La vie de Daphne - Badkamerverbouwing, Rotterdam & Spontaan feestje

De verbouwing van de badkamer is vandaag precies één weekje aan de gang, wat betekent dat we al op de helft zijn! Jammer genoeg zal ik het...

De verbouwing van de badkamer is vandaag precies één weekje aan de gang, wat betekent dat we al op de helft zijn! Jammer genoeg zal ik het bad voor altijd moeten missen, maar ik hoop dat er deze week al iets heel moois voor terug gaat komen. Verder ben ik deze week nog naar Rotterdam geweest, maakte ik een spontaan feestje mee en heb ik weer lekker hardgelopen.Maandag dacht ik dat ik vroeg gewekt zou worden, maar dat viel reuze mee toen bleek dat de klussers er pas tegen 11 uur zouden zijn. Ik had dus nog makkelijk gebruik kunnen maken van de douche, maar ach.. Flatlays maken vond ik weer eens belangrijker (niet serieus natuurlijk).

De sloop van de badkamer stond die dag op het programma. Deze foto is 's savonds  gemaakt (want in de middag ging ik weg): al een hoop puin!


Die middag vermeed ik dus de herrie en fietste ik richting een vriendin. Beetje jammer van het weer.. dat wel.

De hele middag kletsten we weer bij en hadden we het over werk, vakantie, andere vrienden en... jongens! Haha :P


What's for dinner? Pizza! Lekker comfortfood na de eerste dag herrie en rommel thuis.

Die middag was er ook nog een leuk pakketje binnengekomen: mijn statement ketting van Happiness Boutique. Helaas viel er bij het uitpakken al meteen een steentje uit de ketting, dus die moet ik jammer genoeg nog lijmen.


Dinsdagmorgen werd ook de vloer eruit geboord en zag de badkamer er maar kaal uit zonder sanitair en tegeltjes. Gek idee dat dit ooit weer een mooie badkamer gaat worden!

De vorige dag had ik boodschappen gedaan en mozzarella, tomaat en pesto gehaald. Ideaal voor een wrap caprese dus! Een beetje rucola om het af te maken en.. genieten maar!


Helaas zou ik deze middag wel de hele dag thuis zijn, dus moest ik nog een reden bedenken om de deur uit te gaan. Oh ja.. ik was bezig met zo nu en dan hardlopen. Met frisse tegenzin ging ik dan ook na het maken van deze foto op pad..

En had ik meteen een hele zware training met twee keer twintig minuten lopen en daarna 5. Het rentempo telt in dit geval dus ietsjes meer mee dan het aantal kilometers vanwege de wandelpauzes die ik volgens mijn schema moet inlassen. Best oké, al zeg ik het zelf!


De rest van de middag rustte ik lekker uit, deed ik nog wat dingetjes voor mijn blog en begon ik aan een mega-artikel wat later die week online zou komen.

's Avonds keken mijn moeder en ik naar RTL Late Night. Eerder op de dag waren we nog bij de supermarkt en altijd als ik de kaasstengels op tafel bij Humberto Tan zie, krijg ik er zelf zin in. Drie keer raden wat we dus meenamen...


Woensdag kwam dit pareltje van Happiness Boutique online op mijn blog en de foto's zijn - al zeg ik het zelf - nog best goed gelukt!

Omdat we toch al zo vroeg wakker waren en het lawaai weer wilden ontwijken, besloten we een ritje stad te maken. Ik moest die middag toch nog even op mijn werk zijn en we plakten er maar meteen een lunch achteraan.


En die lunch werd bij Hema. Ja, jullie zien het goed. Deze keer geen 3 keer carpaccio per week, maar al de derde keer in een paar dagen tijd caprese! Ik denk dat dit voor heel even mijn nieuwe favoriete ding is. Maar of 'ie het ooit wint van carpaccio? Dat denk ik niet!

Die middag deelde ik ook nog een - ahum, overbewerkte - foto van het 'Witte Huis' in Rotterdam. Ik vind 'm best mooi geworden met die lichte en witte accenten; het heeft bijna een minimalistisch uiterlijk!


's Middags stond er alleen een voortgangsgesprekje op m'n werk op mijn planning. Er werd onder andere besproken hoe ik het na ruim 8 maanden in de horeca doe en wat mijn verbeterpunten zijn. Interessant om te horen en natuurlijk weer veel geleerd!

Rest van de dag? Lekker niksen. Ik merkte dat ik best moe was en constant de neiging had om in slaap te vallen. 's Avonds maakte ik er gelukkig nog een productief einde van de dag van: ik zocht weer een hoop leuke dingen op voor Parijs die ik meteen kon gebruiken voor het artikel wat later die week online zou komen.


Mijn nieuwe mascara verscheen de volgende dag op mijn blog. Goh, voor het eerst toch meer dan twee artikelen in een week kunnen krijgen. Komende tijd zal het nog steeds lastig zijn om iedere dag iets te schrijven. Maar hé.. ik doe m'n best.

Tosti als lunch, yummy!


Hoewel ik een jas en sjaal droeg, was het véél warmer dan ik dacht. Ai.. een ritje naar de supermarkt met een omweg om nog een beetje van het weer te genieten dan maar!

Eenmaal terug thuis was de hele badkamer ineens... geel! Ik heb niet helemaal meer onthouden waar dit spul voor bedoeld was, maar het had in ieder geval met het gelijktrekken van de muur te maken.


Yes, die middag maakte ik ook eindelijk mijn artikel over de Parijs Hotspots & Tips af. Ik kreeg erg veel nieuwsgierige reacties, want binnenkort gaan er natuurlijk heel veel mensen richting de stad in verband met het twintigjarige bestaan van Thalys. Superleuk!

