La vie de Daphne - Efteling, Kerst, Oud & Nieuw & GENIETEN!

Hey there! Daar ben ik dan, met een photo diary die goed is voor 2.5 week aan foto's. Jammer genoeg niet heel veel beelden, maar ik g...

Hey there! Daar ben ik dan, met een photo diary die goed is voor 2.5 week aan foto's. Jammer genoeg niet heel veel beelden, maar ik garandeer jullie dat ik mijn eerste week vakantie echt ONTZETTEND LEUK was. Wat dacht je van een bezoekje aan de Winterefteling, het Glazen Huis en een aantal hele fijne feestdagen? Kijk snel mee!


Eindelijk kon mijn vakantie na een pittige tentamenperiode beginnen. En hoe kun je die nu beter inluiden dan met een dagje Efteling? Omdat ik nog nooit in de Winterefteling was geweest leek het me extra tof om dit een keer mee te maken. Zelfs als je binnenkomt loop je de mooie (en heel herkenbare) versierde torens al tegemoet!

We begonnen de dag in Droomvlucht: mijn absolute favo attractie toen ik vroeger klein was. Daarna gingen we in wat achtbanen (python, vogelrok), deden we ook nog een ritje Villa Volta en ook Fata Morgana (hoe nostalgisch!) konden we niet overslaan.

De laatste keer dat ik in de Efteling was, was alweer een hele tijd geleden (ik kan het me niet eens meer herinneren). Wel weet ik dat ik de laatste jaren het sprookjesbos altijd heb overgeslagen. Nu het toch lekker rustig was, liepen we ook door het sprookjesbos en kwamen we Roodkapje nog tegen.  Daarna trotseerden we Joris en de Draak én de Baron. Wat een geluk dat alles - ondanks de kou - nog open was!

Omdat we rond een uurtje of 4 het grootste gedeelte van het park al wel hadden gezien, dronken we nog een warme chocomel bij dit schattige haardvuurtje. Overigens stonden er meerdere vuurtjes in het park waarbij je je lekker kon opwarmen, iets kon eten en drinken of even je voeten kon laten rusten. 

Na de Efteling besloten we nog een stukje door te rijden naar Tilburg om een hapje te gaan eten. Het was nog vrij vroeg, en omdat het bij Vapiano nog helemaal niet druk was, hebben we daar een overheerlijke pizza gegeten. Gelukkig maar dat we op tijd waren trouwens, want vlak na ons was de wachttijd ontzettend lang!
Ook kreeg ik tijdens het eten mijn eerste tentamencijfer terug; hij viel ontzettend tegen, maar: gehaald is gehaald!

Vrijdag wilden we nog even kerstoutfits shoppen in de stad en de laatste cadeaus inslaan. Daarbij kon natuurlijk het glazen huis van Serious Request niet overgeslagen worden. Hoi Domien!!

.. en hoiii Frank! Ik heb er niet heel erg lang gestaan trouwens, want heel veel kon ik niet zien en er gebeurde minder dan dat ik verwacht had. De hele sensatie op TV vond ik toch stiekem ietsje leuker om naar te kijken!

De winkel zit nu ongeveer anderhalve maand in Breda, maar nog nooit had ik de My Jewellery Boutique gevonden. Per toeval liepen we er eigenlijk tegenaan, en ohh: wat een mooie winkel! Echt heel gaaf ingericht en je kon goed merken dat we niet de enige waren die het er heel mooi vonden: wat een drukte!

Kijk ook hoe prachtig al deze oorbelletjes zijn! Het is dat ik vorige maand een dure aankoop wat betreft oorbellen heb gemaakt, want anders...

Na ons bezoekje aan de stad warmden we ons nog even lekker binnen op met een warme chocomel en... bitterballen. Even alvast ter voorbereiding op al het slechte eten de aankomende dagen natuurlijk.. (smoesjes, smoesjes)

's Avonds ging ik voor het eerst weer wat wijntjes doen met een aantal oud-collega's. Ik kon merken dat het héél lang geleden was, want na 3 glazen voelde ik me enorm duizelig, begon ik weer gekke dingen te zeggen en werd ik heel erg slaperig. Hoe hard ik ook riep dat ik echt graag weer wilde gaan stappen, hoe graag ik eigenlijk naar huis wilde. Ik was dan ook heel erg blij dat ik om half 2 uitgeteld in mijn bed belandde. Hopelijk kan ik binnenkort wel weer een keertje mee!

De volgende dag werd ik - zoals ik al wel verwachtte - ontzettend brak wakker en heb ik lekker een lazy day gehouden. Ik maakte nog deze kerstachtige foto voor op Instagram, bracht nog een bezoekje aan het buurtcentrum voor de laatste kerstcadeaus en at dit lekkere tussendoortje met tomaat, mozzarella en pesto.

Die middag reden we richting mij, waar we met de familie zo'n twee uur lang cadeautjes hebben uitgepakt. Na de eerste gourmetsessie van de week pakten we Jenga erbij (kennen jullie 't nog?) en tot onze grote verbazing werd de toren zo hoog dat het nog aardig spannend werd! Ik kan me echt niet herinneren dat we hier vroeger ook zo goed in waren, haha!

Tweede kerstdag ontbeten we nog bij mij thuis, maar die middag vertrokken we weer richting Breda. Na een paar uurtjes kletsen werd ook hier het gourmetstel naar beneden gehaald en genoten we weer lekker van een heleboel vlees, vis, groenten en stokbrood. Tijdens het eten werden alle cadeautjes uitgedeeld, en ook ik werd nog lekker verwend door m'n schoonfamilie. Na het eten waren we allemaal doodop en zijn we allemaal lekker vroeg onder de wol gekropen.

Na een overweldigende kerst werden we dinsdag wakker en toen was de hele 'bubbel' weer voorbij. Back to reality helaas, en nu is het weer wachten op tentamencijfers.. Ik vond het jammer dat het zo snel voorbij is gegaan.

Een paar uur later ben ik met één van mijn nieuwe kerstcadeautjes (fluffy socks!) lekker op bed gaan liggen, heb ik een hele avond Youtube-filmpjes gekeken en ben ik lekker vroeg in slaap gevallen. Op naar het volgende feestje!

Woensdag besloot ik te beginnen met het drie-stappenplan van Clinique. Dit setje heb ik gekregen tijdens Eerste Kerstdag en aangezien ik de laatste tijd weer best veel oneffenheden en puistjes heb, wil ik weer gaan proberen mijn gezicht écht goed te reinigen en te verzorgen. Hope it works!

Woensdag stond er ook iets heel leuks op de planning: sinds augustus ging ik ein-de-lijk één van mijn beste vriendinnen bezoeken die al een hele tijd geleden verhuisd is naar Breda. Haar nieuwe appartementje is echt schitterend en zit op een hele mooie locatie. Ik ben stiekem best wel een beetje jaloers op 't balkonnetje, de mega-grote ramen en de hoeveelheid ruimte die ze heeft. Heerlijk!

Na een middagje bijkletsen - wat ik écht supererg had gemist - ging ik weer richting huis. Op naar weer een avondje relaxen, want ik merkte dat de kerstdagen er toch wel hadden ingehakt.

De volgende dag besteedde ik aan het maken van lekker veel foto's (waaronder deze van mijn FAVO sieraden EVER!), bloggen, terugblikken op 2016, vooruitkijken naar het nieuwe jaar, opruimen, stofzuigen en vooral lekker genieten van het vrij zijn.

Toen ik deze foto die middag op Instagram plaatste, kreeg ik superveel leuke reacties op de panty die ik hier aan heb. Helaas weet ik niet waar 'ie precies vandaan komt - want ik kreeg 'm als kerstcadeautje - maar tegenwoordig kun je op een heleboel plekken panty's met printjes krijgen (Wibra, Kruidvat, Big Bazar, Trekpleister, Hema etc.)

's Avonds bewerkte ik eindelijk de foto's van dit supermooie palette dat morgen online komt, maakte ik ook mijn terugblik-artikel van 2016 af en..

.. schoot ik weliswaar nog wat nieuwe portretjes. Ik merk dat mijn nieuwe spiegelreflexcamera niet heel erg scherp is bij weinig licht en er dus nog best veel ruis in de foto zit. Maar ach, ik denk dat ik 'm toch veel meer overdag gebruik dan dat ik er echt 's nachts mee op pad zal gaan :P

Eerst deden we nog wat Oud en Nieuw-boodschappen, waarna we thuis allebei van de honger een oliebol wegsnoepten (oeps) en we vervolgens de bus richting centrum pakten. 

Het restaurantje waar we gingen eten werkte met een all you can eat tapas-concept. Het deed me heel erg denken aan het restaurant waar ik bijna een jaar heb gewerkt, dus ik was heel erg benieuwd of dit ook net zo lekker was. Jammer genoeg was niet alles even smaakvol en zullen we er ook geen tweede keer heengaan, maar hé: het was in ieder geval supergezellig! (en daar gaat het om <3)

Toen we het restaurant uitliepen en weer richting de bus moesten, viel het me pas op hoe mooi de hele straat verlicht was. Deden ze dat in mijn eigen woonplaats maar..

De één-na-laatste avond van 2016 was een feit. Jammer genoeg ben ik die nacht niet zo lekker geworden en wist ik zeker dat het kwam door iets wat we die avond hadden gegeten. Balen! Gelukkig werd ik de volgende ochtend weer iets beter wakker en maakten we ons klaar voor een gezellige New Year's Eve. 

Hoe ik oudejaarsavond vierde? Nou, met alwéér een heleboel eten. De derde gourmetsessie in één week tijd alweer, maar ach; dit zal waarschijnlijk voorlopig ook de laatste zijn.

Hoe langzaam de tijd vorig jaar ging, hoe snel het eigenlijk nu ging. Een aantal spelletjes, foto's en playlists verder, begon de tijd toch al wel heel erg dicht bij 0.00 te komen. Spannend!

Met nog slechts 10 minuutjes op de klok werden de champagneglazen tevoorschijn getoverd en het vuurwerk al buiten gezet en een paar minuutjes later was het zo ver: HAPPY NEW YEAR!

Mijn nieuwjaarsavond was gezellig, maar ik merkte dat ik doodop was. Ik ben tot ongeveer 3 uur bij vrienden geweest, maar ik merkte dat ik al ruim 2.5 uur ontzettend afwezig was en de lange, koude terugweg een beetje aan het uitstellen was. Eenmaal thuis (helemaal bevroren) was het net na half 3 en heb ik de hele nacht nog nooit zo diep geslapen. Gelukkig had ik de volgende ochtend (ahum middag) niet heel erg last van een kater en heb ik lekker samen de middag doorgebracht op bed met oliebollen. En de rest van de dag? Die was ook nog héél erg lui :)

Op naar een heel mooi, nieuw jaar <3

Related posts

28 reacties

 1. Leuke foto's! Gelukkig nieuwjaar :)
  Die bitterballen zien er heerlijk uit, ik ben echt een sucker voor dat voedsel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ik ook hoor; liefst altijd als ik op het terras zit!

   Verwijderen
 2. Mooie foto's! En de beste wensen natuurlijk! :) Ik ben stiekem ook een beetje blij dat de feestdagen weer voorbij zijn hahaha was gisteravond ook echt kapot!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah ik ook, vandaag hou ik zelfs nog steeds een rustdagje!

   Verwijderen
 3. Wat een heerlijk weekje! En happy new year! <3 Wat leuk dat jullie samen naar de Efteling gingen. Het kettinkje dat je hebt gekregen van je vriend is inderdaad super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet eruit alsof je hele fijne dagen gehad hebt! Dat kerstjurkje is trouwens wel heel erg leuk met al dat kant! En wat een lieve foto van jou en je vriendje voor de kerstboom <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijne diary! Wat heb je leuke dingen gedaan, ahhh de winter efteling lijkt mij ook echt heel erg leuk. <3
  En een gelukkig nieuw jaar meis!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke foto's! Mooie cadeaus heb je gekregen, vooral het kettinkje vind ik prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lacubanita, Merlijn en t'zusje vind ik de tapas wel erg smaakvol. Vooral de carpaccio bij de lacubanita is goddelijk,yum! verder ben ik op de 31e geweest naar de Efteling.. het was eigenlijk te koud savonds.. vanaf 10 afgeteld naar 0 en toen het nieuwe jaar daar in gegaan, een aparte ervaring maar het was zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohh lijkt me idd best bijzonder om zo laat nog in 't park te zijn!

   Verwijderen
 8. Wat een lieve foto's van jou en je vriend en wat een heerlijke vrolijke photodiary (op de katers en de verkoudheid na...). Voor jou ook (nog) de beste wensen voor 2017! Enne... ik ben stiekem jaloers dat je naar de Winterefteling bent geweest. Ik ben daar zelf nog nooit geweest. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aahh zeker een keer doen! Dankjewel voor je lieve complimentjes <3

   Verwijderen
 9. Dat jurkje staat je echt leuk! Die ketting en die kaart zijn heel erg gaaf. Wat leuk dat je die kaart zelf kan ontwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahhh dankjewel! Ja echt ontzettend gaaf; je kunt echt iedere denkbare plek laten maken!

   Verwijderen
 10. Je hebt het gezellig gehad. En de efteling, leuk! Ik ga 12 januari naar de winter efteling, ik heb er wel zin in

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke dagen heb je gehad! De foto's met Glenn vind ik echt supercute, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie foto's allemaal! Winter Efteling ben ik zelf nog nooit heen geweest, maar het lijkt mij wel superleuk. En wat een lieve foto's van jou en je vriend. Nog een gelukkig en gezond nieuwjaar toegewenst <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aaah geluksvogel! Toch in alle achtbanen kunnen gaan! Wat heb je fijne feestdagen gehad lieverd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa wat ontzettend balen dat dat bij jou slechts een weekje later niet meer was :(

   Verwijderen