Ontsnapte ik uit de Escape Room?

Vorige week woensdag was dan eindelijk de dag aangebroken van het teamuitje met mijn stagebedrijf. Tot op de locatie zelf wist bijna nie...

Vorige week woensdag was dan eindelijk de dag aangebroken van het teamuitje met mijn stagebedrijf. Tot op de locatie zelf wist bijna niemand - op de mensen die het organiseerden na - wat we in godsnaam gingen doen. Tot we een gebouw binnenliepen wat maar 200 meter van ons kantoor vandaan was. Huh.. wat kon dit zijn?

Al snel ontdekten we foto's en flyers van het steeds populairder wordende Escape Room-spel. Toevallig had ik wat nachten ervoor al een droom erover gehad, dus het was ontzettend toevallig dat we het ook daadwerkelijk gingen spelen! Er was maar één iemand binnen het bedrijf die al eens iets soortgelijks heeft gespeeld, maar er werd gezegd dat iedere Escape Room zijn eigen insteek heeft.

De bedoeling van de Escape Room werd al snel duidelijk. Je had 48 minuten de tijd om raadsels, rebussen, rekensommen en hints op te lossen, de cijfers met codes uit kistjes te halen, deze in goede volgorde te leggen en de deur open te krijgen. Verteld werd ook dat maar één op de drie teams weet te ontsnappen. Wij waren er ook helemaal van overtuigd dat het absoluut wel te doen zou zijn.

 De groep werd ingedeeld in twee teams en ik kreeg te horen dat ik in het tweede team zat. Team 1 mocht al meteen proberen om binnen 48 minuten uit de kamer te ontsnappen. We konden niet meekijken, niet mee luisteren en wisten zelf totaal nog niet wat er zou gaan komen. Na 40 minuten waren ze nog niet ontsnapt en voelde het voor ons al meer als een opluchting. Tot 1 minuut en 46 seconden voor de tijd. Ze hadden de code gekraakt!

Vervolgens was het voor ons tijd om 48 minuten opgesloten te worden. Waar we van tevoren al complete strategieen hadden bedacht, leek daar toen we eenmaal in de kamer waren niets meer van over te zijn. Het videofragment aan het begin keken we nog braaf af, maar daarna gingen we als losgeslagen honden de kamer verkennen. Er heerste complete chaos en iedereen vond het flink lastig om alle hints te begrijpen. Ook werd alles waar aan begonnen werd, niet afgemaakt en werd het dus erg lastig om kluisjes met cijfers open te krijgen. De hele groep - en ik ook - werd er zelfs een beetje moedeloos van. Waarom kwamen we nou niet verder? Minuten tikten weg, iedereen werd steeds slordiger en de wanhoop sloeg zelfs een beetje toe. Niemand snapte op een gegeven moment zelfs nog welke voorwerpen nu bij een spel hoorden en welke er niets mee te maken hadden..


Je raad het misschien al.. maar dankzij alle chaos, veel te moeilijke opdrachten en cryptische hints is het ons team niet gelukt om binnen de 48 minuten te ontsnappen. Flink balen, maar we gingen er vanuit dat als we een kwartiertje langer in de kamer mochten doorbrengen, we al een heel stuk verder waren gekomen. Eerlijk is eerlijk, ikzelf was ook helemaal de draad kwijt en wist vaak niet eens welk raadsel we al wel hadden opgelost en welke nog niet. Wel heb ik het voor elkaar gekregen om een pittige rebus samen met een collega op te lossen (yeah! :D). Na de Escape Room hebben we de rest van de avond van het andere team moeten horen hoe hard we verloren hadden, maar ach; de ervaring zelf was mega leuk (en spannend!) en ik kan een Escape Room - waar dan ook - iedereen aanraden die op zoek is naar een leuk uitje om met vrienden of collega's te doen.
Gegarandeerd dat je ze van een hele andere kant gaat leren kennen!

Heb jij wel eens een Escape Room gespeeld?

Related posts

15 reacties

 1. Haha, wat klinkt dat ontzettend leuk zeg!
  Ik heb zoiets nog nooit gedaan. Lijkt me tof!
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat klinkt dit leuk! Ik zou echt ontzettend fanatiek worden. Het chaotische deed mij gelijk denken aan teamopdrachten bij Expeditie Robinson, haha. Het lijkt me echt leuk om zo'n Escape Room eens te doen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het voelde inderdaad een beetje als Expeditie Robinson, haha!

   Verwijderen
 3. Ja leuk he, ik heb het vorige maand gedaan met mijn werk. Wij hadden een uur op de klok en het team waar ik in zat heeft gewonnen. Met 53 minuten waren we eruit. Super leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat een ontzettend leuk artikel, ik zou dit heel graag eens willen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wauw super gaaf. Ik wil ook een keer naar een Escape Room!

  liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit lijkt mij echt leuk om een keertje te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar het Gmail klinkt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dank klinkt gaaf! Ikzelf zou waarschijnlijk ook helemaal in paniek raken:)

  BeantwoordenVerwijderen