Ik en YouTube..?

Heel veel lieve medebloggers zijn er al een hele tijd mee bezig: YouTube. Het maken van video's is voor hen de ideale toevoeging op - ...

Heel veel lieve medebloggers zijn er al een hele tijd mee bezig: YouTube. Het maken van video's is voor hen de ideale toevoeging op - of zelfs vervanging van - hun eigen website en het 'live' brengen van reviews, shoplogs, outfitvideo's of vlogs is volgens velen ook een stuk prettiger om naar te kijken. Zelf krijg ik ook wel eens de vraag of ik ooit een kanaal zou willen beginnen met video's, maar toch is het er nog steeds niet van gekomen..

En yes, het heeft wel degelijk een aantal redenen waarom ik nog steeds niet ben begonnen aan YouTube en ook niet echt van plan ben om dit te doen. Waarom, leg je hieronder allemaal uit.

Edit-noob en hekel aan eigen stem
Met stip op nummer 1 is dit wel de belangrijkste reden waarom ik geen video's maak. Ik vind mijn foto's een beetje oké eruit laten zien al lastig en van videobewerkingsprogramma's snap ik al helemaal niets. Natuurlijk is het een kwestie van veel oefenen (Heel. Veel. Oefenen), maar toch zou het voor mij elke keer weer een struggle zijn om een video te gaan bewerken: het is zo ontzettend veel werk om het er een beetje fancy uit te laten zien! Daarbij wil ik het nog niet eens over het geduld hebben wat je ervoor nodig hebt. Echt: respect voor iedereen die zich ertoe kan zetten, iedere keer opnieuw!

Hekel aan eigen stem
Mezelf terugzien op bewegend beeld vind ik al naar. Een plukje haar dat niet goed ziet, m'n make-up die er wel heel erg over-the-top uitziet of de rare hoofden die ik trek: NOPE. Daarbij vind ik mijn eigen stem verschrikkelijk om terug te horen. Ik denk dat iedereen dit wel een beetje heeft, maar als ik het terug hoor via een audio- of video-opname krijg ik he-le-maal de kriebels. Toen ik bijvoorbeeld tijdens mijn afstudeerperiode interviews moest opnemen én vervolgens alles moest terugluisteren werd ik he-le-maal gek. Het klinkt ineens zo anders dan hoe het voor mezelf klinkt, brrr..

Toch meer een foto-persoon
Eigenlijk ben ik al mijn hele leven héél erg weg van foto's maken. Of het nu steden, producten, portretten of juist andere dagelijkse dingen zijn: ik zet letterlijk alles op de foto. Wat voor de één weergegeven wordt in een vlog, is dat voor mij in mijn wekelijkse overzichtje met foto's. Aftermovies van vakanties? Supermooi en leuk om terug te kijken, maar ik ga veel liever met mijn fotocamera op pad om alles vast te leggen en er vervolgens een fotoboek van te maken. Ook hou ik veel te veel van schrijven (oké: ook van praten, don't worry). Zo deelt iedereen op zijn/haar eigen manier herinneringen, en ik doe het met foto's en tekst! :)

Originaliteit
Met mijn eigen blog of Instagram-account vind ik het al ontzettend lastig om origineel te zijn en blijven, maar met YouTube is dat nog wel een stukje moeilijker. Bijna alle tags, challenges en tutorials zijn al wel een keertje gedaan en het wordt steeds meer een uitdaging om er helemaal je eigen, originele draai aan te geven. Sterker nog, ik ga steeds meer merken dat er heel wat concurrentie heerst in YouTubeland wat betreft video-ideetjes! Nee, met één berg vol concurrentie in de wereld van het bloggen dealen is ook al zwaar, haha!

Tijd en investeringen
Video's maken kost tijd. Soms wel eens behoorlijk veel tijd (bij het filmen van ochtend/avondroutines, een lookbook met heel veel verschillende ouftits, meerdere make-uplooks etc.) en op dit moment zou ik geen idee hebben waar ik die tijd vandaan moest halen (écht guys, HOE doen jullie het toch met werk/studie?). Ook is het hebben van geduld en het doen van investeringen heel erg van belang bij het hebben van een YouTube-kanaal. Je zal zelf ook video's van anderen moeten kijken (niks moet, of course, maar ik merk ook dat ik meer reacties krijg op m'n blog als ik ook anderen volg), erop reageren, contacten op doen, abonneren, je video verspreiden via talloze kanalen én last but not least: goed materiaal aanschaffen waardoor je je video's NOG aantrekkelijker maakt. Ehm.. that's quite a lot als je ernaast ook nog een blog wil bijhouden!

Nee, ik fotografeer, schrijf en reageer nog even lekker verder op mijn blog en jullie blogs en blijf ook met heel veel plezier naar al jullie leuke video's kijken <3

Related posts

6 reacties

 1. Helemaal goed meid, als het niets voor je is, moet je het ook lekker niet doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar! Aan de ene kant wil ik wel video's maken maar het kost ZOVEEL tijd. Maar ook de apparatuur (microfoon, ringlicht, camera enz.) kost ook heel veel geld. Geld dat ik liever besteed aan wat anders haha. Ik blijf dus ook lekker door bloggen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhh dit is zo herkenbaar. Ik kan mijn eigen stem ook niet horen, dan denk ik: Is mijn stem echt zo lelijk? :'( Hahaha. En tijd is zeker ook een heel groot ding. Ik kom nu al tijd tekort. En als ik het wil doen, wil ik het goed doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je het niet wilt dan moet je het zeker niet doen, niemand dwingt je natuurlijk. Ik heb zelf ook een hekel aan mijn eigen stem en merk echt dat ik onwijs veel moet opletten op mijn monotone stem :') En wat originaliteit betreft.. ik denk dat als je het zo bekijkt dat letterlijk niks meer origineel is. Ik doe youtube vlogs/videos omdat ik dat leuk vind en ik kan waarschijnlijk nog 100 dingen beter doen maar ach, ik ben ook maar een beginner hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap je wel hoor, ik haat het ook om mezelf terug te kijken (zeker omdat ik vrijwel nooit normaal kan doen in een video, haha). Toch blijf ik volhouden dat bij 25 duimpjes op mijn laatste vlog met jou en Britt, jij een shoplog gaat filmen, hihihi. Ik help wel met het editen! En waar ik de tijd vandaan haal? Dat vraag ik me soms ook af hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar maar toch ga ik eraan meedoen ik begin eerst met videos die niet over mezelf gaan omdat ik ook een hekel heb aan mijn eigen stem. Aan de andere kant edit skills kan je wel ontwikkelen! :) En het kan ook zorgen voor meer bereik met je blog!

  BeantwoordenVerwijderen