La vie de Daphne - Een XL recap van de afgelopen anderhalve week (+KERST!)

Misschen hadden jullie 't al gemerkt, maar afgelopen maandag kwam er vanwege kerst geen weekoverzichtje online. Daarom maak ik het va...

Misschen hadden jullie 't al gemerkt, maar afgelopen maandag kwam er vanwege kerst geen weekoverzichtje online. Daarom maak ik het vandaag dubbel en dwars goed met alles wat ik de afgelopen anderhalve week heb uitgespookt. Inclusief héél veel kerstfoto's!


Maandag 18 december: best een spannende dag waar ik naar heb toegeleefd. Vandaag zou ik niet alleen een korte eindpresentatie geven voor m'n laatste vak, maar ook zou ik de conceptversie van mijn masterscriptie in gaan leveren. Woehoee! Hierna eindelijk een beetje rust.

Eenmaal op 't station was ik wat over en weer aan 't berichten met Larissa die normaal gesproken ontzettend ver weg woont, maar nu een lang weekend Antwerpen achter de rug had. Vond het stiekem best grappig om op haar Instagram te zien dat ze plotseling zo dichtbij was. Helaas zijn we elkaar die maandag op station Roosendaal nèt misgelopen. Volgende keer beter! 

Yesss goodbye thesis! De feedback hoor ik 4 januari, en vanaf dan verwacht ik weer flink hard eraan te moeten werken. Het duimen kan beginnen!

Hierna had ik meteen de laatste les van online PR. Vanwege dit heuglijke feitje had mijn docent bedacht dat ieder groepje iets kon winnen. Enige voorwaarde? OF de meest originele presentatie hebben OF de beste feedback geven. Dat we die eerste prijs niet zouden winnen werd al vrij snel duidelijk, maar tegen alle verwachtingen in hadden we wel de tweede in the pocket! Het flesje wijn heeft een groepsgenootje mee naar huis genomen. Tja, is anders toch best lastig delen met vijf meiden! :P

Deze hele week heb ik overigens ook lekker vaak gewandeld met mam, waaronder maandagavond. Onderweg keken we onze ogen uit bij sommige (kerst)huizen, zoals deze waar talloze groene en rode laserlampjes op de voorkant van 't huis schenen!

Maandag had een vriendin van mijn moeder me nog heel erg verrast met deze superleuke Eiffeltoren. Normaal gesproken hoort 'ie in de boom, maar de hanger was in vergelijking met de rest van de kerstballen zò groot, dat het er een beetje vreemd uitzag. Daarom kreeg hij een een ander mooi plekje op het kastje tegenover de boom.

Van dinsdag 19 december heb ik geen foto's, maar dat komt omdat ik die dag (héél saai) aan school heb gewerkt. Op woensdag reden mijn moeder en ik richting woonboulevard voor wat laatste kerstinkopen. Bij Kwantum kwam ik dit te leuke kaartje met de Eiffeltoren tegen. Helaas hadden ze 'm niet los, en zo'n groot ding kopen alleen voor dat kaartje vond ik het ook weer niet waard.

Wèl vond ik bij dezelfde winkel een superleuk mokje met de letter 'D' erop. Vind het echt heel leuk staan op foto's!

Ehh.. foto's? Hoe kon ik in godsnaam zonder lens (want kapot + opgestuurd) foto's maken? Nou, mijn vriend is dus zo gek geweest om een wat betaalbaardere en oudere variant van mijn lens te bestellen en 'm 'alvast voor kerst' cadeau te doen. Wat word ik toch weer ontzettend verwend zeg..

Woensdag heb ik dan ook besteed aan het maken van héél veel foto's, waaronder van dit pakketje van Etos. Deze maand was het doosje superleuk verpakt en zat er een bodycrème, douche foam en decolleté fluid in in de geur Spicy Mandarin. Wel even wat anders dan ik gewend ben, maar als ik 'm zelf toch niet lekker vind is er vast wel iemand anders blij mee te maken :)

Van donderdag heb ik - net als dinsdag - helemaal geen foto's, maar ook toen werkte ik weer hier en daar aan school. 's Avonds was de spannende finale van Expeditie Robinson en ook ik heb deze uiteraard op 't puntje van de bank gevolgd. Alleen weet ik nu uit gekheid niet meer wat ik voortaan op donderdagavond moet doen..

Vrijdag besloten mijn vriend en ik spontaan te gaan lunchen bij één van mijn favo lunchplekjes. Het werd een keer niet de carpaccio, maar twee heerlijke garnalenkroketjes op brood. Genieten! <3

Eenmaal terug thuis wilde ik proberen wat foto's te maken met kerstlampjes op de achtergrond, die ik - vanzelfsprekend - met kerst op Instagram zou zetten. Dit zijn ze uiteindelijk geworden! Helaas niet heel scherp omdat het al ging schemeren, maar wel een fijne cozy vibe. En toegegeven; inmiddels hangen de lampjes er nog steeds omdat ik het best een leuk sfeertje zo vind.
Nadat we bij mij thuis wat hadden gegeten gingen we op pad om een avondje te gaan stappen met zijn vrienden in Breda. Het werd zelfs nog ietsje later dan we voor ogen hadden; we doken uiteindelijk om iets over 3 ons bed in! 

Jammer genoeg kwam ik maar niet in slaap en heb ik hooguit drie uurtjes m'n ogen dichtgehad. Daarom heb ik op zaterdag maar lekker rustig aan gedaan en kon ik gelukkig die avond met de auto richting vriendinnen (want tja, zin in wijn had ik toch niet meer). We keken de film 'Everything, Everything' en bespraken alvast wat dingen voor ons 'sinterkerst&nieuw'-avondje van volgende week vrijdag. En daarnaast kletsten we natuurlijk weer lekker veel bij!

De rest van de meiden ging nog stappen, maar een andere vriendin en ik gingen rond 12 uur naar huis. Die slaap had ik wel nodig met de drukke feestdagen in het vooruitzicht!

Zondag had ik nog lekker een hele ochtend en middag me-time ingepland. Ik gaf mijn kamer een opruimbeurt, douchte uitgebreid, maakte me een klein beetje op en had ook nog tijd over om deze foto met kerstsokken te maken. Want dat was ook precies hoe mijn kerstavond eruit ging zien: lekker lui!

Na een lekker kerstavondmaaltijdje en wat uurtjes op de bank keken mijn vriend en ik in bed nog 2 afleveringen van Stranger Things. Hoe hard ik laatst nog riep dat ik 'vast wel' heel lang ging doen over dat ene seizoen, kan ik inmiddels zeggen dat we aan de start van seizoen 2 staan. En dan te bedenken dat het derde seizoen pas in 2019 verwacht wordt. Noooo!


De volgende dag was het tijd voor de kerstlunch. Néé, geen brunch of ontbijt, maar gewoon lekker laat pas op maandagmiddag om half 1 aan tafel. Mijn vriend en ik waren natuurlijk al véél eerder wakker en omdat we toch al best wel honger hadden namen we snel nog iets kleins voor 't echte feest kon beginnen.


Na de lunch merkte ik dat de vermoeidheid alweer toe ging slaan. Ik had er op kerstavond ook al zo'n last van en het lijkt net alsof alles er in één keer uitkomt nu ik even vrij heb genomen van school. Daarom hebben we lekker een middagje uitgerust in bed met Stranger Things en gingen we langzaamaan rond 4 uur weer naar beneden.

Daar trakteerde mijn broer op een glaasje champagne vanwege zijn nieuwe huis in Delft. Na het proosten begonnen we met de berg cadeautjes onder onze boom. Wat zijn er weer veel leuke dingen aan elkaar gegeven! En ik kan jullie ook alvast vertellen dat ik weer heeeeeel erg verwend ben door iedereen <3 ervolgens was het eindelijk tijd voor datgene waar we altijd een jaar naar toeleven: de kerstgourmet! Sinds vorig jaar hebben we niet alleen maar vlees op 't menu, maar ook een flinke schaal vis. Lucky for me, want ik begin vis stiekem steeds een beetje lekkerder te vinden dan vlees. Dat bleek ook wel weer uit 't feit dat ik de hele avond maar 3 stukjes vlees op heb..

Nadat ik mezelf voor m'n gevoel al helemaal rond had gegeten aan al het lekkers, moest het toetje nog komen. 's Middags had ik al een stukje op van deze heerlijke panna cotta-taart (links), maar 's avonds zat ik zò vol dat ik het alleen hield bij een beetje aardbei meringue-ijs. Echt m'n favo ijssmaak uit de supermarkt!

Als 'toetje' na het dessert (want ja, dat kan gewoon) namen we allemaal nog een fortune cookie. Op die van mij stond deze mooie zin over vertrouwen. Yup, helemaal waar; en zéker iets wat ik in 2018 in m'n achterhoofd ga houden.

Vorig jaar speelden we na het eerste kerstdag-diner nog wat spelletjes, en ook nu trokken we weer van alles uit de kast. Triviant werd het niet, maar een potje Jenga kon er wel van af. Alleen jammer dat de toren niet zo hoog werd als vorig jaar (want toen was het ècht heel spannend, haha!)

Na het potje Jenga kakten mijn vriend, maar vooral ik he-le-maal in. Ik denk niet dat ik me ooit zo moe heb gevoeld, en dan moesten we zelfs nog een dag! Ik heb dan ook lekker gebruik gemaakt van de avond om uit te buiken op de bank, om vervolgens op tijd m'n bed op te zoeken. Overigens was dit boek één van de kerstcadeautjes die ik eerder die avond had gekregen!

Dinsdagochtend stond ik net als de dag ervoor weer vroeg in de keuken om een ontbijtje op bed klaar te maken. Tja, mijn vriend krijgt het ook elke week voor elkaar, dus nu moest ik een keertje aan de bak. Gelukkig was er nog carpaccio over van de vorige dag en kon ik er mooi nog twee broodjes mee beleggen. Prima ontbijtje dacht ik zo!

Hierna zette ik ook meteen hèt cadeau op de foto dat ik van mijn vriend heb gekregen. Buiten het feit dat hij me praktisch iedere week van de maand december al heeft verrast, was de klap op de vuurpijl toch echt dit bordeaux-rode tasje van Hugo Boss. Wat een pareltje!

Rond het middaguur was het tijd voor tweede kerstdag in Breda bij m'n vriend zijn ouders. We waren gelukkig prima op tijd en aten alvast een yummy appelbeignet naast het kopje thee. Ook die avond werd het gourmetstel weer tevoorschijn getoverd en schoven we samen met zijn broer en vriendin rond 18.00 aan voor weer een heus eetfestijn. Tussendoor pakten we weer een hoop cadeautjes uit en ook hier ben ik weer véél te veel verwend <3

Na het eten keken we met z'n allen naar de film 'Pak van m'n hart', en vanaf het moment dat deze om half 11 afgelopen was, snelden we naar bed. Wat een moeheid weer..

De volgende dag bracht m'n vriend me naar huis en heb ik de rest van de dag alleen maar gerelaxed (oké, hier en daar een beetje opgeruimd, dit artikel in elkaar gezet en alvast begonnen aan mijn jaarlijkse brief die ik altijd op 31 december online zet). Ook maakte ik nog een foto van een deel van m'n gekregen kerstcadeautjes!

Van mijn vriend kreeg ik een nieuw horlogebandje van Cluse, het bordeauxkleurige Hugo Boss tasje en dus al ietsje eerder deze week de 18-55 mm-lens. Van m'n ouders kreeg ik een leuk boek over Parijs en nog een ander tasje dat helaas niet op bovenstaande foto staat, van m'n broertje en zijn vriendin twee handcrèmes en het Insta Grammar City boek, van mijn oudere broer een dinerbon, van mijn schoonouders een Rituals bodycream, maskertjes, het kletsdoosje en nog wat andere dingetjes  (o.a. zachte sokken en een high wine!) en van mijn schoonbroer/zus kregen we allemaal een paar Happy Socks. Allemaal ZO onwijs blij mee <3

P.S. Het volgende weekoverzichtje komt na nieuwjaarsdag - dus waarschijnlijk dinsdag of woensdag - online!

Related posts

12 reacties

 1. Wat een mooie dagen heb je beleefd en je hebt prachtige cadeautjes gekregen. Het tasje vind ik heel mooi, vooral de kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me een hele fijne week. Fijne feestdagen!
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super leuke cadeautjes heb je gehad, super lieve foto ook van jou met je vriend. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een hoop leuke cadeaus heb je gekregen! Zo te zien heb je een heerlijke Kerst gehad, het ziet er in ieder geval heel erg gezellig uit! Fijn dat je nu even lekker rustig aan kunt doen. Dat bordeaux rode tasje is echt prachtig trouwens <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes het was heel erg fijn! Ik vind 'm idd ook schitterend <3

   Verwijderen
 5. Mooie foto en leuke cadeautjes heb je gekregen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke, uitgebreide recap! Zo fijn om te zien dat je zo genoten hebt van de kerst ondanks je vermoeidheid.

  BeantwoordenVerwijderen