La vie de Daphne - Sushi, Koningsnacht & Terrasjesweer

Get ready voor een weekje met - naast eindeloos veel school - een aantal leuke en gezellige dingen: sushi met oudcollega's, het cijfe...

Get ready voor een weekje met - naast eindeloos veel school - een aantal leuke en gezellige dingen: sushi met oudcollega's, het cijfer van mijn herkansing, koningsnacht en (voor mij) de eerste lunch op het terras in Breda dit jaar!


Om extra awareness te creëren rondom Wereldproefdierendag had Mariëlle van gekopmakeup een supergoed initiatief! Ze had me er zondag al in getagd, maar die dag was het de bedoeling om je dierproefvrije make-uplook op de foto te zetten (of dat nu een selfie of productfoto was) en deze te delen op Instagram. Natuurlijk deed ik daaraan mee! Sterker nog, ik kwam er achter dat ik in mijn daily makeup-routine eigenlijk alleen maar een andere mascara hoefde te gebruiken en dat ik nog best wat dierproefvrije make-up in bezit heb!

Maandag hoefde ik pas heel laat naar school en had ik pas tegen half 2 de trein. Wat was het rustig!

En nog rustiger was het toen ik mijn overstap moest maken op Breda. Normaal gesproken is deze hal bijna niet te begaan en bots je iedere meter wel tegen iemand op. Het zal vast de vakantie zijn..

Van die rust in het OV kan ik stiekem wel heeeel erg genieten hoor! :-)

De volgende ochtend was weer wat pijnlijker. Nee, de dinsdagen van dit blok zijn ècht geen favoriet. Maar ach, als het maar bij één lang dagje blijft, is het nog wel te overleven.

In alle vroegte zat ik alweer in de trein richting de Uni, en opnieuw vond ik het - hoewel het toch echt spits hoorde te zijn - weer verdacht stil. Kon ik in ieder geval nog een beetje mijn ogen dichtdoen :P

Ook wel leuk om mee te maken is dat ik deze vroege ochtendles praktisch gezien in het bos heb! Ziet er echt uit alsof we in een mega-grote boomhut zitten met 100 mensen, hahah!

Na een eindeloos lange dag boordevol statistiek, skipte ik een half lesje en stond ik in plaats van om 16.45, al een uur eerder op het station. Ik zou die avond nog met een hoop oud-collega's uit eten gaan, en anders zou het wel héél krap worden om mezelf nog een touch-up te geven.

Wat het diner werd? Sushi, heeeeel veeel sushi! Het was alweer best een tijd geleden (lees, amper een maand, maar hey: dat is nogal wat!) en we zaten weer in m'n favoriete zaak in Roosendaal. Helaas was de vorige keer een beetje tegengevallen, maar dit bezoekje maakte gelukkig wel weer heel veel goed!

En een herhaling van de groepsfoto kon ook niet ontbreken! 

Woensdag was weer een lesdag. Alweer mijn laatste van die week, want donderdag zou het Koningsdag zijn en de vrijdag erna was ook een vrije dag. Na een rustig-aan-doen-ochtendje en een flatlay vertrok ik weer richting school.

Na een les waarin ik compleet moedeloos werd van een ontzettend lastig datavisualisatieprogramma, was ook de tweede les er één waar ik niet op mijn gemak kon zitten. Om precies 16.30 zouden namelijk de inschrijvingen opengaan voor de werkcolleges op donderdag en aangezien er maar een beperkt aantal personen in de groep van 12.45-14.30 passen en de rest van 16.45-18.30 moest (en je kunt uiteraard al raden voor welke ik wilde gaan), zat heel de klas ademloos voor zijn/haar laptop - inclusief klok met secondes. Drie van mijn groepsleden kregen het voor elkaar een groepje te vormen, maar ra ra welke kluns belandde per ongeluk in de verkeerde groep? Yup, me. Gelukkig is het diezelfde avond nog geregeld en heb ik nog kunnen ruilen, waardoor ik nu lekker iedere donderdag op het goede tijdstip les heb.

Hoe moe ik ook was door deze dag, toch stapte ik op tijd weer op de fiets voor een avondje Koningsnacht met dezelfde mensen als de sushi-avond van de dag ervoor. Het werd een gekke avond met 'wijnpong', andere spelletjes met de pingpongbal, gekke selfies, shotjes uit een komkommer en een ijskoude fietstocht richting stad.

Eenmaal in de stad was het overal BI-ZAR druk. We bezochten meerdere kroegjes en ik vond het wel weer gezellig om op stap te zijn (en toch stiekem best een gek idee omdat het pas woensdagavond/nacht was, haha!). Toch stapte ik niet eens zo heel laat mijn bed in (2.45!) en hoopte ik even héél hard dat ik de volgende dag nog iets waard zou zijn.

