La vie de Daphne - Een XXL-recap van de afgelopen 2 weken

Get ready voor de langste XXL-photo diary ooit! Omdat er vorige week geen online was gekomen, zien jullie vandaag een terugblik op mijn a...

Get ready voor de langste XXL-photo diary ooit! Omdat er vorige week geen online was gekomen, zien jullie vandaag een terugblik op mijn afgelopen twee weken, van 30 mei tot nu. Zo had ik mijn eerste werkdagen bij Steps, ging ik natuurlijk naar Parijs, was de badkamer eindelijk klaar en had ik nog een hoop andere leuke dingen op de planning!


Maandag 30 mei: mijn allereerste werkdagje bij Steps, heel erg spannend! Gelukkig hoefde ik pas om 11 uur te beginnen en was om half 6 de dag alweer afgelopen. Een hoop nieuwe informatie, héél erg wennen; maar ik weet zeker dat het superleuk gaat worden om hier lekker bij te verdienen!

Eenmaal thuis was het gelukkig nog licht: tijd voor weer een flatlay!


Maandagnacht gebeurde iets wat ik totaal niet zag aankomen: ik werd superziek en gooide er tot 8(!) keer toe alles uit (oké TMI). Had geen flauw idee waar het aan lag, maar was al om 4 uur wakker en heb geen oog meer dicht kunnen doen door deze helse toestand. Bah!

Dinsdag lag ik dan ook de hele dag op de bank of op bed en heb ik he-le-maal niks kunnen eten. Woensdag probeerde ik wat chocolademousse - met een wel héél toepasselijke quote. Jammer genoeg lukte dit zelfs niet en had ik het na 2 happen wel weer gezien. 


Na lang slapen (wat best moeilijk was, met nog steeds de badkamerverbouwing tussendoor) en een lange, warme douche bij oma nam ik thuis nog een grote kop thee. Ik voelde me nog steeds slap door het weinige eten, maar ik kon gewoon niet aan eten denken.

Bij oma had ik nog wat kiwi's meegenomen, die ik gelukkig wel goed wegkreeg. Fruit is écht het lekkerst als je ziek bent! 


Nog een dag om uit te zieken was er niet, want donderdag stond mijn tweede werkdag op de planning. Ik kreeg bij binnenkomst al meteen te horen dat ik er maar witjes uitzag, en ik voelde me ook oprecht heel slap. Ik hield het nog wel 6 uurtjes vol tot ik naar huis mocht. Het was immers toch een hele rustige dag!

Thuis nam ik voor het eerst sinds 2 dagen weer een kijkje in de badkamer. Wow! De vloer, de douchebak en een deel van het toilet waren er al: het begint ergens op te lijken in plaats van de bouwval van vorige week!


In diezelfde week kwam ook het nieuwe boek van Anna Nooshin uit: On Life. Omdat ik On Top écht een superleuk boek vond, werd ik stiekem ook wel heel benieuwd naar de volgende editie. Toch binnenkort maar aanschaffen denk ik..

Parijs komt ook steeds dichterbij en nadat ik deze week zo ziek werd is het besef dat ik er zondag al zit héél ver te zoeken. Het gevoel dat ik nog best veel moest doen, het feit dat eten nog niet helemaal 100% lukt en dat ik nog best een druk weekend zou hebben: stress!


Vrijdagavond dus maar lekker ontstressen en na mijn werk ging het eten ook weer stukken beter. Zelfs een voorzichtig wijntje lukte me!

En oké, mini-snacks kunnen altijd wel..


Het was eigenlijk niet helemaal de bedoeling, maar toch belandde ik nog in de stad en fietste ik veel later naar huis dan ik wilde. Om kwart over 2 belandde ik in m'n bed, he-le-maal kapot!

Zaterdag voelde ik me weer 100% top en lukte alles (wat betreft eten) weer. Het enige wat ik een beetje verkeerd had ingeschat was dus hoeveel ik nog moest doen voor Parijs. Ik wilde nog een bucketlist maken en moest nog alle bijbehorende adressen en metrostations opschrijven, uitkiezen wat voor kleding ik mee wilde nemen, een retourtje Brussel boeken, tickets printen: al die standaard dingen die toch net wat meer tijd in beslag nemen dan je zelf wil. 


