La vie de Daphne - Flatlays, Koningsdag & Eindelijk zon!

De laatste week van april is voorbijgevlogen. Het idee dat het alweer mei is en het steeds lekkerder weer wordt maakt me echt een gelukkig ...


De laatste week van april is voorbijgevlogen. Het idee dat het alweer mei is en het steeds lekkerder weer wordt maakt me echt een gelukkig mens. Net zoals mijn terugblik op afgelopen week. Zo vierde ik uitgebreid koningsnacht en -dag, zag ik na een jaar weer een vriendin en kon ik zondag eindelijk weer genieten van het heerlijke zonnetje!Maandag had ik eigenlijk de hele dag helemaal niets gepland (ook wel eens lekker!). Ik maakte 's ochtends deze flatlay en dit werd meteen mijn meest gelikete foto op Instagram ooit. Wow!

Waar ik nog wel moed voor verzamelde, was om te gaan hardlopen. En ik moest snel zijn, want het was al de hele ochtend aan het regenen en precies in het uurtje dat ik naar buiten wilde, zou het meevallen. Dacht ik. Ik kwam thuis met een nat pak en kon meteen weer voor de tweede keer douchen. Ach, niets is lekkerder na hardlopen in de regen dan een warme douche denk ik!


Dinsdag had ik ein-de-lijk weer iets op mijn blog ingepland en deze keer was één van mijn nieuwste blushes van Sleek aan de beurt. Zo ontzettend jammer dat ik nu niet meer naar V&D kan fietsen om iets van dit supermooie merk te scoren...

Later die ochtend lakte ik mijn nagels alvast oranje voor de verjaardag van onze koning..


... en om maar meteen in oranjesferen te komen at ik ook meteen een oranje-gedecoreerde donut erachteraan. Yummy!

Die middag ging ik samen met mijn moeder naar de stad. Niet eens voor mezelf, maar omdat zij nog op zoek was naar wat kleding en wel wat gezelschap kon gebruiken, ging ik natuurlijk graag mee. Selfie in de spiegel!


's Avonds was het tijd voor kings night! Doordat door het slechte weer het buiten-evenement was afgelast, was het in de kroegjes véél te druk. Na ruim 20 minuten in de rij te hebben gestaan was ik blij dat ik eindelijk binnen was. Ik kwam ook nog tussen de drukte een aantal collega's tegen!

Hoewel ik doodmoe was en wist dat ik de volgende dag een hele middag nog zou dansen, is het toch een superleuk en gezellig feestje geworden. Iets te gezellig denk ik, want toen ik de volgende ochtend wakker werd bonkte mijn hoofd enorm.


Maar daar probeerde ik me maar zo min mogelijk van aan te trekken. Het is tenslotte Koningsdag! Met de meest dikke wallen onder mijn ogen éver probeerde ik wat oranje outfitjes uit die warm genoeg waren voor de rest van de dag. Na alle weersvoorspellingen zou het op zo'n festival wel eens ijskoud kunnen zijn..

Om mijn outfit af te maken, was m'n moeder vorig jaar al creatief geweest en zette deze broche in elkaar. Superleuk voor op mijn witte jasje!


Nadat we al een keer de treintijd verschoven hadden en de volgende trein zelfs misten (en dus uiteindelijk pas een uur later dan gepland een trein hadden) kwamen we na een uur eindelijk in Den Bosch aan. Iedereen had na die lange treinreis al een inkakker - en toen moest het feest nog beginnen. Op naar Starbucks dus!

En zo'n café latte ging er op dat moment echt wel in! Leuk detail was dat ze bij Starbucks ter gelegenheid van Koningsdag helemaal in het oranje gekleed waren én kroontjes bij de namen tekenden.


Yes, eenmaal binnen op het festival kon de pret beginnen. Na het verkennen van het festivalterrein merkten we al dat de lucht buiten nog steeds erg donker was. Om die reden hebben we voor het grootste gedeelte lekker binnen gestaan. Prima muziek, fijne dansjes en ook heerlijke drankjes.

Maar ja, ook ik ben helaas ook he-le-maal natgeregend toen we naar de act van Afrojack stonden te kijken. Onze enige troost was dat we lang niet de enige waren die in die mega-bui stonden: samen met duizenden anderen sprongen we erop los en waren we die regen al snel weer vergeten.


Tegen een uurtje of half 10 werd ik toch wel moe. Zo'n dag waarin je het ijskoud hebt, constant aan het dansen bent, maar ook wijn tussendoor drinkt is écht heel vermoeiend. Toch werd ik overgehaald om ook maar te blijven tot het einde. Hoefde ik ook niet alleen naar huis (wat ik sowieso al niet zag zitten) en zag ik ook de eindshow. En man, wat was ik blij dat ik was gebleven, want wat waren Axwell & Ingrosso (van het nummer 'Sun is Shining') goed. En met dat vuurwerk erbij was het echt een hele mooie afsluiter!

Met ontzettend vermoeide benen liepen we met de mensenmassa richting het station, waar we deze keer wél blij waren met dat uurtje reizen. En oh.. kijk toch eens hoe onze broek en schoenen eruitzagen. Van mijn zwarte All Stars was niets meer te zien!


Hoe moe ik ook was, toch viel het me reuze mee met hoe laat ik eigenlijk wakker was. Toch had ik echt o-ve-ral spierpijn, en wist ik dat van hardlopen deze dag écht niet meer ging komen. Ik besloot lekker een dagje rustig aan te doen en bij te komen van een héle leuke koningsnacht en -dag.

En hoe kun je beter bijkomen dan met The Comforter van Lush? Ik moet trouwens echt opschieten met mijn badproducten van Lush opmaken, want eind deze maand is ons bad weg. Noooo!


Hoe vervelend ik het ook vond, toch moest er nog gewerkt worden die avond; en ook echt al om 17.00 uur, wat betekent dat ik om 16.00 uur al iets moet eten. En het ideale voedsel na een zware anderhalve dag? Een cheeseburger!

Off we go naar werk! Volg jij me trouwens al op Snapchat via @daaaaaphne?


Vrijdag sliep ik weer een beetje uit en had ik weer tijd om een flatlay te maken. Deze week heb ik er lekker veel kunnen maken en plaatsen op Instagram en ook su-per-veel lieve complimentjes erover ontvangen. Ik denk ook dat ik binnenkort maar weer een update ga geven over het hoe en wat rondom flatlays, waarom ik ze maak en waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Eerder maakte ik overigens al een artikeltje met flatlay-tips!
Ietsjes later kwam ook nog een foto online die gemaakt is door een fotograaf tijdens Kingsland. Blijft toch leuk; een foto in de verzameling erbij die niet met een telefoon gemaakt is!


Het was even flink pittig en ik heb er zeker een uur over gedaan om moed te verzamelen, maar daar ging ik weer. Op naar de volgende hardlooptraining van het schema dat ik van een collega kreeg. Deze keer stond er 5x6 minuten op de planning. Oh, wat voelt het goed als de allerlaatste tien seconden van zo'n 'training' in zicht zijn en je lekker (nog voor de bui losbarst) naar huis kunt.

Nog even een paar uurtjes rusten, een lekkere lunch en vervolgens mezelf opmaken. Sinds kort gebruik ik mijn nieuwe Morphe kwasten heel veel en ik moet zeggen: ik vind ze écht super!


Ik vervolg mijn weg richting Tilburg om op bezoek te gaan bij een vriendin die ik al een jaar niet had gezien! Shame on us, want dat is echt veeel te lang natuurlijk. Uiteindelijk hebben we onder het genot van ons bestelde eten lekker veel bijgekletst, en meteen maar afgesproken dat we dit vaker moeten gaan doen!

Onderweg in de trein naar huis genoot ik van de rust en de lege trein. Sommigen vinden het eng om na 23.00 nog in de trein te zitten, maar ik vind het daarentegen heerlijk!

Zaterdag was weer een typisch rustig-aan-doen-dagje. Ik ging mee om boodschappen, maakte weer wat foto's voor mijn blog en kletste gezellig nog een beetje met oma die op bezoek was.

Omdat ik toch nog best moe was (geen idee waarvan?) besloot ik lekker in bed met een grote kop thee YouTube-filmpjes te kijken. Lazy Saturday!


Gelukkig had ik 's avonds wel weer iets leuks gepland. Het was nog onzeker of ik moest werken, maar stiekem weet ik toch bijna altijd wel zeker dat als ik stand-by sta op m'n werk, dat ik dan niet meer hoef te komen. Snel nog even wat essentials of the day op de foto..

... en de stad in voor een lekker drankje met een vriendin. 


Zondag: de dag dat het na een hele grijze week eindelijk weer lekker weer zou worden. Een betere afsluiter van de week kun je niet hebben, toch?

En ja hoor, toen ik de gordijnen opendeed zag ik een stralende blauwe lucht en ook het zonnetje liet zich goed zien. Hoe kon het nu maar 14 graden zijn? Voor m'n gevoel leek het wel 20!


Om nog een beetje extra van het weer te genieten, was een terrasje ook helemaal geen slecht idee. En deze keer eens niet aan de wijn (want anders worden jullie ook gek van al die wijn-foto's, denk ik!), maar een heerlijke ice tea green.

Na een middagje zon lakte ik 's avonds mijn nagels weer van oranje naar één van mijn favo kleurtjes van KIKO: Nude en heb ik lekker de avond in bed doorgebracht. Fijn, zo'n zondagavond.

Related posts

11 reacties

 1. Wat een leuk verslag heb je er van gemaakt! Het weer was echt vervelend maar je moet het dan toch zelf leuk maken! Ik was daarna wel ook echt bekaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa wat ben je weer goed bezig met hardlopen! Ik trek zometeen ook mijn hardloop schoenen weer aan :) En wat ziet je koningsnacht er gezellig uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige feestweek :) En bleh, het weer was echt 3 x niks met Koningsdag. Wij hebben het niet uitgehouden tot het einde haha. Het was zo koud en brrr..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellige drukte zeg. Ik heb eigenlijk niet zo veel gedaan op Koningsdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er uit als een leuke week! Balen van de regen met koningsdag, maar fijn dat je alsnog hebt genoten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's weer je flatlays zijn weer awesome! I like! Leuk dat je naar Kingsland bent geweest daar wilde wij eerst ook heen maar toch niet gedaan. Je morphe kwasten zijn prachtig ik wil ook nog eens zo'n set kopen, die van zoeva zijn ook zo mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie flatlays maak je altijd :) vind ze zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet eruit als een hele leuke week!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt een leuke week gehad, wauwie je flatlays zijn zo mooi :o
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gezellige week heb je gehad zeg! En je flatlays zijn super, ga er mee door hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hou op met je mooie flatlays. Ben nog nooit zo jaloers op een artikel geweest haha! Trouwens, waarom gaat je bad weg ;o?

  BeantwoordenVerwijderen