Friday's Five: mijn 5 favo hotspots in Breda

Dat ik de laatste tijd vaker in Breda dan in mijn eigen woonplaats ben, is aan mijn weekoverzichtjes te zien wel duidelijk. Wat ik in dez...

Dat ik de laatste tijd vaker in Breda dan in mijn eigen woonplaats ben, is aan mijn weekoverzichtjes te zien wel duidelijk. Wat ik in deze stad ontzettend leuk vind om te doen, is lekker lunchen of dineren. Vandaag zet ik 5 van mijn favo restaurantjes op een rij!


Proeflokaal Bregje

Inmiddels heeft Bregje al bijna 21 vestigingen in heel Nederland, maar dit fijne concept mag wat mij betreft écht in iedere stad komen! Voor een heel zacht prijsje heb je namelijk een ontzettend lekker driegangenmenu, inclusief één van de lekkerste carpaccio's ooit :) Over de cocktails van slechts 5 euro nog maar te zwijgen. Ideaal voor de studenten onder ons dus!

 Dickens & Jones
Een andere hele grote favoriet in Breda is Dickens & Jones. Recht onder de kerktoren zit dit tentje, die ook een heel lekker driegangenmenu aanbiedt voor ook een hele fijne prijs. Maar ook hun normale kaart is om van te smullen. Mijn favoriet van de lunchkaart zijn denk ik toch wel de garnalenkroketjes. En de dinerkaart? Die is ook zéker het proberen waard (vooral de desserts op de foto hierboven, yummy!)

Ja!Breda
Het vaste tentje van mij en mijn vriend is Ja!Breda. Ik geloof dat we hier al sinds één van onze eerste dates komen en we hebben er al ontzettend veel lekkere lunchgerechtjes uitgeprobeerd. Club sandwich, kroketjes, carpaccio, mozzarella en tomaat: we can't get enough of it. Een lekkere latte macchiato op dit terras doet het overigens ook altijd goed :)

Parc
Parc vind ik eigenlijk het leukst om te borrelen (goede wijn ook!), maar de lunch die ik hier op heb was ook heel erg smakelijk. Ik geloof dat dit wel de lekkerste kroketjes waren die ik ooit op heb! Wil hier toch nog eens een keertje de dinerkaart uitproberen, of een lekkere cocktail.

Red Apple
Hoewel ik pas één keer bij Red Apple ben geweest, kan ik zeker zeggen dat ik hier nog wel een keertje terug naartoe wil. Dit restaurant biedt ook een menu aan, waarbij je ook onbeperkt kan aankruisen wat je wil. Het zijn dan weer geen tapas à la Cubanita, maar gewoon grotere gerechten. Na zo'n 6 borden - met hele bijzondere gerechtjes - zit je aardig vol, maar heb je wel heel veel smaken gehad. Zeker een aanrader!

Inmiddels heb ik natuurlijk ook heel wat andere tentjes in Breda bezocht. Zo weet ik dat Villa Nova echt heerlijk is, en ook dat Hemels supergezellig is om te zitten en te lunchen. Ook ben ik onlangs bij Humphreys geweest, waar ik vooral te spreken was over het voor- en nagerecht. Wat ik allemaal nog wil uitproberen? De Pastakantine, Umé, Tapas bij de Markt of Plan B, Barlucca, Chocolat, Very Italian Pizza en nog zooooveel meer!

Related posts

19 reacties

 1. Wat een leuke hotspots! Ik ga ze onthouden en mijn vriend er een keertje mee naar toe nemen. <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben dol op Breda en kom er regelmatig, dus ik heb hier zeker iets aan! Ik ben alleen ooit bij Parc geweest, daar heb je de lekkerste gin tonic's, haha! De rest uit dit lijstje wil ik ook eens proberen. Verder zou ik sowieso de Suikerkist en de Trapkes aanraden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Suikerkist ging ik heeel vroeger wel eens stappen, haha! Ik zal ze onthouden!

   Verwijderen
 3. Leuke hotspots! In een paar kan ik mij zeker vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om te lezen! Ik wil heel erg graag een keer naar Breda, dus deze tips neem ik zeker mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk artikel! De gerechten zien er super lekker uit! Met 36 uur werken heb ik te weinig tijd om dit soort dingen te doen helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk artikel Daphne! Ik ben nog nooit in Breda geweest, eigenlijk kom ik sowieso bijna nooit in het zuiden van het land haha. Ik wil graag nog een keer naar Breda en Den Bosch dus ik zal dit artikel onthouden als ik eens ga :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Red apple klinkt goed! En wat ziet dat er heerlijk uit en wat een leuk concept! Daar wil ik wel eens eten <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Breda... Daar ben ik voor het laatst geweest als pubermeisje!
  Lijkt me toch wel leuk om weer eens te kijken! En dan heb ik nu gelijk wat leuke tips :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeeeh, we moeten eens kijken of we de volgende keer in een stad komen waar Proeflokaal Bregje zit, want ik ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen