La vie de Daphne - Ik heb wel eens betere weken gehad..

Wat een pechweek was dit zeg.. nu was het al mijn laatste weekje vakantie voor alle drukte, maar ik werd ook nog eens dood- en doodziek...

Wat een pechweek was dit zeg.. nu was het al mijn laatste weekje vakantie voor alle drukte, maar ik werd ook nog eens dood- en doodziek, ik kreeg een teleurstellende mail van de thesiscoördinator en ik moest ook nog eens onverwacht naar de huisarts en het ziekenhuis..


Na het gezellige dagje Amsterdam op zondag werd ik maandag een beetje suf wakker. Hoewel ik eerst had gepland de stad in te duiken om nog wat schoolbenodigdheden te halen, stelde ik het toch liever nog eventjes uit. Nog maar één freakin' week en dan is het alweer zo ver..

In plaats daarvan heb ik hier en daar wat opgeruimd, vooral gerelaxed, artikelen voor de hele week geschreven èn beloofde ik mezelf die avond met dit heerlijke maskertje van Etos. Deze blijven echt superfijn!

Dinsdag: nieuwe ronden, nieuwe kansen. Ik maakte me voor 't eerst op met de Real Techniques spons die Joyce had meegenomen bij DM in Duitsland, en werd meteen superhappy door 't resultaat. Ein-de-lijk weer normaal make-up aanbrengen in plaats van met een ander sponsje die véél te hard was.

Dit is de agenda die ik scoorde bij Hema. Toen ik deze foto in de wachtrij bij de kassa op Instagram Stories deelde, reageerden er meteen twee klasgenoten dat ze 'm ook hadden. Ook erg toevallig dat ik precies samen met hen een vak volg dit semester, haha!

Omdat het lekker rustig was, ben ik lekker veel winkels ingedoken - puur om te kijken natuurlijk. Zo werd ik heel erg verliefd op de Pamela Reif-collectie bij Hunkemöller en is er één item dat echt hoog op m'n wish list staat. Wat blijf ik fan van al hun collecties zeg!

Overigens kwam ik bij Kruidvat de Essence Camouflage concealer nog steeds tegen in het schap! Vreemd, want ik las overal dat 'ie er vanaf 6 augustus niet meer zou zijn. Zou Essence toch besloten hebben 'm in de collectie te houden? Zou mij in ieder geval heeel blij maken!

Mijn laatste stop werd de supermarkt, waar ik mezelf voor de lunch trakteerde op een wrap met carpaccio en vervolgens tijdens mijn weg naar de kassa deze inktvisringen tegenkwam. Toch nog een beetje Spanje in huis!

Vervolgens lekker even met een verkoelend perenijsje in de tuin, het was immers heerlijk weer <3

Die avond deelde ik meteen mijn aankoopjes uit Amsterdam. Het waren er niet heel veel; ik hield het slechts bij deze bordeaux-kleurige portemonnee en 3 paarse nagellakjes van KIKO. Jammer genoeg zag ik nu eenmaal niet veel leuke dingen tijdens het winkelen zondag!

's Avonds kookte ik weer lekker m'n favo pasta. Op de foto ziet het er wat onsmakelijk uit, maar wauwie, wat blijft dit goddelijk zeg! Ik heb een paar weekjes geleden trouwens het recept nog op mijn blog gedeeld (zie HIER)

De volgende ochtend had ik een suuupervroege wekker gezet, want de inschrijvingen voor het vak dat ik zou gaan volgen zouden om 7.30(!) open gaan. Wat een tijd voor in de vakantie zeg.. Gelukkig was het me gelukt om me in te schrijven voor de juiste groep, maar of het gelukt was om nog verder te slapen wil ik het niet eens over hebben..

Na het (vooral door het lange wakker zijn) opvullen van mijn ochtend met het lezen van een paar wetenschappelijke artikelen voor school en vervolgens lekker een uurtje in de tuin te hebben doorgebracht, ging het he-le-maal mis. Ik werd totaal niet lekker, heb de plannen die ik die avond had af moeten zeggen en de rest van de tijd in bed doorgebracht. I'll spare you the details, maar de keren dat ik eruit moest waren geen pretje.

Nog zo'n vervelende bijkomstigheid bij het ziek zijn was DE mail waarin ik mijn thesistopic toegewezen kreeg. Alsof het nog niet erg genoeg kon, bleek ik niet eens mijn eerste keuze te hebben gekregen en kon ik wel janken door de hele situatie aangezien ik ZO m'n best had gedaan op de verantwoording. Achteraf bleek het zelfs nog veel erger. Ondanks dat ik een bevestiging had gekregen van mijn ingevulde verantwoording, is deze nooit goed aangekomen bij de afstudeercoördinator waardoor ik dus ongewild de dupe ben geworden van het feit dat ik nu niet 'mijn' onderwerp mag doen. Het is dus niet eens mijn schuld, en de kans was véél groter geweest dat ik 'm wel mocht doen als het voorstel wel goed was aangekomen. En als je dan ook nog eens hoort dat andere mensen zonder voorstel of verantwoording jouw onderwerp hebben gekregen, haalt dat het bloed onder m'n nagels vandaan. Is het afstuderen me ooit meegevallen? Nee, and it never ever will. (en nee, ook echt niet netjes van school trouwens, maar hey, ik moet maar de schuld geven aan één of ander systeem..)

De volgende dag begon ik me steeds zieker en zieker te voelen en ook de hele donderdag bestond dus uit slapen, veel zweten en veel koorts en later op de dag kwamen daar nog eens véél meer zorgen bij. Ik besloot dat ik toch maar de volgende dag de huisarts zou bellen..

Met veel pijn en moeite rolde ik uit bed, kleedde ik me aan en ging het weer een aantal keer flink mis. Mijn moeder moest zelfs mee naar de huisarts omdat ik ècht niet meer kon. Na de huisarts werd ik meteen doorverwezen naar het ziekenhuis. Ik liet het allemaal maar over me heenkomen, want ik was onwijs suf doordat ik amper meer iets had kunnen eten. Zelfs de vrouw aan de balie leidde me naar een bedje waar ik even kon liggen voor ze bloed bij me kon prikken.

Na een vre-se-lijk naar onderzoek en een bloedafname belandde ik dus weer thuis op de bank. Gelukkig kwam mijn vriend 's middags en hebben we lekker een middagje voor de tv gehangen, gekletst en..

.. mijn baby- en kinderfoto's bekeken! Kijk eens hoe awesome deze old-school Mickey trui is die ik hier draag?

De volgende dag deed ik ook weer rustig aan en ging ik weer verder met proberen wat dingetjes te eten. Zo ook deze banaan in plakjes. Vervolgens verplaatste ik mezelf elke keer van de bank naar m'n bed en weer terug. Ik was echt op en helemaal suf.

Na een tijdje werd ik daar zo moe van dat ik maar weer wat anders probeerde: de tuin! Het zonnetje was gelukkig al wat draaglijker gezien het ver aan het einde van de middag was. Heb toch nog fijn een uurtje kunnen genieten :)

Ook 's avonds at ik weer een bakje fruit. Moet toch iets van eten binnenkrijgen (èn het is nog lekker en gezond ook!)

Oh ja! Totally forgot to tell, maar bovenstaande foto heb ik ingestuurd voor de MYOMY Positive Icons campagne. Onlangs benaderden ze mij met de vraag of ik iets over mezelf kon vertellen met een foto en positief statement erbij. Wellicht zie je 'm binnenkort nog op hun social media-kanalen voorbij komen!

Zondagochtend werd ik wakker en leek alles weer terug bij af. Wat een helse pijn, wat een naar gevoel, wat verschrikkelijk.. Na dat ik de hele ochtend in bed aan het hopen en duimen was dat de pijn minder zou worden, ging het toch uiteindelijk beetje bij beetje wat meer vooruit. Ik kreeg het zelfs voor elkaar om rond half 2 aan mijn eerste boterham van de week te zitten! Ik besloot een 'pan con tomate' na te maken, en de mensen die dit wel eens in Spanje hebben gegeten zullen vast begrijpen wat ik bedoel.. Mmmm!

De rest van de middag ging eigenlijk boven verwachting goed en ik heb lekker veel in het zonnetje gezeten, fruit gegeten en at 's avonds weer een boterham. Wel met nog wat pijn tussendoor, maar gelukkig was 'ie wel te verdragen. Ik had zelfs nog de energie bij elkaar geraapt om een foto te maken van mijn nails-of-the-day. De rest van mijn foto's die ik die week had geplaatst waren namelijk allemaal al een keer vooruit gemaakt, en vanaf zondag had ik niets meer. Dan maar ter plekke eentje!

En toen was het zondagavond.. de laatste avond voordat school weer begint. Wat ben ik nerveus zeg; ik zie er ook als een berg tegenop. Gelukkig ben ik al aardig op weg met het leeswerk voor deze week en ben ik tot nèt iets over de helft gekomen (ondanks het ziek zijn deze week). Hopelijk kan ik vandaag nog één of twee artikelen lezen en anders morgen nog.

Wish me luck deze week! Buiten het feit dat ik vandaag een uitslag krijg van mijn bloedafname, moet ik deze week dus drie keer naar school, waarvan twee keer 's avonds en één keer een belangrijke thesismeeting. Ook moet ik nog een keer terug naar de huisarts (hopelijk geen ziekenhuis..) en gaat het hopelijk tegen die tijd ècht weer helemaal beter. 

Related posts

36 reacties

 1. Wat vervelend dat je je zo beroerd voelde van de week, spannend van de uitslag! Ik zal voor je duimen.
  Heel erg veel succes met je nieuwe schooljaar.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh no! Wat heftig dat je zo ziek bent geworden :( Hopelijk knap je snel op en valt je eerste weekje school heel erg mee. Heel veel succes lieve Daphne!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat rot dat je zo ziek geworden bent.. Hopelijk is je uitslag goed! En ook al zo rot van je thesisonderwerp: heel frustrerend.. Hopelijk heeft deze week weer wat mooie dingen voor je in petto!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk komt na een slechte week weer een goede week inderdaad :)

   Verwijderen
 4. Zo rot dat je ziek bent geworden in je laatste vakantie weekje! Hopelijk valt de uitslag een beetje mee en voel je je snel weer helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat vervelend dat je je zo ziek voelde en dat in je laatste week vakantie! Ik hoop dat deze eerste week terug je mee gaat vallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo wat is 7;30 nou weer voor tijd in je vakantie.. Ach gelukkig is het uiteindelijk voor een goed doel haha. Hoop dat je je snel beter voelt lief <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor het grootste deel een week om snel te vergeten, dus. Ik hoop dat je je alweer wat beter voelt en dat de uitslag van het onderzoek meevalt. Veel succes deze week!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat naar dat je ziek bent geworden. Ik hoop dat je je snel beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het zo vervelend voor je, Daphne! Heel veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend naar dat je buikgriep hebt/had! Daar kun je je zo ziek van voelen. Heel veel succes deze week! <3 Ik hoop dat je je snel beter voelt. Die lakjes van Kiko zijn echt super mooi trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat balen van je thesisonderwerp. Ik kan geloven dat je er boos van wordt dat anderen dan zonder enige moeite 'jouw' onderwerk gekregen hebben.
  Naar dat je je zo slecht voelde! Hopelijk valt het resultaat van het bloedonderzoek mee en ben je gauw weer de oude.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd, vooral omdat je moeite dan achteraf voor niks blijkt geweest.. Zò gemeen, maar helaas is het lang niet de eerste keer dat ik gezeik heb rondom afstuderen. Het kleeft aan me denk ik..

   Verwijderen
 12. Oh my, buikgriep is echt ontzettend vervelend!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeetje wat een heftige week zo. Vervelend dat je zelfs naar het ziekenhuis moest en dan is is die pech met school! Ik zou ook zo gefrustreerd raken bij het idee dat een ander jou onderwerp krijgt.. zo jammer! Maar komt vast allemaal goed 💕

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja urgh vooral omdat het niet mijn fout was baal ik zooo erg!

   Verwijderen
 14. Wat moet dit een heftige week voor je zijn geweest! Doe je het rustig aan? Ik hoop dat de komende week wat leuker voor je wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat vervelend dat je je laatste weekje vrij ziek bent geworden. Hopelijk valt het allemaal mee! Succes met school ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ah wat heb je een vreselijke week gehad! Zo vervelend dat je niet jouw onderwerp mag doen zeg. Echt een gigantische blunder van school. Ik hoop dat het je uiteindelijk toch allemaal meevalt! En wauw, pan con tomate is zo lekker. Je brengt me op ideeën, haha. x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt heel stom .. Ik hoop ook dat ik me er goed doorheen ga slaan! En lekker hé, hihi

   Verwijderen
 17. Heel veel beterschap, ik hoop dat de resultaten van de bloedafname goed waren. En succes op school, ik hoop dat het allemaal goed komt met het onderwerp dat je nu hebt :)!
  Xxxx, leoniae

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hè bah meid wat een pechweek! Stay strong! Hopelijk gaat het gauw weer de betere kant op.

  BeantwoordenVerwijderen