Paper Bag van MYOMY

Al jaren sleur ik al mijn bagage mee in tassen van tussen de 20 en 40 euro. Grote tassen, kleine tasjes of zelfs tassen die je naar aanle...

Al jaren sleur ik al mijn bagage mee in tassen van tussen de 20 en 40 euro. Grote tassen, kleine tasjes of zelfs tassen die je naar aanleiding van een supermarkt-spaaractie kon kopen. Ik vond toch echt dat het tijd was voor iets leukers, iets groters en iets wat ook al heel lang op mijn wish list stond. Ik heb het over mijn allereerste Paper Bag!


De prijs hield me voortdurend tegen, maar toch stond ik elke keer naar deze prachtige tassen te kijken wanneer ik weer in een tassenwinkel stond. Ik had er al een aantal mensen mee zien lopen, maar sprak mezelf altijd tegen met het feit dat ik zo'n 'duur ding' toch niet nodig zou hebben.

Toch is dit dus veranderd. Ik werd verliefder en verliefder op de paper bags van MYOMY. Tassen die duurzaam en fairtrade geproduceerd zijn en zijn geinspireerd op het papieren tasje van een zwerver in de tram. Heerlijk zacht leer en gedesigned door Nederlands ontwerper Ramon Middelkoop. Kan het allemaal nog mooier?

Ja, dat kon zeker. Toen ik eenmaal de tas had besteld via Bol.com en hem al de volgende dag in handen had, vond ik het allemaal nog zoveel mooier. De details en afwerkingen zijn werkelijk waar schitterend. Van de letters 'My Paper Bag' op de voorzijde van de tas, tot de kartels aan de bovenkant en onderkant van de tas en het leuke metalen plaatje met 'MYOMY' erop: alles is prachtig!

Welk model ik koos? De Long Handle Zip in de kleur Original. Ik had in de tassenwinkel de lichtste kleur (Blond) vast, maar viel toen helaas op zeer goed zichtbare krassen op de tas. Na een flinke discussie met de verkoper besloot ik toch om het flinke bedrag liever te willen uitgeven aan een volledig nieuwe tas, en was toen ook extra blij dat 'ie geleverd werd zonder maar één beschadiging!

De tassen zijn ook te koop zonder rits, maar natuurlijk vind ik het wel fijn om een rits in mijn tas te hebben (ik moet er niet aan denken dat iedereen bij mijn spullen kan). Overigens ook een erg fijn weetje: mijn Macbook Air van 13 inch past erin: yes! Niet dat ik nu nog naar school hoef, maar wie weet... bij een toekomstige werkplek :)

Het was absoluut een investering, maar wel eentje waar ik nog heel lang plezier van ga hebben en waar ik nog heel lang trots op ga zijn. Ik vind het de laatste dagen geweldig om de deur uit te gaan met mijn tas. En daarbij is zo'n nieuwe tas al helemaal handig nu de nieuwe regeling is ingegaan dat winkels geen plastic tasjes meer mogen weggeven: ruime genoeg!

De MYOMY Paper Bag is te koop op de webshop van MYOMY, bol.com en in een aantal lederwaren-winkels. Deze Long Handle Zip in de kleur Original kost €169,99.

Related posts

20 reacties

 1. Ik ben zó jaloers! Wat zijn de paperbags prachtig, en de kleur die je hebt uitgekozen is ook eentje die bij zoveel outfits zal gaan matchen. Het is dan inderdaad wel een hele smak met geld en iets waar ik ook voor zou moeten sparen, maar je gaat er denk ik heel veel plezier van hebben. Ga jij nog maar even pronken met je mooie tas, hihi! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, deze vind ik zó onwijs mooi! Het is inderdaad wel een investering maar dan heb je ook een echt leren tas die fairtrade is. En deze kleur en het model zijn ook wel tijdloze klassiekers, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige en mooie, tijdloze tas. Vind de prijs alleen voor een tas iets te veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar het is echt een mooie tas! Ben eigenlijk nu ook benieuwd naar de andere varianten haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dit zulke prachtige tassen! De prijs is iets wat mij ook tegen houdt, hihi. Je hebt een supermooi model gekozen. Zelf zou ik ook voor een tas met rits gaan. Niet alleen omdat anderen dan niet 1-2-3 bij mijn spullen kunnen komen, maar ook om de regen enigszins tegen te houden, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een toffe gedachte erachter, leuke tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is echt een plaatje! Heel veel plezier er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een plaatje zeg! Ik sjouw eigenlijk ook alleen goedkopere tassen mee. Maar deze vind ik zo leuk! Alleen de prijs vind ik niet zo leuk haha. Ach, misschien ooit op een dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord (oeps) maar ik vind het een mooie tas die je tijdloos kan gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed dat je het uiteindelijk toch hebt gedaan! Vorige week deed ik ook nog even mijn duurste aankoop van het jaar.. Een cowboybag! (Slik, 160 euro) Maar ik weet zeker dat hij iedere cent waard zal zijn. Al moet ik eerlijk toegeven dat de prijs mij ook al wel 3 jaar tegen hield om hem daadwerkelijk te kopen. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een gave tas! Heel mooi. De naam IND ik ook zo leuk, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij is héél tof, wel duur. Ik doe het meestal met goedkope canvastasjes :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ziet er goed uit zeg maar wel heel duur!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Echt een plaatje! Ik snap dat je hier blij mee bent <3 Met zo'n tas heb je wat anders dan anders. Pretty!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ahhh tof dat je hem eindelijk hebt! Paper bags zijn zo leuk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tijdens het lezen van je artikel werd ik toch echt wel nieuwsgierig naar de prijs. Het is wel echt prijzig! Maar ik ken dat gevoel zo hard dat je al maanden iets wil en dan eindelijk hebt.

  BeantwoordenVerwijderen