Catrice Luxury Lashes Dramatic Volume Mascara

Hoewel ik al aardig wat mascara's in mijn leven heb versleten (het blijft immers mijn op-één-na favoriete make-up product), heb ik de...

Hoewel ik al aardig wat mascara's in mijn leven heb versleten (het blijft immers mijn op-één-na favoriete make-up product), heb ik de perfecte nog steeds niet kunnen vinden. Nu zijn mijn wimpers sowieso al lastig om er een verbazingwekkende oogopslag van te maken, maar proberen kan geen kwaad. Toen ik deze Catrice Luxury Lashes Dramatic Volume Mascara tegen het lijf liep, ging ik opnieuw de uitdaging aan.


Catrice over deze mascara: "deze Luxury Lashes Volume Mascara is professioneel, zorgt voor superveel volume, een prachtige krul en perfecte definitie. Ook heeft de mascara een subtiele geur en als ingredient een exclusieve kasjmier proteine." Zo. Dat klinkt als een hele mond vol en vooral heel erg luxe. Vandaar 'Luxury Lashes', geloof ik.


De Cashmere Protein staat inderdaad op het ingredientenlijstje achterop de huls van de mascara. De huls vind ik overigens prachtig en ook deze straalt luxe uit: zwart met mooie gouden, bijna koper-achtige accenten. Ik word erg benieuwd - en ook wel naar de geur waarover Catrice het heeft!Het borsteltje oogt in mijn eerste indruk nogal 'rommelig' (geen idee of dat het juiste woord is) Het is een dik, gedraaid vezelborsteltje en ik kan zien dat 'ie erg veel van de mascara opneemt. Laten we hopen dat dit niet al teveel klonten gaat geven - iets wat ik regelmatig ervaar bij het uittesten van (budget)mascara's.

Links op de foto heb ik één laagje op mijn wimpers gedaan en op de foto rechts ben ik er nog zo'n twee keer overheen gegaan. Het vervelende is dat deze mascara alweer mijn wimpers aan elkaar laat plakken, maar dat ik hiervan wel de schuld moet geven aan het borsteltje. Ik probeerde namelijk de mascara met een oud borsteltje aan te brengen die wel mijn wimpers goed separeert, en toen was het effect véél mooier. Wat oude borsteltjes wel niet kunnen doen! Of ik tevreden ben over het volume? Jawel, maar het kan altijd beter. 

Ook op de grotere foto zie je dat mijn wimpers nogal aan elkaar blijven plakken. Qua klonten valt alles gelukkig reuze mee, en dit is nog beter te voorkomen door een ander borsteltje (waarover ik het hierboven had) te gebruiken. De subtiele geur ruik ik inderdaad, en ik vind 'm nog best lekker ook! Het is gelukkig niet zo dat je ogen opeens opvallend gaan ruiken naar een chemisch luchtje. Het is inderdaad gewoon een subtiele vlaag.

Zou ik 'm opnieuw kopen? Nee, maar ik heb dan ook nog lang niet alle mascara's geprobeerd. Mijn zoektocht naar de perfecte mascara waarover ik 100% tevreden ben gaat nog even een tijdje door. Of ik er eentje ga vinden die al mijn wimpers mooi scheidt? Daar ben ik zelf ook heel erg benieuwd naar! Voor nu is deze van Catrice met het borsteltje van een oude mascara een prima middenweg.

Deze Catrice Luxury Lashes Dramatic Volume Mascara was niet heel erg duur. Ik kocht 'm bij Kruidvat en legde er €4,89 voor weg, en daarbij kreeg ik er nog eentje extra gratis ook. Kan ik 'm nog wat langer testen; wie weet dat mijn tevredenheid stukje bij beetje groeit. 

Related posts

11 reacties

 1. Je wimpers gaan inderdaad aan elkaar plakken door deze mascara, iets waar ik naast spinnenpoten ook niet zo heel dol op ben. Vind het altijd mooier als mijn wimpers gesepareerd zijn. Deze mascara zou ik helaas overslaan, ondanks hij best goed klonk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm, ze plakken inderdaad wel een beetje aan elkaar. Nee, deze zou ik niet kopen. (Ik zweer dan ook bij mijn heilige Chanel Le Volume hahaha).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw, ik vind het effect juist wel heel erg mooi, vooral op de eerste foto waar je één laagje hebt aangebracht. Sowieso vind ik jouw wimpers jaloersmakend mooi haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeej! Wat heb je weer een prachtige foto's gemaakt. Het effect van de mascara valt een beetje tegen als je het mij vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne review! Ik ben fan van Lash Princess van Essence en daar blijf ik denk ik lekker bij!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nog nooit een mascara van Catrice geprobeerd. Op zich vind ik dat je een mooi resultaat gekregen hebt, maar echt geweldig klinkt hij niet! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze plakken inderdaad wat aan elkaar erg jammer! Maar ik vind het effect opzicht ook best mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer zeg dat de mascara wimpers aan elkaar laat plakken! Ook al kun je het nu oplossen met een extra borsteltje, dat is dan toch wel gedoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eigenlijk vind ik het nog steeds mooi staan hihi, jammer dat je er nu wel gelijk twee hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je wimpers plakken inderdaad aan elkaar, wat jammer! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super jammer dat het zo plakkerig is! Het geeft wel echt een volume boost maar ik vind de plakkerigheid wel echt een tegenvaller :(

  BeantwoordenVerwijderen