"De mail waarvan ik hoopte hem niet te krijgen, kreeg ik."

Woensdagochtend. Een doodnormale ochtend eigenlijk. Ik maakte me klaar voor een dagje winkelen in Rotterdam en zat tijdens het stijlen va...

Woensdagochtend. Een doodnormale ochtend eigenlijk. Ik maakte me klaar voor een dagje winkelen in Rotterdam en zat tijdens het stijlen van mijn haar al zuchtend naar buiten te kijken. Bah, de regen is terug. Dertig graden is ook niet alles, maar regen vind ik nog véél erger. Terwijl ik via WhatsApp wat laatste dingen afsprak met een vriendin, zag ik opeens een mail in mijn school-inbox. Vol enthousiasme klikte ik het icoontje aan en zag de eerste onderwerpregel verschijnen..

Het was de uitslag van mijn scriptie. "Huh, nu al?" Ik dacht bijna dat het een grap was. Het was namelijk algemeen bekend dat iedere student pas vrijdag tussen 9.00 en 13.00 gebeld zou worden met de uitslag. Het leek onmogelijk dat ik het al ruim twee dagen van tevoren wist. Ik opende het mailtje en mijn hart sloeg een slag over. "Je krijgt vrijdag pas de uitslag, maar helaas kan ik nu al vertellen dat het een onvoldoende is." Ik wilde het eerst niet geloven, maar de woorden op mijn telefoonscherm stonden er toch echt..

Ik voelde me echt verslagen en wist even niet meer wat ik moest denken. Er stond ook in de mail dat ik op donderdagochtend (vandaag dus) om 9.30 op school verwacht word. Een belachelijk vroege tijd waarbij ik op de één of andere manier steeds meer vraagtekens kreeg. Is het goed of niet goed dat ik als enige op donderdag naar school moet en de rest van de 'gezakten' op vrijdag? Zou ik zoveel fout hebben gedaan omdat ik nu al naar school moet of zouden het juist minimale fouten zijn? Kort gezegd: is mijn cijfer een 5 die nog verbeterd kan worden of een 4 waarvoor ik nog keihard moet bikkelen om het een voldoende te laten zijn?

Zoveel vragen en op het moment van typen (woensdagavond) zo weinig - eigenlijk géén - antwoorden. Dat ik me een mislukking voel moet ik eigenlijk wel toegeven. Natuurlijk weet ik dat het waanzin is en dat ik gewoon nog een tweede kans heb, maar voor iemand die in één keer haar HAVO-diploma, toelatingstoets voor het HBO, theorie-examen, rijbewijs - oké Propedeuse op twee puntjes na - tientallen tentamens en projecten haalde, voelt het nu zo vreemd om bijna voor de eerste keer voor iets te zijn 'gezakt.'

Wat vooral vervelend is, is het feit dat ik het al als enige weet, en daarnaast ook het feit dat aankomende vrijdag alle vrolijke 'ik heb mijn scriptie gehaald'-berichtjes op Facebook zo confronterend gaan zijn. Geloof mij, het is echt geen pretje om te weten dat je wéér dat document moet gaan openen, wéér alles wat je getypt hebt na te moeten lopen, wéér alles uit te printen en in te binden en wéér in spanning te zitten. Het engste vind ik nog de tijd die tussen de herkansingsdatum en de eindpresentatie zit. Plusminus 10(!) dagen maar.. Ik geloof dat dat misschien wel de meest stressvolle periode uit mijn leven gaat zijn.

En dan de vakantie van volgende week nog. Al maanden, weken en vooral de afgelopen dagen leefde ik er zo naartoe. Volgende week vrijdag vertrekken mijn vriend en ik voor 11 dagen naar het prachtige Valencia. De afgelopen week hebben we al heerlijk vooraf genoten en heb ik me ook nog nooit zo gelukkig gevoeld. Ik hoop dat ik die blijdschap volgende week weer een beetje kan terugvinden. Hoewel het de komende dagen nog wel door mijn hoofd blijft spoken, ga ik er natuurlijk vanuit dat ook ik straks mijn hogeschool voorgoed gedag kan zeggen.

Wat ik vandaag op school ga horen, lezen jullie natuurlijk zo snel mogelijk op mijn blog!

Related posts

18 reacties

 1. Zo ontzettend balen! Maar vandaag even afwachten en ik duim voor je dat het meevalt. Daarbij weet ik zeker dat je je herkansing wel gaat halen! Nog even volhouden en gewoon lekker genieten van je vakantie! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat balen! Ik hoop dat het allemaal meevalt en dat het een aantal kleine foutjes zijn, heel veel succes meid! Geniet volgende week gewoon van je vakantie, dat verdien je <3
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt super vervelend dat je zo een mailtje hebt gekegen , hopelijk zijn het gewoon kleine foutjes , ik duim voor je ! en die herkansing ga je zeker wel halen moppie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah nee, wat vervelend meis. Hopelijk is het niet zo erg als het lijkt en kan je het nog rechttrekken <3 Heel veel succes de komende dagen. <3 je kan het!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, wat ontzettend rot voor je! Ik begrijp heel goed dat je hier enorm van baalt.. Helemaal niét fijn gewoon! Maar probeer alsnog lekker te genieten van je vakantie, meid! Want houd in je achterhoofd dat je gewoon gaat knallen en dan ben je er eindelijk vanaf <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Och meis, wat balen zeg. Ik kan me heel goed voorstellen dat je hier ontzettend van baalt. :( Ik hoop dat de volgende update positief is. Ik duim voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat vervelend om zoiets te horen te krijgen... Nog heel veel succes en geniet daarna lekker van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aaaah nee. Shit wat een naar nieuws! Ik hoop voor je dat het allemaal meevalt en een kleine verbeteringen genoeg zijn. Succes nog even!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Shittie! Een hele dikke knuffel voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hè balen! Nu hopen dat het toch nog te doen is!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ontzettend naar om te horen zeg! Ik hoop voor je dat er nog iets aan te doen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ahh nee lieverd wat voor vervelend voor je! Hele dikke knuffel voor jou. Zet 'm op, je kan hem nog halen liefje! Ik duim voor je <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kan begrijpen dat dit heel hard aangekomen is. Je zit al weken met het idee dat je eindelijk gaat afstuderen...Jammer genoeg ben ik nu ook niet afgestuurd en heb ik moeten beslissen om mijn scriptie uit te stellen naar volgend jaar. Hopelijk kan je in Valencia je gedachten verzetten en daarna knallen voor je herkansing. Veel succes alvast x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Pfff ja ik weet hoe het voelt om dat bericht te krijgen. Ik heb mijn scriptie ook niet in één keer gehaald. Maar kop op! Het gaat je wel lukken. Maar ga ook lekker genieten van je vakantie hoor! Dat heb je ook verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ah jakkie, wat ontzettend naar! Ik hoop heel erg voor je dat het gewoon te doen is en dat jij straks ook van een welverdiende vakantie kan genieten. Zet 'm op meid. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat vervelend! Ik kan me voorstellen dat het echt vermoeiend is om het weer helemaal na te moeten lopen en er moeite voor te moeten doen. Ik wens je in ieder geval wel heel veel succes met herkansen en je hebt vast snel vakantie net als de rest! Succes meid x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ontzettend kut voor je zeg! Mij hebben ze in mijn laatste jaar ook met 1 punt gebuisd op mijn eindwerk. Het was het eerste jaar dat ik voor al mijn vakken geslaagd was en ik dacht dan ook in juni af te studeren... Tot ze me een 9/20 gaven op mijn eindwerk. Ik was ZO kwaad en wou er echt mee kappen, maar ik heb toch door gezeten en mijn diploma behaald... Het is zo rot, maar geef gewoon alles voor die herkansing en dan komt het allemaal wel goed! :-)

  BeantwoordenVerwijderen