Scriptie: Nog één week te gaan

Nog één week te gaan voor die gevreesde deadline: 24 juni. De datum dat ik mijn scriptie moet inleveren en hopelijk (!) afscheid kan neme...

Nog één week te gaan voor die gevreesde deadline: 24 juni. De datum dat ik mijn scriptie moet inleveren en hopelijk (!) afscheid kan nemen van dagenlang achter mijn laptop zitten, tientallen artikelen en boeken lezen en typen tot ik erbij neerval.  Ik zeg 'hopelijk' omdat het ook nog zou kunnen dat ik het niet haal, maar als ik daarover begin krijg ik nu alweer de rillingen..

En ja, die kans is er. Vandaag heb ik een afspraak op school waar ik samen met mijn begeleider mijn scriptie ga doorlopen. Ik ben bang voor slecht nieuws; en dan bedoel ik dat in de zin dat er nog een héleboel verbeterd moet worden. In zes dagen tijd. Na vandaag weet ik of ik mezelf voor de laatste keer nog moet opsluiten of dat ik alles in één dag kan aanpassen. Ik hoop natuurlijk op het laatste.

Ook hoop ik dus dat ik zo'n 15 werkdagen later positief bericht krijg: 'je hebt je scriptie gehaald.' Ik zou niet eens weten wat ik dan zou doen. Maar mocht het het tegenovergestelde zijn, dan is dat jammer, maar niet het einde van de wereld. Het enige jammer is dat de herkansing pas 17 augustus is, een datum die pas valt wanneer ik al ruim 2.5 week terug ben van vakantie en wanneer ik ook al aardig wat weekjes weg ben gegaan van mijn stagebedrijf.

Weg bij mijn stagebedrijf? Ja, dat lees je goed. Althans, ze konden me geen vast werk aanbieden omdat er al genoeg mensen in huis zijn voor de werkzaamheden die er te doen zijn. Iets wat ik toen ik in februari begon niet had willen zien aankomen. Toen het me werd verteld, voelde het wel lichtelijk aan als een nare steek in mijn buik, maar helaas is er niets aan te doen. Er werken namelijk al een aantal mensen in het bedrijf van wie ik vind dat ze zeker een streepje voor hebben op mij, vooral als ik mijn artikel over 'introvert met extraverte eigenschappen' teruglees. Stom van mezelf en misschien zelfs met een klein schuldgevoel, maar ik gun het de nieuwe werknemer en mijn collega stagiaire maar al te erg!

Wanneer ik kan zeggen dat ik geslaagd ben duurt helaas nog een tijdje. Zoals ik al zei hoor ik in juli of ik mijn scriptie heb gehaald. Mocht dit zo zijn, dan kan ik met een gerust hart op vakantie en weer lekker veel bloggen (yes!), maar mocht ik het niet hebben gehaald, dan dus 17 augustus een herkansing. Vervolgens heb ik pas 26, 27 of 28 augustus mijn mondelinge presentatie, waarbij je dan ter plekke hoort of je het hebt gehaald. Eén van de meest spannende momenten ooit dus. Wanneer ik deze presentatie niet haal, volgt helaas een hele hoop vertraging. Weer iets wat ik absoluut niet hoop!

Wat ik ga doen na 24 juni is dus nog maar de vraag. Eerst natuurlijk genieten van de vrijheid, maar ook hard op zoek naar een bijbaantje. Mijn stagebedrijf heeft wel aangegeven dat ik kan bijspringen als het druk is of wanneer mensen op vakantie zijn, maar dat dit natuurlijk ook heel anders kan uitpakken. Jammer genoeg ken ik op het gebied van werk zoeken het klappen van de zweep maar al te goed en heb ik al vaak genoeg te kampen gehad met afwijzingen. Vandaar dat ik deze vakantie eerst maar op zoek ga naar een bijbaantje voordat het 'echte' werk begint. Daarvoor wil ik toch echt eerst afgestudeerd zijn!

Een spannende periode dus, maar ook eentje waarbij volgende week woensdag een last van mijn schouders valt. Ook een stageperiode die helaas wat anders afliep dan ik had gedacht, maar dat is dus iets wat ik zeker alle begrip voor heb. Teleurstellingen hebben we immers allemaal wel eens in het leven, maar: what doesn't kill you, makes you stronger :)

Related posts

10 reacties

 1. Oh wat zit je nog in spanning! 1 week knallen en je kan genieten van een heerlijke zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend allemaal zeg. Nog even doorzetten! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zet 'm op kanjer! Je kan het wel hoor. Nog even volhouden en dan kan je eindelijk genieten van de zomer!

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een stress en spanning maar je gaat gewoon knallen neem er nog wat macarons bij haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje, wat een stress! Ik wens je nog heel veel succes met de laatste loodjes en ik hoop dat je niet heel veel meer hoeft aan te passen. Succes meid! Die zomer komt steeds dichterbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tsjoh, je hebt het druk hoor! Heel veel succes hè? En yummy...die macarons <3

  BeantwoordenVerwijderen