Nog een klein uurtje om uit te rusten voor ik zou moeten beginnen met werken. Hoe kan dat beter dan met de chocolademousse die ik nu eindelijk wél weer kon eten?

Na een avondje werken was ik blij dat ik eindelijk weer zat. Het was een drukke avond en een aantal vriendinnen probeerden me zelfs nog over te halen om nog te gaan stappen. Geen slim idee, aangezien ik de volgende dag nog een lange reis voor de boeg had.


Zondag: PARISDAY!! Eindelijk was het na anderhalve maand wachten zover. Ik lakte mijn nagels nog in een mooi zomers tintje van Hema en begon met mijn koffer inpakken.

En ja, hoewel het maar 2 daagjes was dat ik wegging, nam ik toch weer veel te veel mee. Het weer in Parijs bleek nu niet bepaald lekker te zijn, en zelfs de Seine was overstroomd door de regen. Dilemma's dus: worden het broeken of rokken? Mijn camera's, zonnebril en Paris metro-map pakte ik in ieder geval wel in!


Nadat alles netjes in mijn koffer zat was het tijd om de trein in te stappen. Stiekem was ik wel een beetje zenuwachtig, want zo'n lange reis in mijn eentje naar het buitenland had ik nog nooit gemaakt! Gelukkig ging alles goed..

.. dacht ik. Eenmaal op Brussel Zuid-Midi bleek mijn Thalys zomaar afgeschaft te zijn. Een reden en tijd om compleet te panikeren had ik niet, want ik moest en zou die avond nog op Parijse bodem zijn. Na een mix van Frans, Engels en Nederlands praten bij de Thalys-balie lukte het me om - weliswaar zonder zitplaatsgarantie - de volgende trein in te komen. Geluk bij ongeluk vond ik na een tijdje zoeken ook nog een plaatsje die wél vrij was. En om half 9 's avonds was het eindelijk zo ver: ik ontmoette Brittany en stond in Parijs!Na zo'n lange en onrustige reis had ik ontzettend veel trek gekregen, dus in dezelfde straat als Gare du Nord ging een simpele maaltijd met hamburger en frietjes er wel in. Wat voelde dit goed zeg!

En oh... wat was het heerlijk om die Parijse balkonnetjes weer te zien. Voelt echt een beetje als thuiskomen, ook al heb ik er nooit gewoond.
De eerste ochtend was - na een nacht waarin ik jammer genoeg amper heb geslapen - wat bewolkt, maar het voelde gelukkig niet koud aan. Na ons treinreisje van drie kwartier stonden we op de Champs-Elysées, bezochten we de MAC-Store en Sephora en liepen heeeeelemaal richting het park van het Louvre.

Omdat dat toch best wel een stukje lopen was, maakten we tussendoor nog wat foto's op de bekende ijzeren groene stoelen van de Jardin des Tuileries. Later nog wat foto's bij het Louvre gemaakt, verkopers afgewimpeld en nog een kleine planning voor 's middags gemaakt. 


Zelf was ik al een tijdje benieuwd naar een soort pleintje/binnenplaatsje waar ik op Instagram altijd veel foto's van voorbij zie komen. We wisten dat we in ieder geval al de goede richting op liepen, en onderweg kwamen we ook nog deze leuke 'hashtag' met #ParisWeLoveYou tegen.

En ja hoor, eindelijk vonden we het: Colonnes de Buren. Het stomme was dat we er nog met een flinke omweg kwamen ook, want het was letterlijk precies achter de hashtag en het Palais Royal. Maar ach: gevonden is gevonden!


Na wat foto's en zelfs een aantal met een photobombing Aziaat wilden we ergens gaan lunchen. Gelukkig had ik een hoop adresjes opgeschreven en werd het La Palette.

Over onze zielige caprese-salade hebben jullie al in mijn vorige artikel kunnen lezen. Toch blijft La Palette een supermooie hotstpot en is het ook heel leuk om eens te zitten op een authentiek Parijs terras.


Na wat winkelen was onze maag toch niet helemaal gevuld met die salade. Omdat het ook nog eens superwarm was geworden, hadden we heel erg veel zin in ijs. En dat leek haast onmogelijk. Toch wist ik van mijn eerdere bezoek aan La Favorite dat ze daar wel lekker ijs hadden. En ja hoor, hoewel we er redelijk wat voor betaalden, zaten we eindelijk aan ons ijsje. Jammie!

Ook het diner wilde ik graag bij één van de adresjes die ik had opgeschreven doen. Het werd Paris New York, waar we na een tocht van meerdere keren verkeerd lopen ein-de-lijk een plaatsje scoorden. Net op tijd ook, want na ons kwam er toch een rij buiten te staan! Over deze hotspot heb ik ook een kort stukje geschreven in mijn vorige artikel!


Na het eten op de planning: de Eiffeltoren by night! We hadden jammer genoeg net de knipperende lichtjes gemist, dus we hebben gewacht tot het volgende uur. En yes, stipt om 23.00 begon de toren te knipperen. Wat een plaatje!

Het werd later en later, om half 1 liepen we nog op de brug bij de Eiffeltoren en een kleine 20 minuten later stapten we na een lange eerste dag in de trein. Ik geloof dat we pas rond half 2 thuis waren en drie kwartier later sliepen. Moet ook kunnen in Parijs, toch! :)


Toen we de volgende ochtend opstonden zag het weer er niet heel erg goed uit. Met kans op regen tussen de 60% en 90% zou het maar een sombere dag worden. Toch waren we allebei eigenwijs en trokken we gewoon een rokje aan.

De dagelijkse tosti met ketchup en op naar...


.. metrostration Abbesses. Toen we weer bovengronds waren was er niets van bewolking te bekennen. Misschien dat het later nog zou komen.. We maakten wat foto's bij de liefdesmuur en begonnen toen aan ze klim naar de Sacre Coeur. Tip: je kunt ook gewoon met je metrokaartje de lift naar boven pakken. Scheelt je écht een hoop trappen en energie!

Even wat foto's bij de Sacre Coeur gemaakt, het schilderspleintje Place du Tertre bekeken en weer richting beneden om na het kopen van macarons de metro te nemen naar Printemps. 


Het warenhuis Printemps ziet er niet alleen van binnen supermooi en exclusief uit (vooral leuk voor de merkenliefhebbers!) maar heeft ook een schitterend uitzicht over Parijs vanaf het dakterras. Zelf had ik Parijs nog nooit op deze manier gezien, dus het was extra leuk om eens vanaf een andere kant een foto van de Eiffeltoren te maken.

Nu we toch op het dak van Printemps stonden en aan het genieten waren van het geweldige uitzicht (en de zon die nog steeds geen plaats had gemaakt voor regenwolken!), besloten we ook maar meteen een lunch te nemen bij Deli-Cieux. Ik weet niet hoeveel hamburgers ik al heb gezien, maar ook nu kon ik het weer niet laten. Oké: die avond moest ik wel iets anders eten! 


Omdat ik nog nooit in het andere park van Parijs ben geweest en we nog steeds onze gekochte macarons op zak hadden, namen we de metro naar Jardin du Luxembourg. Yep, de zon scheen nog altijd en we hebben zelfs nog even een uurtje met onze benen in de zon gezeten! Heerlijk om op deze manier uit te rusten.

Hoe de macarons bevielen kun je ook lezen in m'n vorige artikeltje! Leuk weetje is wel dat deze hartstikke betaalbaar waren - en de plek waar we ze opaten was ook super!


Een echte planning voor de rest van de dag hadden we niet echt meer. We bezochten nog een winkel die ik graag wilde zien, liepen weer terug naar het Louvre en hebben daar weer wat foto's gemaakt. Omdat we nog wat tijd overhadden, namen we ook de metro naar de Eiffeltoren bij daglicht.

Uiteindelijk belandden we omdat het nog te vroeg was om te gaan eten op een terrasje aan de Place de la Bastille. We kregen allebei wel zin in een cocktail en namen de Cosmopolitan. Echt een heerlijk drankje!


Ik had geen flauw idee waar we in godsnaam konden gaan eten, tot er toch opeens een restaurantje in mijn gedachten kwam: Grazie! Een superhippe tent waar je de lekkerste pizza's kunt eten. En dat hebben we geweten. Wat een topadresje!

Na het eten hadden we niet echt een planning meer. We bezochten nog de Place de la République die nog altijd in het teken stond van de aanslagen van Parijs. Heel bizar om te zien, je krijgt er toch wel een beetje kippenvel van als je daar staat. We besloten dat we deze avond maar wat vroeger naar huis gingen. De wekker stond om kwart over 7 al voor de terugreis!


De terugreis was gelukkig veel fijner dan de heenreis van afgelopen zondag. Oké, ik ben wel een paar keer compleet verdwaald op Gare du Nord, maar uiteindelijk zat ik weer in de Thalys. Helemaal suf van de afgelopen dagen viel ik in slaap, kocht ik met mijn meest slaperige hoofd een broodje op Brussel Zuid en sliep ook weer de hele reis naar Roosendaal.

Toch had ik toen ik bijna thuis was echt weer even een besefmomentje. Zonder mijn blog, zonder dat ik ooit ben begonnen met laviededaphne, had ik nooit Brittany leren kennen en had ik dus zelfs nooit op dit moment in Parijs gezeten. Zo bijzonder en gek waar bloggen voor kan zorgen eigenlijk!Hoewel ik 's middags nog steeds helemaal suf was en het liefst wilde gaan slapen, had ik toch nog een vervelende klus. Toen ik in Parijs zat, kreeg ik namelijk een bericht dat mijn site offline was gehaald. Yep, te laat betaald, maar ik kon dus niet meer bij 'laviededaphne.nl' Na een hele tijd bellen met de helpdesk bleek er maar één ding op te zitten: ik kon hem voor 90(!) euro terugkrijgen. Dat ging ik toch niet doen! Na bijna 3 uur geworsteld te hebben met domeinen, kocht ik uiteindelijk - misschien maar voor tijdelijk - www.laviededaphne.com.

Daarna kon ik met een gerust hart beginnen aan het bewerken van mijn Parijs-foto's. Yay!

De volgende ochtend ging ik na een enorm lange nacht slapen weer richting werk. Er stond een dagje van 9 tot half 6 op de planning: heel pijnlijk voor mijn voeten die de afgelopen dagen kilometers hadden gelopen!

Gelukkig was het wel vol te houden en trakteerde ik mezelf ook nog op een lekkere lunch (ik heb immers in Parijs geen carpaccio gezien!). Het was een hele rustige dag, waarin ik weer veel informatie kreeg en ook wat nieuwe dingetjes heb geleerd. 


Zo plaatste ik vorige week nog een Instagramfoto dat ik zo benieuwd was naar het nieuwe boek van Anna Nooshin, kwam mijn moeder er toch nog deze week mee thuis. Ik kan niet wachten om er eindelijk in te beginnen!

Vrijdagmiddag probeerde ik nog wat outfits te maken met mijn nieuwe cropped top van Forever21. Ik kreeg ontzettend veel leuke reacties op bovenstaande snapchat die ik stuurde. Normaal vind ik zulke tops écht vreselijk, maar omdat mijn kokerrokken toch hoog aansluiten vind ik dat stukje buik niet eens zo storend.


Weer een middagje foto's bewerken en een artikel typen verder, was het alweer tijd om me klaar te maken voor een koopavond werken. Het zou hooguit vier uurtjes zijn, dus heel erg vond ik het niet.

Ik trok weer een jurkje aan (hij staat inmiddels bekend als 'de K3 jurk' onder mijn collega's) en stond een avondje op de werkvloer. Wel heel jammer dat het zo rustig was, maar gelukkig had ik nog een leuke avond om naar uit te kijken!


Ik plande namelijk spontaan een terrasavondje met een goede vriendin. Na eerst een voorzichtig wijntje bekeken we opnieuw de kaart en nam ik een Gin Tonic met stukjes aardbei. Jammieeee!

Later schoof nog een andere vriendin aan op het terras, dronken we urenlang drankjes, aten we loempia's en hebben we nog nooit zo hard gelachen. Wat een superleuke, spontane avond: ik hou ervan!


Zaterdagmiddag was ik een dagje in Breda, waarna ik 's avonds weer moest werken. Zaterdagavonden werken zijn vermoeiend en soms bijna onmogelijk, maar ik vind het altijd heerlijk om uit te kijken naar het moment dat je met z'n allen klaar bent. Ook nu was weer zo'n drukke en slopende avond, dus dat wijntje was weer extra verdiend!

