La vie de Daphne - Afscheidsparty, spontane lunch & zonnig weekend

Een weekje met vrijwel alleen maar leuke dingen: ze zijn er gelukkig nog! Zo ging ik lekker lunchen bij een plekje waar ik nog nooit was ...

Een weekje met vrijwel alleen maar leuke dingen: ze zijn er gelukkig nog! Zo ging ik lekker lunchen bij een plekje waar ik nog nooit was geweest, belandde ik op het terras voor wat wijntjes en trakteerde ik mezelf op het beautybloggersboek en body mist. Vandaag de foto's :)


Maandagochtend startte ik lekker rustig op; ik hoefde toch pas in de namiddag te vertrekken naar school vanwege een gastles die verplicht zou zijn. Toch wel weer wennen om op maandag ineens naar de uni te moeten, haha! Ik at weer lekker één van m'n favo's: broodje met tomaat, olijfolie en een beetje peper. Lekker Spaans.

Vlak voor ik wegging zette ik nog snel mijn outfit of the day op de foto. Ik droeg die dag een simpele witte blouse met mijn zwarte rokje met rits die ik al héél lang niet meer aan had gehad. En ik begreep meteen waarom, want ik stoorde me de hele dag aan het feit dat ik mijn rokje toch best wat te kort vond. Ben ik ook helemaal niet gewend als echte kokerrokken-drager :P


Wat zo fijn is aan een laat college? Dat je dan de hele trein voor jezelf hebt! Heerlijk, die rust. Dat zal op de terugweg wel anders zijn..

Het college zelf was weer precies de reden waarom ik normaal gesproken nooit op maandag ga. Gelukkig kregen we wel een hoop voorbeelden uit de praktijk wat het wel een wat prettigere les maakte om naar te luisteren. Om 18.30 was ik wel heeel happy dat ik weer naar huis kon, haha! Voorlopig was dit in ieder geval de laatste keer :)


Ik was pas net thuis of ik kon alweer op de bank neerploffen voor HNTM. Heerlijk om zo weg te kruipen in mijn warme badjas.

Die avond postte ik ook nog een foto van mijn meest favo sieradenmerk ever. Ik heb inmiddels 2 paar oorbellen en een kettinkje in m'n bezit van Anna + Nina, maar daar komen sowieso nog een hoop meer mooie items bij. Wat is jouw favoriete sieradenmerk?


Dinsdag: zoals gewoonlijk mijn vrije dagje. Inclusief meest ongezonde lunch ever. Soms mag het wel.. toch?

's Middags kreeg ik weer wel zin om te bloggen, maar had ik geen flauw idee waar ik nu eigenlijk een artikel over kon schrijven. Toen ik aan het whatsappen was met Joyce, kwam ik opeens op het cadeau dat ik van haar en Brittany voor m'n verjaardag had gekregen: Paris Street Style Shoes. Inmiddels staat het artikel al online op mijn blog, maar hier zien jullie nog een behind-the-scenes beeld toen ik foto's aan het maken was.


Woensdag was het weer een schooldag. Ik stond dus lekker op tijd op, deed wat uitgebreider mijn make-up en... maakte zowaar weer wat selfies. Ik maak ze normaal echt bijna nooit, laat staan dat ik telefoonselfie's deel op Instagram. Voor deze ene keer maakte ik een uitzondering.

Toen ik richting station reed, zag ik ook nog een kansje om een foto te maken van het regenboog zebrapad dat wij sinds deze week in de stad hebben. Hoe leuk is dat!?


Om half 3 was het alweer tijd om richting huis te gaan. Voorlopig heb ik ook geen les meer op de uni, maar alleen nog de 26e een tentamen en pas de 30e weer reguliere colleges. Vanaf dan gaat namelijk mijn allerlaatste periode op de uni van start. Het is allemaal zò snel gegaan, wow..

Ik wist stiekem al dat het Beautybloggers-boek op me lag te wachten, want ik had mijn moeder gevraagd of ze ervoor kon kijken bij Etos. 's Avonds heb ik er dan ook meteen in gelezen, en ik vind het oprecht een leuk hebbedingetje!


Donderdagochtend werd nog even heel spannend, want ik begon de avond ervoor ineens te twijfelen of mijn nieuwe abonnement wel goed was doorgekomen. Inmiddels kan ik namelijk ècht niet meer leven met maar 3500 MB internet (vooral wegens het feit dat mijn WiFi niet meer goed werkt) en keek ik al weeeken uit naar 12 oktober. Helaas schrok ik wel een beetje toen ik om 12 uur 's nachts nog steeds geen verandering zag in abonnement. Bleek dat ik nog eventjes wat langer geduld moest hebben, want de volgende ochtend om 8.15 uur sprong 'ie inderdaad wel over. Hello internetbundel!

Spontaan hadden we besloten die middag te gaan lunchen bij een zéér gewaardeerd restaurantje waar ik zelf nog nooit geweest was. Onder het mom van 'ik moet overal de carpaccio hebben uitgeprobeerd,' kon ik het nu ook niet laten om 'm te bestellen. Ik kreeg vervolgens de grootste plank met het grootste broodje carpaccio die ik ooit gezien had. Ik kon het niet eens allemaal op!

Op de terugweg maakte mijn vader nog even een gekke foto van mam en mij. Veel van jullie hebben trouwens gevraagd hoe het nu met haar is, en gelukkig kan ik daar heel kort over zijn: heeel goed! Ze maakt grote sprongen vooruit, kan beetje bij beetje weer leuke dingen doen en van de pijn heeft ze weinig last meer. Supergoed nieuws dus!

Toen ik thuiskwam was er een leuk perspakketje binnengekomen met de nieuwe geur van Calvin Klein. Ik maakte er meteen mooie foto's van èn schreef een review die morgen online komt. Stay tuned dus!

Vrijdag werd ik wakker en startte ik mijn dag lekker rustig met het lezen van blogjes met het zonnetje op mijn gezicht. Nu het de afgelopen dagen lekker weer is geweest, vond ik niets fijner om zo mijn ochtend te besteden!

Ik deelde overigens vorige week ook bovenstaande foto op Instagram, waarin ik vertelde dat ik de laatste tijd weer veel aan het experimenteren ben met fotograferen. Deze keer met perspectief: in plaats van de gewoonlijke bird-eye-view, vind ik het nu ook leuk om te spelen met andere hoeken en de focus van de foto.

Ik probeerde die middag ook weer meteen van alles uit toen ik de nieuwste Etos-goodies op de foto zette. Links is een behind-the-scenes beeld (gemaakt met m'n telefoon) en rechts is een foto die uiteindelijk met mijn camera gemaakt is.

Wisten jullie trouwens al dat je deze 3 producten kunt winnen op mijn blog? Kijk hier maar eens!

Ik maakte 's middags ook meteen weer wat flatlays vooruit voor de komende dagen. Inmiddels ben ik wel weer wat dagen zoet, haha!

Een vriendin appte nog of ik toevallig al plannen had voor die avond, en aangezien ik het wel weer kon gebruiken om de deur uit te gaan en gezellig te terrassen, zaten we die vrijdagavond lekker aan wat wijntjes. Superveel bijgekletst èn een hele leuke avond gehad.

Zaterdag was mijn broer jarig, en hoe vier je dat beter dan met een superlekker gebakje? Ik koos voor een appelcarré. Had er eigenlijk nog nooit eentje op, maar eigenlijk is alles met appel wel lekker!

Terwijl ik die middag nog een keertje m'n thesis aan het doorlezen was, spotte ik opeens een muggenbult. Waaat, hoe dan!? In freakin' oktober!

's Avonds stond er een afscheidsfeestje van een oud-dansgenootje op de planning. Ze gaat voor maarliefst een jaar (!) naar Australië en we hebben haar deze avond dan ook super verrast met al onze foto's en stukjes tekst die we gemaakt hadden.

Er werden voor in haar travel-boekje natuurlijk nog een hoop extra (polaroid)foto's gemaakt. Kan ze die er mooi nog even bijplakken voor ze weggaat :)

Zondag werd ik wakker met echt weer een prachtige Franse quote (zie de betekenis erboven). Ik kan soms zò genieten van de Franse taal hè <3

Rond een uurtje of 12 installeerde ik me lekker in de tuin: het was namelijk prachtig weer en het voelde ergens ook best gek om in een top en rokje buiten te zitten. Later die middag maakten mijn moeder en ik nog een wandeling en spotten onder andere deze supermooie reflectie van de bomen in het water!

Ook speelde ze nog even fotograaf voor mij (altijd handig, haha!) Wat heb ik genoten van het zonnetje zeg.. kon het altijd maar zulk weer zijn!

Als afsluitertje van de warme nazomerdag nam ik - omdat het kon - een gin tonic ijsje. En om het weekend met nòg meer lekkers af te sluiten, aten we ter gelegenheid van mijn broers verjaardag nog de lekkerste spareribs van onze stad (en omstreken!) Ik zat alleen wel na 2 stukken compleet vol, dus ik besloot maar wat te bewaren voor de volgende dag, haha!

Related posts

20 reacties

 1. Wat een heerlijke week! Fijn dat het zo goed gaat met je moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoo fijn dat het gisteren zulk lekker weer was he! Ik ben echt benieuwd naar dat ijsje, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het stiekem helemaal niet zo naar gin tonic smaken, hahaha (slecht hé). Ik vond het inderdaad echt genieten, vandaag nog een dagje!

   Verwijderen
 3. Aah wat een heerlijk weekje zo! Ik ben jaloers hoor, hihi. Succes met inleveren vandaag!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wordt woensdag uiteindelijk, al ga ik het vandaag wel printen en digitaal inleveren! Spannendddd

   Verwijderen
 4. Ziet eruit als een leuke week! Ik ben zelf ook wel benieuwd naar dat boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk zonnig weekend he! Ik heb er ook zo van genoten. <3
  En wat leuk die polaroids, alleen jammer dat je haar een jaar moet missen!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa de reden van het 'feestje' was helaas wat minder!

   Verwijderen
 6. Wat een leuk weekje! En heel fijn dat het al een stuk beter gaat met je mams! Ik vind korte rokjes ook echt irritant, haha. Ik ben benieuwd naar je parfum review, bij mij komt er deze week ook eentje online - maar dan van een ander parfum :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke week, veel fijne dingen! Ik ben zo benieuwd naar de sieraden van Anna+Nina, vind ze er zo mooi uit zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk weekje zeg, fijn ook hè, dat het weer een beetje lekker weer is. Ik ben trouwens heel benieuwd naar het Beauty-Bloggersboek, daar moet ik ook nog even op af!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lief dat je moeder naar het etos event ging!
  En wow wat een bizar verschil met je telefoon of met je camera. Ik kan ook echt niet meer zonder de mijne! De kwaliteit is zoveel beter!
  Liefs, nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah die ging niet naar het Etos event hoor! Die ging gewoon naar onze Etos in de stad :P

   Verwijderen
 10. Ik vind de flatlays die je maakt altijd supermooi!De foto met perspectief is ook zeker goed gelukt (:

  BeantwoordenVerwijderen