La vie de Daphne - Laatste avond carnaval & Uitje naar Hoofddorp

Wat een weken, wat een weken. Nu maart alweer begonnen is en er een hele drukke planning voor de deur staat, is het echt zaak om héél goe...

Wat een weken, wat een weken. Nu maart alweer begonnen is en er een hele drukke planning voor de deur staat, is het echt zaak om héél goed op schema te blijven met alles. Gelukkig lukt dat aardig goed met de dingen die ik tussendoor doe, zoals een heel leuk weekendje Hoofddorp, carnaval èn het toeleven naar mijn verjaardag! Kijk je gezellig mee naar mijn afgelopen week?


Na een onwijs leuke carnavalszondag, stond voor mij alweer het laatste avondje op de planning. En deze keer lekker op tijd, want met een heleboel meiden (én oud-collega's!) hadden we afgesproken om lekker met z'n allen overheerlijke pasta te eten.

Overigens was het motto in mijn stad dit jaar 'Alles daanst!' Ik moet zeggen dat ik ieder jaar het carnavalslied helemaal niet ken (en zelfs nu helemaal niet gehoord heb, haha!)

Na het pasta-dinertje èn wat pancakes als toetje maakten we een aantal polaroids (wat me eraan doet denken dat ik ook nog steeds die Instax heb..), maakten we ons nog een beetje extra op en dronken met z'n allen nog een paar wijntjes.

Smile! (leuk detail overigens is dat we met de hele groep een gekleurde neus geschminkt hadden, haha!)

We waren al best op tijd in de stad vanwege 'de langste polonaise' die op m'n oude werk plaats zou vinden. Na een hoop gedoe en chaos lukte het uiteindelijk om een ontzettend grote polonaise te vormen, inclusief deze te grappige kaartjes die we met de groep aan ons gezicht hadden gehangen :P

De volgende dag werd ik wakker na niet eens zo'n hele korte nacht. Ik was namelijk enorm vroeg naar huis gegaan omdat de stemming er bij mij toch niet helemaal in zat (mijn gezicht op deze foto spreekt bijna boekdelen :P). Superjammer, want achteraf gezien had ik best spijt dat ik niet meer uit de avond had gehaald. Wel kwam deze foto online als gesponsorde post op de Facebookpagina van mijn oude werk. Voor mij is carnaval wel mooi geweest en met een superherinnering aan de gezellige zondag besloot ik het dan ook maar snel achter me te laten. 

Woensdag: een nieuwe maand, een frisse start èn heel veel leuke plannen in het vooruitzicht, waarvan er ééntje zelfs al geweest is! De rest kun je in dit artikeltje lezen!

Oops, totaal vergeten om een tweede Instagram-post voor Etos te maken in de drukke maand februari. Dan maar stiekem even smokkelen en de foto op de eerste dag van maart delen. Overigens vind ik de grote borstel in het midden echt ontzettend fijn en is het een geweldige vervanger voor mijn oude - nogal versleten - haarborstel!


Tussen al het leuks door moest er natuurlijk ook wel weer aan school gewerkt worden. Ik besloot lekker productief te zijn en heb voor alle opdrachten naar mijn idee wel een goede basis kunnen leggen. Hopelijk dat mijn werkgroepjes me verder zouden aanvullen die week!

's Avonds stond er iets op de planning wat eigenlijk pas een dag eerder was afgesproken. Aangezien ik nog superveel carnavalsbonnen over had en je deze nog kon besteden bij een restaurant in Roosendaal, maakten mijn moeder en ik er een gezellig avondje dineren van. Na het superlekkere eten hebben we nog lang nagekletst en ben ik ook pas laat gaan slapen. Quality time!

Ook donderdag werkte ik veel aan school, maar merkte ik dat ik ook nog steeds veel moest uitrusten en moest bijkomen van alle drukte. Tussendoor maakte ik flatlays voor Instagram, probeerde ik hier en daar inspiratie op te doen voor mijn blog en was ik stiekem al heel erg naar het weekend toe aan het leven.

's Avonds deed ik nog wat extra ideetjes op wat betreft mijn verjaardagswishlist. Ik heb er inmiddels ook maar dit boek op gezet van Aimee Song: een guide boordevol tips om het beste uit je Instagram-account te halen en de mooiste feed te creëren. Voor zo'n Instagramverslaafde als ik zou dit nog wel eens een heel tof en handig boek kunnen zijn!

Vrijdag: een schooldag. Yep, ook echt de enige die week en maar voor één lesje moest ik afreizen naar Tilburg. Hoewel ik die ochtend nog zag dat heel het treinverkeer weer ontregeld was, stond ik zelf gelukkig netjes ruim op tijd al voor het lokaal.

De les? Eigenlijk vrij weinig van meegekregen. Hoewel het vanaf nu véél drukker gaat worden, lopen ook mijn energie en concentratie hard achteruit. Zonde, want maart wordt echt de meest stressvolle maand ever en er moet nog een hoop gebeuren om het eerste blok goed af te sluiten. Dit lesje nam ik maar voor lief.. ik was toe aan weekend..

... en ook heel erg toe aan afleiding. Daarom besloot ik weer eens wat zwart/witportretjes te maken, ze te bewerken en de rest van de avond rustig aan te doen. Het weekend zou immers al zwaar genoeg worden. Mijn portretten komen morgen online!

Zaterdag werd ik in alle vroegte al wakker (tussen 7.30-8.00) en niet lang daarna stapte ik mijn bed uit om het één en ander voor school te doen. Ik zou vanaf 's middags tot zondag niet echt meer iets kunnen doen en vond wel dat ik een beetje op de hoogte moest blijven van alles. Overigens begon ik zaterdag ècht met aftellen voor mijn verjaardag: nog maar 6 daagjes!

Na best een stressvolle ochtend en middag met alles inpakken, regelen en plannen lag ik nog een halfuurtje te kalmeren op bed voor ik weer de deur uit kon. Jammer dat ik toch altijd het gevoel heb dat ik verplicht aan opdrachten moet werken en hierbij altijd megaveel stress in mijn lichaam blijf houden als ik iets anders plan!

Er stond 's middags een eindeloos lange treinreis voor de boeg: helemaal naar Hoofddorp! Samen met Brittany zouden we naar Joyce gaan om haar verjaardag te vieren, cadeautjes uit te wisselen en een sleepover-party te houden. Zin in!

Om 15.20 stapte ik de fiets op, en om 18.20 stapten we bij Joyce binnen. Ik was ka-pot, en het idee dat ik het nog een hele avond moest volhouden maakte me wel ontzettend moe. Gelukkig was het een gezellige avond met heel veel hapjes, een paar drankjes en goede gesprekken.

Maar hoe later het werd, hoe meer ik het idee had dat ik ieder moment in slaap kon vallen. Maar eenmaal in bed.. lukte dit ineens niet meer. Zeker 80% van de nacht heb ik wakker gelegen en werd ik daarbij jammer genoeg ook weer heel vroeg wakker. Grrr.. dan maar zondagavond heel vroeg naar bed.

In alle vroegte (zeker voor een zondag) liepen we naar beneden, zetten we koffie en schoven aan bij de ontbijttafel, waar het voor mijn gevoel net Kerstmis of Pasen leek! Ik ontbijt zelden zo uitgebreid, maar toen ik hoorde dat ze dit bij Joyce thuis eigenlijk elke zondag doen, werd ik bijna even jaloers. Heeerlijk zeg, al die verse broodjes!

Na een frisse douche en uitgebreide make up-sessie installeerden we de camera èn onszelf om twee video's op te nemen voor de kanalen van Brittany en Joyce. Zelf heb ik geen YouTube-kanaal (en daar begin ik ook zeker niet aan, haha!), maar ik vind het wel heel leuk om 'aanwezig' te mogen zijn in hun vlogs en video's! Als het goed is staan beide video's op donderdag online :)

Het video's maken verliep gelukkig heel vlot, en we hadden ook nog tijd om wat verjaardagsfoto's voor mij te maken. Het waaide alleen enorm hard en het begon net te regenen toen we richting huis liepen, dus nu maar hopen dat er een foto tussenzit die is gelukt! Na een grote kop koffie was het rond 15.00 alweer tijd om naar huis te gaan na die superleuke 'weekendje' in Hoofddorp.

Op het station waaide het ook weer ontzettend hard, en het idee dat ik pas over ruim 2 uur thuis zou zijn maakte me ook wel een beetje wanhopig. Met heel weinig slaap en zo'n lange reis voor de boeg kon ik niet wachten om in mijn bedje te gaan liggen die avond.

En dat deed ik dan ook. Ik was op, ben lekker vroeg onder mijn deken gekropen en heb me voorbereid op een bizar drukke week (inclusief piekeren natuurlijk). Met ontelbaar veel deadlines, stress, een persevenement èn mijn verjaardag op de planning denk ik dat ik ook nu weer heel blij ga zijn als het straks weekend is!

Let's go for it!

Related posts

8 reacties

 1. Wat een leuke week! Super grappig dat je hebt mee gedaan met de langste polonaise, geniaal!
  En leuk zo'n weekendje hoofddorp, ik ben benieuwd naar de video's!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je carnaval hebt gevierd, zou ik ook nog wel eens willen doen!
  Bij mij in Gouda waaide het ook zo hard! Kwam bijna niet vooruit op de fiets haha!
  Fijne week zo!

  Lief, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was zo ontzettend gezellig! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een druk weekje heb je achter de rug! Wel heel leuk dat jullie samen een paar video's hebben opgenomen, ik kijk er naar uit om die te zien. Heel veel succes deze week! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk weekje! Wat ziet die pasta er goed uit! Zo'n dingen hoef ik niet te lezen, zo dicht tegen de lunchpauze. :'D Je hebt inderdaad een erg drukke week voor de boeg, zeg. Succes en alvast gefeliciteerd met je verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er uit als een gezellig weekje! Succes met de drukte komende maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker druk weekje! Het stress gevoel wanneer je wat leuks hebt gepland, terwijl er nog een hoop gedaan moet worden, herken ik ook heel erg. Maar soms moet je ook gewoon even lekker genieten. Zo te zien hadden jullie een gezellig weekendje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker late to the party: ik vond het gezellig dat je er was <3

  BeantwoordenVerwijderen