Calvin Klein Obsessed

Een geur die zich kenmerkt door herinneringen en verlangen, die je weer eventjes terugbrengt naar het verleden en je weer opnieuw spannin...

Een geur die zich kenmerkt door herinneringen en verlangen, die je weer eventjes terugbrengt naar het verleden en je weer opnieuw spanningen laat herbeleven. Dat is wat de herontdekte geur 'Obsessed' wilde doen. Of het ze gelukt is en wat ik van de geur vind? Lees maar eens verder..
"Obsessed" klinkt niet als een geheel onbekende naam wanneer je alle geuren bekijkt die Calvin Klein ooit op de markt heeft gebracht. En dat is nu ook precies de bedoeling. Obsessed doet denken aan het bekende en al jarenlange parfum 'Obsession,' waarvoor ooit een campagne is geschoten met Kate Moss. Zoals de creative director van Calvin Klein vertelt:

"We wilden de herinnering, het beeld en het sensuele naar de tegenwoordige tijd brengen." Met andere woorden: de liefde die ontstond tijdens de vroegere campagne van Obsession, was er één die absoluut overgedaan moest worden. Ditmaal met 'Obsessed,' om onder andere ook het 25-jarige jubileum van de geur te vieren.


Obsessed gaat dan ook over hoe de herinnering van 'toen' weer terug naar het heden kan worden gebracht. Door middel van een eigentijdse, herkenbare geur hoopt Calvin Klein je een gevoel te geven van het terugkeren van een oude liefdesherinnering. Een verleidelijke manier om het verleden over te brengen op het heden, maar dan op een zo simpel mogelijke manier. Geen poespas aan de verpakking en het flacon: gewoon 'puur natuur', zoals het is. En daar houd ik van.

Topnoten van de geur bestaan uit 'heilige citroen', neroli-essence en elemihars, de basis bestaat uit musk helvetolide, ambrette en muscenone en het hart bestaat uit viooltjesblad, witte lavendel en paarse salie. Een bloemige geur met een heel warme en kruidige ondertoon dus; een combinatie die ik nog maar zelden heb meegemaakt en ook nog niet in mijn eigen parfumcollectie ben tegengekomen.


Wat ik zelf van het verhaal en de geur vind? Allereerst een mooie manier om een oude campagne nieuw leven in te blazen en zo een onwijs fijne herinnering aan het verleden terug te brengen naar het heden. De geur vind ik typisch iets voor het najaar; hij is wat zwaarder en kruidiger in het begin en naarmate de geur langer op m'n lichaam zit, ruik ik subtiele vleugjes van de bloemige hartnoten. Wat mij betreft voor de herfst en winter een prachtige geur om te dragen en die me inderdaad herinnert dat terugdenken aan fijne momenten van vroeger òòk wel wat vaker mag en kan.


Opnieuw een erg creatieve en mooie insteek vanuit Calvin Klein. Een heerlijke, eigentijdse geur die vooral met het vrouwenparfum ook een beetje doet denken aan verschillende natuurinvloeden. Deze krijgt absoluut een mooi plekje op mijn parfumtafeltje!

Calvin Klein Obsessed is in een vrouwen- en mannenvariant te koop en de adviesprijzen variëren van €39,- tot €79,- voor het EDT for men en van €49,- tot €89,- voor het EDP for women.

Related posts

19 reacties

 1. Dit lijkt me een heerlijke geur! De flacon vind ik heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit parfum heb ik nog nooit geroken. Dat wordt nu wel echt tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een hele bijzondere geur! Mooie foto's <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het echt een heerlijke geur! De mannenvariant is ook echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben heel erg benieuwd naar de geur!
  Wat een mooie foto's heb je gemaakt <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt echt een lekkere geur. Mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh ik ben heel benieuwd naar de geur! Hebben ze ook leuk gedaan zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt als een hele fijne geur en leuk concept van Calvin Klein!
  liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen