Tuesday's Thesis Update

Vorige week kreeg ik het dan toch echt officieel te horen: ik heb een GO! Deze Go was gebaseerd op wat ik had ingeleverd als 'progress...

Vorige week kreeg ik het dan toch echt officieel te horen: ik heb een GO! Deze Go was gebaseerd op wat ik had ingeleverd als 'progressiedocument', en deze bestond uit het gehele theoretische kader rondom mijn onderwerp, inclusief onderzoeksvraag en hypothesen. Wat me nu te wachten staat lees je vandaag!

Het Go-moment was eigenlijk best een belangrijke 'milestone' in het afstudeertraject: het is bij mij op de Universiteit namelijk zo dat als je een no-go krijgt, je meteen moet stoppen met afstuderen en je pas weer in februari kunt herstarten. Superbalen als je dat overkomt dus! Gelukkig is dat in mijn geval nu niet zo en kan ik - in tegenstelling tot hoe het ooit op het hbo ging - alles vlotjes afmaken, in de hoop op een goed eindresultaat natuurlijk. Laat ik er maar meteen bij vermelden dat dat laatste ook hetgene is wat mijn begeleider me vertelde; hij wil namelijk absoluut voor een hoog cijfer gaan. The pressure is on.

Voor het zover is moet er nog wel een hoop - in hele korte tijd - gebeuren. Op het moment ben ik druk bezig met het maken van mijn experimentele materiaal en moet dit nog door een uitgebreid testproces. In het geval van mijn thesis worden dat dus Instagram advertenties met een celebrity en product erin inclusief een bepaalde manipulatie (voor wie goed heeft opgelet weet natuurlijk welke dat is). En ik kan jullie vertellen: het maken van die advertenties valt nog niet mee! Gelukkig helpt mijn lieve vriend (en Photoshop-pro!) me heel goed en kan ik 'm iedere keer aanwijzingen geven waar nodig. Je moet namelijk aan best wel veel dingen denken als je 'stimuli' (zoals experimenteel materiaal ook wel genoemd wordt) creëert om het zo valide mogelijk te houden. Hier krijg ik aankomende donderdag weer feedback op, en als het goed is mag ik daarna gaan beginnen met mijn enquête.

Ook heeft er - helaas in mijn nadeel - een best grote verandering plaatsgevonden die aardig wat invloed heeft op hoe mijn verdere proces gaat verlopen. In eerste instantie was het namelijk de bedoeling dat ik naast Nederlandse ook naar Chinese respondenten op zoek moest. Dat laatste is voor mij niet meer van toepassing omdat het risico van allerlei 'bij-effecten' (of zoals ze dat op de uni noemen: 'correlende variabelen') te groot is. Ik moet dus op zoek naar een cultuur die qua consumentengedrag en houding t.o.v. advertenties best gelijk is aan de Nederlanders. Tips anyone?

Verder wordt het ècht aanpoten. Mijn beoogde deadline is nog voor kerst en het idee dat dat over iets meer dan anderhalve maand al is baart me wel enigszins zorgen. Maargoed, ik mag aannemen dat m'n begeleider weet wat 'ie doet en dat hij een planning gemaakt heeft die haalbaar is. Ik vind het in ieder geval reuzespannend en kan sinds mijn Go-moment aan niks anders meer denken dan aan het moment dat ik in een mooi jurkje mijn eindpresentatie sta te geven.. Nog maar heel eventjes verder dromen.

Overigens kreeg ik nog een vraagje over wat een thesis nu eigenlijk is (en of dat hetzelfde is als een scriptie). 'Thesis' is eigenlijk de Engelse benaming voor een scriptie, al wordt thesis vaker gebruikt voor stukken van wetenschappelijke aard. Maar het grootste gedeelte van de tijd noem ik het ook gewoon scriptie; al is het dus weer absoluut niet vergelijkbaar met wat ik op het hbo gedaan heb! 

Related posts

22 reacties

 1. Ontzettend spannend! Heel veel succes! Je kunt het! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijn moment moet dat geweest zijn! Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh wat spannend zeg! Maar je hebt echt een reuze interessant onderwerp. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel goed bezig! Volgens mij sta je er heel positief in, vind ik super knap. You go!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes, haha, dat is ooit wel anders geweest natuurlijk :P

   Verwijderen
 5. ooooh zo spannend maar zo goed dat je een go hebt gekregen! je kan het :-)
  liefs nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superspannend nu die laatste loodjes! Ik dacht dat mijn deadline begin januari al snel kwam, maar voor de kerst is helemaal pittig. Succes girl, you got this! Enneeee, ik verwacht ook een hoog cijfer nu je docent dat zegt hoor ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Yaaas you go Daphne. Toch hoop ik dat je het allemaal gaat redden. Je laat natuurlijk wel eens reacties achter op mijn updates en volgens mij heb jij soms ook wel een steuntje in de rug nodig. YOU CAN DO IT! <3 Ik had ook geen idee wat een thesis was, maar ben blij dat het niet is wat ik dacht hihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha omg nu ben ik ook wel benieuwd wat jij dacht dat het was! En lief van je <3

   Verwijderen