Mijn eerste fotografie-uitprobeersels

Hoewel ik nu al een aantal jaren druk bezig ben met mijzelf ontwikkelen op het gebied van fotografie, ben ook ik een keer begonnen. Dat ...

Hoewel ik nu al een aantal jaren druk bezig ben met mijzelf ontwikkelen op het gebied van fotografie, ben ook ik een keer begonnen. Dat deed ik eerst met een kleine Kodak compactcamera en vervolgens met mijn allereerste spiegelreflexcamera van Sony. Omdat ik al zo vroeg begon met fotograferen (ik geloof dat ik net 15 was) heb ik ook een aantal oude foto's opgezocht. Vandaag zien jullie hoe mijn liefde voor fotografie allemaal begon...

Alle foto's zijn van het jaar 2008 t/m 2010


Mijn meest lugubere foto uit dit rijtje is er toch wel eentje die ik maakte tijdens een bezoek aan het American Cemetery in Normandie. Duizenden witte kruizen en een enorm donkere lucht maakten dit tot een opmerkelijk en bijzonder bezoekje.

Een andere foto waar ik destijds best trots op was, was op deze die gemaakt is tijdens een zonsondergang op een strand in Frankrijk. Ik geloof dat ook dit tijdens de vakantie in Normandie was. Al die vervallen strandhuisjes vond ik er zo gaaf uitzien!

Dit was één van de eerste testfoto's die ik maakte met mijn Sony Spiegelreflex. Ik weet nog goed dat ik deze foto 'Best Friends' noemde op mijn DeviantArt-account. Best een aardige foto, al zeg ik het zelf!

Ja, ook het portretten maken begon al vroeg. Ik ben ooit begonnen met foto's maken voor mijn Hyves-profiel en vond het oude effect dat ik toen kon maken via een programma op mijn laptop ontzettend gaaf. En oh, vreselijk hoe dik ik mijn ogen opmaakte! Ik schreef er al iets over in Make-upliefhebber v.s. Beautyblogger zijn; zie hier dus het resultaat!

Foto's van de lucht, zon of wolken maken vond ik ook geweldig om te doen. Zo was ik ook best trots op deze, die net lijkt alsof 'ie uit een vliegtuig is gemaakt! Met enkel mijn Kodak compactcamera heb ik dit beeld vast kunnen leggen vanuit mijn zolderraam.

Een andere foto met mijn Kodak cameraatje was er eentje waar ik voor het eerst wat probeerde te experimenteren met licht. Omdat mijn bureaulamp eigenlijk het enige licht was wat ik in huis had, waagde ik de gok en zette dit plaatje met kleurpotloden in elkaar.

Een andere foto waar ik stiekem nog best een beetje trots op ben (vooral omdat het één van de eerste met mijn spiegelreflex was), is deze van een aantal prachtige witte bloemetjes. De hele zachte sfeer in de foto vind ik zo rustgevend, het is net een klein schilderijtje!

Mijn eerste 'dieren'foto werd natuurlijk ook een feit. Hoewel ik er nooit echt verder op doorgegaan ben, vond ik het fotograferen van snel bewegende diertjes zoals deze wesp nog een hele uitdaging. Best mooi gelukt met die geel-accenten die ook terugkomen in het plantje!

Oké, toegegeven: het is niet mijn meest mooie foto, maar toch vind ik hem ergens heel bijzonder. Hij is namelijk op de brug richting de Big Ben in Londen gemaakt en hij is onbedoeld bewogen. Er kwam namelijk net een typische rode dubbeldekker voorbij, die je nog net in alle lichtstrepen kunt ontdekken. Ik denk dat ik de foto nog mooier had gevonden als de achtergrond wat scherper was geweest!

Mijn foto's op Hyves waren het meest 'bekend' om het spelen met licht en schaduw en ook deze is daar weer een voorbeeld van. Ik vond het echt heel om met het zonlicht creatieve foto's te maken en om de rest van de foto zoveel mogelijk schaduw te laten bevatten.

En nog eentje van de wesp! Ik weet nog wel dat ik misschien wel een halfuur bij dezelfde plant heb gezeten en uiteindelijk op deze en de andere foto eindigde. Volgens mij toch echt wel twee lucky shots!

Related posts

14 reacties

 1. Wauw! Wat een gave foto's heb je in de loop der jaren gemaakt! Echt leuk om te zien! Ik hoop dat ik dit jaar ook echt een goede camera kan aanschaffen! :) liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En zo begon het allemaal. Nu ben je een echte pro!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij hebt echt wel stappen gezet in al die jaren. Je bent zeker goed geworden, ik vind je foto's altijd prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gave foto's! Ja, Hyves was toen helemaal die shit haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's zeg!! Leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah, wat gaaf! Hele mooie foto's heb je gemaakt! Ik wil me ook weer meer bezig gaan houden met fotografie. Is zo leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige foto's.. ik vind die met die huisjes enorm mooi. Ik wil ook van die oudere camera's maar bij mij in de buurt zijn ze echt onvindbaar- zelfs met een kleedjesmarkt ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohh, wat een mooie foto's maakte je toen al! Zelf ben ik momenteel 15, en ook al volop bezig met het ontwikkelen van fotografieskills. Heel tof om te zien hoe dat zo is ontwikkelt bij jou! Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat maakte je een aantal jaar geleden al hele mooie foto's! Hyves weet ik ook nog wel, dat was echt helemaal geweldig toen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw Daphne dit moet je echt vaker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk om die foto's te zien en ze zijn echt wel mooi! X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk artikel! Super leuk om te zien hoe je begon met fotograferen. Wat een mooie foto's. Ook leuk dat er achter ieder kiekje weer een verhaal zit he? Ik heb mezelf twee weken geleden getrakteerd op mijn eerste spiegelreflex (had tot voorheen een systeem camera) dus ik kan nu beginnen met fotografie ervaring opdoen.

  BeantwoordenVerwijderen