Zelf had ik niets op Koningsdag gepland. Hoewel ik er normaal heel erg veel waarde aan hecht om op een gezellig feestje te staan, vond ik het nu wel een fijn idee om een dagje lekker uit te brakken, hier en daar aan school te werken en foto's te maken. Dat was dan ook hoe mijn donderdag er eigenlijk uit zag, inclusief een erg chille powernap!

Vrijdag ging ik er weer wèl vol tegenaan en ging ik 's morgens met het gevreesde datavisualisatieprogramma aan de slag. Nadat ik me weer twee uur rot geërgerd had, mailde ik maar naar de docente, die me uiteindelijk nog best goed op weg heeft geholpen. Ik hoop oprecht dat ik het een beetje beter onder de knie krijg, want nog een herkansingsopdracht wilde ik echt niet. Overigens ben ik helemaal vergeten te vertellen dat ik die herkansingsopdracht van vorige periode heb GEHAALD!!

Ook zaterdag probeerde ik via een schets nog een beetje in kaart te brengen hoe ik mijn data wil visualiseren, maar heel lang hield ik het niet vol. Na een hoop leeswerk, wilde ik me die middag weer eens op wat portretjes storten.

Jammer genoeg ging het minder goed dan de vorige keer en begin ik me er ineens aan te storen dat ik eigenlijk nergens in huis een mooie, natuurlijke lichtinval heb en het altijd met een kunstlichtje moet doen. Dat resulteert in het feit dat ik m'n portretfoto's bijna altijd in zwart-wit upload, omdat ze anders ontzettend geel uitvallen! Toch ooit maar een goede fotolamp aanschaffen denk ik... (tips anyone?)

's Avonds raapte ik mijn spullen weer bij elkaar voor een avondje Breda. Niet om te stappen, maar om gezellig met mijn vriend door te brengen. Helaas kunnen we elkaar door alle drukte maar één keer in de week zien, dus de tijd die we samen hebben moeten we wel extra van genieten! Overigens ben ik nog steeds zo blij met alle sieraden die ik dagelijks draag! - doet me er meteen aan denken dat ik mijn tweede oorbelletje bijna mag gaan verwisselen!

Na een nacht waar in ik letterlijk 3 of 4 uur heb geslapen, reden we richting stad voor een lekkere lunch op het terras. Hoewel het best hard waaide, liet het zonnetje zich eindelijk weer een dagje zien! En ja, die grote latte macchiato kon ik op dat moment èrg goed gebruiken.

Ook probeerde ik voor het eerst een clubsandwich op maïsbrood. Het gele zag er in eerste instantie wat vreemd uit, maar het smaakte best prima!

Na een kleine stadswandeling in de zon en een selfie (inclusief mega-wallen) bracht mijn vriend me weer terug naar Roosendaal. Schuldgevoel ten opzichte van school begon toch weer toe te slaan, grrr.

Jammer genoeg heb ik het alleen maar gehouden bij het kijken van twee video-hoorcolleges en was ik door de weinige uurtjes slaap veel te moe om nog zo hard te werken. Maargoed, vanaf vandaag weer een nieuwe week. Nieuwe ronden, nieuwe kansen!

Related posts

22 reacties

 1. Wat gezellig zo'n etentje! <3 Ziet er leuk uit.
  En de foto met je vriend! Lief!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooh die sushi, jaloers haha! Wat een heerlijk weer was het he afgelopen weekend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat je van het weer hebt kunnen genieten! Jaloers! Ik heb weer lekker gewerkt haha, dus geen zon gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hooopelijk over een paar maandjes als het vakantie is dan.. :)

   Verwijderen
 4. Maïsbrood lijkt me best lekker! Ik heb het nog nooit gegeten, maar mijn interesse is gewekt! Heerlijk, die sushi. Ik zou wekelijks sushi kunnen eten. Alleen jammer dat het zo duur is. En wat je gelige zelfportretjes betreft, kan je in afwachting van een lamp de witbalans van je foto's niet aanpassen? Het zal niet hetzelfde zijn, maar ze zullen toch iets natuurlijker worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm, goeie, ik ga het eens uitproberen. Dankjewel!!

   Verwijderen
 5. Aaah die foto met je vriend is zoo lief!! Ondanks dat je niet echt daglicht hebt thuis, vind ik je portretten altijd echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij en je vriendje zijn echt zo leuk samen he <3 veel succes met school nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. OMG sushi, nu heb ik er ook weer zin in

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lieve foto van jou en je vriend! Op Koningsdag heb ik ook niks gedaan, ik had twee nachten gewerkt en overdag gewoon aan school gewerkt haha. Ik heb er niet zoveel mee. Leuke foto's! Succes deze week <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ben ik gelukkig niet de enige die 'saai' thuisbleef :P

   Verwijderen
 9. Wat een heerlijke week zeg en oeh food is altijd goed he haha!

  BeantwoordenVerwijderen