zag (waar ik overigens groot fan van ben), realiseerde ik me dat ik er nog 2 van kerst had liggen. Tijd voor een chocolademaskertje dus!

De volgende dag zou er een héle leuke bestelling binnenkomen van My Jewellery, met items die ik via een samenwerking had uitgezocht. Veel sneller dan verwacht stond de bezorger al voor de deur. Alleen maar beter :)

Het eerste item dat ik uitpakte was dit armbandje. Ik draag eigenlijk altijd alleen maar m'n bangles (die overigens ook van My Jewellery komen), dus ik vond een ander armbandje voor de afwisseling ook wel eens leuk. Het is alleen wel een heel gedoe om 'm zelf aan te krijgen, haha!

Het volgende item is deze zachtste sjaal ooit. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe sjaal, maar vond iedere keer maar niet wat ik wilde, of hij rafelde aan alle kanten. Toen ik deze van chenille-stof zag, wist ik niet hoe snel ik 'm moest bestellen. Ondanks het feit dat 'ie zwart is, vind ik 'm heer-lijk! (en zwart kan natuurlijk met alles).

M'n favo item uit het pakketje was natuurlijk het stippenrokje die jullie al in m'n vorige weekoverzicht hadden kunnen zien. Ik maakte er meteen deze flatlay mee en vind de outfit echt een beetje 'Parisienne-achtig.' Ik zie het mezelf wel dragen volgende maand hoor!

Donderdag wilde ik eigenlijk gebruiken om weer volop te solliciteren, maar zoveel mogelijk de deur uit gaan vind ik eigenlijk ook niet erg. Dus, daarom ging ik weer eens mee met mijn mams naar de stad waar zij hier en daar wat wilde winkelen. Zelf scoorde ik nog één van m'n favo scrubs van Rituals met 50% korting, yes!

Rond lunchtijd stapten we een heropend zaakje binnen en koos ik een keer voor een iets gezondere optie dan normaal. Die nacht zou ik immers toch weer gaan stappen en wie weet wat ik dan weer zou gaan eten..

's Avonds bij mijn vriendinnen aangekomen hebben we eerst lekker lang getafeld met Mexicaans èn een overheerlijke cake met Kitkat en blauwe besjes als toetje.

Wat wijntjes, spelletjes, gekke foto's en filmpjes en plannen maken voor ons vriendinennweekend later was het alweer bijna tijd om richting het station te vertrekken. Daar zouden we ook nog een andere vriendin meeten die helaas niet eerder erbij kon zijn. Op naar een ouderwets gezellige avond!

In de trein kregen we nog een heuse mindfuck-achtige goochelshow van de conducteur. Maakt zo'n treinreis toch wat gezelliger :P

Ruim 5 uur later stapte ik weer binnen. Wat een avond weer, en wat was het druk overal! Denk dat ik het zelden op de donderdagavond zò druk heb gezien in alle kroegen. Kreeg door 't feit dat ik pas om half 5 binnenstapte wel weer meteen flashbacks naar zo'n twee jaar geleden toen dit wekelijkse kost was :P Ai, ai ai.

Van vrijdag heb ik helemaal geen foto's omdat ik me zò moe voelde dat ik er bijna niet lekker door was. Een kater was gelukkig nergens te bekennen (want ik drink de laatste tijd heel erg met mate), maar wel was ik de hele dag helaas niets waard. 's Avonds haalde mijn vriend me op en ben ik supervroeg in slaap gevallen. Gelukkig was ik zaterdag weer topfit, brachten we 's ochtends nog een bliksembezoekje aan de stad èn zette hij me 's middags af bij een vriendin.

Na een hele middag bijkletsen gingen we weer richting m'n vriend zijn huis en kookten we de lekkerste pasta ever! Als ik dit elke dag kon eten..

We vonden het nog best moeilijk om voor die avond plannen te bedenken, maar wel wilden we eerst nog naar Media Markt. Joyce had me namelijk getipt over de BTW-dagen en aangezien ik al heel lang een 50 mm-lens wil (en ik 'm aan mezelf als afstudeercadeau wilde geven), heb ik er bijna drie kwartier mee in mijn handen gestaan. 'Vanwaar de twijfel?' vroeg de verkoper. Nou ehh.. de prijs misschien. Ondanks dat er bijna 40 euro afging, was het toch nog wel even een flinke smak geld.

Maargoed, na het testen in de winkel ging ik toch overstag. Ik kon hem gewoon niet laten liggen en doopte de lens inderdaad meteen om als 'afstudeercadeau.' Nu nog even hopen dat ik slaag natuurlijk.
's Avonds reden we nog naar mijn vriend z'n vrienden en uiteindelijk deed ik mijn ogen rond 3 uur dicht..

Over slagen gesproken, zondag kreeg ik een herinnering dat het alweer 2 jaar geleden was dat ik slaagde voor het hbo. Wat een spanning en stress heb ik toen gevoeld zeg, maar wat was ik intens bilj. Hopelijk kan ik dat deze week weer zeggen! (en misschien nog wel trotser zijn)

Zondagmiddag wilde ik natuurlijk meteen m'n 50 mm-lens gaan testen, dus samen met mijn vriend trok ik erop uit richting een mooi open natuurgedeelte in Breda. Als het goed is zien jullie de rest van de foto's die gemaakt zijn later deze week! Ik vind m'n nieuwe lens in ieder geval geweldig <3

Related posts

18 reacties

 1. Wat een fijne week! Gaaf dat je toch de lens hebt gekocht. Daar krijg je echt geen spijt van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk weekje!! Benieuwd naar de foto's vanuit je nieuwe lens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn 50 mm lens had ik toen ook gekocht met de BTW-dagen, dus ik dacht er ineens aan! Ik ben nu al heel benieuwd naar de foto's die ermee hebt gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt een toptip van jou zeg! Het was even pijnlijk bij de kassa, maar ik denk echt dat ik er geen spijt van krijg!

   Verwijderen
 4. Wat tof dat je een 50 mm lens hebt gekocht! Die staat ook nog steeds op mijn lijstje. Ik ben benieuwd naar je foto's! En wat was dit een gezellige week, leuk om te zien. Ik ben ook begonnen met hardlopen en ik vind het zoooo zwaar haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is echt geweldig (en ja, dat zeg ik nu al!!). Hardlopen is in 't begin echt vreselijk idd..

   Verwijderen
 5. Wat een topaankoop, die lens! Volgens mij ga je er prachtige foto's mee maken. Ben super benieuwd naar het artikel dat eraan komt. En ik ga voor je duimen hoor deze week!! Moet helemaal goed komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah lief van je, dankjewel! In de tussentijd maar lekker fotograferen, haha!

   Verwijderen
 6. Zooo fijn is de 50mm lens haha, echt mijn favo <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk zomaar dat 'ie ook groot favoriet bij mij wordt :)

   Verwijderen
 7. Je gaat zo ongelooflijk veel plezier beleven aan die 50 mm-lens! Ik fotografeer bijna met niets anders meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaaf hoor, een 50 mm lens! Zo'n een wil ik ook nog graag hebben. Je slaagt sowieso!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een keer gaan proberen desnoods! Superfijne lens. En ahh dat is lief, dankjewel!

   Verwijderen
 9. Je gaat van die lens dus echt geen spijt krijgen hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen