La vie de Daphne - Schoolfrustraties & Een hoop cadeautjes!

Hoe langzaam ik vorige week vond gaan, hoe snel deze week weer voorbij is gevlogen. Kerst en nieuwjaar komt steeds dichterbij, en zo ook ...

Hoe langzaam ik vorige week vond gaan, hoe snel deze week weer voorbij is gevlogen. Kerst en nieuwjaar komt steeds dichterbij, en zo ook de inleverdatum van mijn scriptie. Spannend, en de laatste loodjes wegen echt het zwaarst. Deze week verwende ik mezelf met een nieuw jurkje en sieraden, was ik onverwacht een avondje vrij en deed ik ook eindelijk mijn kerstinkopen!

Ja hoor, maandag was het weer Adele-tijd. Opnieuw installeerde ik me om 10.00 voor de computer en had in totaal 4 browsers aanstaan. Zenuwslopend toen ik zag dat het balkje wel héél dicht bij het einde kwam. Helaas was het me uiteindelijk alweer niet gelukt, maar ach. Deze maand is stiekem al duur genoeg!

Daarna kon ik er ook smakelijk om lachen. Vooral door een aantal memes die al rond werden gestuurd, waaronder deze die ik echt grappig vond!


Ik verzamelde weer een aantal mooie spulletjes bij elkaar en probeerde weer wat foto's ervan te schieten. Overigens heb ik over het maken van dit soort foto's die week een artikel online gezet. Misschien wel heel leuk om te lezen voor als je ook zulke foto's wil maken!

De rest van de dag heb ik misschien wel 10 pogingen gewaagd om aan mijn scriptie te werken, maar ik voelde me die dag echt niet lekker. Die avond ben ik dan ook op tijd in mijn bedje gedoken en besloot er de volgende dag maar voor te gaan..


Jammer genoeg werd dat ook niet zo'n succes. Ik kan me op woensdagen, donderdagen en vrijdagen altijd een stuk beter concentreren dan het begin van de week! Supervervelend..
Wel kwam die dag het artikel van het boek Paris versus New York online op mijn blog: een boek vol illustraties van tegenstellingen en vergelijkingen tussen twee hele toffe steden (zeker een aanrader!)

Ergens die middag ontving ik ook al mijn allereerste kerstcadeautje van Kim, en ik vond het stiekem wel erg lastig om 'm te laten staan tot en met kerst. Vandaar dat ik aan haar vroeg of ik al een kijkje mocht nemen en dat mocht :) :) :) I'm a very, very happy girl.


Poging 1466. Het wordt bijna een saai aanzicht, mijn laptop steeds met datzelfde document open. Gelukkig had ik er deze keer een overheerlijke appelflap bij, YUM!

Ik vond ook nog wat tijd om foto's te maken van mijn nieuwe blush die ik laatst bij Trekpleister scoorde en er een artikeltje over te typen voor het einde van de week. Stiekem was ik best trots op mijn foto's en werd ik ook héél erg blij van het effect dat deze blush gaf!


Net toen ik dinsdagavond wilde gaan slapen, kreeg ik een enorm vervelend mailtje van de afstudeercoordinator dat ik nog steeds geen definitief besluit had ontvangen voor mijn derde scriptie-kans, en dat dit op 5 januari besproken wordt door de examencommissie. Uhm.. pardon?! Ik had het op dat moment echt niet meer. Mijn verzoek is al zo'n twee maanden geleden ingediend, en pas volgende maand zou er tijd zijn, slechts 6 dagen voor de deadline?

De volgende ochtend ben ik dan ook lang bezig geweest met mailen, bellen en frustraties uiten tegen iedereen (en ook op Facebook; ZO boos was ik). Ik heb geen goed woord meer over voor mijn school, ik vind het zo bizar dat ze me zo in onzekerheid laten. Voor hetzelfde geld ben ik al die tijd keihard aan het werken voor niks en krijg ik straks dus te horen dat ik mijn derde kans niet eens krijg. Hoe verschrikkelijk zou dat zijn? Al die leuke dingen die ik de afgelopen tijd af heb moeten zeggen, het feit dat ik helemaal niet zoveel tijd met mijn vriend of vriendinnen door kan brengen, bezoekjes aan de stad die me al een schuldgevoel opleveren etc. Ik zou echt niet meer weten wat ik zou moeten doen..


De rest van de dag zat ik er echt mee. Mijn hele woensdag was verpest en het hele gedoe bleef in mijn hoofd spoken. Nu hebben ze me wel verteld dat ik 'gewoon' moet zorgen dat mijn scriptie af is en dat ik 'gewoon' door moet gaan met het volgen van de begeleiding, maar ze hebben echt geen flauw idee hoe makkelijk gezegd dat is.. Maargoed. Time for tea. Maar een smaakje kiezen tussen alle 1000 soorten die we hebben staan is bijna onmogelijk!

Hoewel ik er erg tegenop zag door deze rotdag, moest ik toch weer gaan werken. Hup, de kou in (met enorme wallen, wow!), op naar weer een avondje in het restaurant. Tot ik om 20.00 opeens onverwacht te horen kreeg dat ik bij een vergadering in de zaal moest staan. Terwijl ik zoiets nog nooit heb gedaan en niet eens kan! Ik werd dus nogal aan mijn lot overgelaten, maar als ik er zo op terugkijk heb ik alles aardig goed op weten te lossen. Helaas was ik een stuk later klaar dan de meiden die nog wel in het restaurant mochten staan, maar tja, dat moet dan maar. Deze dag kon toch niet heel veel erger worden.


Donderdag werd gelukkig al een stukje productiever. Heel verrassend weer, zo'n scriptiefoto (haha!)

Ik probeerde intussen ook wat van mijn nagellakjes uit te zoeken en verbaasde me er eigenlijk over hoe weinig glitternagellak ik heb! Dat wordt nog wat deze feestdagen - geen feestdagen zonder glitters!


Omdat ik sinds deze week zo vroeg gewekt wordt - twee huizen verder beginnen ze elke ochtend om 8.30 met klussen en ik hoor het op zolder alsof het geklus in mijn eigen kamer is - heb ik altijd genoeg tijd voor andere dingen buiten mijn scriptie. Foto's maken dus! Nog steeds een superleuke hobby en ik vind het leuk om te zien dat mijn foto's altijd zo goed worden ontvangen op Instagram <3

In de avond stond er weer een dansles op het programma. Op de foto zijn we bezig met een ontzettend moeilijk stuk dat ik maar niet onder de knie krijg (volgens mij sta ik hier - tweede van links - ook keihard te lachen omdat het wéér mislukt), maar hee: een uurtje beweging is ook goed. 


Jaaa, eindelijk kwam mijn langverwachte I<3Make-up hartjesblush online en ein-de-lijk kon ik 'm gaan gebruiken (want ja, struggles van een blogger en producten waar nog foto's van gemaakt moeten worden).

Ook hadden we sinds een dag ervoor een kerstboom en waren alle kerstspulletjes weer naar beneden gehaald. Hoewel ik de boom zelf niet zal optuigen, vind ik het heerlijk om tussen al die spulletjes te kijken en er een lekkere kerstachtige foto van te maken. Let Christmas begin! <3

Ik ging die middag maar weer een beetje proberen te werken aan mijn scriptie. Ik moest wel, want ik wist niet of ik die avond zou moeten werken. Ik was namelijk op stand-by gezet, wat betekent dat je tot 19.00 opgeroepen kunt worden als ze je nodig hebben. Stiekem hoopte ik natuurlijk op een avondje vrij, maar toch hield ik de hele tijd in mijn achterhoofd dat ik misschien nog wel die avond op de werkvloer zou staan.

Ik werd die middag ook blij verrast door de bel die ging met mijn pakketje van Boohoo. Ik had maandag een wat langere jurk besteld (tot op de knie, soort kokerroklengte dus), en de leverdatum zou pas de week erop zijn. Superleuk dus dat ze het nog voor het weekend hebben kunnen leveren, top!

En yesss, ik kon er om 19.15 wel vanuit gaan dat ik die avond vrij zou zijn, ik had immers niets meer gehoord en kon dus het avondje bij vrienden thuis voortzetten! Voordat ik naar mijn vriend fietste bracht ik ook nog een bliksembezoek aan de stad, waar ik eindelijk de oorbelletjes vond die ik al een tijdje op het oog had.

Eerst heb ik nog een uurtje gezellig bijgekletst met vriendlief en daarna vertrokken we via supermarkt (drankjes, of course) richting vrienden van ons. Het werd een stuk gezellig er en later dan ik dacht, en ik werd na een tijdje toch wel erg moe. Ik was ook even vergeten dat ik al sinds 8.30 (thanks, klussers) wakker was en dat ik die dag toch best veel ondernomen heb. Toen ik om 2.15 in bed aanbelandde was ik dan ook zo vertrokken. 

De volgende ochtend kon ik mijn nieuwe oorsieraden bij daglicht op de foto zetten. Twee keer staaf-oorknopjes en mijn eerste ear-cuff met een knopje. Weer eens wat anders, maar ik ben er echt héél erg blij mee. Af en toe jezelf blij maken mag, toch?

Zaterdagavond stond ik natuurlijk niet stand-by: er moest gewoon gewerkt worden. Ik had alleen geen flauw idee hoe druk het zou worden en of er veel groepen zouden zitten. Vooral dat laatste zorgt er altijd voor dat je er vanuit kunt gaan dat je laat klaar bent. Tussen het werken door hoorde ik zelfs dat over die avond werd gezegd dat het een repetitie voor Kerst zou worden. Nee toch!? Het was inderdaad heel erg druk, maar het feit dat we al om 0.15 klaar waren zegt genoeg over hoe snel alles is gegaan. En het feit dat ik pas om 3.00 in bed lag zegt denk ik ook genoeg. Wat een gezelligheid na werktijd!

De volgende ochtend werd ik wakker en tot mijn verbazing waren ze wéér om 8.45 begonnen met klussen. Op zondag! Doodmoe werd ik wakker en bekeek ik nog even m'n brandwond die ik die avond ervoor had opgelopen. Pff, dat wordt nog een lelijke plek denk ik.

Ik ruimde hier en daar wat spulletjes op, want die middag zou het na mijn cadeau-inkopen toch weer een rotzooi worden. Tijdens mijn opruim-momentje kwam ik twee van mijn oude telefoons tegen: een iPhone 4 en iPhone 5, waarvan ik er geloof ik nog maar ééntje aankrijg. Ik ben nu in ieder geval helemaal happy met mijn 6!

Mijn moeder en ik trotseerden de kou voor de koopzondag in onze woonplaats. Gelukkig waren we er al voordat de drukte begon, dus de meeste inkopen konden we doen zonder lang in de rij te staan. We hadden na een hoop winkels en cadeautjes verder best wel honger gekregen, maar dat was ook niet gek: het was al 14.00! Een heerlijk saucijzenbroodje en appelpunt later kochten we de laatste dingetjes en was het tijd om naar huis te gaan..

... en om alles in te pakken. Ik moet toegeven dat ik nog steeds niet helemaal klaar ben met alles en dat ik écht geen prijs voor mijn inpakkunsten verdien. Ik ben er nu eenmaal nooit een ster in geweest. Maar hé, het is met liefde gedaan <3

Related posts

16 reacties

 1. De foto's van de blush zijn ook zooo mooi! Hele mooie flatlays heb je ook weer gemaakt, alles lijkt op jou foto's gewoon bij elkaar te horen. Belachelijk trouwens ook weer, van je opleiding. Ik snap niet dat zoiets gewoon kan op hogescholen.. ik heb trouwens ook het idee dat ze niet begrijpen wat voor impact dit maakt op ons leven, ik heb ook last van dat schuldgevoel wanneer ik eens wat anders doe, ZO vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zal ik het voor je inpakken met mijn Douglas-skills? Haha! Leuke diary! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vervelend dat geklus elke ochtend maar daardoor heb je wel meer aan je dag omdat je zo vroeg wakker bent. Ik duim voor je dat ze je 3e poging goedkeuren! Ik vind het belachelijk dat ze het zo laat pas gaan bespreken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk overzicht weer. Ik vind je foto's echt zo mooi ik moet maar eens je artikel erover lezen. Succes nog met je scriptie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op het nieuws over je scriptie en het werken aan je scriptie na, heb je er wel een leuke week van gemaakt volgens mij! Af en toe iets anders doen tussendoor (zoals prachtige foto's maken <3) is ook goed om daarna weer keihard aan het werk te gaan. Ik hoop dat je snel wat hoort over je scriptie. En succes met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Scholen... (grr) Ik ben blij dat je je cadeautje zo leuk vind <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's weer! Pfff, ik dacht dat mijn school vreselijk was, maar als ik dit allemaal zo van jou lees.. vreselijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige foto's!! En die school, pff jezus! Hoe durven ze? 6 dagen voor de deadline dat is echt onmogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie foto's maak je altijd! Echt belachelijk van je school! Kunnen ze toch niet maken..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Altijd leuk zo'n overzicht, ik hou ervan! en wat belachelijk van je school ik had ook zo'n school die dingen voor mij onmogelijk maakte en een deel van mijn toekomst heeft verpest.. vreselijk

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zelfs ik krijg de kriebels van jou school, wat vervelend allemaal (licht uitgedrukt!!). Maar verder ziet het erna uit dat je een hele leuke week hebt gehad. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou ook woedend zijn. Echt super K*T voor je . Je hebt verder gelukkig wel een leuke week gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige foto's, wat belachelijk van je school! Maar gelukkig heb je toch nog een fijne week gehad :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wil nog steeds die blush graag hebben! Ik heb hem eens weggegeven bij een winactie, maar zelf heb ik er nooit een gehad en nu krijg ik nog meer zin om er een te kopen haha. En nogmaals: enorm kut van je school.... ik moet er niet aandenken als dat mij zou gebeuren, wat een stress :s En die brandwond gaat wel weer weg hoor! Wel na een paar maanden pas, maar hij blijft gelukkig niet zitten haha. Met mijn werk loop ik ook altijd dat soort brandwonden op

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ziet er uit als een leuke week! En heel veel succes met je scriptie! Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat weer een leuk overzicht! Iedereen die ik tot nu toe heb gesproken, heeft geen adele tickets weten te bemachtigen! Meh!

  BeantwoordenVerwijderen