Friday's Five: 5 irritante dingen aan rokjes dragen

Hoewel je mij vrijwel altijd in een jurkje of rokje tegen zult zien komen, ervaar ik natuurlijk òòk wel eens wat minder leuke dingen wanne...

Hoewel je mij vrijwel altijd in een jurkje of rokje tegen zult zien komen, ervaar ik natuurlijk òòk wel eens wat minder leuke dingen wanneer ik één van deze kledingstukken draag. In deze friday's five zet ik mijn 5 grootste ergernissen wat betreft rokjes dragen op een rij!

Nèt te koud voor een rokje met blote benen
Wanneer het zo'n 15-20 graden is, bewolkt is en er kans is op regen, sla ik rokjes en jurkjes liever over dan dat ik ze draag met een (dikke) panty. Dit laatste vind ik met deze temperaturen namelijk weer net te warm, en zonder panty is het juist weer allemaal net te zomers. Meest vervelende weersomstandigheden zijn nog wel die dagen wanneer het 25 graden is, maar de regen de hele dag door met bakken uit de hemel valt. Een dagje waarop ik stiekem liever binnenblijf dus..

Niet onder ieder rokje staat een panty
Soms heb je van die gekleurde of geprinte rokjes die júist alleen maar leuk zijn met blote benen. Zo vind ik bijvoorbeeld een panty onder lichtgrijze of rode rokken verschrikkelijk en ook zijn mijn leuke rokjes met print absoluut niet te combineren met zo'n donkere panty. Eindstand? Heel veel rokjes kan ik in de winter gewoon niet aan.. zonde!

Tegen elkaar schurende benen
Yup, ook ik ondervind dit probleem vaak genoeg en ik weet dondersgoed dat er inmiddels een hoop oplossingen zijn (vaseline, een broekje, babypoeder), maar toch vind ik het nog best een gedoe als ik een rokje zonder zorgen aan wil trekken. Bij hele hete dagen mogen wat mij betreft dus juist de strakke kokerroken omgeruild worden voor losse, zwierige jurkjes of rokjes.

Kokerrokken en fietsen...
Enough said, denk ik. Maar echt, ik vond het laatst een slim idee om anderhalf uur met m'n meest strakke kokerrok een lange afstand af te leggen op de fiets. Laat staan hoe lastig de trap opkomen af en toe gaat. Voor dit soort dingen kun je dan nog beter een korter of meer stretchy exemplaar uit de kast trekken, haha!

Marilyn Monroe-effect
Onlangs kocht ik twee wat lossere, zwierige rokjes. Weer eens wat anders dan mijn kokerrokkencollectie en ook weer leuk om andere combinaties mee te maken. Enige nadeel (en ja, dat heb ik zeker ondervonden): er hoeft maar een kleine windvlaag te zijn of je staat zo een mini-showtje weg te geven. En we weten allemaal dat wind & nederland helaas onafscheidelijk van elkaar zijn...

Maar ondanks deze 5 ergernissen zou ik nooooit afstand kunnen doen van mijn zeer geliefde en gewaardeerde rokjescollectie <3

Related posts

42 reacties

 1. hahah allemaal heel herkenbaar! En daardoor draag ik eigenlijk veel te weinig rokjes, zo zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha wat een leuk artikel! Ik draag zelf ook alleen maar jurkjes en rokjes, maar onder de rokjes met printjes draag ik dan een wat meer doorchijnende panty, zodat ik mijn rokjes toch nog kan dragen! Tenzij het echt een zomers kleurtje is natuurlijk, die draag ik in de herfst niet, maar mijn herfst items dan weer wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh ja, handig. Moet echt eens gaan investeren in dunnere panty's!

   Verwijderen
 3. Helemaal mee eens, ik draag ook echt te weinig rokjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ben ik het helemaal mee eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik draag nog lang niet zo vaak rokjes als jou maaar ik herken deze issues wel haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om zoiets te lezen van een echte rokkendrager, haha. De laatste tijd begin ik ook steeds vaker rokjes te dragen, zo leuk maar soms zo onhandig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk artikel, zo herkenbaar! De laatste tijd draag ik weinig rokjes, ik vind heel veel rokken die ik heb of te kort of niet handig (zoals een kokerrok inderdaad). Hopelijk vind ik binnenkort nog een paar mooie rokjes die ik wel met plezier draag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Rokjes zijn zo tof! Maar vaak als het te warm is kies ik liever voor een lange jurk of een broek puur omdat ik het schuren zo rot vind en het zweten daar haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja ik vind het ook rot! Dan maar wat lossere jurkjes..

   Verwijderen
 9. Hahahah en dan ondanks deze irritante dingen nog steeds rokjes dragen hè. Maar het zijn wel herkenbare dingen. Ik vind rokjes super leuk, maar vaak staan ze bij mijn figuur weer net niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, leuk artikel! Vanwege die schurende benen en windvlagen draag ik altijd een broekje onder rokjes en jurken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Liefde voor rokjes, al vind ik op écht hete dagen zo'n losse 'flodderbroek' ook best leuk – misschien zelfs nog leuker, want ik voel me vaak niet op m'n gemak in een rokje met blote benen. Ik voel me dan naakt, ofzo. :')

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik draag zeer weinig rokken. Broeken zitten gewoon zoveel comfortabeler ;) Als ik dan toch een rok aandoe is 't één die boven m'n knieën hangt. Ik heb echt het model niet meer om zo'n strakke rok aan te trekken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik heb dat juist met broeken dat ik ze niet altijd even comfortabel vind zitten. Ik draag ook het liefst rokjes tot op m'n knieen trouwens!

   Verwijderen
 13. Herkenbaar! Daarom kies ik ook veel vaker voor een broek :) Als het lekker bloten-benen-weer is, ga ik wel sneller voor een rokje of jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Stuk voor stuk allemaal zo herkenbaar!
  Zeker die panty's! Zo vervelend als het zo net niet weer is en je toch graag dat rokje aan wilt! Ik vind lang niet bij alle rokjes ook panty's leuk.

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit artikel is ZO WAAR! Te warm voor een panty, of een rokje waardoor je benen iniemini lijken als je een panty draagt.. En op de fiets voel ik me inderdaad een beetje ongemakkelijk altijd.. Je moet er wat voor over hebben om er leuk uit te zien, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind je Friday's Five rubriek zo leuk Daphne! Je weet altijd wel weer iets origineels te bedenken. Ik kan mij hier ook wel in vinden, vooral je benen die tegen elkaar aan schuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik draag echt bijna nooit rokjes, en de redenen die je hierboven opnoemt verklaren waarom! Heel grappig geschreven <3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Vooral het fietsen met een kokerrok is inderdaad heel lastig! Ik herken dit volkomen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hi,
  Ik vroeg me af of je geïnteresseerd zou zijn in een interview voor 'meet the blogger' op mijn blog?
  Als je geïnteresseerd bent, mag je mij altijd een mailtje sturen naar info@yaraloveshealthy.com.
  Groetjes,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lang leve rokjes! Ik draag ook het hele jaar door bijna alleen maar jurkjes en rokjes. Maar ik herken me wel in jouw ergernissen. Vooral op de fiets zijn korte rokjes echt verre van ideaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha maandag op de fiets waaide ook weer van alles omhoog, oeps!

   Verwijderen
 21. Al deze struggles zijn zelfs herkenbaar voor mij; een meisje die vaker broeken dan rokjes draagt haha. Ik voel me in sommige kokerrokken echt een pinguïn als ik een trap op moet hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen