La vie de Daphne - Boswandeling, Good food & Einde vakantie..

Time to get back to work because holidays are over! Superjammer dat ik afscheid moet nemen van mijn heerlijke 1.5 maand vrij, maar waarin...

Time to get back to work because holidays are over! Superjammer dat ik afscheid moet nemen van mijn heerlijke 1.5 maand vrij, maar waarin ik zoveel leuke en mooie dingen heb gedaan. Ook de laatste week stond weer in het teken van lekker lunchen, fotograferen en bloggen, drankjes én sushi. Kijk je met me mee?


Mijn maandag begon meteen met een mini hartaanvalletje. Ik had mijn favo koffie gezet, nam deze mee naar boven, zette hem weg en toch - ik weet niet hoe - stootte ik het kopje op de één of andere manier om. Ook mijn Macbook was hierbij de klos, maar gelukkig heb ik 'm nog goed weten te redden. Thank God!

Poging nummer twee dus, en deze keer bleef ik héél veilig ver uit de buurt van mijn laptop vandaan en dronk ik m'n latte macchiato lekker beneden op de bank op :P

Die middag stond weer in het teken van lekker veel foto's maken, reviewen en bloggen. Deze lakjes van OPI staan inmiddels alweer een tijdje online, maar ik ben er héél erg over te spreken. Mijn eerste keer OPI is dus een topper!

Ook heb ik de afgelopen maand weer wat meer flatlays geplaatst. Blijft toch wel stiekem een leuke bezigheid.. (én ik had er gewoon lekker veel tijd voor!)

Dinsdag kwam het artikeltje over mijn master Communication Design online; het traject waar ik vanaf vandaag (als jullie dit dus lezen) aan ga beginnen. Ik kreeg er superveel leuke reacties op van mensen die stiekem ook wel zitten te denken aan een master, yay! (lees het dus vooral even als je in je HBO-afstudeerperiode zit en nog niet helemaal weet wat je daarna wil)

Hoewel het buiten toch best koud was, fietste ik samen met mijn oma en mijn moeder richting stad. We gingen namelijk eten bij een zaakje waar ik zelf nog nooit was geweest, maar waar ik heel erg veel leuke en goede verhalen over heb gehoord. Ik ben benieuwd!

De inrichting was lekker ruim en minimalistisch. Het lunchlokaal zit in een heel oud pand, waar nog heel veel dingen van intact zijn gebleven. Superleuk!

Nu natuurlijk het belangrijkste van de middag: de lunch! Garnalenkroketjes waren mij een paar dagen eerder in Breda zo goed bevallen dat ik ze ook hier wilde proberen. Ze zagen er van de binnenkant héél anders uit dan ik had verwacht (het leken eerst wel goulash-kroketten), maar wel onwijs lekker! En: met héél veel liefde gemaakt <3

Die middag maakte ik nog wat foto's - zowel voor Instagram als mijn blog - en verwonderde me weer even over het feit hoe slecht mijn make-upjes er eigenlijk uit zien. Ik ga er veel te ruw mee om (en ik ben helaas ook niet in het bezit van een Alex kast van Ikea) en toen ik zelfs allemaal barstjes in mijn Soft & Gentle zag, moest ik wel even slikken. Om over al mijn andere producten met dekseltjes die los zijn gegaan nog maar te zwijgen..

Anyway, op deze flatlay is er niets meer van te zien toch? :P

Woensdag kwam het artikel over mijn nieuwe schoenen op mijn blog. Ik ben uiteindelijk ook best trots op de foto's die ik ervan heb gemaakt! Gelukkig gaan ze steeds lekkerder lopen en word ik met de dag verliefder op dit nieuwe paar boots <3

Wat later op de middag stapte ik weer de trein in richting Breda, waar ik eerst bij WE een hele fijne aankoop ging ophalen. Daarna ging ik zelf nog even wat winkels langs, voor ik mijn vriend weer meette bij de grote kerk.

Donderdagochtend: wéér een review online. I can't say it enough: wat vind ik het heerlijk dat ik de laatste tijd zoveel heb kunnen werken aan mijn blog. Helaas is dat nu wel een beetje voorbij, want ik mag meteen flink aan de bak voor school de komende dagen en weken. Sorry guys!

Die ochtend sliep ik naast mijn vriend mega uit - ik schrok zelfs bijna van de tijd - en keken we vervolgens tijdens het ontbijt de allernieuwste aflevering van Suits die slechts een avond ervoor in Amerika was uitgekomen. Blijft echt m'n favo serie!

Hoewel de zon even op zich liet wachten en hij uiteindelijk rond half 2 tevoorschijn kwam, pakten we onze kans en reden lekker naar het bos voor een boswandeling. Toch nog best koud, want het was op dat moment nog steeds een paar graden onder 0. Maar dat zonnetje erbij maakte héél veel goed.

Ook had ik mijn camera meegenomen naar het bos, waarvan het eerst de bedoeling was om alleen outfitfoto's te maken. Uiteindelijk stond mijn halve kaartje vol met foto's van elkaar én een aantal foto's samen. En ik moet toegeven: ik ben echt ontzettend blij met bovenstaande foto. Ook al is het hartje winter; toch vind ik deze foto wel iets herfst-achtigs hebben! Ik denk dat ik 'm binnenkort ook ga inlijsten <3

Yesss, uiteindelijk in het bos bij een stukje waar nog sneeuw lag de outfitfoto's geschoten. Ik deelde er stiekem al eentje via Instagram, maar morgen zien jullie de rest van alle foto's én de outfit die ik die dag natuurlijk droeg!

De hele boswandeling lang waren we ook telkens samen op zoek naar de plek waar de mooiste zonnestralen door de bomen heen schenen. Op de rechterfoto was het eindelijk een beetje goed zichtbaar! Pretty <3

Die avond was ik door al het wandelen in de kou écht heel erg moe geworden. Ik ben dus lekker vroeg in bed gaan liggen en heb de volgende ochtend enorm genoten van het beetje uitslapen voor zover dat nog kan. 

Vrijdag stond er alweer iets leuks op de planning! Samen met 'collegablogger' en vriendin Nicole had ik een aantal dagen geleden afgesproken om te gaan lunchen bij Bagels & Beans! Yep, ik lunch wat af, maar ik vind het echt ontzettend leuk (en lekker!) om te doen!

Origineel dat ik ben, nam ik de bagel met mozzarella en tomaat. Onlangs nog gegeten tijdens het shoptripje met Joyce en Brittany in Eindhoven, maar ik vind 'm zo delicious dat ik 'm alweer niet kon weerstaan. Naast deze yummy bagel vond ik het weer supergezellig en hebben we ook lekker veel bijgekletst! Moeten we écht vaker doen.

Eenmaal thuis haalde ik mijn broertje op van het station, deden we boodschappen voor het avondeten en maakte ik deze flatlay. Tussendoor worstelde ik me nog door een paper van ruim 36 pagina's met de moeilijkste begrippen ooit. Crap, die master komt nu wel heel dichtbij. Maar goed, de rest van de avond was ik weer lekker uitgebreid bezig met m'n make-up, want die avond was het party timeee!

Gelukkig was het feestje waar ik heen ging helemaal niet zo ver fietsen (ideaal!) en zou ik die avond dan ook niet zo ver meer alleen door het donker hoeven. Ik begon lekker enthousiast met een wijntje, maar toch pakte ik al snel naar grote glazen water voor ernaast. Ik merk namelijk dat ik gewoon niet meer heel goed tegen alcohol kan in vergelijking met bijvoorbeeld vorig jaar, dus 't was voor mijn gevoel een hele slimme zet, haha!

Na wat drankjes, dansjes, gezellige gesprekken, foto's én het luisteren van hele oude muziek fietste de rest richting stad, en ik naar huis. Voelde me uiteindelijk toch niet zo geroepen om 6 euro entree te betalen voor een discotheek waar ik sowieso al liever niet kom. Ik ga vast een andere keer nog wel mee!

Overigens plaatste ik vorige week ook een foto van heel veel van mijn oude camera's en ik kreeg er ZO veel lieve en leuke reacties op! Ik ben ze al een aantal jaar aan het sparen - en dit is zelfs nog niet eens alles - maar ik wil later echt m'n hele huis ermee vol zetten!

Na een middagje bloggen en relaxen haalde ik mijn vriend op om vervolgens samen met mijn familie richting het favo restaurantje van mijn vriend en mij te gaan. In het begin ging het nog redelijk: met een hoop sushi, dumplings en garnaaltjes in onze maag begonnen we vol moed aan de tweede ronde. Maar vanaf dat moment is het eigenlijk niet meer goedgekomen: de service was niet meer in orde, we moesten ontzettend lang op alles wachten (vooral drankjes!) en het geklaag vanuit onze tafel en de tafels om ons heen werd steeds heftiger. 

Het enige positieve aan de avond waren eigenlijk de gerechtjes; wat mij betreft is er eigenlijk weinig mis met de carpaccio, sushi, spiesjes en het ijs. Maar jammer genoeg heeft de service het allemaal een beetje verpest, en weet ik niet of het nog wel zo'n favoriet restaurant is. Ach, volgende keer kiezen we weer met z'n allen iets anders uit!

Om de avond toch niet helemaal met een domper af te sluiten, doken mijn vriend en ik nog even de stad in voor een wijntje. Het zou die avond ontzettend druk worden met allerlei leuke feestjes en stiekem had ik ook wel heel graag een kijkje willen nemen omdat ik heel veel mensen kende die ook zouden gaan, maar mijn stemming zat er gewoon niet helemaal meer in. Toch maar verstandig doen en lekker naar huis dus!

Na een nacht waarin ik amper heb geslapen werd ik op zondag dan ook niet zo lekker wakker. Ik begon de dag met thee, bracht mijn vriend naar het station en heb de rest van de dag lekker lui gedaan. Het is immers de allerlaatste dag dat het kan (écht een gek idee!)

Want ja, ik moet er vanaf vandaag weer echt aan gaan geloven. Een hele nieuwe, spannende periode waar ik echt tegenop zie sinds ik weet dat er een aantal klasgenoten van de premaster niet aan de master kunnen beginnen en ook best tegen alle deadlines aanhik, maar waar ik ook wel zin in heb. Eindelijk weer ergens m'n tanden inzetten, waarvan ik natuurlijk hoop dat ik er in the end heel erg veel aan heb gehad! Let's go!

Related posts

19 reacties

 1. Wat een leuk verslag weer! Mooie foto's in het bos en zet hem op met je master!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne week heb je gehad! Je flatlays blijven leuk oom te zien. En veel succes met de start van je master :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooo wat een hartaanval moment bij je macbook. Mygoood.
  Ik neem ook bijna altijd de tomaat mozzarella bagel, só goood

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Door al jouw foto's van eten heb ik honger gekregen en zin om naar Bagels & Beans te gaan, haha. Heerlijk dat je zo genoten hebt van je vakantie! Zet hem op de komende periode <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk overzichtje. De foto's in het bos zijn echt prachtig, wauw <3 Heel erg veel succes vandaag met de start van je master!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De foto's in het bos vind ik echt heel erg mooi en echt jammer van de soft en gentle highlighter, mijn soft en gentle is helemaal gebarsten maar dan de highlighter echt zo jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Enorme favoriet: die foto's die je met de boswandeling hebt gemaakt. Wat een prachtplaatjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij heb jij echt een onwijs mooie make-up collectie! Die mascara met luipaardprint bijvoorbeeld, super fotogeniek ook haha! En heel veel succes met je master :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha er zaten heel wat parels tussen die inmiddels op zijn (ssst :P)

   Verwijderen