La vie de Daphne - Brownie Cheesecake, Bagel & Pasen

Oh no.. na vandaag zit het er dan toch echt op: de twee weekjes vrij waar ik ZO naar uit had gekeken. Een nieuw blok, nieuwe vakken, nieu...

Oh no.. na vandaag zit het er dan toch echt op: de twee weekjes vrij waar ik ZO naar uit had gekeken. Een nieuw blok, nieuwe vakken, nieuwe opdrachten. Reuzespannend vind ik het weer. Maar voordat dat gebeurt, blik ik eerst nog even terug op de afgelopen week (inclusief brownies, bagels en easter-food!)


Maandag zou ik eigenlijk beginnen met een gezellige bagel-date met een vriendin, maar omdat dit ons allebei een beetje ontgaan was (oeps..) besloten we het maar meteen te verzetten naar donderdag. Ik maakte er ook maar een rustig dagje van en startte met een heerlijke Senseo café latte.

Ik moet zeggen dat mijn maandag niet heel bijzonder was, ik schreef voor mezelf wat blogideetjes op, heb weer lekker veel op Pinterest gezeten en ook maakte ik alvast wat pakketjes klaar die de volgende dag op de post moesten. En oh, ik kwam ook nog dit geweldige plekje tegen op Instagram, vlakbij Parijs. Dit is Parc de Sceaux en ik MOET hier naartoe, wie gaat mee? :)

Dinsdag gingen we met drie generaties op stap: oma, mama en ik! We dronken iets na lunchtijd lekker wat koffie in de stad en namen er ook nog iets zoets bij.

Ik nam iets waar ik nog nooit eerder van had gehoord: een brownie cheesecake. Had ik achteraf beter niet kunnen doen omdat ik nog geen uur eerder thuis uitgebreid had geluncht, want wat was deze machtig zeg! Maar goed, het was in ieder geval gezellig :)

Samen winkelden we nog wat en kwam ik bij Xenos dit superschattige theelichthoudertje tegen met 'You, Me, Oui', ik heb 'm nog wel laten staan omdat ik zelf niet echt vaak theelichtjes brand en tegenwoordig juist fan ben van waxmelts, maar hij blijft leuk!

Thuis maakte ik nog wat flatlays voor Instagram, relaxte ik weer met wat YouTube-video's en werkte ik nog wat aan mijn blog. Verder zien mijn twee weekjes vrij er eigenlijk helemaal niet zo spannend uit, maar ik merk dat ik echt elke dag doodmoe ben en het juist hard nodig heb om even helemaal niets te doen.

Omdat ik op Pinterest inmiddels ook een bord had gemaakt met allemaal zwart/wit-portretfoto's, begon het ook bij mij weer te kriebelen. Enige nadeel is dat ik een haat/liefde-verhouding heb met de scherpstelfunctie van mijn camera: met de zelfontspanner zorgt 'ie er namelijk voor dat een foto vaak wazig uitpakt. Op ontdekkingstocht met de WiFi-functie dus!

En ik kan jullie vertellen dat dit een superfijne uitkomst is. Ik downloadde hiervoor de Nikon-app op mijn telefoon, waardoor in feite mijn iPhone als afstandsbediening diende. Voor outfitfoto's zal het wat lastiger zijn om mijn telefoon uit beeld te houden, maar voor portretfoto's werkt het perfect!

Woensdagochtend kwam mijn zonnige outfitpost online. Het was alweer zò lang geleden dat ik een outfitartikel had gemaakt! Gelukkig viel hij weer goed in de smaak en dat motiveert me alleen maar meer om 't vaker te doen!

De rest van mijn woensdag heb ik lekker foto's gemaakt en geblogd. Veel van mijn foto's maak ik tegenwoordig met een magazine als backdrop, en toevallig kwam ik een ontzettend goede quote tegen waar ik 100% achtersta. Het leven zou immers maar saai zijn als je alleen maar 'ja-knikkers' om je heen hebt, toch?

's Middags was het tijd voor een echte verwen-lunch: 2 boterhammen met truffelmayo op elkaar en lekker rijk belegd met carpaccio. Laat het paasassortiment van Lidl maar snel weggaan, want dankzij mij is die carpaccio niet aan te slepen.

Aan het eind van de middag kreeg ik wéér geweldig nieuws te horen wat betreft mijn tweede tentamen: ook deze heb ik gehaald met een 7! Heb ik in ieder geval geen herkansingen uit het eerste blok, yay :)

Donderdag stond ik op en heb ik de ochtend lekker besteed aan van die dingen die ik normaal uitstel: stofzuigen, kwasten wassen, een beetje opruimen hier en daar. Productief op een iets andere manier dus :)

Rond een uurtje of 12.15 stapte ik mijn fiets op richting stad. Wèl met winterjas aan, want van het zonnige lenteweer van de weken ervoor is de laatste tijd weer niets meer te merken. Zo jammer! 

Yesss, de bageldate. Hoewel het een paar daagjes verlaat was, maakte dit het niet minder gezellig. En met een mega-kom latte macchiato erbij is het ook nog eens aangenaam bijkletsen.

Omdat ik die week al twee keer carpaccio op had, besloot ik weer eens voor een mozzarella-bagel te gaan. Oh, zo lekker! Maarliefst drie (!) uur lang hebben we daar gezeten, maar niet geheel zonder toegevoegde waarde: ik kon haar namelijk interviewen voor een herkansingsopdracht voor school! Superfijn dat dat ook weer gedaan is :)

Over lekker weer gesproken, ik maakte een flatlay met mijn favo rokje voor in de zomer. Please, laat het toch eens wat warmer worden (èn langer warm in plaats van hooguit 3 dagen achter elkaar, haha!)

