Jette Velvet Finish Lipgloss Set

Make-up van een supermarkt-spaaractie: ik had het nog nooit gezien. En al helemaal niet van een onbekend merk als 'Jette Cosmetics.&#...

Make-up van een supermarkt-spaaractie: ik had het nog nooit gezien. En al helemaal niet van een onbekend merk als 'Jette Cosmetics.' Toch heeft mijn vader de afgelopen maanden bij onze lokale supermarkt gespaard voor een aantal producten, waaronder die Velvet Finish Lipgloss Setje van Jette. Vandaag een review van deze drie kleurtjes!


Het velvet finish lipgloss-setje ziet er veelbelovend uit; ze doen me zelfs een beetje denken aan de Soft Matte Lipcreams van NYX. Of deze lipglossjes echt mat zullen zijn betwijfel ik, wat misschien juist wel de bedoeling is (denk ik dan. Ik kan het compleet mis hebben). In het doosje zitten drie verschillende kleurtjes: rood, roze en nude. Simpel en niet zo gewaagd, maar met deze kleurtjes zit je wel altijd goed.


Qua verpakking zijn de lipglossjes heel basic; ze zijn inderdaad ongeveer even groot als de NYX lipcreams, maar wat betreft opdruk is er weinig te vinden. Slechts het logo van Jette Cosmetics is er met een sticker opgeplakt, maar een naam van de kleur ontbreekt jammer genoeg. Na wat extra research over het merk kom ik overigens terecht op een Duitse webshop, die sieraden, parfum, kleding en zelfs woonaccessoires verkoopt. Best grappig dat ze nu dus voor een paar lokale Nederlandse supermarkten make-up hebben ontwikkeld.

Ik besluit te beginnen met het rode kleurtje. Een hele klassieke tint die ik eigenlijk helemaal niet zo vaak meer draag. Hoewel ik normaal nooit van de lipgloss ben (en al helemaal niet fel rood) lijkt het volgens de verpakking erop dat deze glossjes wel wat langer blijven zitten. Ik ben benieuwd!


Wow, wat een glans! Dat zag ik eerlijk gezegd niet aankomen - en dat belooft dan ook wat voor de andere 2 kleurtjes. Persoonlijk ben ik helemaal niet zo van de glans en vind ik matte producten wat fijner. Het glossje voelt gelukkig niet plakkerig aan, maar hij overleeft het helaas niet heel lang en geeft daarbij ook ontzettend af. De kleur is daarentegen wel heel mooi: rood is altijd goed en staat lekker classy. 


De roze tint oogt echt barbie-like. Ik vrees ervoor, want ik ben qua lipproducten best anti-roze, omdat het bij mij best snel ordinair kan ogen. Vooral met het hoge glansgehalte kan dit product nog wel eens compleet de plank misslaan. Onder het mom van 'don't judge a book by its cover', waag ik de gok.


Maar wat blijkt? Hij is - gelukkig! - helemaal niet zo fel als ik dacht! Het is een prachtig, subtiel roze kleurtje met een mooie glans. Wel nog iets teveel glans, want in matte vorm had ik deze echt geweldig gevonden. Ook deze overleeft het jammer genoeg niet heel lang en moet regelmatig bijgewerkt worden. Maar ik bekijk het positief: de kleur is ècht mooi en ik ben positief verrast.


Naar het nude kleurtje was ik het meest benieuwd. Vooral omdat deze heel dicht in de buurt komt bij mijn favo lipcream Cannes van NYX en ik natuurlijk hoop dat dit een goede vervanger hiervan is. Omdat ik al weet dat de voorgaande lipglossjes erg veel glans bevatten en ook vrij snel slijten, ben ik heel erg benieuwd hoe dit kleurtje uit gaat pakken.


Wauwie! Van de drie lipglossjes is de glans bij deze kleur het minst; I like! Hij is natuurlijk nog wel aanwezig, maar in ieder geval al een heel stuk minder. De kleur vind ik ook weer top, lekker alledaags en staat iedereen. Best een fijn product om 'even snel' iets op je lippen te smeren (en de enige keren dat ik lipgloss wèl kan waarderen is als ik hele droge lippen heb).

Eindoordeel? De houdbaarheid is zoals ik al verwachtte niet top. Wel zijn het drie hele mooie kleurtjes, maar toch denk ik dat er genoeg andere (en matte!) varianten zijn waar ik vaker naar zou pakken. Het nude kleurtje vind ik van de drie het mooist en ik denk dat ik deze nog wel af en toe zou kunnen dragen. De andere twee bevatten toch net wat teveel glans naar mijn wens. Wel vind ik het heel leuk bedacht van het merk èn het feit dat je ze kon sparen via een supermarktactie vond ik ook best origineel. Oh, ik heb ook nog een ander product in bezit van Jette Cosmetics, waar jullie binnenkort natuurlijk een review over kunnen verwachten.

Of ik ze dus zou aanraden? Nee, ik denk dat er genoeg lipproducten zijn die nog beter zijn dan deze. En daarbij zijn deze glossjes natuurlijk niet te koop, maar toch wilde ik ze even reviewen omdat ik er onwijs benieuwd naar was :)

Related posts

10 reacties

 1. Oeh, zulke make-up acties zouden alle supermarkten moeten doen, hihi. De drie glossjes zien er stuk voor stuk erg mooi uit. Wat dat betreft kan je veel kleuren goed hebben Daphne <3 Jammer dat de kwaliteit niet op en top is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alle drie staan ze je prachtig alleen jammer dat ze zoveel glans bevatten en niet zo lang blijven zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zien er erg mooi uit! Vooral de derde kleur staat je echt goed! Ik zou zo'n merk ook niet heel snel een kans geven, maar ondanks dat ze niet de hele dag blijven zitten zijn ze wel heel tof :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje ik vind er wel erg veel glans in zitten, jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schattige glossjes! Maar ik ben meer van matte lippen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke review! Jammer dat je ze toch niet aanraad!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het nude kleurtje vind ik de mooiste van de drie, maar ik denk dat ik deze glosjes ook zou laten liggen. Heb liever matte lip producten. Fijne, eerlijke, review!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind de nude kleur je het mooist staan♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Loveeee de nudekleur bij je! Jammer dat ze glanzend zijn, want een satin of matte finish was mooier geweest inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke kleurtjes! Misschien kun je ze matte maken met bijvoorbeeld een poeder. Ik gebruik ook nooit meer glossjes!

  BeantwoordenVerwijderen