Maybelline The Blushed Nudes Palette

Nadat het The Nudes-palette van Maybelline was uitgebracht, was ik al op slag verliefd. Maar nog verliefder werd ik op The Blushed Nudes, ...

Nadat het The Nudes-palette van Maybelline was uitgebracht, was ik al op slag verliefd. Maar nog verliefder werd ik op The Blushed Nudes, een lichtere variant met andersoortige nude-kleurtjes. Iets meer variatie en iets meer speels. Vervolgens kreeg ik eind februari bericht dat ik dit prachtige palette op de blog van Mariska had gewonnen. Beter laat dan nooit: toch nog een review!Het Maybelline The Blushed Nudes Palette is een klein zusje van het reguliere The Nudes-palette. In dit palette zit een twaalftal oogschaduws die nude, maar ook roze-, grijs-, bruin- en koperkleurig zijn. Toen ik het palette voor het eerst in handen had viel me meteen het nogal goedkope design op. De zachtroze metallic kleur is mooi, maar het plastic materiaal oogt alsof de kwaliteit van het product te wensen overlaat. Jammer, want Maybelline heeft normaal gesproken best mooi gedesignede producten.In het oogschauwpaletje zit een kwastje met aan één kant een sponsje en aan de andere kant een kwastje met haren. Handig dat ze hieraan hebben gedacht, maar toch gebruik ik liever wat betere kwasten als ik mijn oogschaduw aanbreng. Wat ik wel heel leuk vind is dat de kleuren in dit palette hele draagbare tinten zijn die ik zelf ontzettend vaak gebruik. Ik ben benieuwd of ik hier dus een mooie look mee kan maken!


De kleuren in dit Blushed-palette hebben verder geen naam, maar ik zal ze zo goed mogelijk proberen te omschrijven. Linksbovenin begint met een subtiel zachtroze highlighter, daarnaast een mooie goudtint met shimmer, in de rij eronder roze met shimmer en daarnaast een donkere blauwe kleur met gouden glitters erin. Van de volgende vier kleuren is opnieuw de eerste een highlighter (deze keer iets meer off-white), daarnaast een pastelroze kleur, onder de highlighter zie je een mooie grijstint met een kleine glitter en daarnaast een grijsblauwe tint. Ook bij de volgende vier hoort een highlighter die deze keer meer richting het beige gaat, daarnaast een hele lichte koraalkleur, in de onderste rij een shimmery koperkleur met roze ondertoon en tot slot een smokey bruine kleur. Op naar de swatches!


Ik heb - lekker slim - omgekeerd gewerkt toen ik de oogschaduws los fotografeerde en vervolgens de swatches op mijn arm uitprobeerde. De meest linkse kleur op de bovenste foto is dus de kleur uit de onderste rij, tweede van links etc. De eerste kleur valt toch bruiner uit dan het blauwe wat ik eerst dacht. De glitter is heel subtiel te zien, en dit is ook zo in de rest van de kleuren. Het pigment van alle kleurtjes vind ik helemaal in orde, en ook met de highlighter kan ik erg veel kanten op!


Wat betreft de tweede rij kleuren vind ik het jammer dat de highlighter niet iets meer pigment heeft; het is nu meer een subtiel gouden kleurtje, dus ik zou deze eerder gebruiken aan de binnenkant van mijn ooghoeken. Ook de kleurtjes waarvan ik dacht dat ze grijzer zouden zijn, zijn nu meer grijsbruin en koperkleurig. Maar opnieuw: dikke prima voor het pigment!


De eerste drie kleuren van deze swatch zijn echt schitterend, wat een pigment komt er vanaf! En kijk die subtiele shimmer in dat smokey grijsbruine kleurtje eens! De highlighter viel in dit geval wat meer roze uit, waarbij ik toch eerder geneigd ben om de andere highlighters uit dit palette te gebruiken. Alle shades uit dit palette voelen zacht aan en zijn ook met een nat kwastje heel mooi aan te brengen voor nog meer pigment.

Nu ben ik geen Queen Of Eyelooks, maar het was écht heel lastig om een goede look hiermee te maken. Omdat veel lichte tinten toch dicht bij elkaar liggen, wilde ik wat meer spelen met de eerste drie kleuren uit de onderste rij (goud/koper/bruin) om een subtiele daily look te maken. Dit resulteerde jammer genoeg in het feit dat de kleuren zodanig in elkaar blendden, dat het een hele lichte en subtiele look is geworden. 


The Blushed Nudes is dus vooral bedoeld om een rustige, dagelijkse look te kunnen maken met toch een glitter erin. Ook de rij met donkerdere kleuren zijn interessant om mee te spelen en de look wat meer diepte en kleur te geven, maar het is niet alsof je meteen een smokey eye creëert. Groot pluspunt is wat mij betreft het pigment en het feit dat deze oogschaduws heerlijk zacht en makkelijk aan te brengen zijn. Wat betreft een mooie look maken moet ik nog even oefenen, maar vooral de lichte kleuren en bruintinten zal ik héél vaak gaan gebruiken!

Het Maybelline The Blushed Nudes Palette is verkrijgbaar bij drogisterijen als Kruidvat, Trekpleister en Etos en kost €15,99

Related posts

8 reacties

 1. Een prachtig palette! Zulke mooie kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi en fijn palette! Inderdaad mooi voor dagelijkse looks! xxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit palette zie ik vaak in de winkel liggen maar dan twijfel ik zo! Hij is wel echt heel mooi, en een mooie look heb je er mee gemaakt Daphne! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het wel een mooi palette, maar ik heb al zoveel waar ik van alles mee kan dat ik het niet zou aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleurtjes allemaal, erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kleurtjes zijn mooi, maar ik laat hem toch liggen hihi. Ik heb al veel vergelijkbaars in m'n stash haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is inderdaad prachtig! Ben blij dat je er blij mee bent :)

  BeantwoordenVerwijderen