's Avonds bewerkte ik nog wat foto's die ik eerder die week had gemaakt. Weten jullie in ieder geval al dat er een review van een oogschaduwpalette online komt deze week :)

Vrijdag had ik 'n beetje een offday. Ik was duf, lusteloos en had eigenlijk gewoon nergens zin in. Ik heb eigenlijk een hele middag gerommeld in de opbergruimtes achter mijn bed, vond heel veel oude dingen terug, maar kon er uiteindelijk vrij weinig meer mee. Moet alles toch eens serieus gaan weggooien of verkopen.. Wèl werd ik in de tussentijd heel erg happy van een pakketje dat op de deurmat viel: mijn oorbellen!!!

Jaaaa, ze zijn er weer! Ik maakte er meteen deze foto mee - waar ik stiekem megatrots op was - en heb ze de rest van de dag lekker gedragen. Woensdag komt er nog een extra blogpost over!

Zaterdag lukte het me voor het eerst weer om een beetje langer uit te slapen (het was na 9 uur!) en die ochtend besloot ik al op tijd om er een blogdagje van te maken. Ik wilde een nieuwe outfitpost (helaas wel binnen) en de foto's van mijn oorbellen maken. De close-ups van mijn outfitpost zijn gelukkig allemaal prima, maar de totale shots mislukten jammer genoeg.

Maar vervolgens gebeurde er ook nog even iets heel stoms, wat me meteen uit de blogstemming haalde. Ik zat rustig wat foto's te bewerken achter mijn bureau met m'n benen over elkaar, en toen ik op wilde staan bleef het ritsje van één van mijn laarsjes ineens achter mijn netpanty hangen. Neeee! En drie keer raden wie deze panty nog nooit buiten de deur heeft gedragen...

Besefte me opeens dat ik helemaal niet meer de april-goodies van Etos heb laten zien! Ik was superblij dat ik het pakketje met de ontharingsproducten ontving, want met een fijne zonvakantie in het vooruitzicht zou ik deze nog wel eens goed kunnen gebruiken. Ook al duurt het nog ruim 3 maanden.. zucht.

Ondanks dat ik echt even flink moody was door m'n panty, vond ik de close-up foto's van mijn look heel goed gelukt. De outfit hield ik dan ook de rest van de dag lekker aan (wel met een andere panty natuurlijk.. :P) Of ik binnenkort nog nieuwe foto's maak of juist iets van de oude foto's probeer te maken zien jullie vanzelf op mijn blog verschijnen!

's Avonds werd ik door m'n vriend opgehaald om weer terug naar Breda te gaan. We hadden namelijk met een vriend van hem afgesproken om met hem mijn tweede interview te houden. Eigenlijk alweer best productief dus!

Waar het interview plaatsvond? Bij McDonald's! En niet geheel zonder reden, want het onderwerp van mijn herkansingsopdracht ging ook over McDonald's. Een lekkere McFlurry kon dan ook niet ontbreken, dit was ZO lang geleden!

Uitslapen op Eerste Paasdag was er niet bij, want we zaten al best op tijd aan het paasontbijt. Lekkere mini-broodjes, een mega kop thee en zelfs brownies lagen op tafel. Met een goed gevulde maag bracht vriendlief me die middag weer thuis, waar de paaslunch thuis nog bezig was en ik maar meteen meelunchte.

De rest van mijn zondag bestond uit het - dan nu toch ècht - afronden van mijn herkansingsopdracht zodat ik 'm 's middags op Tweede Paasdag kan uploaden en uitprinten. Verder genoot ik lekker van het mega chocolade-ei dat ik van mijn schoonouders kreeg èn heb ik nog een heleboel dutjes gedaan. Tsja.. moet er wel van profiteren nu het nog kan.

Deze Tweede Paasdag hebben we bij mij thuis een uitgebreide brunch, maar daarna is mijn 'vakantie' dan toch echt voorbij. Morgen heb ik al meteen een pittig lange dag van 8.45 - 16.30 met daarin ook nog eens ruim 4 uur tussenuur, en donderdag heb ik een wat korter dagje op de Uni van 12.45 tot 16.30. Daarna heb ik weliswaar weekend, maar jammer genoeg heb ik al aan de planning gezien dat ik al genoeg moet doen. Dag vrijheid...

Related posts

7 reacties

 1. Leuke foto's allemaal. Zo zonde van je netpanty! Welke Nikon camera heb je eigenlijk? Ik heb ook een Nikon camera en vraag mij nu ook af of daar een WiFi functie opzit. Zou ook wel eens willen proberen om zelfportretten te maken. Die van jou zijn altijd zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuke foto's! afgelopen zaterdag at ik ook bij bagels en beans en nam precies ook die bagel, heerlijk hé! Echt smullen. wat jammer van je panty, zo zonde hé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet ook weer een keer naar bagels en beans gaan. Weet je nog toen we in arnhem hadden afgesproken, JEP dat was voor het laatst dat ik daar was hahahahah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die brownie cheesecake klinkt dodelijk, maar wel overheerlijk. Misschien eentje om te delen, haha! Oh, zin in die bagel! En ik ken de panty struggle... Ik ben op een optreden eens blijven hangen achter een scherp randje van een hek. Leuk, heel de avond rondlopen met een gat in je panty. Gelukkig was het donker in de zaal, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw die foto van de oorbellen! echt heel mooi (: Ik heb zelf ook altijd moeilijkheden met panty's, ik heb ze nog niet aan of ze zijn al kapot..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lekker weekje! Zo zonde van je panty, ik heb dat helaas echt veel te vaak... Ik krijg echt honger van je lekkere food foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aaah, door jou heb ik zin om naar Bagels & Beans te gaan haha! Zo'n soepkom koffie lust ik wel. Wat ontzettend leuk dat je met je mams en oma op stap ging, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen