Waar ik heen ging in Maastricht

Ik maak er altijd een kunst van om in iedere stad waar ik kom, leuke hotspots te ontdekken. Voor Parijs deed ik vooraf research, en ook vo...

Ik maak er altijd een kunst van om in iedere stad waar ik kom, leuke hotspots te ontdekken. Voor Parijs deed ik vooraf research, en ook voor mijn tripje naar Maastricht speurde ik het hele wereldwijde web af naast leuke eettentjes, cocktailbars of gezellige straatjes. Welke ik daadwerkelijk bezocht en wat ik ervan vond? Dat lees je vandaag!


Stadscafé Lure - In de keiharde regen liepen we (mét navigatie op de telefoon) richting de Grote Looiersstraat. Het gekke was dat het er heel erg afgelegen uitzag; het leek er wel uitgestorven. Toch was Stadscafé Lure écht heel gezellig. Voor een klein prijsje kun je er lunchen, dineren, borrelen en zelfs een aantal cocktails krijgen. Wij besloten om onze honger te stillen een carpacciosalade van de dinerkaart te delen. Leuk zaakje aan een rustig pleintje (al kwam dat denk ik voor het grootste deel door de regen), maar zeker een aanrader!
Grote Looiersstraat 11, 6211 JH Maastricht

Grand-Cafe Au Mouton Blanc - Middenin de winkelstraten van Maastricht vind je Au Mouton Blanc, een café waar je naast lekker borrelen, ook een hapje kunt eten. Een ongedwongen en relaxte sfeer met op de menukaart voor ieder wat wils. Zelf nam ik de varkenssaté, en daar kregen we een hele berg frietjes bij - écht waar voor je geld dus! Ondanks dat we het niet helemaal op konden, vond ik het een hele sfeervolle en gezellige ervaring.
Kersenmarkt 10, 6211 GP Maastricht

La Bonne Femme - Puur door de keiharde regen stormden we La Bonne Femme binnen. Het zat er tot de nok toe gevuld met mensen die ook wilden schuilen, maar tot ons grote geluk gingen er net twee mensen weg en kwam er een tafeltje vrij. De mensen na ons werden helaas teleurgesteld. Het duurde even voordat de bediening de bestelling op kwam nemen, maar het broodje carpaccio wat ik daar at was écht heer-lijk. Een wat rumoerigere zaak, maar wel een heel mooi en sfeervol pand; recht naast de Onze Lieve Vrouw Basiliek!
Graanmarkt 1, 6211 HG MaastrichtCafé B.for - Voor een drankje liepen we op een gezellig pleintje nabij de winkelstraten het café B.for binnen. Hier werden we snel geholpen - ontzettend aardige bediening overigens! - en dronken we een Gin Tonic en Mojito. Ondanks de regen en hierdoor het volle terras onder het afdak was het ook heel gezellig binnen zitten en was het fijn om even uit te rusten tussen het winkelen door. Ook heel leuk voor een hapje eten: good food op het menu!
Sint Amorsplein 4, 6211 GT Maastricht

Eetcafé de Bengel - Aan de Maas en recht naast de Sint Servaasbrug ligt eetcafé de Bengel. Wij besloten plaats te nemen aan de waterkant aan overkant van de straat, waar ik me meteen verwonderde over wat voor afstand de bediening steeds af moet leggen. Het tweede waar ik me over verbaasde, waren de prijzen die voor hartje Maastricht én met uitzicht over de Maas echt niet heel hoog waren. Heerlijk een aantal uurtjes genoten van een latte macchiato, kroketjes op brood en een wijntje dus - én de zon die eindelijk na 3 dagen doorkwam!
Kesselskade 65, 6211 EN Maastricht

NH Maastricht - Een hotel moest natuurlijk ook uitgekozen worden, en door een fijne aanbieding van NS konden we terecht bij het NH in Maastricht. Een voor velen bekende hotelnaam, dus we wisten dat dit altijd wel in orde zou zijn. Jammer genoeg zaten we erg ver weg van het centrum en was er in de omgeving niets te beleven, wat ons uiteindelijk veel busritjes kostte. Het hotel zelf was gelukkig méér dan prima, met een megagroot bed, TV, een fijne douche en een heel uitgebreid ontbijt. Van roomservice moesten we ook uit nood gebruik maken (alles was vanwege een evenement in Maastricht dicht), maar die was niet helemaal naar onze wens. Ach, we waren allang blij met iets te eten. Ook mochten we op de laatste dag de koffers zonder probleem achterlaten. Heel vriendelijk personeel!
Forum 110, 6229 GV Maastricht

Stadspark Maastricht - Omdat de zon op de laatste dag begon te schijnen, maakten we een korte wandeling door het stadspark in Maastricht; een heel mooi, groot en groen park waar je als het lekker weer is volgens mij héérlijk kunt relaxen, picknicken of zonnen. De rust die je hier vind buiten de drukke stad om, is echt superfijn!

Welke hotspots tijdens mijn research ook voorbij kwamen:
Basilica Maastricht - Supermooie, moderne hotspot aan het Vrijthof (nr. 15) in Maastricht. Heerlijk menu, goede drankjes en een schitterend uitzicht (alleen jammer dat toen wij er binnenliepen, de keuken net gesloten was)

Beez - Een cocktailbar met de meest veelzijdige cocktails en een hip interieur. Met meerdere vestigingen Achter het Vleeshuis, in de Boschstraat en zelfs een hotelvestiging zit er altijd wel eentje in de buurt.

Café Sjiek - Schijnt dé hotspot van Maastricht te zijn. Wat meer aan de rand van het centrum, maar in de gezellige Sint Pieterstraat gevestigd. Heerlijke verse en bijzondere gerechten, en door het sfeervolle interieur zeker het bezoeken waard.

Café Zuid - Op een prachtige plek aan het water zit op Plein 1992 Café Zuid gevestigd. Een hypermoderne entourage, buiten het centrum, maar met een hele veelzijdige kaart. Tapas, lunch, diner smoothies, drankjes en gebak: alles kun je er krijgen!

Fresh - Zelf hebben we dit zaakje aan de Ezelsmarkt helaas nérgens kunnen vinden - zelfs na research op Google Maps was het nog steeds niet helemaal duidelijk - maar na recensies te hebben gelezen staat Fresh heel hoog aangeschreven. Good food for a good price, met de meest lekkere cocktails die ook voor een fijn prijsje te krijgen zijn.

Ben jij al wel eens in Maastricht geweest?

Related posts

24 reacties

 1. Fresh ligt achter het Vrijthof. Je loopt tussen de kerken door, loopt links naar de universiteit. Voor de universiteit naar rechts, dan nog eens naar rechts en dan het eerste straatje links en je kijkt er zo tegenaan. 😊 Het is mijn favoriete eettentje/cocktailbar in Maastricht. Ik kom er vaak, woon 10 minuutjes verder met de trein. Altijd leuk om te zien wat andere mensen in Maasje doen, zo kom ik ook eens op andere ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha thanks! Ik had het inderdaad gisteren gevonden na de zoveelste keer zoeken; het zit inderdaad precies op zo'n kruising (waarvan ik eerst dacht: 'dat is toch niet logisch?) Toch maar een keer terug dus!

   Verwijderen
 2. Wat een leuke plekjes zijn er in Maastricht tevinden zeg! Kan je er ook een beetje goed shoppen? Ik zit daar namelijk in de buurt op vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa je hebt er een Costes, MAC in zowel Douglas als Bijenkorf, KIKO, Bershka, H&M, Zara, Mango, Lush, The Body Shop, Rituals, Dille & Kamille en nog heeeel veel mooie en unieke boutiques!

   Verwijderen
 3. Allemaal super leuke foto's hihi! Ik ben er nooit geweest, maar wie weet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben er 1 keer geweest met mijn zus en vond het ook een gezellige stad! Deze hotspots ga ik zeker even bewaren voor een volgende keer! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben er ooit één keer geweest maar ik kan me alleen het grote plein in het midden van de stad herinneren (het is ook alweer een aantal jaar geleden haha). En ik krijg zin in carpaccio nu ik al die foto's zie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een keertje teruggaan dus (al is het voor de carpaccio :P)

   Verwijderen
 6. Wat leuk! Ik ben van plan binnenkort naar Maastricht te gaan dus dan ga ik zeker dit artikel er even bij pakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij Café Sjiek hebben ze echt lekker eten! Ik woon in Maastricht, maar ken nog niet alle dingen die je hebt genoemd... Maar eens op onderzoek uitgaan haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch nog maar een keertje terug dus! Ik reed er wel de laatste dag met de bus voorbij en had geen flauw idee dat 't op die plek zat, haha! Het zag er wel gezellig druk uit :)

   Verwijderen
 8. Wat veel leuke plekjes en hotspots, bedankt voor het delen! Mocht ik naar Maastricht gaan zal ik zeker je artikel nog even raadplegen. Voordat ik een stad of land bezoek wil ik ook altijd alles weten en opzoeken hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke tips! Ik ben dus nog nooit in Maastricht geweest.. maar staat zeker nog op de wishlist!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als ik naar Maastricht ga is 't om te shoppen :p Dus 'k ken eigenlijk alleen de winkelstraten (foei van mij).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die heb ik ook het grootste deel van de dagen gezien, haha!

   Verwijderen
 11. Ik ben ook al een keer in Maastricht geweest en vond het echt een aanrader. Leuke stad waar veel te beleven valt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat hebben jullie veel hotspots ontdekt zeg! Even opslaan voor als ik ooit weer een keertje naar Maastricht ga.

  BeantwoordenVerwijderen