Laviededaphne op Instagram: gestopt met flatlays maken?

Wie mij volgt op Instagram, weet dat ik ruim een jaar lang flatlays heb gemaakt en deze met al mijn volgers deelde. Het grootste aantal foll...


Wie mij volgt op Instagram, weet dat ik ruim een jaar lang flatlays heb gemaakt en deze met al mijn volgers deelde. Het grootste aantal followers zijn ook hierdoor uit ontstaan (big THANK YOU!) en ik merkte dat het maken van dit soort foto's ook een beetje mijn onderscheidend vermogen werd. Toch is het opvallend stil wat betreft flatlays op mijn Instagram de laatste tijd..

Wat begon als een ontzettend leuke hobby waarin ik mijn creativiteit goed kon uiten, eindigde zo'n 2 maanden geleden een beetje als een last. Ik had mezelf ooit voorgenomen om minstens 1, liefst 2 foto's per dag op Instagram te plaatsen omdat ik op deze manier goed zichtbaar bleef en de meeste engagement had. Maandenlang kreeg ik de liefste reacties op mijn foto's, werd ik zelf ook steeds een beetje meer trots op mijn creaties en was het voor mij elke keer weer een uitdaging om spulletjes in een zo mooi mogelijke compositie neer te leggen.Daarbij leerde ik ook een hoop van andere Instagram accounts: Clickthisphoto, Flatlay, Yerdiansha, Destylio, Atsuyosworld en nog zoveel meer mensen die ik door de maanden heen heb gevolgd hebben ervoor gezorgd dat ik heel erg veel inspiratie kreeg. Ook Pinterest, Tumblr en spieken bij andere bloggers droegen bij aan het bedenken van een zo origineel mogelijke flatlay. Daarnaast ontdekten steeds meer collega bloggers het flatlay-maken en ik vond het alleen maar superleuk om te zien dat iedereen een beetje haar eigen stijl had van fotograferen.Helaas werd het voor mij elke dag steeds moeilijker om écht origineel te zijn. De meeste spullen had iedereen wel gezien (ahum.. horloges, oude camera's, lipsticks) en ook de achtergronden/composities varieerden niet heel veel meer. Ik zag er dan ook niet echt een uitdaging meer in en merkte dat ik weer oprecht wilde delen wat ik leuk vond, in plaats van geforceerd proberen een foto te maken. Daarnaast was ik er de laatste periode ook veel meer tijd aan kwijt dan eerst. Waar ik voorheen in 5 minuten een foto maakte en bewerkte, kon het nu soms wel tot een halfuur in beslag nemen; wat natuurlijk niet de bedoeling is om 'snel' een foto te delen op Instagram.Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om vanaf nu lekker te delen wat ik leuk vind: foto's van mijn vriend en vrienden, dagjes weg, steden, nieuwe aankopen, product-close ups en dus af en toe nog een flatlay wanneer ik vind dat deze echt vernieuwend is en wanneer ik echt weer een leuk idee heb. Ik heb nu zoveel meer plezier in het bijhouden van mijn Instagram en ik krijg nog steeds heel veel lieve volgers en reacties erbij. Dus don't worry: helemaal gestopt met het fotograferen van spulletjes in een compositie ben ik niet, maar ik heb wel meer ruimte gemaakt voor wat persoonlijke foto's.

Volgde jij mij al op Instagram? @laviededaphnewww.instagram.com/laviededaphne

Related posts

17 reacties

 1. Instagram blijft een hobby en je moet vooral delen wat jij leuk vind en niet waar je van tevoren al kriebels in de buik van krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap het heel goed! Het moet niet teveel tijd in beslag gaan nemen, dat is niet de bedoeling. Ik vind je feed nu ook heel mooi meis en je bent nog steeds heel origineel!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je moet doen wat je leuk vindt meis! Te krampachtig vasthouden aan iets is ook niet goed :) En hoe mooi ik je flatlays ook vind, wat afwisseling met persoonlijke foto's vind ik ook heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het altijd zo knap als mensen van die perfecte instagramfeeds kunnen creëren met mooie flatlays. Ik kan me dus ook echt voorstellen dat dit op een bepaald moment meer van je vergt dan voorheen. Vooral als je creatief en origineel wil blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook altijd superknap van mensen die dat kunnen!

   Verwijderen
 5. Ik snap het wel, als je de hele tijd vast zit aan één thema foto's kan dat best wel eens vervelend zijn. Leuk dat je nu meerdere persoonlijke foto's deelt! Maar ondanks de mindere flatlays vind ik je foto's nog steeds prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je maakt inderdaad inspirerende foto's en daarom heb ik je ook gevolgd op instagram! Heel mooi om te zien. Het moet natuurlijk wel een hobby blijven en je moet vooral niet iets niet delen als je dat wel wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aaah ik snap het heel goed! Heerlijk om gewoon lekker te delen wat je leuk vindt en meemaakt, can't wait! x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik begrijp het helemaal! Ik vind het ook heel tof om flatlays te maken, maar juist die afwisseling maakt het leuk. En soms heb je gewoon even geen inspiratie. Ik vind je Instagram nog steeds super leuk hoor en ook erg leuk dat je meer persoonlijke foto's deelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wel erg begrijpelijk, maar ik ga je vele flatlays stiekem wel missen. Toch is de afwisseling zo met persoonlijke foto's ook erg tof haha. x

  BeantwoordenVerwijderen