La vie de Daphne - Ziek, 1 year & Parijs!

Wat een magische week! En dan heb ik het jammer genoeg niet over maandag en dinsdag, maar natuurlijk over afgelopen weekend in Parijs! Hela...


Wat een magische week! En dan heb ik het jammer genoeg niet over maandag en dinsdag, maar natuurlijk over afgelopen weekend in Parijs! Helaas begon mijn week met flinke koppijn, koorts en een fikse verkoudheid, maar eindigde mijn week perfect. De eerste beelden van het tripje samen met mijn vriend kun je dus hier bekijken! (En hint: de komende dagen komen er natuurlijk nog veel meer foto's!)

Yep, na zo'n drukke zaterdag en zondag werken was ik gebroken. Ik voelde me immers zondag al ziek worden, en maandag was het echt raak. Het enige wat ik eigenlijk die dag heb gezien zijn mokken thee en m'n bed. Ik kon wel dutjes blijven doen zeg!

En zelfs 's avonds was ik moe en lag ik alweer ruim op tijd in mijn bedje. Pfff.. ik moest en zou beter worden voordat het vrijdag werd!

Dinsdag voelde ik me al een klein stukje beter, maar nog steeds niet super. Weer even helemaal niets dus. Wel begint steeds vaker mijn scriptie en het hele afstudeercircus in mijn hoofd te spelen. Ik moet binnenkort echt weer even alle moed en energie verzamelen om weer te starten. Er wacht immers opnieuw een deadline..

Totaal onverwacht kwam ook nog de pakketjesman een schitterende doos afleveren! Hoewel de track&trace pas woensdag aangaf, had ik nu toch echt al mijn prachtige Triangl Bikini in handen. Een uitgebreid artikel over mijn roze parel & nog wat extra advies komt héél binnenkort online!

Woensdag had mijn verstopte neus plaatsgemaakt voor een vreselijke rothoest. Ik voelde me serieus net een zeehond! De middag voor ik zou gaan werken deed ik nog een hoop research voor Parijs. De leukste wijkjes, gezelligste plekjes om wat te drinken en eten en de mooiste bezienswaardigheden: ik wilde het allemaal in 2,5 dag proppen!

Eenmaal op mijn werk aangekomen kreeg ik te horen dat het (gelukkig) erg rustig zou worden. Maar door die rust hoorde je die zeehondenhoest natuurlijk door het hele restaurant. Oeps! Ik schaamde me stiekem op sommige momenten echt rot..

Het was zelfs zo rustig, dat een collega van mij al veel eerder wegging. Ik had zelf ook de keuze om weg te gaan, maar omdat zij de volgende dag een tentamen had en ik vrij zou zijn, gunde ik haar wel een extra lange avond vrij. Ikzelf heb dus eigenlijk de hele tent in m'n eentje gedraaid. Gelukkig viel het allemaal mee en stond ik om 23.00 alweer buiten.

Eenmaal thuis kon ik het niet laten om nog een appelgebakje op te snoepen. Mijn vader was die dag jarig en ik had eigenlijk niet echt de tijd gehad om het te 'vieren.' Dan maar om kwart voor 12 op de bank met een punt appeltaart dus!

Donderdag werd ik heerlijk relaxed wakker. Ik voelde me gelukkig al wel weer beter, op het vele hoesten na. Ik pakte hier en daar alvast wat in voor Parijs (hoe weinig je eigenlijk mee hoeft te nemen voor een weekendje weg is echt bizar!) en zocht ook nog een aantal dingetjes op over de stad. 's Avonds had ik nog een dansles en daarna ging ik op naar mijn vriend!

De volgende ochtend was het dan ein-de-lijk zo ver. Eén jaar samen met mijn vriend, een snel ontbijtje, de laatste spullen bij elkaar rapen, lopen naar het station en yes.... de trein in!

Oké, we waren rond 16.00 in onze studio en toen moesten we nog op zoek naar iets te eten. Dit werd een club sandwich om 17.15 en daarna besloten we maar om aan de bekendste bezienswaardigheid een bezoekje te brengen: de Eiffeltoren! Ik kan echt uren hiernaar kijken..

We maakten een kleine wandeling rondom de Eiffeltoren en liepen via het park opnieuw een grote ronde. Het was nog een heel gedoe om eindelijk een metrostation te kunnen vinden! Eenmaal in de metro besloten we om naar de Champs-Elysées af te reizen en daar een plekje te zoeken om weer iets te gaan eten. We hadden stiekem helemaal geen grote honger door die lekkere club sandwich, maar anders zou het wel erg laat worden. 

Op de Champs-Elysées kwamen we ook de winkel van Ladurée tegen. Man, wat zijn al die macarons daar duur zeg! Maar wat is het ontzettend gaaf ingericht; het ziet er echt uit als een ouderwetse Parijse theesalon. Ook de etalages waren schitterend!

In de bekendste straat van Parijs kwamen we terecht bij een gigantische pizzeria. Ik was hier zelf al een keer eerder geweest, maar was even vergeten hoe groot het hier was. En druk - wow. Ik geloof dat er misschien wel 300 of 400 mensen in het restaurant zaten. Ik nam een carpaccio die gelukkig best oké was. We hadden overigens afgesproken om ons jaartje samen een dag later te vieren, omdat we toch te moe waren om nog een schattig restaurantje te vinden. 

's Avonds deden we in de straat waar we verbleven nog gezellig een drankje en daarna vielen we als een blok in slaap. 

De volgende ochtend stond de Sacre Coeur op de planning. Ik was even vergeten hoeveel trappen je op moet om uiteindelijk helemaal boven te komen, oeff. Wat is het eigenlijk slecht gesteld met mijn conditie!

Na wat foto's, een bezoekje aan Montmartre en rondlopen in de pittoreske straatjes rondom de basilique kwamen we uiteindelijk weer beneden terecht. Is het geen plaatje, zo met die Franse carrousel? 

Aan de voet van de Sacre Coeur dronken we op een typisch Frans terras een lekker kopje koffie en thee. En echt, het uitzicht was schitterend! Dit was écht even compleet genieten.

We besloten weer een metrostation op te zoeken om richting een lunchplekje te gaan. Onderweg kwamen we deze gigantische winkel tegen die ik ken van een plaatsje in Zuid-Frankrijk. Tientallen soorten koekjes, koekblikken, schattige verpakkingen, lekkernijen en cadeautjes zijn hier te vinden. Mijn vriend trakteerde ons allebei nog op een aantal van deze overheerlijke koekjes, mmmm!

Metro in... en metro weer uit. Deze keer aten we iets op Boulevard Madeleine. Ik een simpele, maar toch superlekkere croque monsieur en mijn vriend een geitenkaas-salade. Echt weer even genieten!Na de lunch liepen we richting Fauchon; één van de meest luxueuze delicatessenwinkels in Parijs. Ook hier was het weer een absolute macaron-heaven! Ik vond deze 'toren' in de etalage echt schitterend! Jammer genoeg zijn macarons in Parijs zo duur, dat ik er tijdens dit tripje maar geen heb gekocht. Maar alsnog heel mooi om naar te kijken!

We vervolgden onze route richting het Louvre en kwamen precies aan de kant van het grote park uit. We waren toch best moe geworden van al het lopen (en natuurlijk die honderden trappen 's ochtends), dus rustten we allebei even uit op de typische groene Jardin des Tuileries-stoelen.

De zon begon overigens vlak hierna zo hard te schijnen, dat ik zelfs een tijdje zonder jas heb rond kunnen lopen. In november! 


Na het Louvre wilden we nog een bezoekje brengen aan de Notre Dame. Het werd echter nog een hele opgave om 'm te vinden; volgens mij zijn we of helemaal verkeerd gelopen, of gewoon vet omgelopen. Gelukkig kwamen we er uiteindelijk wel terecht, maakten we nog wat foto's en gingen Quartier Latin in.

En daar begon eigenlijk onze namiddag. We bespraken onder het genot van een drankje onze plannen voor die avond en welke richting we het beste op konden gaan. We zouden gelukkig ook nog genoeg tijd hebben om even terug richting verblijfplaats te gaan om ons op te frissen en klaar te maken voor het diner. En het werd...


... La Favorite! Dit ontzettend leuke café/bar/restaurant bevindt zich in Le Marais (écht een leuke wijk!) en heeft een simpele, maar toch erg toegankelijke kaart. Ikzelf nam een schnitzel die voor de verandering een keer niet werd geserveerd met frietjes, maar met spaghetti! Erg leuk gedaan dus :)

We bestelden die avond voor het eerst een flesje wijn (want ja, hoe kunnen we ons één jaar samenzijn nu beter vieren) en genoten daar heel de avond van. En ook het dessert was om te smullen. Ik had een soort lava-chocoladecake en mijn vriend nam twee bolletjes ijs. Prima gegeten, maar vooral een ontzettend gezellige avond!

En om het allemaal af te maken, dronken we tot een uurtje of 1 's nachts nog iets in de straat van onze studio. Hoefden we in ieder geval niet dat hele stuk nog terug te reizen en konden we gewoon 'kruipend' naar huis.


De volgende dag was alweer de laatste. Pff.. dat besef maakte me echt even sip. Ik vond het ontbijt dan ook helemaal niet leuk en wilde zo snel mogelijk weer Parijs in. We dropten onze koffers op Gare du Nord en bezochten de Eiffeltoren - deze keer overdag. We maakten nog een aantal mooie foto's en wilden de rest van de dag lekker een beetje winkeltjes kijken, wat drinken en souvenirs scoren. 


De lunch vond deze keer plaats op de Champs-Elysées. Omdat we de avond van tevoren te horen hadden gekregen dat de meeste winkels op zondag dicht zijn, behalve op de Champs-Elysées, gingen we vanzelfsprekend hierheen. Jammer genoeg viel dit erg tegen en was het winkelen in deze straat helemaal niet zo leuk. Gelukkig scoorde mijn vriend nog een leuk vest en ik... niets! Ik heb letterlijk niets gekocht tijdens dit tripje!

We hadden nog meer dan genoeg tijd over (onze trein terug ging pas om 18.55), dus besloten we lekker lang uit te rusten op een terrasje in een wat minder druk deel van Parijs. Je kon merken dat het op zondag echt een stuk rustiger is als alle winkels dicht zijn. Ergens wel jammer, maar aan de andere kant heeft het ook wel wat. Ik kon veel beter genieten en uitrusten van de afgelopen dagen!


Vervolgens maakten we nog wat metrotripjes en stapten we hier en daar uit bij plekken die ik nog wilde zien. Jammer genoeg faalde dit een beetje en kwamen we in een nogal vreemde buurt terecht. Snel weg dus! We waren vervolgens eigenlijk veeel te vroeg op het station (17.00), waar we tegenover het gebouw nog een tosti aten, souvenirs scoorden en de afgelopen dagen bespraken. Zo zit je in de trein naar Parijs..

En zo sta je alweer op het station te wachten om in te stappen in de trein terug..

In Brussel doodden we de tijd door samen (romantisch! Haha) een frietje te delen en als 'dessert' verraste mijn vriend me met een bananen-chocoladebrownie ijsje. Ook deze deelden we in de trein en uiteindelijk waren we om 22.15 weer in ons eigen 'stadje.'

Wat was Parijs fijn. Wat was deze week fijn. Nu ik dit zo typ om 14.00 in de middag (en ik zit nog steeds in pyjama) besef ik me dat dit weekend echt in een oogwenk voorbij is gegaan. Komende week staan er veel werkdagen op de planning (net als de rest van de maand trouwens..) en moet ik ook echt een start gaan maken met mijn scriptie. Maar voor nu ga ik nog lekker even de foto's van Parijs bewerken, verzamelen en in blogposts zetten voor aankomende dagen!

Related posts

15 reacties

 1. Ontzettend leuk dat jullie samen naar parijs zijn gegaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een hele hoop heerlijke foto's, superfijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad! Ik ben heel benieuwd naar wat je nog gaat delen over Parijs, een vriendin kwam gister met het plan om in het voorjaar ook te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pariiijs, zo'n fijne stad! En al die macarons is echt lovvv. Heel leuk jullie samen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aah Parijs wat ben je mooi! Zelfde geld voor jou Daph. Miel en jij zijn een prachtig stel ! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah zo te zien heb je het super leuk gehad in Parijs! Je hebt het verdiend lieverd! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah zo leuk dat jullie heerlijk naar Parijs gegaan zijn. Super toffe foto's ook! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke foto's! Parijs wil ik ook nog steeds heel graag heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah, wat ziet je trip naar Parijs er toch heerlijk uit zeg! Hopelijk heb je een paar hele mooie herinneringen kunnen maken. En die macarons zien er heeeerlijk uit, maar ik snap dat je niks hebt gekocht omdat ze zo duur waren. Gelukkig heb je de foto's nog ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooo wauw, wat klinkt je weekend in Parijs leuk! Je hebt echt heel erg veel in 2,5 dag gedaan maar dat heeft volgens mij niets afgedaan aan het feit dat je daar ontzettend hebt genoten. Leuk zeg. Ik had gisteren (zondag dus) 3 jaar verkering met mijn vriend. Ik zou ook nog eens met hem naar Parijs willen. Altijd leuk om samen een stad mee te maken en leuke dingen te doen in een vreemde omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat genieten dat je samen met je vriend een weekendje naar Parijs bent geweest, lijkt mij zo'n geweldige stad! <3 Wil daar ook zo graag een keertje heen. :)

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah heerlijk zo'n weekendje Parijs! Het is echt een prachtige stad, ik zou er nog wel een keer naar terug willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Rot dat je aan het begin van de week ziek was, maar je trip naar Parijs heeft heel wat goed gemaakt! Ik ben alvast benieuwd naar de foto's die je hebt gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke foto's, gelukkig voel je al beter :)
  Maar jullie romanties uitje naar Parijs ziet er zo leuk uit, zo te zien hebben jullie het leuk gehad! X

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Balen dat je ziekjes was, maar gelukkig heeft dat niet jullie weekendje verpest :) Wat een mooie foto's zie ik voorbij komen, ben al benieuwd naar het artikel daarover.

  BeantwoordenVerwijderen