Intussen was ik nog in dilemma of ik nog naar vrienden zou gaan of niet. Het was al half 1, ik zat al bijna aan de bar te slapen en ik zou nog tot sowieso 1 uur blijven zitten om nog met wat collega's te eten. De volgende dag zou ik ook weer een leuk dagje op de planning staan, dus ik kon het me niet veroorloven om wéér een kort nachtje te hebben. 


Zondagochtend was ik daar alleen maar blij mee, want die uurtjes slaap kon ik maar al te goed gebruiken. Tijdens het kiezen van mijn outfit maakte ik nog een flatlay en koos voor een zwarte rok in plaats van het spijkerbroekje op de foto. Dat laatste was toch iets te optimistisch voor regenachtig Nederland.

Toen ik wegfietste had ik ook al meteen zo'n gevoel dat ik heel erg aangestaard ging worden met mijn blote benen en sandaaltjes. Oeps! Maar heel koud was het niet eens, het zag er alleen op zo'n grijze dag misschien een beetje raar uit. 


Jaaa, eindelijk zag ik lieve Joyce weer! We wandelden eerst een héél lang stuk (echt langer dan verwacht) naar Coffeelicious op de Nieuwe Binnenweg. Het zaakje valt bijna niet op, maar het ziet er mega gezellig uit. Ook leuk is dat je lekker in de tuin kunt zitten! De kop koffie was in ieder geval absolutely delicious.

Stiekem had ik toch wel trek, dus bestelden we ook meteen een lunch. Joyce een tosti, ik ook een soort tosti met mozzarella, tomaatjes, oude kaas en pesto. Wat ik ook origineel vond, was dat er rode druifjes bij geserveerd werden. Heerlijk tegen de dorst en nog gezond ook!


Na onze lunch namen we toch maar de tram terug om onze voeten te besparen. Het shoppen kon eindelijk beginnen! Na wat bezoekjes aan Costes, H&M, Zara, Mango, Forever21, River Island, Pull & Bear, Bershka, Lush, Only, Monki (ben ik nog wat vergeten?) slaagden we allebei héél erg goed. De top op de foto kocht ik bij Pull & Bear en ik vind 'm echt supermooi.

Na een mega leuke dag was het op het station alweer tijd om afscheid te nemen. Ik ging echt weer met een happy en dankbaar gevoel naar huis: wat is het toch fijn om zulke dagjes te hebben! Op deze manier ga ik de lange zomervakantie echt wel doorkomen :)


Related posts

11 reacties

 1. Wat heb je toch altijd leuke fotoverslagen! Zeker XXL! Wat fijn dat je het zo gezellig hebt gehad met je vriendinnen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Parijs was helemaal geslaagd! Morgen ga je met me mee terug toch? Hahaha. Ook leuk dat je nog heb kunnen slagen in Rotterdam met Joyce!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk lang artikel, zo te zien heb je het enorm leuk gehad in Parijs! Wat maak je toch altijd weer mooie flatlays <3 En ik moest zo lachen om die lullige salade, hahahaha! Die top van Pull & Bear vind ik ook erg leuk trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lekker lange photo diary! Ik vind die van jou altijd zo leuk om te lezen :) Maar serieus, 90 euro om je domein weer terug te kopen? WTF.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij heb jij een heerlijke tijd gehad in Parijs!! Oh wow 90 euro om je domein terug te kopen?!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk overzicht weer! Je foto's zijn echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke blog en foto's! Wel balen dat je zo ziek werd :( Gelukkig is het weg getrokken en heb je het geweldig gehad in Parijs! Hele leuke foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeker XXL dit haha! Lekker hoor Parijs daar ben ik al heel lang niet meer geweest en toen ik er was, was het maar 1 kort dagje. Ik wil zeker eens terug echt heerlijk lijkt me dat. Ziet er gezellig uit op de foto's, en genoeg drankjes gedronken zo te zien haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto's voor naar te kijken, Parijs is zo mooi wil ik ooit ook eens naar toe :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb hem helemaal gelezen hoor, zoals beloofd! Ik vond het supergezellig gister en we moeten snel weer een nieuwe datum plannen. En waarom zijn jouw foto's altijd zo perfect? Hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik mistte je blog al! Gelukkig is hij er weer en kan ik weer reageren, hihi. Heel leuk overzicht om te lezen zo. Ik zag de vlog net bij Brittany en vond het superleuk om te zien wat jullie allemaal gedaan hebben! Parijs lijkt me zo mooi!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen