La vie de Daphne - Bloemen, Kerstjurkje & Cadeautjes!

De weken lijken echt in een oogwenk voorbij te gaan; ongelooflijk dat het deze week alweer kerst is en alweer de één na laatste maandag v...

De weken lijken echt in een oogwenk voorbij te gaan; ongelooflijk dat het deze week alweer kerst is en alweer de één na laatste maandag van het jaar! Om nog even terug te blikken op afgelopen week, verzamelde ik weer alle foto's. Bereid je voor op een aantal leuke cadeautjes, mijn kerstjurkje en een supermooie bos bloemen!Maandag werd ik een beetje wakker met een dipje. Weer een week voorbij en weer een week dichter bij die gevreesde deadline terwijl ik amper meer overzicht heb van wat er nog moet gebeuren aan mijn scriptie. Het zit ook allemaal niet mee! Net toen ik weer een start wilde maken en het documentje wilde openen, ging opeens de deurbel. Stond daar vriendlief met een mega bos bloemen!

En bloemen.... daar kun je me altijd wel weer happy mee maken! Het was nog een heel gestuntel toen we probeerden om 3 cm aan de onderkant af te snijden en dit is helaas ook niet meer gelukt, wat ervoor heeft gezorgd dat de 'beschadigde' bos bloemen er nu, een weekje later niet heel vrolijk meer bijstaat. Oeps!


Dinsdag stond er weer een ritje Den Haag op de planning. Alle essentials verzamelen en op naar..

.. het station, waar ik heerlijk van die 10 minuutjes wachten heb genoten in het ochtendzonnetje. Heerlijk dat het nog niet zo koud is in December en dat je de hele tijd met je jas open kunt lopen!


In Den Haag was de begeleiding weer niet heel erg bijzonder, maar ach: het houdt me ook weer van de straat (of eigenlijk: uit huis, haha). Hier sta ik terwijl het buiten alweer een beetje begint te schemeren op de tram te wachten voor de lange reis naar huis begon.

Toen ik eindelijk thuis was - want zo'n reis duurt echt mega lang - was het nog net licht genoeg om mijn 3 favo boeken op de foto te zetten. En hoe toevallig dat deze boeken ook allemaal een zwart/wit rug hebben. Ik vond het wel een leuk aanzicht!


's Avonds kakte ik helemaal in en is er van die scriptie dan ook weinig meer terecht gekomen. Vooral omdat ik er opeens weer achterkwam dat ik nog geen kerstjurkje had en de tijd begon te dringen! Ik heb misschien wel 2,5 uur lang alle denkbare webshops afgestruind, tot ik bij Wehkamp dit prachtige jurkje met goud gehaakte bovenkant van Only zag. En huh, alle maten behalve 34 waren al uitverkocht - dit moest wel voorbestemd zijn!

Ik wist niet hoe snel ik moest afrekenen en mijn geluk werd nog extra bestempeld toen ik naar mijn vriend een linkje wilde sturen van de jurk die ik zojuist gekocht had. Wat bleek? Uitverkocht! Ik had dus gewoon het allerlaatste jurkje te pakken, yessss!


Woensdagochtend stond ik ietsje eerder op omdat ik er wel voor een groot deel een productieve dag van wilde maken. Mijn 'flatlay of the day' (moest stiekem wel glimlachen bij het bedenken van deze term) bevatte deze keer lekker veel retro items: een LP, oude camera, oude speelkaarten en mijn retro horloge van Casio.

En wat ook erg leuk was, was dat mijn jurkje er al was! Ontzettend snelle levering en het jurkje zat daarnaast ook nog eens als gegoten. Is dit te mooi om waar te zijn? Eindelijk eentje gevonden die ik echt geweldig vind!


's Avonds moest ik weer een avondje werken. De laatste paar woensdagen zijn me helaas best tegengevallen, en ook deze zou weer best pittig worden omdat ik maar met één andere collega stond. Het werd allemaal nog een tikkeltje erger toen ik een record-aantal aan glazen kapot liet vallen en me maar moest blijven verontschuldigen ervoor. Vreselijk vond ik het.. Gelukkig wilde mijn collega het overnemen, hoewel zij ook nooit met drankjes loopt. Zelf moest ik, net als de week ervoor, weer de groep mensen in de zaal overnemen achter de bar.

En tappen kan ik ondertussen wel, en het was dubbel zo gezellig omdat het de Stichting Carnaval was! Genoeg bier en Schrobbeler geschonken dus, maar toch was ik wel blij dat iedereen eindelijk weer uit 't zaaltje weg was en ik kon beginnen met opruimen.

Later kwam ik ze ook nog eens allemaal aan de bar voorin het restaurant tegen, en toen bleek dat er ook nog eens iemand jarig was! Ik kwam op het geniale idee om voor hem een sterretje te regelen om met z'n allen nog te zingen om 0.15. Leuke afsluiter!

Donderdag zou ik eigenlijk weer naar Den Haag gaan, maar de les was naar een véél te vroeg tijdstip verplaatst wat met de trein echt niet haalbaar was (en oké: ook omdat ik gewoon best moe was vanwege het pas om 1 uur slapen). Hierom maakte ik er een lekker productief dagje van thuis waarin ik alles weer op een rijtje probeerde te krijgen.

Tussen dat werken door kon er ook nog wel een heerlijke zelfgemaakte tosti vanaf. Wat kan ik hier toch van smullen zeg!


Waar ik nog wel altijd moeite mee heb, is zeggen dat het einde in zicht is. Want voor hetzelfde geld haal ik het alweer niet en denk ik alweer te snel dat ik 'vast wel' ga slagen. Wel komt er naar mijn gevoel steeds meer vorm in mijn scriptie; laat drie keer scheepsrecht zijn!

Gelukkig stond er 's avonds weer iets leuks op het programma: de finale van Expeditie Robinson. Mijn favoriet Anna heeft in de finaleproef een tijdje voorop gelopen, maar het werd pas echt spannend toen tijdens het laatste onderdeel iedereen gelijk stond. Toen uiteindelijk Amara won, was ik stiekem best teleurgesteld, maar ach: toch ook wel verdiend hoor!


Vrijdag kon ik het niet laten om alvast een kleine sneak peek te geven van een product waar ik ontzettend blij mee ben (kun je al raden wat het is?) en waar binnenkort een review online komt. Het is namelijk iets wat ik heb gekregen van een ontzettend lieve medeblogger! Nieuwsgierig geworden? In één van de foto's hieronder laat ik nog eens alles zien!

Voor mijn moeder moest ik die middag nog wat foto's maken van mini-boeken in deze twee leuk versierde potten. Ik kreeg er stiekem wel een beetje inspiratie door en besloot een aantal van mijn favo Essie lakjes te fotograferen!


Toen ik om stipt 17.00 uur aan mijn avondeten zat omdat ik om 18.00 moest gaan werken, kreeg ik opeens weer een WhatsAppje van mijn baas. Of ik weer stand-by wilde staan tot 19.00. De vorige keer kreeg ik het een avond van tevoren te horen, en nu zat ik al aan mijn eten! Een beetje teleurgesteld dat ik was, besloot ik maar die tijd uit te zitten. Stiekem wist ik al dat ik die avond toch wel vrij zou zijn, en toen dit uiteindelijk ook zo was besloot ik lekker de avond door te brengen bij mijn vriend. Het werd een typische lazy avond die we al héél lang niet meer hebben gehad. Drankjes, tv, de chocoladeletter van zijn werk en...

.. om 1.00 nog een pizza met ham en salami. Want ja, die traditie van pizza na het drankjes doen moet wel voortgezet worden natuurlijk! 


De volgende dag plaatste ik een foto op Instagram met alle cadeautjes die ik van lieve Joyce, Bernadet en Kim had gekregen. We deden met z'n viertjes een Christmas beauty-swap waarbij we elkaar allerlei kleinigheidjes en cadeautjes toestuurden die te maken hebben met.. beauty <3 Echt superleuk om te doen en ik ben zelf ook heel erg blij met alles wat ik heb gekregen!

's Middags gingen mijn vriend en ik nog naar de stad om de laatste cadeautjes bij elkaar te zoeken. Het was met al die drukte nog een hele opgave om leuke dingetjes te scoren, maar met een fijne tussenstop met saucijzenbroodje was het gelukkig wel heel gezellig!

Zelf scoorde ik nog een prachtig oogschaduwpalette van een merk dat ik altijd al heb willen uitproberen. Wanneer ik dus van alle stress af ben, of wanneer ik een gaatje vind om 'm te reviewen, kunnen jullie dit palette zeker op mijn blog verwachten!

's Avonds moest er natuurlijk weer wel gewerkt worden, en gelukkig stonden we met genoeg personeel. Het was zoals gewoonlijk weer ontzettend druk en tegen het einde liepen we met z'n allen krom van de pijn in onze voeten/benen/rug/pols/vul maar wat in. Erg fijn als eindelijk iemand roept: jongens, we zijn klaar!!! - en je dus uiteindelijk aan een welverdiend wijntje zit. Mmmm!


Zondag sliep ik eerst gi-gan-tisch uit. Echt, ik werd gewoon helemaal gedesorienteerd wakker en wist even niet meer welke dag het was. Gelukkig wist ik dat het een heerlijke vrije zondag zou worden. Ideaal om weer even op te laden voor een nieuwe week!

En dat heb ik dan ook zeker gedaan. Een uurtje of twee mijn scriptie bekeken, en het toen maar weer voor gezien gehouden. Lekker gerelaxed, mijn nagels voor het eerst sinds tijden weer gelakt in m'n nieuwe kleurtje van Joyce en vooral héérlijk niks gedaan. Ik ben ook al ontzettend vroeg in mijn bed gaan liggen en er ook niet meer uitgekomen. Kon elke zondag maar zo heerlijk rustig zijn <3

Related posts

32 reacties

 1. ZOVEEL mooie flatlays! Ik ben jaloers op je skills haha. Die foto van jou en je vriend vind ik ook echt heel erg lief. En je jurkje is ook echt perfect, super mooi en feestelijk met dat goud.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Simone kan volgens mij m'n gedachten lezen want dit wilde ik ook allemaal zeggen haha! Tóch ga ik het alsnog zeggen. Hou is op met je mooie flatlays, ben écht te jaloers! Lief van je vriend dat hij bloemen mee had genomen en fijn dat jullie vanwege jullie werk nog samen konden zijn. Oh en je jurk? Oehlala, love it!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ik vind je reacties altijd zo leuk om te lezen <3

   Verwijderen
 3. Aawh wat een fijne week! Ik vind je jurkje zó mooi en over de cadeautjes: alsjeblieft! Ik hoop dat je er blij mee bent <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lief vriendje zeg! Het jurkje is ook echt heel mooi. Bijzonder met dat goud. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie en foto's weer en wat lief dat je vriendje voor de deur stond met een bos bloemen!Heel mooi jurkje en wat een mazzel dat je de laatste had. Ook nog eens een maatje 34, vaak zijn die juist als eerst uitverkocht! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een superleuke foto's en het jurkje staat je echt beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een enorm schattig jurkje! Wat maak jij trouwens prachtige flatlays zeg, daar kan ik nog wat van leren! Wat een lief vriendje heb je :) prachtige bos!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hou van lazy sundays <3 Extra van genieten wanneer het kan ;) Ik vind je jurkje ontzettend mooi, lucky you! Late night pizza klinkt als een mooie traditie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk overzichtje weer en ik ben zo blij dat je alle cadeautjes leuk vind <3.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa vind ze echt super, vooral de Lush Body Conditioner heb ik al iedere dag gebruikt!

   Verwijderen
 10. Je flatlays zijn heel mooi mop en dat maakt jou uniek. Deze vind ik ook weer geweldig met die kaarten! Leuke cadeautjes heb je gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke week! Wat lief dat je vriend je verraste met een grote bos bloemen! En wauw wat een geluk met het jurkje, hij is echt super leuk!

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Altijd weer een feestje om je diary te bekijken! Heel gaaf jurkje en echt beter dat hij nog in jouw maat beschikbaar was en ook nog eens perfect zit. Ik heb vandaag ook een jurkje voor kerst gescoord, terwijl ik er niet op zoek naar was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iets scoren terwijl je er niet naar op zoek was is al helemaaaal mooi!

   Verwijderen
 13. Super leuk jurkje zeg, wat een geluk dat je hem nog hebt weten te bemachtigen! En leuk die swap, dat is eigenlijk echt een leuk idee! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat maak jij mooie foto's zeg! (En ik vind het cool om jouw 502ste volger te zijn haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke foto's, wauw het jurkje staat je inderdaad prachtig en wat heb je leuke cadeautjes gekregen :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuke foto's! Die nagellakjes in potjes zien er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen