La vie de Daphne - Amsterdam, Cocktails & Weer een hoop eten

Een beetje later dan de bedoeling was, maar hier is 'ie dan eindelijk: mijn weekoverzichtje! Bereid je voor op héél veel eten, een ge...

Een beetje later dan de bedoeling was, maar hier is 'ie dan eindelijk: mijn weekoverzichtje! Bereid je voor op héél veel eten, een gezellig shopmiddagje, lekkere drankjes en nog meer happy pictures. Wat een weekje was het weer; op deze manier wil ik écht niet dat de vakantie ten einde komt!


Maandag: hoe duf ik ook was, toch had ik afgesproken om met twee vriendinnen te gaan lunchen. Eén van hen vertrekt weer voor de tweede keer voor een halfjaar naar Amerika, dus als afscheid hebben we lekker een tijdje bijgekletst en op het terras gezeten in de zon!

Ik was op tijd alweer thuis, waar ik na dit bakje koffie gewoon weer even terug m'n bed indook. Misselijkheid, moeheid: bah.. Iets wat je liever niet wil hebben op vrije dagen. 

Na veel uitrusten besloot ik eindelijk te doen wat ik alweer een tijdje wilde: zelfportretjes maken! Ik pakte m'n camera, een lamp en maakte in totaal zo'n 20 foto's. De best gelukte hebben jullie al op mijn blog voorbij kunnen zien komen!

Maar deze was toch wel echt m'n favoriet; ik deelde 'm dan ook meteen op Instagram en kreeg er ontzettend veel lieve reacties op <3

Dinsdag stond de wekker vroeg, maar gelukkig stond er een leuk dagje op het programma. Ik maakte me klaar, fietste naar het station en wachtte op de trein naar.... Amsterdam!

Na een hele lange treinreis van bijna 2 uur (ugh, waarom ligt Amsterdam nou zo ver weg?) kon het shopavontuur van Joyce en mij beginnen! Forever21, Pull&Bear, KIKO, maar ook de 'nieuwe' winkel Stradivarius moest nog even bezocht worden. En oh, wat een mooie en bijzondere paskamers heb je daar!

Van shoppen krijg je trek, en in ons geval: héél veel trek. Het was al na 1 uur en toen liepen we pas richting Calf & Bloom, een tentje waar we al eerder met een aantal bloggers hebben geluncht.

Zelf nam ik een keer géén carpaccio (want dat zal later in dit artikel wel duidelijker worden..) maar twee boterhammetjes met tomaat en mozzarella. Suuuuperlekker!

Next in ons shopavontuur: Topshop, H&M, Mango, WE en ook de altijd mooie winkel van Costes moest bezocht worden. We hielden het allebei opvallend genoeg heel erg bescheiden met onze aankopen.

Je ziet 'm hier niet zo goed, maar ik kon het niet laten om mijn net gekochte stippenblouse van Stradivarius aan te trekken. Het shirtje dat ik die dag aanhad, zat helaas onder de vlekjes en de blouse vond ik té leuk om in het tasje te laten :P

Bij Mango paste ik deze jurk nog met twee opengewerkte stukjes aan de zijkant. Hij was heel mooi en voor 10 euro zeker niet duur, maar toch zat het maatje S niet helemaal naar mijn wens en had ik de jurk mooier gevonden als 'ie beter aansloot.

Wat ook niet kan ontbreken op zo'n dag: SELFIE! Heb je overigens de vlog van Joyce al gezien op haar kanaal? 

Eén van mijn aankoopjes was deze Victoria's Secret Body Mist in de geur Secret Escape. Ik wilde al een hele tijd zo'n body mist uitproberen, maar tien euro bij Etos vond ik steeds iets teveel (vooral na mijn dure parfum-aankopen het laatste halfjaar). Bij de VS-winkel zelf op Amsterdam Centraal waren de flessen zelfs in de aanbieding vanwege vernieuwing van de verpakking. Slechts 8 euro rekende ik voor deze heerlijke geur af!

Nog een andere aankoop was dit nagellakje van KIKO in de kleur Lilac. Maandagavond meteen op mijn wish list gezet, en de volgende dag voor slechts één euro op de kop getikt.

Woensdag sliep ik weer heerlijk uit - iets wat ik de laatste tijd heel vaak heb gedaan en heb ik mezelf de hele dag zitten verheugen op het etentje 's avonds. Helaas liepen een aantal dingen wat anders dan gepland, wat ervoor zorgde dat we met het meidengroepje ergens anders zijn gaan eten. Als voorgerecht? CARPACCIO!

Na wat sushi, stukjes vlees en stokbrood wilde ik ook de inktvisringen uitproberen. Wauw, wat waren die lekker zeg. Samen met het gerechtje 'gyoza' absoluut mijn favoriet.

Wat betreft desserts waren we ook niet zuinig. Ijs, creme brulee, brownie en cheesecake: het kwam allemaal voorbij! Ach, voor één keer mag het, toch?

Planning was eigenlijk om na het etentje nog een kijkje te gaan nemen bij het parkconcert, maar toen een medewerker van het restaurant ons aanbood dat we een cocktail van het huis mochten kiezen, konden we dat natuurlijk niet afslaan. Ik nam - verrassend - een gin tonic, en de rest nam een mojito, cheesecake-cocktail (ja, echt!!) en een alcoholvrije aardbeien slush puppy.

Cheers!

Donderdag was het rotweer, en ik heb een hele middag geprobeerd uit te zoeken hoe mijn nieuwe rooster in elkaar steekt, wat voor boeken ik moet hebben en wanneer school aanvangt. Ik werd stiekem een beetje nerveuzer, want toen ik zag dat 29 augustus al de eerste colleges zijn vond ik het wel héél dichtbij komen. Crap!

Ook kwam ik er meteen achter dat ik nog een extra keuzevak krijg tijdens mijn premaster. Deze wordt gebaseerd op wat je nog niet hebt gedaan in je HBO-periode en dit krijg je pas te horen in je toelatingsbrief. Ik ben benieuwd welke van de drie ik krijg!

Na een nachtje slapen in Breda werd ik vrijdag heel lief wakker gemaakt met ontbijt op bed. 's Middags begon de zon te schijnen, dus een terrasje pakken was ook een heel goed idee. Mijn tweede gin tonic van de week alweer. Ik voel een nieuwe verslaving opkomen (of eigenlijk: die is er inmiddels al een tijdje)

Heerlijk met de beentjes in de zon!

Omdat we er al een hele middag zaten, besloten we ook maar meteen de menukaart te vragen. We zijn hier al een keer eerder samen geweest en wisten dat je hier superlekker kon eten. Alweer als voorgerecht: carpaccio (vandaar dat ik tijdens mijn lunch maandag en dinsdag 'braaf' voor iets anders koos :P)

Het hoofdgerecht was voor mij ossenhaas, en als nagerecht nam ik deze cheesecake. En wauw, sowieso één van de beste die ik op heb!

Zaterdagochtend was weer de eerste keer dat mijn wekker stond om te gaan werken. Ik maakte eerst nog een foto van deze rode off-shoulder top die ik in Amsterdam scoorde, en maakte me vervolgens klaar op een dagje bij Steps.

Ja, na twee weken stond ik eindelijk weer op de vloer. Er was inmiddels een hoop nieuwe collectie binnengekomen (en echt: als jullie een beetje weten wat mijn stijl is, kan ik oprecht zeggen dat er een aantal hele leuke dingen tussenzitten. ZEKER naar Steps gaan dus!), en ook mijn dagje werken was weer fijn. 

Na mijn werkdagje had ik de rest van de avond vrij. Mijn moeder kwam overigens nog met dit te leuke kaartje die ze vond tussen een boek in de bibliotheek. Typisch zo'n handlettering-kaartje die Joyce ook goed zou kunnen maken!

Na een héle lichte powernap van een halfuur - want volgens mij was ik nog gewoon wakker - was het tijd om me op te maken. Sinds ik dinsdag een eyeliner bij KIKO heb gekocht, ben ik al de hele week bezig met wings uitproberen. Ook mijn Soft & Gentle besloot ik maar weer eens te gebruiken. Wat een glans!

Op naar het terras met een vriendin! Ja, mijn derde gin tonic van de week werd een feit. Deze keer eentje met aardbei. 

Ook de loempia's konden uiteraard niet ontbreken op tafel - de vriendin met wie ik was en ik zijn hier serieus verslaafd aan, haha!


Zondag hield ik de meest lazy day ooit. Valt het jullie overigens op dat mijn weekend opvallend rustiger was dan de andere weekenden? Dit komt omdat ik bij mijn andere werk - heel onverwacht - helemaal niet heb hoeven werken. Ook wel eens lekker, zo'n 'vrij' weekend!

Na deze luie zondag pakte ik 's avonds mijn spulletjes weer bij elkaar voor een nachtje in Breda. Heerlijk om 's avonds naar het station te kunnen fietsen en dat het dan nog lekker weer is!

Related posts

5 reacties

 1. Ziet er uit als een gezellig weekje! Lekker even in Amsterdam geshopt en terrasje gepakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het zo leuk in Amsterdam! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lekker eten allemaal! En dat lakje van Kiko ziet er mooi uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke foto's <3 Oh, die cocktails zien er super goed uit. Fijn dat je een rustige week hebt gehad en veel leuke dingen hebt kunnen doen!

  BeantwoordenVerwijderen