Donderdagavond means: dansavond. We maakten er met z'n allen een lekker gekke les van. Tegenwoordig heb ik overigens ook iedere donderdag afgesproken om nog te stappen in Breda. Inmiddels is het al vanaf 15 april geleden en.. inderdaad ging het deze keer ook niet door. Maar goed ook, want hoeveel energie ik ook dacht te hebben, hoe blij ik was dat ik om 23.00 in bed lag.


De volgende ochtend besloot ik weer te gaan hardlopen (yes, toch de tweede keer deze week gelukt), maar het ging he-le-maal niet goed. Mijn gemiddelde rentempo was prima in orde, maar mijn conditie werkte me even helemaal tegen. En ook had ik me véél te warm aangekleed. Wat was ik compleet gebroken zeg..

Tijd om lang te rusten was er niet, want ik wilde ook eindelijk na 5 dagen weer mijn haren wassen. In het mini-douchje dat thuis geinstalleerd is lukte het niet, dus op richting mijn oma. Oh, wat kan zo'n 'echte' douche genieten zijn zeg, ik kon nog wel een halfuur langer blijven staan!

Thuis ging ik weer even kijken hoe het er aan toe ging in de badkamer. Nog steeds een hoop puin, maar het eerste dingetje was al gemaakt: de stortbak voor de wc. Leuk om te zien dat er in ieder geval al 'iets' staat.

Het was weer zonniger dan ik dacht (echt, ik sla al de hele week compleet de plank mis met het weer) en een bakje aardbeien met suiker in de zon gaf me nog een beetje extra een zomergevoel.

Maandag de 30e zou mijn opa 80 jaar worden, maar omdat hij helaas niet meer in ons midden is en we zijn verjaardag toch nog met de familie wilden vieren, aten we vrijdagavond zijn favo 'gerecht': spareribs! Met z'n allen hebben we lekker lang getafeld en zaten we he-le-maal vol.

Vrijdagavond had ik in eerste instantie niet heel veel gepland omdat ik standby stond op het werk, en toen bleek dat ik niet meer nodig was fietste ik richting een vriendin. De bedoeling was om uit te gaan, maar net als vorige keer mislukte dit weer compleet. Te moe en te aantrekkelijk om naar huis te fietsen (omdat het maar 3 minuten fietsen is). Een keer op tijd slapen was ook wel eens lekker.


Zaterdag werd ik toch wat vermoeider wakker dan ik dacht, dus toen ik eenmaal in Rotterdam was was het ook alweer 14.00. Oeps! Best leuk overigens om al die mensen op die trap te zien zwoegen. Zelf ben ik er niet op geweest, want het was toch wel heel erg warm.

Verrassend genoeg had ik me weer veel te winters gekleed en had ik het met mijn zwarte outfit aan heel warm. Even wat verkoeling op het terras dus, en hoe kan dat beter dan met een gin tonic?

Ik ging op tijd weer naar huis, want...: werken! Ik had lang niet meer op zaterdag gewerkt en had er oprecht best wel weer zin in. Dacht ik. Uiteindelijk bleek ik niet meer nodig te zijn en was plannen maken voor de zaterdagavond nog een héle klus. Toch fietste ik zonder verwachtingen met wat vrienden mee naar een avondje chillen.

Dat avondje chillen werd wel één van de hoogtepunten van de week: het werd uiteindelijk zelfs een heuse rooftop-party. Volgens mij waren we met ongeveer vijftien mensen in totaal en genoten we van muziek, drankjes, chips en zelfs pizzastukken! Heerlijk, zo spontaan. En het feit dat ik om precies 4.00 in bed lag, bewees maar weer hoe gezellig het was.

Zondagmorgen werd ik dan ook brakker dan ooit wakker en zei ik in eerste instantie de plannen die ik die middag had af. Toch wilde ik niet helemaal thuisblijven en appte ik dat ik toch nog wel wilde gaan lunchen 's middags. Ik maakte weer eens een flatlay en stapte op de fiets naar de stad.

Het werd na lange tijd weer eens een bagel bij Bagels & Beans. De eerste keer carpaccio deze week is toch echt een feit! Toen ik die middag thuiskwam voelde ik me echt een zombie, en het feit dat ik 's avonds moest werken, werkte ook niet echt mee. Wat was ik kapot zeg. En na die avond werken al helemaal. Lang om te slapen had ik jammer genoeg niet, want de badkamerverbouwing ging weer verder en.... mijn eerste werkdag bij Steps vandaag. Spannend!

Related posts

13 reacties

 1. Succes bij Steps vandaag, spannend! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het echt heel erg knap dat je zo lang kunt hardlopen! Ik ga vandaag ook weer beginnen met hardlopen (na een maand niet, oops). En succes vandaag bij je eerste werkdag <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet ook echt beginnen met hardlopen maar kan nergens de energie vandaan halen. Super irritant! Ik vind het echt knap van je. Heel veel succes vandaag bij Steps mop, zet 'm op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat veel leuke foto's! En oh, ik heb me deze week ook vaak te warm aangekleed, oeps, haha. Succes vandaag bij Steps!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat jij met kaasstengels hebt, heb ik met Bagels & Beans. Als ik daar een foto van zie wil ik OHOOKKK! Te lekker hihi. Wat fijn dat je straks een nieuwe badkamer hebt, béétje jammer dat je het bad zult moeten missen :( Ik weet hoe dat voelt. Heel veel succes vandaag meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezellige week en leuke foto's! Succes vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow jij bent goed bezig met hardlopen, kon ik dat maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke foto's, wat heb je een leuke week gehad :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je bent supergoed bezig met hardlopen! Vind het knap dat je het zo goed volhoudt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jij altijd met je gezellige weekjes! Ik vind het zo knap dat je zo goed bezig bent met hardlopen. Topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie foto's! Ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen