La vie de Daphne - Scriptie inleveren, Laatste dag & OITNB

Klaar voor een artikel die barst van de foto's? Ga er dan maar goed voor zitten, want afgelopen week was een gekkenhuis! Dat verklaar...

Klaar voor een artikel die barst van de foto's? Ga er dan maar goed voor zitten, want afgelopen week was een gekkenhuis! Dat verklaart waarschijnlijk voor jullie ook waarom ik de laatste dagen ontzettend afwezig ben geweest op mijn blog. Ik had het namelijk veel te druk met vieren dat ik mijn scriptie eindelijk heb ingeleverd, het borrelen met collega's op mijn laatste dag en het afgaan van feestjes! 


Maandag had ik mijn laatste lange stagedag. Van 's morgensvroeg tot half 6 ben ik in de weer geweest om de allerlaatste puntjes op de i te zetten bij mijn scriptie. De volgende dag zou ik hem namelijk laten afdrukken. Ik was doodop toen ik weer in de trein terug naar huis zat!

De volgende ochtend ging ik al vroeg naar de printshop om het moment officieel te maken: het laten afdrukken van mijn scriptie! Wauw, wat was ik blij toen ik de scripties en bijlagen eindelijk in handen had! Daarna besloot ik nog een rondje stad te doen en kwam thuis met twee prachtige Essie nagellakjes, panty's en andere leuke make-upjes.


Eindelijk Saltwater Happy en Mint Candy Apple, yeah! De eerste had ik voor dit artikel geleend van mijn stagebedrijf, maar ik vond 'm zo mooi dat ik het lakje echt moest hebben! 

Aan het einde van de middag kleedde ik me mooi aan, deed mijn haar en dofte ik mezelf helemaal op. Het was namelijk de avond van het kookexamen van mijn vriend, en hij had zijn vader, moeder, zus en mij uitgenodigd! Superlief dat hij een Facebook-status eraan wijdde dat hij ontzettend zenuwachtig was voor het examen en dat hij voor de belangrijkste mensen in zijn leven moest gaan koken. Awh!


De avond zelf was ontzettend bijzonder en wonder boven wonder (ja, ik ben nogal een moeilijke eter) vond ik de gerechtjes die mijn vriend had bereid heer-lijk. We begonnen met een kerrie soep met gerookte kip en appel, vervolgens kregen we zeebaars met risotto en spinazie en het toetje bestond uit heerlijke aardbeienbavarois. Voor mij was hij zeker al geslaagd. En toen we hem even later op gingen halen, was onze voorspelling ook goed: hij had het gehaald!


Woensdag was het voor mij D-day. Al wekenlang had ik het over die gevreesde datum: 24 juni. Maar eigenlijk was ik al rustig sinds ik mijn scriptie had geprint de vorige dag. Het enige wat nu nog fout kon gaan was het openbaar vervoer. Maar gelukkig was ik in alle vroegte al op school, maakte nog een laatste liftselfie en leverde mijn scriptie in.

Met een aantal klasgenootjes belandden we in de Rotterdamse zon op het terras, maar het was nog véél te vroeg voor wijn (10.30!). We lunchten vervolgens 's middags heerlijk bij Subway en haalden herinneringen op van de afgelopen vier jaar. Hoe snel het eigenlijk allemaal gegaan is zeg, bizar..


Donderdag was mijn allerlaatste stage-ochtend, en heel veel heb ik dan ook niet meer gedaan. Ik kon me nog herinneren aan mijn vorige laatste stagedag dat ik meer bezig ben geweest met lekker artikelen en blogs lezen dan dat ik nog iets van werkzaamheden heb uitgevoerd. Wel rekte ik mijn ochtend wat uit tot na de lunch, want om half 2 zou Max Verstappen op kantoor langskomen. Niet dat ik veel met Formule 1 heb, maar het is altijd leuk om een bekend persoon van dichtbij te zien. En daarbovenop kon ik ook meteen voor de laatste keer lunchen met mijn collega's. Na half 2 en een korte woordenwisseling met Max over dat Hardwell ook beneden stond, liep ik het kantoor uit. En ja hoor, liep ik daar toch ook even DJ Hardwell tegen het lijf. Het moest echt niet gekker worden!

De hele terugweg voelde ik me relaxed. De rust was echt helemaal terug, maar ook de vermoeidheid sloeg toe. Ik lakte mijn nagels nog in één van mijn nieuwe kleurtjes en heb toen lekker veel dutjes gedaan. Even lekker helemaal niets.


Vrijdagochtend werd ik wakker naast mijn vriend en zag op mijn telefoon tientallen meldingen van Instagram. Huh, ik had al een tijdje niets meer geplaatst maar alsnog kreeg ik heel veel likes? Bleek dat Hema één van mijn foto's heeft gerepost onder het mom van 'reizen.' Supergaaf zeg! Ik heb er zo'n 20 nieuwe volgers en 100 nieuwe likes aan overgehouden, haha!

De rest van de middag was het ultiem genieten. Aan het einde van de middag zou ik namelijk nog naar kantoor gaan om met mijn collega's te borrelen, maar eerst heb ik zelf nog even genoten van alle vrijheid en rust. Oh, wat was het weertje heerlijk zeg!


Met macarons en appeltaart van de Hema op zak (je kunt wel zeggen dat ik door het leuke bericht van die ochtend helemaal Hema-fan ben) nam ik samen met mijn vriend de trein naar Breda. Hij moest immers toch nog wat spullen ophalen bij zijn zus die daar woont, en ik kon wel wat gezelschap gebruiken. De borrel zelf was gezellig, ik kreeg een hele lieve kaart en twee nagellakjes van Essie (hoe kan het ook anders, haha!). We dronken met z'n allen wat wijntjes, kletsten over van alles en nog wat en toen was het voor mij tijd om afscheid te nemen. Stiekem ga ik al die leuke mensen wel missen hoor!

Vrijdagavond was ik ook doodmoe - misschien ook wel van de spanning of ontlading - en mijn vriend en ik besloten voor het eten lekker een bij elkaar geraapt zooitje te maken. Een maaltijdsalade, baguette pizzatjes en een stokbrood met kruidenboter. Genieten! Jammer genoeg vielen de plannen voor die avond door mijn moeheid helemaal in het water. Om 23.00 viel ik als een blok in slaap..


Na de meest lazy zaterdagochtend gingen we 'brunchen' bij lunchcafé Lente, een ontzettend schattige brasserie met een lunchkaart waar je U tegen zegt. En dat hebben we geweten. Het broodje carpaccio van mij en het broodje geroosterde kip van mijn vriend waren absoluut verrukkelijk! Daarna deden we ook nog wat drankjes op het terras. Het aantal genietmomentjes dit weekend leek wel ontelbaar te worden :)


Foto's van zaterdagavond heb ik helaas niet, maar we hadden een feestje in een dorp dat een halfuur fietsen was. Helaas werd ik die avond ontzettend misselijk en reden we al vrij snel weer de eindeloos lange weg naar huis. Ik baalde echt als een stekker, want een feestje was juist waar ik zin in had na het inleveren van mijn scriptie. Toch merkte ik de volgende ochtend dat ik zo'n nacht lang slapen echt weer nodig had. Na het maken van deze foto (waar ik zichtbaar nog vermoeide oogjes had) zwaaide ik mijn vriend uit op het station en heb ik thuis de hele dag door nog dutjes gedaan.

Deze relaxte dag en het idee dat ik eigenlijk nooit meer (of ja, voorlopig niet meer) vroeg uit bed moest, zorgde voor een fijne OITNB-marathon op zondagavond. Sinds donderdag ben ik deze serie samen met mijn moeder gaan volgen, en nu heb ik er natuurlijk alle tijd voor!

Related posts

31 reacties

 1. Prachtige foto's. Je Essie lakjes zijn zo mooi. Nu wil ik ze ook haha. Gefeliciteerd met je vriend, gelukkig vond je zijn gerechten lekker haha. Ik kijk ook OITNB maar dan samen met mijn vriend. Nog veel kijk plezier!

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Superleuk om een serie samen te volgen he! <3

   Verwijderen
 2. Wat een fijne week! Echt lekker dat je nu kan genieten en niet meer aan je scriptie hoeft te zitten. Die genietmomentjes heb je dus dik verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap dat je wel ongelofelijk moe bent na die weken vol met stress. Wat een heerlijke ontspannende dingen heb je dan ook gedaan <3 En tof van de Hema dat ze je genoemd hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prima week heb j gehad en wat heerlijk dat je klaar bent met je scriptie. OITNB kijk ik nooit vind het echt verschrikkelijk haha En nog gefeliciteerd met je vriend :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ik moest ook wel even wennen hoor! Dankjewel <3

   Verwijderen
 5. Zo fijn dat je nu even je rust kunt pakken. Ik weet nog wel hoe je een paar maanden geleden opkeek tegen het zoeken van een afstudeerstage en het maken van je scriptie, maar je hebt het toch maar mooi geflikt! En dan mag je lekker genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies, het is allemaal zo snel gegaan eigenlijk!

   Verwijderen
 6. De essie kleurtjes zien er echt prachtig uit! Wat fijn dat je nu je rust kunt pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja idd, ben er echt al heeel erg van aan het genieten <3

   Verwijderen
 7. Je hebt een fijne week gehad, nog gefeliciteerd met je vriend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een fijne week! Gefeliciteerd met het slagen van je vriend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat je klaar bent met je scriptie! Nu maar lekker genieten van de zomervakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke diary! Zo heerlijk dat je klaar bent met je scriptie en zomervakantie hebt! You deserve it! <3 En wat balen dat je niet zo fit was! Ik wens je een fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd wat super goed! En heel leuk dat je vriend een kookexamen had, leuke week Daphne. Geniet van je nieuwe week! <3

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die essie nagellak is echt een mooie kleur zeg! En wat fijn dat je nu zomervakantie hebt en dat je klaar bent met je scriptie! x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke foto's en mooie Essie lakjes heb je gekocht! Leuk van Hema trouwens dat ze je foto hadden gerepost :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super dat de drukke periode omtrent je scriptie afgelopen is! Die lakjes van Essie zien er zo mooi uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik word helemaal blij van jouw diary's ♥ Dat notitieboekje van Hema heb ik ook. Supertof dat ze hebben gerepost.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. OITNB is echt mijn nummer éen serie! Ik vind de stijl van je foto's en blog echt super leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen