La vie de Daphne - Horecaleven, Nieuwe schoenen & 11 maanden samen

En toen was er alweer een spannende en leuke week achter de rug! Zo stonden mijn eerste twee 'echte' werkdagen op de planning, vi...

En toen was er alweer een spannende en leuke week achter de rug! Zo stonden mijn eerste twee 'echte' werkdagen op de planning, vierde ik het 11 maanden samenzijn met mijn vriend en heb ik ook heeeel erg veel kunnen relaxen. Van filmpjes en tv-programma's terugkijken, appeltaart eten & wijntjes drinken: I did it all! Wat ik nog meer heb gedaan zie je allemaal terug in deze blogpost.


Maandag was het weer een heerlijk uitrustdagje. Ik werkte hier en daar wat voor m'n blog, keek 'Ontvoerd' terug en zag ook dat de foto's van een feest van een tijdje geleden op Facebook stonden. Toen ik deze foto tegenkwam, kwam er stiekem wel een glimlach op mijn gezicht. Weer een superavondje die in de boeken kan!

Ook bladerde ik nog het Mango-catalogusje door dat ik de week ervoor met mijn sjaal in de tas erbij kreeg. Oh, wat fijn om nieuwe inspiratie op te doen voor outfits - of misschien wel nieuwe kledingstukken..

Hoewel ik wist dat ik woensdagavond weer moest werken, lakte ik ook maandag mijn nagels (en felle nagellak durf ik nog niet goed in de horeca). Ik moest en zou namelijk het kleurtje Riviera Lavender van L'Oréal uitproberen. En wauw: wat een schitterende lak! Ik zette er woensdag een blogpost over online.

Maar er is meer: deze fijne case voor mijn iPhone heb ik in samenwerking met MobileFun opgestuurd gekregen. En ik moet toegeven, iedere keer als ik nu mijn telefoon vast heb of ernaar kijk, ben ik ook wel erg blij! Ook over deze case (en samenwerking natuurlijk) kwam vorige week een artikeltje. 

Dinsdagochtend werd ik mega relaxed wakker en keek ik de aflevering van Holland's Next Top Model terug. Ik ben nog steeds wel voor Rachel, maar ik kan het enthousiasme van Laurie ook wel waarderen!

De rest van de dag blogde ik hier en daar nog een beetje en maakte ik me klaar voor de avond: mijn vriend en ik waren namelijk dinsdag 11 maanden samen! Dat moest natuurlijk gevierd worden en hij wilde me verrassen met een etentje. Even mooie kleren aan en... smile!

Het was een ontzettend lekker en gezellig diner en ik heb van voorgerecht tot hoofdgerecht tot nagerecht alleen maar genoten. Genoten van het lekkere eten, maar ook van het fijne gezelschap. Oh, wat is het leven toch soms fijn!

Omdat we al redelijk op tijd weer weg waren bij het restaurant, besloten we dat een filmpje kijken ook nog wel kon. Mijn Macbook op een dik kussen geparkeerd, thee naast ons en The Bucket List aan. Ik zeg: een top dinsdagavond!

Woensdag deed ik weer van alles voor mijn blog, en fotografeerde ook meteen mijn nieuwe paar schoenen. Ik ben er ZO happy mee! Om ze uitgebreid te bekijken, moeten jullie helaas nog even twee daagjes wachten. Aankomende woensdag heb ik er een artikeltje over ingepland!

Ook stond die dag in het teken van weer een avondje werken. En wie in de horeca werkt... eet heel vroeg. Omdat er niemand thuis was en ik nu niet bepaald een keukenprinses ben, verwende ik mezelf maar met overheerlijke zelfgemaakte cheeseburgers en een salade. Ik vond het toch nog aardig goed gelukt! - enige minpuntjes is dat het niet bepaald gezond is, haha!

Mijn werkavond ging weer goed. Het was voor een woensdag wat aan de drukke kant, maar ik heb in ieder geval onwijs veel geleerd en informatie gekregen. Hoe die chaotische zaterdag vorige week me nogal een dubbel gevoel gaf, maakte deze woensdag dit weer helemaal goed.

Ennnn toen was het donderdag. Ik werd voor mijn doen uitzonderlijk laat wakker, en dat is met name omdat ik natuurlijk laat sliep. Het horeca-leven doet inderdaad wel iets met je ritme, haha! Ik bekeek tijdens mijn lazy ochtend vol trots het artikeltje over Svenja's sieraden van House Of Lou; ik vind de foto's namelijk best goed gelukt!

's Middags lunchte ik ook schaamteloos laat (lees: 15.00 uur), en besloot ik maar om even snel een boterhammetje te eten met twee vissticks. En vissticks, ladies en gentlemen, die zou ik ie-de-re dag kunnen eten. Guilty pleasure denk ik!

Ik las donderdag ook nog wat in het boek On Top van Anna Nooshin, en kwam ook deze foto nog tegen. Overigens komt binnenkort mijn review over dit boek online, maar een kleine spoiler kan ik alvast geven: (on) TOP!

Donderdagavond is dansavond. We hebben een moeilijke, maar heel erg strakke en gave choreo aangeleerd gekregen en meteen maar op video vastgelegd. Je ziet mij nogal vaag op de achtergrond, rechts van het meisje in het gestreepte shirt.

Vrijdagochtend werd ik weer wat eerder wakker en was mijn vriend al volop in de weer geweest, dus hij was zelfs nog veel vroeger wakker! We besloten om voordat ik 's avonds naar mijn werk zou gaan nog een fijn middagje samen door te brengen. Het was immers schitterend weer...

.. en hoe kun je zo'n dag beter benutten dan een boswandeling met erna een groot stuk appeltaart met slagroom in het heerlijke najaarszonnetje? Het grappige was ook nog dat het op het werk van mijn vriend was, waar hij dus op zijn vrije dag in de week 'gewoon' even naartoe gaat, haha!

En yep, vrijdagavond was het weer mijn beurt. En deze avond was van de drie met stip op nummer één de leukste. Ik ben op de foto geweest met gasten die het heel erg naar hun zin hadden, ik heb te horen gekregen dat ik 'absoluuuut een keer dat ferrero rocher-ijs moet proberen!', ik heb zelfs een bordje kapot laten vallen voor de eigenaar zijn neus, ik heb goede gesprekken gehad over hard zijn en je sterk houden in bepaalde werkomgevingen, ik heb te horen gekregen dat ik een mooi 'lijntje' heb (ahhhhw), ik heb mega blaren onder mijn voeten, mijn pols deed zeer, ik heb gelachen met collega's en werd vooral blij door iedereen die deze avond in het restaurant zat. Ik heb zo'n beetje alles wel gehad vrijdagavond, haha!

Zo'n avond moest natuurlijk wel afgesloten worden met het eerste wijntje. En ja, zoals één van mijn collega's al beweerde, is deze wijn echt heel lekker! En eerlijk? Collega's is hetgene dat ik ZO heb gemist bij m'n andere bijbaantje. Nu merk ik pas weer hoe ontzettend gezellig het eraan toe kan gaan. En hoe blij ik ben dat het me allemaal prima afgaat, hoe weinig ervaring ik ook mag hebben!


Zaterdag werd ik vroeg, maar gelukkig opgewekt wakker. Mijn vriend was blijven slapen en hij moest om 11 uur alweer op zijn werk zijn, maar stiekem heb ik de rest van de dag nog heerlijk kunnen uitrusten. Zo kwam ik op een gegeven moment op deze pagina terecht, met allemaal Franse quotes en woorden met betekenissen. En tja, voor iemand die wel degelijk van Frankrijk, Parijs en de Franse taal houdt, is dit natuurlijk een ideaal iets. Deze zin betekent: 'Happiness is sometimes hidden in the unknown.'

En hm.. wat deed ik eigenlijk de rest van de dag? Whoops... ik denk dat ik - hoe iedereen altijd een lazy sunday heeft - een typische lazy saturday had! En oh, wat heb ik trouwens blaren gekregen van het lopen op deze All Stars. Ze zijn superleuk hoor, maar kilometers erop afleggen? Nee!

Zaterdagavond viel eigenlijk een beetje in het water. Hoewel ik mezelf helemaal had opgemaakt en klaargemaakt om weg te gaan, zou ik pas erg laat ergens terechtkunnen en ik was bang dat ik dan maar een uurtje zou kunnen blijven. Er stond immers de volgende dag weer een werkdagje bij mijn andere bijbaantje op de planning. Gelukkig kwam mijn vriend me nog even een dikke knuffel brengen en kreeg hij het toch nog voor elkaar om me mee te sleuren en een drankje te doen in de stad. We maakten het helemaal niet zo laat, maar dat neemt niet weg dat het niet gezellig was. Bijna al zijn vrienden kwamen op een gegeven moment bij ons op het terras zitten!

Fris en fruitig stond ik zondag weer op. Maar toegegeven: wel met tegenzin. Hoe erg ik nu al uitkijk naar mijn volgende werkdag bij het restaurant, hoe erg ik niet meer kan wachten om hier afscheid te nemen. Jammer genoeg weet ik zelfs nog niet eens wanneer mijn volgende werkdag bij allebei mijn bijbaantjes is. Mijn nieuwe baas zei dat iedereen al ingeroosterd stond voor volgende week, en mijn 'oude' bazin wil iemand proef laten draaien op zaterdag, wanneer ik zou werken. Oh jee!

Zondagavond was ik stiekem toch best moe van dit weekend. Mijn voeten hebben deze week wel erg vaak 'pijn' geleden en nu kunnen ze eindelijk weer een paar dagen rusten. Ik ben klaar voor een nieuwe week. Een week waarin er een nieuwe D-Day plaatsvindt: vrijdag 16 oktober. De uitslag van mijn (herkansings)scriptie. DOODSBANG!

Related posts

20 reacties

 1. Oh wat een heerlijke foto's! Wat lijkt de tijd ook snel te gaan joh! Gefeliciteerd met jullie 11 maanden samen zijn! Op nog heel veel meer mooie maanden samen! En spannend! Ik ga voor je duimen deze week!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op naar nog HEEL veel mooie maanden (en hopelijk jaren!) hihi dankje <3

   Verwijderen
 2. Wat een week weer! Heerlijk al dat relaxen, haha. Nog gefeliciteerd met jullie jubileum! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige foto's weer allemaal meid!
  En nog gefeliciteerd met jullie 11 maandjes samen zijn :)
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn zeg allemaal lieverd! <3 ik ben benieuwd naar je nieuwe laarzen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke foto's weer, gefeliciteerd met het 11 maanden samen zijn. Vind je schoenen trouwens supertof!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met jullie jubileum op naar de volgende jaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een lieve foto van jou en je vriend! Fijn dat je lekker hebt gewerkt! :) Jammer dat je avond in het water was gevallen, maar wel lief van je vriend dat hij naar je toe kwam! En wat spannend dat je de uitslag krijgt! Ik duim voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke foto's en gefeliciteerd met jullie 11 maandjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fijne week en nog gefeliciteerd met het 11 maanden samen zijn! Ik hoop echt dat ik volgende week in dit artikel kan lezen dat je je scriptie hebt gehaald want dat is je zeker gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat maak je toch een prachtige foto's! :)

  En natuurlijk gefeliciteerd met jullie 11 maanden samenzijn. Leuk leuk!

  Ik ga voor je duimen deze week. Ik hoop dat je vrijdag goed nieuws krijgt!!

  BeantwoordenVerwijderen