La vie de Daphne - Afstudeerpresentatie, Anniversary gift & Een heel weekend stappen

Wat was het een spannende, maar leuke week zeg! Mijn vriend had dinsdag zijn afstudeerpresentatie, we bleven samen een nachtje slapen in ...

Wat was het een spannende, maar leuke week zeg! Mijn vriend had dinsdag zijn afstudeerpresentatie, we bleven samen een nachtje slapen in Rotterdam, verrasten elkaar alvast met een 1 year anniversary-gift en ik ging maar liefst twee dagen stappen!


Maandagmiddag begon ik mijn week met een gezellige koffiedate met een vriendin. Hoewel er regen voorspeld was, konden we toch nog lekker buiten in het zonnetje zitten! Heer-lijk!

Na de koffie doken we nog even snel de stad in omdat zij vrijdag voor een tijdje naar Frankrijk vertrekt. In de boekenwinkel zag ik zelf deze tè leuke kaart liggen. Deze ga ik onthouden (of misschien wel gewoon natekenen, haha!)

Yayyy selfie!

Ook kwam maandag mijn allerlaatste cijfer online. Ik zat stiekem al bijna een maand in vakantiemodus, en was bijna vergeten dat er dus nog iets aan zat te komen. De docent had op voorhand al gezegd dat deze opdracht over het algemeen niet heel goed wordt gemaakt. En dat heb ik geweten.. wat een geluk!! Het mag dan wel mijn laagste cijfer tot nu toe zijn, maar dit betekende wèl officieel vakantie :)

Na een onrustige nacht door de zenuwen stond ik dinsdag nog steeds nerveus op. Het was namelijk D-day: op naar Rotterdam.

Nadat we de spullen in het hotel hadden gelegd en een lunch hadden gehaald, telden we de uurtjes af en liepen rond 15.30 richting school aan de overkant. Een uurtje later: geslaagd! 

Ik durf wel los te laten dat de uitslag best onverwacht was, aangezien het niet helemaal vlekkeloos verliep. Maar ach, geslaagd is geslaagd. Als ik terugdenk aan mijn eigen verdediging anderhalf jaar geleden vraag ik me ook nog steeds af waarom ik geslaagd ben, haha! We vierden zijn afstuderen met een lekkere pizza carpaccio(!)

Vervolgens liepen we nog even de Markthal in op zoek naar een dessert. Sinds vorige week hebben we helemaal de frozen yoghurt ontdekt en ook deze keer wilden we 'm niet overslaan. We deelden samen dit overheerlijke bakje met chocoladedruppels, aardbeitjes en blauwe bessen.

Een afstudeerdrankje aan de Oude Haven kon er ook nog wel bij. Toevallig was daar een oud-collega van mij aan het werk en kwam ze nog gezellig een aantal keer kletsen. Hoewel het weer steeds slechter werd, was deze gin tonic (en zijn mojito) heeeerlijk.

De regen en alle indrukken van vandaag lieten het helaas niet toe dat we nog tot diep in de nacht doorgingen met drankjes doen. Op tijd naar het hotel dus, waar we nog lekker een avondje tv hebben gekeken. 

Hotelbreakfasts are the best! Ook hadden we hierna nog wat fruit gepakt hoor, zodat dit choco-ontbijtje weer een beetje werd gecompenseerd :P

En een heerlijke cappuccino kon ook niet ontbreken natuurlijk; a good start of the day!

We pakten redelijk vroeg alweer de trein naar huis. De regen had ons toch wel moe gemaakt en we willen het shoppen zoveel mogelijk vermijden de komende tijd.

Eenmaal thuis rustten we wat uit, waarna we vervolgens weer de keuken indoken om m'n favo gerecht te koken! Vorige week hebben jullie hiervan het recept kunnen lezen. Jammie!

Praktisch mijn hele donderdagmiddag heb ik op de bank doorgebracht met mijn laptop en koffie. Ik was toch best moe van de afgelopen dagen en aangezien ik toch lekker alleen thuis was, genoot ik er nog een beetje extra van.

Het was niet geheel zonder reden dat ik zo lang beneden zat, want anders zou ik het pakketje missen dat tussen 12.00 en 14.30 kon komen. Jammer genoeg was het er om 15.00 nog steeds niet en had ik ernstig mijn twijfels of 'ie nog wel ging komen. Een halfuur later ging ein-de-lijk de bel en ontving ik deze veel te grote doos.

Vrijdag kwam een artikel online die ik zelf best grappig vond (5 irritaties aan rokjes). Toevallig had ik eerder die week wegens de veel te heftige regen in Rotterdam een broek aan! Velen moesten er denk ik wel even aan wennen, hahah!

Mijn hele vrijdagmiddag heb ik besteed aan het uitzoeken van dingen voor de vakantie naar Málaga. Zo plannen we natuurlijk ook een reisje naar Sevilla in 't midden van onze vakantie. Meh, de trein erheen duurt echt nog heel lang (2 uur en 3 kwartier). Let's hope it's worth it!

Vrijdagavond was het tijd voor taart :-)

Daarna werd het héél lang wachten, want we zouden pas om 1 uur 's nachts opgehaald worden om een avondje te gaan stappen. Gelukkig was uiteindelijk iedereen er (en hielden we het wonder boven wonder vol om al die tijd wakker te blijven) en hebben we lekker drankjes gedaan bij Dependance en Proost in Breda. Ik geloof dat we pas tegen 4 uur thuiswaren. Leuk nachtje dus!

Zaterdag sliepen we dan ook gigantisch uit en werden we wakker met iets minder leuk nieuws. Er was ingebroken bij mijn oma in de schuur en allebei haar fietsen waren gestolen! 's Middags brachten we dan ook even een bezoekje aan haar en hebben we het één en ander geregeld. Rond 22.00 's avonds sprong ik - hoe moe ik ook was - toch weer op de fiets richting stad.

Samen met 3 vriendinnen deden we gezellig wat drankjes in de stad. De eerste bedoeling van deze avond was eigenlijk om een dansteam-reünie te houden, maar omdat letterlijk iedereen afhaakte bleven we maar met z'n viertjes (van de.. 20?) over. Jammer, maar zeker niet minder leuk!

Natuurlijk konden wat bitterballen tijdens deze minimini-reünie niet ontbreken. Het valt nog aardig mee met het eten dat in dit weekoverzicht is voorbijgekomen, toch? :-)

Rond half 1 liepen we richting discotheek, maar mijn moeheid begon steeds erger te worden. Dit resulteerde uiteindelijk in het feit dat ik 3 kwartier later mijn jas alweer ophaalde bij de garderobe en maar naar huis fietste. Goede keuze achteraf, want ik viel vrijwel meteen bij het aanraken van mijn kussen in slaap..

... en werd heeeel wat uren later pas weer wakker. Het was lang geleden dat ik een echte typische 'lazy Sunday' hield, en dit was eindelijk weer zo'n dag. Lekker in bed de hele dag YouTube video's kijken, koffie drinken met wat lekkers en af en toe een dutje..

Zondagavond zette ik alleen dit weekoverzichtje nog in elkaar. Vanaf vandaag hoop ik weer lekker veel aan de slag te kunnen voor mijn blog en voor ik over iets minder dan twee weekjes op vakantie ga. Bereid je dus voor op een aantal artikelen die daar mee te maken gaan hebben :)

Related posts

16 reacties

 1. Ooooh wat een fijne maar drukke week zeg!
  Gefeliciteerd met je vriend en met je laatste cijfer!
  Ik vind de cadeautjes die jullie aan elkaar hebben gegeven erg leuk!:-)
  Vervelend dat er bij je oma is ingebroken in de schuur :-(

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En idd heel erg vervelend, echt stom dat mensen niet van andermans spullen af kunnen blijven!

   Verwijderen
 2. Superleuke foto's, je hebt veel gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke foto's! Ik vind je ketting-combi echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je vriend afgestudeerd is! Ziet er uit als een geslaagde week!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was het zeker, letterlijk een 'geslaagde' week, haha!

   Verwijderen
 5. Gefeliciteerd met je vriends afstuderen en jouw laatste cijfer!
  En hé, die treinrit is vast zo voorbij! Een goed boek en gáán! In Amerika heb ik dankzij m'n e-reader – en m'n vriend dankzij gratis wifi en de YouTube-app – treinritten van gemiddeld 4 uur overleefd. Veel plezier alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik moet inderdaad wel iets meenemen, haha! Dankje <3

   Verwijderen
 6. Gefeliciteerd met het slagen van je vriend! Een carpaccio pizza... hoe kon het ook anders hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Yay wat goed van je vriend dat die geslaagd is en wat ontzettend fijn van je cijfer!
  Jummm pizza carpaccio! Ziet er heerlijk uit.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nogmaals gefeliciteerd aan Glenn! Superfijn dat jullie het samen lekker hebben kunnen vieren met een hotelovernachting, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes we waren al bang dat de hotelovernachting misschien wel voor 'niks' was, dus het was nu extra leuk natuurlijk!

   Verwijderen