Friday's Five: 5 x hout in je interieur

Way back schreef ik al een inspiratie-artikel voor hout in je interieur, en inmiddels is die liefde voor hout nog steeds niet weg. Vandaa...

Way back schreef ik al een inspiratie-artikel voor hout in je interieur, en inmiddels is die liefde voor hout nog steeds niet weg. Vandaag geef ik, in samenwerking met houtvakman.nl, 5 tips voor hoe je op een leuke manier hout kunt verwerken in je intereur!

Houten plankjes met lijstjes

Is je muur nog een beetje aan de lege kant, maar heb je geen zin om een standaard schilderij of fotolijst op te hangen? Maak 't dan wat speelser met een plankje! Op deze manier kun je bijvoorbeeld je favo afbeeldingen van Pinterest, je meest mooie en dierbare herinneringen of een aantal mooie spreuken uitprinten en in een leuke compositie neerzetten. Via de webshop kun je heel veel soorten houten planken online bij houtvakman.nl krijgen, van een hele robuuste, oud-eiken exemplaar tot een simpele variant van vurenhout. En alles wat daar tussenin zit natuurlijk! :)

Houten accessoires
Gaat je hart niet zo snel kloppen van grote houten items in huis en wil je dan ook liever niet heel je interieur eraan wijden? Kies dan voor een aantal subtiele houten accessoires. Zo heb je de meest unieke houten klokken, wijnrekjes, opbergbakjes, takken, dienbladen, vazen en potten, boomstronkjes als onderzetters of houten manden en kisten (en nog véél meer natuurlijk). Overigens is het ook tijdens de feestdagen erg leuk om te spelen met hout. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten kerstboom?Eén houten item
Naast het feit dat je talloze accessoires in je huis kunt hebben van hout, kun je er ook voor kiezen om één pronkstuk in hout te nemen. Zelf ben ik al ontzettend lang fan van een mooie, grote, robuuste eettafel: niet alleen voor jezelf, maar ook voor iedereen die binnenkomt is het een absolute eyecatcher. Wat al helemaal origineel is, is om zo'n pronkstuk zelf te maken (of te laten maken!), waardoor je een uniek exemplaar in je huis hebt staan dat niemand anders heeft. Er zijn echt genoeg bedrijven die tafels/tafeltjes, kasten, stoelen, tv-meubels en zelfs bedden in elkaar zetten met houtmaterialen!

Houten balken
Als je huis wel wat stoers en extra's kan gebruiken kun je ervoor kiezen houten balken te laten plaatsen. Persoonlijk vind ik dit een ruimte veel meer dimensie geven, en wat ook heel leuk is is dat je helemaal zelf kunt bepalen waar je de balk/balken plaatst. Net als de plankjes die ik eerder in dit artikel noemde, zijn er ook talloze soorten en kleuren houten balken online bij houtvakman.nl te vinden. Voor ieder interieur een passende houtsoort dus!

Hout-beu of versleten?
Hout dat versleten is of de houten accenten die je helemaal beu bent, kun je ook een leuke twist geven waardoor 't er weer als nieuw uitziet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een likje verf eroverheen (zo vind ik 'wit' hout ook erg mooi!), of - zoals ik met mijn houten bureau heb gedaan - wat vellen plakpapier. Houten stoelen en bankjes  kun je opleuken met kussens en kleedjes en op tafels die er wat beschadigd uitzien kun je lekker uitpakken met accessoires om de aandacht af te leiden.

- Dit artikel is een samenwerking, afbeeldingen zijn afkomstig van Pixabay - 

Related posts

3 reacties

  1. Ik vind hout een heel mooi materiaal. Ik hou vooral van houten accessoires.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hou van hout <3 Vooral in accessoires! love it! Leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hout vind ik soms zo mooi in interieur! Zo'n soort houten boomstam als dienblad zoals op de foto vind ik ook echt prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen